Științele alimentației - Restaurantul Nan Jing

Proiect
7/10 (1 vot)
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 16 în total
Cuvinte : 3815
Mărime: 1.36MB (arhivat)
Publicat de: Adelaida Achim
Puncte necesare: 7

Extras din proiect

Introducere

Alimentaţia publică cuprinde întreaga producţie şi distribuţie de mâncare şi băuturi, respectiv, după caz, pregătirea preparatelor culinare şi a produselor de patiserie-cofetărie, aprovizionarea cu mărfuri, consumul produselor pe loc sau în afara unităţilor, cât şi crearea unei ambianţe favorabile destinderii şi recreării clienţilor.

Viaţa modernă, specializarea indivizilor cât şi creşterea veniturilor unei anume părţi a populaţiei din zonele urbane, ca şi tot mai accentuata criză de timp face ca cel puţin în vacanţă şi în timpul călătoriilor tot mai multe persoane să apeleze la servicii de alimentaţie specializate, mai mult sau mai puţin pretenţioase.

Este de la sine înţeles că în afara motivaţiilor turistice sau colaterale acestora, restauraţia este motivată şi de alte patru funcţii ale consumului în unităţi de alimentaţie, respectiv cea de: hrănire, loisir si afaceri.

În prezenta lucrare, am propus pentru analiză un restaurant chinezesc din cadrul unui hotel deoarece în acest tip de unitate se respectă cultura şi tradiţia popor, adaptate la tendinţele şi evoluţiile înregistrate pe plan internaţional. Aici se afirmă şi se pun în valoare obiceiurile poporului chinez, arta culinară, ordinea servirii preparatelor, băuturile etc.

Aşadar, vom realiza un studiu de caz privind calitatea serviciilor de alimentaţie la restaurantul Nan Jing din Bucuresti, in cadrul hotelului Minerva. Am ales această unitate de alimentaţie deorece este una dintre cele mai moderne locatii, situata intr-o zona centrala, reuşind să atragă un număr mare de clienţi şi să câştige aprecierea lor. Subiectele ce vor fi abordate în lucrare sunt: datele de identificare a unităţii de alimentaţie propusă spre analiză, aspecte privind organizarea serviciilor de alimentaţie, iar în cazul în care va fi necesar, vom propune modalităţi de îmbunătaţire a serviciilor.

Capitolul 1. Informaţii privind locaţia

Hotel MINERVA din București este poziționat în inima orașului, lângă numeroasele sale atracții, Hotelul deține 149 de camere moderne, spatioase și dotate cu aer condționat. Camerele sunt foarte bine echipate cu conexiune gratuită la internet, mini bar, televizor LCD, cablu TV, uscător de păr și telefon.

Hotelul are propriul său restaurant – prestigiosul Nan Jing. Acest restaurant cu specific chinezesc este considerat unul dintre cele mai bune din țară prin prisma preparatelor sale diverse, inclusiv internaționale, și a servirii impecabile. Are o capacitate de 90 de persoane, Nan Jing, primul restaurant chinezesc din Romania, oferă clienților săi de mai bine de 30 de ani, mâncare chinezeasca de cea mai buna calitate.

Cifra de afaceri este de 8.367.862 lei, cu un profit de 755.439 lei, hotelul având 105 angajați.

În restaurantul chinezesc Nan Jing este oferită mâncare chinezească gătită cu cele mai proaspete și cele mai bune ingrediente care asigură atât calitatea preparatelor cât și sănătatea clienților. Restaurantul chinezesc Nan Jing este situat la parterul renumitului Hotel Minerva.

Cu reputația unei locații exclusiviste, Nan Jing este în mod frecvent vizitat de numeroase personalități, fapt pentru care acest restaurant se adresează celor cu venituri medii și mari şi în special celor care doresc să sărbătorească un moment important din viaţa lor

Selectia deosebită de produse din pește, fructe de mare, legume, carne de pui, rață, porc și vită, oferă alternative sănătoase, potrivite fiecărui stil de viață. Sunt disponibile meniuri pentru vegetarieni și pentru persoanele cu diabet.

Bibliografie

http://www.mfinante.ro/

http://www.restaurantnanjing.ro/

http://www.minerva.ro/

http://www.tititudorancea.ro/z/nutritie.htm

www.getfit.ro

Preview document

Științele alimentației - Restaurantul Nan Jing - Pagina 1
Științele alimentației - Restaurantul Nan Jing - Pagina 2
Științele alimentației - Restaurantul Nan Jing - Pagina 3
Științele alimentației - Restaurantul Nan Jing - Pagina 4
Științele alimentației - Restaurantul Nan Jing - Pagina 5
Științele alimentației - Restaurantul Nan Jing - Pagina 6
Științele alimentației - Restaurantul Nan Jing - Pagina 7
Științele alimentației - Restaurantul Nan Jing - Pagina 8
Științele alimentației - Restaurantul Nan Jing - Pagina 9
Științele alimentației - Restaurantul Nan Jing - Pagina 10
Științele alimentației - Restaurantul Nan Jing - Pagina 11
Științele alimentației - Restaurantul Nan Jing - Pagina 12
Științele alimentației - Restaurantul Nan Jing - Pagina 13
Științele alimentației - Restaurantul Nan Jing - Pagina 14
Științele alimentației - Restaurantul Nan Jing - Pagina 15
Științele alimentației - Restaurantul Nan Jing - Pagina 16

Conținut arhivă zip

  • Stiintele Alimentatiei - Restaurantul Nan Jing.docx

Alții au mai descărcat și

Tehnologia obținerii berii

Berea este o bautura alcoolica nedistilata, obisnuita prin fermentarea cu drojdie a unui must realizat din malt, apa si fiert cu hamei. Unii...

Plan de afaceri cantină muncitorească

INTRODUCERE Tehnologia preparării bucatelor se bazează pe tradiţiile artei culinare populare, pe experienţa bucătarilor profesionişti, precum şi...

Ai nevoie de altceva?