Gest unit de alimentație publică - McDonald's

Proiect
8/10 (1 vot)
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 31 în total
Cuvinte : 8338
Mărime: 975.24KB (arhivat)
Publicat de: Stela Mușat
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: OCTAVIAN JABA

Extras din proiect

Satisfacerea intr-o masura cat mai mare a cerintelor turistilor presupune existenta unei diversitati de tipuri de unitati. Unitatile pentru servirea consumatorilor sunt unitati care desfac produse culinare, de cofetarie- patiserie, marfuri alimentare, bauturi, etc.

Prin unitati de servire se intelege localul format din mai multe incaperi, dotate cu utilaj, mobilier si obiecte de inventar, corespunzator gradului de confort, categorie, in care este incadrata unitatea.

Incadrarea unitatilor pe categorii se face in functie de amplasarea acesteia, gradul de confort, forma de servire, modul de reconfortare si distractie a consumatorilor, nivelul de pregatire a personalului.

Obtinerea unor rezultate bune intr-o unitate de alimentatie publica, depinde intr-o mare masura de modul in care aceasta a fost proiectata, construita sau reamenajata.

Unitatile de alimentatie publica nu se realiza dupa proiecte tip, deoarece fiecare unitate, prin specificul sau, trebuie sa raspunda nevoilor consumatorilor din zona respectiva. Materialele de finisare trebuie sa fie aspectoase, cu un colorit placut si cat mai rezistente.

Zonele principale de decorare in salonul de servire sa fie cat mai atent alese pentru a fi cat mai vizibile. Trebuie sa se tina cont de sursele de lumina si de influenta pe care o are fiecare culoare asupra consumatorului. Se vor evita pe cat posibil culorile puternice, cat si motivele decorative care pot deranja consumatorii in timpul servirii mesei.

Denumire: MC DONALD’S

Amplasare: Iasi, Str.Piata Garii,nr.4.

Este situat in imediata apropiere a statiei CFR Iasi, intr-o zona cu trafic intens, astfel ca linia de servire Drive-Thru este solicitata si apreciata de participantii la trafic.

Categoria: Restaurant cu servire rapida

Elemente de istoric:

Primul restaurant McDonald's, in tara noastra, si-a deschis portile in data de 16 iunie 1995 la parterul Complexului Comercial UNIREA, deschidere ce a coincis cu stabilirea recordului de tranzactii in ziua deschiderii la nivel central european. Avand incredere in potentialul si viitorul tarii noastre, McDonald's a investit, intr-un interval de timp relativ scurt, peste 54.000.000 USD, astfel incat la ora actuala functioneaza un numar de 52 de restaurante in principalele orase din Romania. La scurt timp Mc Donald’s a adus in Romania si un nou concept de servire a clientilor, direct din masina. Primul restaurant Drive-Thru a fost deschis pe Drumul National 1 Bucuresti- Ploiesti, in fata complexului comercial PRISMA, in data de 29 decembrie 1995.

In anul 1999 a fost construit si primul restaurant Mc Donald’s mobil, succesul inregistrat de acest restaurant pe roti determinand compania sa inceapa constructia unei noi unitati de acest fel. Din dorinta de a veni mereu in intampinarea clientilor si de a le oferi noi experiente, s-a trecut la construirea sau amenajarea de restaurante tematice. In Bucuresti sau Tg.Mures functioneaza deja restaurante Mc Donald’s cu specific Rock-n-Roll, Internet Corner sau Cinema.

Din cei aproximativ 2.500 de angajaţi în restaurante, 22% lucreaza cu program redus, oferind astfel studentilor posibilitatea unui program de lucru flexibil. McDonald’s ofera celor incepatori o pregatire initiala, iar angajatilor care au potential de conducere, compania le pune la dispozitie programe speciale, fiind in acelasi timp un adevarat “mentor” pentru tinerii care se angajeaza pentru prima data.

Studiile au aratat ca pentru fiecare persoana pe care compania o angajeaza, sunt create in mod indirect alte noi locuri de munca.In Romania, McDonald’s lucreaza cu companii romanesti de arhitectura, firme locale de constructii, numerosi producatori locali de materiale de constructii si echipamente, materiale publicitare. Uniformele personalului din restaurant sunt de asemenea confectionate in Romania.

Datorita riscurilor pe care le implica implementarea unei afaceri noi intr-o tara in tranzitie, McDonald’s a ales sa inceapa dezvoltarea in tara noastra prin investitii proprii. Cu o singura exceptie, un restaurant in Brasov, toate restaurantele din tara sunt in proprietatea si sub controlul centralei McDonald’s. Compania a instruit prin programe speciale directorii restaurantelor, pentru a putea face fata concurentei extrem de puternice pe acest segment inca destul de slab dezvoltat al consumatorilor restaurantelor fast-food.

Restaurantul din Iasi a fost deschis in anul 1998. Este frecventat de copii, adolescenti si studenti. Se organizeaza des concursuri cu diferite teme. Restaurantul are o terasa chiar in apropierea spatiului de joaca pentru copii. Pentru cei interesati sa vada ce se intampla "dincolo de tejghea" se pot organiza tururi de restaurant ce vor fi programate si realizate de catre hostesse.

Preview document

Gest unit de alimentație publică - McDonald's - Pagina 1
Gest unit de alimentație publică - McDonald's - Pagina 2
Gest unit de alimentație publică - McDonald's - Pagina 3
Gest unit de alimentație publică - McDonald's - Pagina 4
Gest unit de alimentație publică - McDonald's - Pagina 5
Gest unit de alimentație publică - McDonald's - Pagina 6
Gest unit de alimentație publică - McDonald's - Pagina 7
Gest unit de alimentație publică - McDonald's - Pagina 8
Gest unit de alimentație publică - McDonald's - Pagina 9
Gest unit de alimentație publică - McDonald's - Pagina 10
Gest unit de alimentație publică - McDonald's - Pagina 11
Gest unit de alimentație publică - McDonald's - Pagina 12
Gest unit de alimentație publică - McDonald's - Pagina 13
Gest unit de alimentație publică - McDonald's - Pagina 14
Gest unit de alimentație publică - McDonald's - Pagina 15
Gest unit de alimentație publică - McDonald's - Pagina 16
Gest unit de alimentație publică - McDonald's - Pagina 17
Gest unit de alimentație publică - McDonald's - Pagina 18
Gest unit de alimentație publică - McDonald's - Pagina 19
Gest unit de alimentație publică - McDonald's - Pagina 20
Gest unit de alimentație publică - McDonald's - Pagina 21
Gest unit de alimentație publică - McDonald's - Pagina 22
Gest unit de alimentație publică - McDonald's - Pagina 23
Gest unit de alimentație publică - McDonald's - Pagina 24
Gest unit de alimentație publică - McDonald's - Pagina 25
Gest unit de alimentație publică - McDonald's - Pagina 26
Gest unit de alimentație publică - McDonald's - Pagina 27
Gest unit de alimentație publică - McDonald's - Pagina 28
Gest unit de alimentație publică - McDonald's - Pagina 29
Gest unit de alimentație publică - McDonald's - Pagina 30
Gest unit de alimentație publică - McDonald's - Pagina 31

Conținut arhivă zip

  • Gest Unit de Alimentatie Publica - McDonald's.doc

Ai nevoie de altceva?