Iaurt cu Fructe Goji

Proiect
8/10 (1 vot)
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 27 în total
Cuvinte : 5763
Mărime: 2.03MB (arhivat)
Puncte necesare: 8
UNIVERSITATEA: “DUNĂREA DE JOS” GALAŢI FACULTATEA:ŞTIINŢA ŞI INGINERIA ALIMENTELOR SPECIALIZAREA:INGINERIA PRODUSELOR ALIMENTARE

Cuprins

  1. I. DEFINIREA IDEII DE PRODUS NOU
  2. 1.1. Scurt istoric al firmei
  3. 1.2. Produsele firmei
  4. 1.3. Descrierea ideii de produs nou
  5. 1.4. Motivarea necesitatii aparitiei ideii de produs nou
  6. 1.5. Scurt istoric al produsului generic in care poate fi incadrata ideea de produs nou
  7. 1.6. Analiza pietei
  8. 1.7. Chestionarul pentru ideea de produs nou
  9. II. IMPLEMENTAREA CONCEPTULUI DE PRODUS NOU
  10. 2.1. Dezvoltarea conceptului
  11. 2.1.1. Incadrarea conceptului de produs nou in clasificari
  12. 2.1.2. Schema tehnologica de fabricare a produsului generic
  13. 2.1.3. Descrierea etapelor procesului tehnologic de fabricare a produsului generic
  14. 2.1.4. Proprietatile organoleptice si fizico-chimice ale produsului generic
  15. 2.1.5.Fisa tehnica a produsului generic
  16. 2.1.6. Prezentarea firmelor concurente
  17. 2.2. Rafinarea conceptului
  18. 2.3. Descrierea preliminara a produsului
  19. 2.4. Proiectarea prototipului
  20. 2.5. Descrierea strategiei de marketing si testarea pietei
  21. III. INTRODUCEREA PRODUSULUI NOU ÎN FABRICAŢIE
  22. 3.1. Schema tehnologica de obtinere a produsului nou
  23. 3.2. Descrierea etapelor procesului tehnologic
  24. 3.3. Descrierea produsului finit
  25. 3.4. Proprietatile organoleptice si fizico-chimice ale produsului nou
  26. 3.5. Fisa tehnica a produsului nou
  27. 3.6. Inregistrarea produsului nou la OSIM
  28. IV. LANSAREA PROPRIU-ZISĂ A PRODUSULUI NOU
  29. 4.1. Lansarea in fabricatie
  30. 4.2. Lansarea pe piata
  31. 4.2.1. Alegerea strategiei finale de promovare
  32. 4.2.2. Publicitatea
  33. 4.2.3. Chestionarul pentru produs
  34. V. BIBLIOGRAFIE

Extras din proiect

I. DEFINIREA IDEII DE PRODUS NOU

1.1. Scurt istoric al firmei

LaDorna

LaDorna este o companie producătoare de lactate din România. Compania a fost cumpărată de grupul Lactalis în anul 2008, de la omul de afaceri Jean Valvis, pentru o sumă estimată la 80-90 milioane euro.Grupul Lactalis, cel mai mare producător european de lactate, are în portofoliu marcile President, Galbani, Lactel si Rochefort-Societe, este prezent în 150 de țări din întreaga lume, are în 2007 o cifră de afaceri de 9,6 miliarde euro și un număr de 33.500 de angajați. Grupul LaDorna include societățile cu activități în sectorul agroalimentar - Dorna Lactate, Dorna Brânzeturi, LaDorna Cheese, LaDorna Agri, Dorna SA, Lactate Dobrogene, ICPPAM Balotești, precum și două companii din sectorul serviciilor, Carpathian Systems și Narcisa Production. LaDorna deține o rețea de 15.000 de puncte de vânzare

LaDORNA este produs în România

Marca LaDORNA are o poziţie solidă pe mai multe segmente de piaţă, fiind numărul 1 pe piaţa de lapte UHT, unul dintre cei mai importanţi 3 producători în categoria brânzeturi albe şi cu o prezenţă semnificativă în câteva din cele mai importante categorii cum ar fi caşcaval, unt, smântână.

În România Lactalis produce peste 50,000 de tone de lactate şi colectează peste 61,000 de tone de lapte de la fermierii locali. In România, Lactalis are o capacitate de producţie anuală de peste 50,000 de tone de produse lactate şi colectează peste 61,000 de tone de lapte anual de la fermierii locali. Lactalis este în topul primelor companii care colectează şi procesează lapte din producţia locală, peste 98% din produsele Lactalis procesate în România conţinând lapte provenit de la peste 3000 de fermieri şi producători români. “LaDORNA este o marcă românească. Vrem să îi asigurăm pe toţi consumatorii noştri că LaDORNA este nu doar un brand produs în România, ci este un brand care conţine lapte românesc, colectat de la fermierii români,” afirmă Dorel Radu, Director General Lactalis România.

Produsele LaDORNA fabricate în România sunt foarte apreciate nu numai de către consumatorii români, fapt confirmat de poziţia de lider piaţă, ci şi de consumatorii de peste hotare. Începând din 2009, Lactalis România exportă produse lactate în peste 10 ţări, printre care Italia, Spania, Germania, Marea Britanie, Statele Unite ale Americii, Grecia, Ungaria şi Bulgaria. Compania a fost auditată de retaileri internaţionali de top care şi-au exprimat intenţia de a colabora cu Lactalis România, ca urmare a standardelor de calitate implementate în facilităţile noastre de producţie,” a adăugat Dorel Radu.

De la momentul preluării LaDORNA, Lactalis a început să producă în fabricile din România şi alte branduri internaţionale din portofoliu, compania investind atât în tehnologie, cât şi în programe de formare pentru cei 800 de angajaţi români ai companiei şi pentru partenerii de afaceri. În scopul consolidării pe termen lung a business-ului din România, compania continuă să dezvolte linia de produse certificate bio, fiind în acest moment singurul producător din Romania de lactate bio care are distribuţie naţională. Întregul proces de producţie a produselor bio este atent controlat, începând de la fermele exclusiv bio colectarea până la punctele de colectare şi la procesul de producţie dedicat. Producătorul mărcii LaDORNA – grupul Lactalis - este al treilea mare grup de produse lactate din lume. Lactalis achiziţionează anual peste 9,2 miliarde de litri de lapte, ceea ce îl poziţionează pe locul 2 în topul companiilor care colectează lapte materie primă la nivel global.

1.2. Produsele firmei

LaDORNA lapte UHT - Tot ce are laptele mai bun

Laptele LaDORNA UHT este bogat în nutrienţi esenţiali care sunt păstraţi pentru mai mult timp datorită tratamentului termic UHT (ultra-high-temperature) şi a ambalajului inovator.Laptele cu 0,1% grăsime este recomandat persoanelor care se preocupă de cantitatea de grăsimi consumată. Laptele cu 1,5% grăsime poate fi consumat de întreaga familie, în timp ce laptele cu 3,5% grăsime este ideal pentru copii. Încearcă laptele LaDORNA UHT cu 0,1% grăsime in ambalaj de 1 l, laptele cu 1,5% grăsime in ambalaj de 1 l şi laptele cu 3,5% grăsime in ambalaj de 1 l.

Iaurt de băut şi sana

Datorită gustului distinct uşor acrişor, iaurtul de băut LaDORNA Dukat este masa de zi cu zi preferată de toate generaţiile. Ţinând pasul cu ritmul vieţii moderne, iaurtul şi sana LaDORNA Dukat îţi sunt la îndemână ca o băutură rapidă atunci când eşti pe fugă sau în oraş, oferindu-ţi în acelaşi timp calciu, proteine şi culturi selecţionate din iaurt benefice corpului tău.

Perle de brânză cu smântână

LaDORNA Perle de brânză cu smântână este ideală pentru cei care sunt la dietă, în timp ce cantitatea bogată de calciu şi proteine o recomandă în acelaşi timp şi în alimentaţia copiilor. Atât de uşor, şi totuşi atât de delicios - Perle de brânză cu smântână la ambalaje de 150 g şi 300 g.

Cremă de brânză Tartina Ecologic

Tartina, cremă de brânză ecologică, este preparată din cel mai bun lapte ecologic românesc. Tartina este gustoasă şi consistentă, ideală pentru micul dejun sau pentru o gustare sănătoasă.

Smântâna fermentată LaDorna

Pentru o bucurie totală încearcă bogata şi consistenta smântână fermentată LaDORNA cu 20% grăsime, iar pentru o masă mai uşoară alege smântâna cu 12% grăsime, ambele disponibile la pahare de 200 g, 375 g şi cutie economică de 900g. Smântâna fermentată cremoasă este un adaos ideal la sosuri şi mâncăruri cu legume.

Unt Ecologic

Urmând o reţetă tradiţională, untul LaDORNA este obţinut din smântână pasteurizată, din lapte colectat de la vacile din zona Bucovina. Untul LaDORNA este o parte esenţială a micului dejun şi o excelentă sursă de energie pentru un nou început de zi.

Bibliografie

http://www.bucataras.ro/articole/fructele-goji-compozitie-efecte-si-reactii-adverse-46830.html

http://www.covalact.ro/

http://www.scribd.com/

http://www.bonduelle.ro/morcovul/

www.regielive.ro

http://ladornagroup.ro/ro/

http://revista-tratamente-naturiste.ro/totar.php?totart&na=Istoria%20iaurtului%20si%20a%20lactatelor%20fermentate

Preview document

Iaurt cu Fructe Goji - Pagina 1
Iaurt cu Fructe Goji - Pagina 2
Iaurt cu Fructe Goji - Pagina 3
Iaurt cu Fructe Goji - Pagina 4
Iaurt cu Fructe Goji - Pagina 5
Iaurt cu Fructe Goji - Pagina 6
Iaurt cu Fructe Goji - Pagina 7
Iaurt cu Fructe Goji - Pagina 8
Iaurt cu Fructe Goji - Pagina 9
Iaurt cu Fructe Goji - Pagina 10
Iaurt cu Fructe Goji - Pagina 11
Iaurt cu Fructe Goji - Pagina 12
Iaurt cu Fructe Goji - Pagina 13
Iaurt cu Fructe Goji - Pagina 14
Iaurt cu Fructe Goji - Pagina 15
Iaurt cu Fructe Goji - Pagina 16
Iaurt cu Fructe Goji - Pagina 17
Iaurt cu Fructe Goji - Pagina 18
Iaurt cu Fructe Goji - Pagina 19
Iaurt cu Fructe Goji - Pagina 20
Iaurt cu Fructe Goji - Pagina 21
Iaurt cu Fructe Goji - Pagina 22
Iaurt cu Fructe Goji - Pagina 23
Iaurt cu Fructe Goji - Pagina 24
Iaurt cu Fructe Goji - Pagina 25
Iaurt cu Fructe Goji - Pagina 26
Iaurt cu Fructe Goji - Pagina 27
Iaurt cu Fructe Goji - Pagina 28

Conținut arhivă zip

  • Iaurt cu Fructe Goji.docx

Alții au mai descărcat și

Analiza senzorială a conservei de mazăre

ISTORICUL INDUSTRIEI CONSERVELOR VEGETALE Datorita rolului deosebit pe care il au alimentele de origine vegetala in hrana omului, industria...

Valoarea nutritivă și mecanisme de asimilare a proteinelor oului de găină

Introducere Produsul alimentar este constituit dintr-un amestec de substanţe organice şi anorganice. Acest amestec conţine substanţe necesare...

Tehnologia de Fabricare a Pâinii cu Adaos de Enzime Exogene

INTRODUCERE Enzimele au fost recunoscute de mult timp ca un mijloc de îmbunătăţire a procesului de procesare sau a proprietăţilor produselor...

Tehnologia obținerii berii

Berea este o bautura alcoolica nedistilata, obisnuita prin fermentarea cu drojdie a unui must realizat din malt, apa si fiert cu hamei. Unii...

Lapte cu miere de albine și scorțișoară

INTRODUCERE Produsele ecologice alimentare au cunoscut o dezvoltare deosebită în ultimele două decenii. Grija faţă de natură, delicateţea...

Compot de Piersici

Introducere Compoturile de fructe reprezintă o formă principală de conservare a fructelor, deoarece adaosul de sirop de zahăr determină o...

Ai nevoie de altceva?