Analiză diagnostic la unitatea de extracție Boldești

Proiect
6/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 14 în total
Cuvinte : 2592
Mărime: 19.03KB (arhivat)
Publicat de: Daniel Crișan
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Albu aurelia

Extras din proiect

Analiza SWOT

Pentru a putea face fata transformarilor aparute in toate domeniile vietii economice, orice firma care dedica resursele planificarii strategice, va dori sa isi evolueze intreaga activitate.

Aceasta evaluare se face cu ajutorul analizei SWOT, acronim de la Strengths, Weaknesses, Opportunities and Threats.

Strengths (punctele tari) si Weaknesses (punctele fragile) sunt factori interni, exogeni, cauzali independenti, dati de natura si societate ori guvern (politica).

Scopul analizei SWOT este de a realiza un plan strategic sau de a gasi o solutie la o problema, luand in calcul factorii interni si externi ai organizatiei.

Cunoscandu-se faptul ca industria extractiva prezinta anumite particularitati, care nu pot fi intalnite la nici un alt sistem industrial, se cere o cunoastere cat mai atenta a tuturor elementelor/activitatilor organizatiei.

Particularitatile industriei extractive sunt prezente si in activitatile desfasurate de Schela Boldesti si acestea sunt : volumul mare de investitii (efort financiar imens), timpul mare de imobilizare a investitiei, riscul investitional ; fapt acesta determina necesitatea implementarii unui sistem modern de management, cum este managementul pe proiecte.

Analiza SWOT a Schelei Boldesti pleaca de la definirea obictivelor generale ale organizatiei si continua cu determinarea componentelor sistemului, a legaturilor intre ele si impactul interactiunii elementelor asupra organizatiei.

1. Puncte forte

Schela Boldesti face parte dintr-o industrie puternica si reprezentativa, deoarece aceasta este o componenta a Petrom S.A. (cea mai mare companie romaneasca). Referitor la indicatorul serviciu Schela Boldesti detine o cota mare de piata in cadrul sectorului de extractie titei ; este singura si cea mai importanta unitate extractive ( judetul Prahova si Urziceni).

Pe plan intern, Petrom detine o cota de piata de 35%.

Ca urmare a procesului de privatizare, Petrom doreste sa defineasca noi standarde pentru sectorul petrolului si gazelor din Romania, act ce va avea efecte pozitive asupra activitatii Schelei.

In urma privatizarii, mai exact de la inceputul anului 2005 Petrom dezvolta o noua politica de preturi ce reflecta conditiile pietelor din Romania si Europa de Sud-Est. Preturile combustibililor evolueaza acum dinamic, conform cotatiilor internationale si concurentei.

Toate aceste succese inregistrate de Petrom S.A. ca urmare a privatizarii apartin in mare parte sectorului extractive, deci si Schelei Boldesti, deoarece aceasta este subordonata societatii Petrom S.A. si isi desfasoara activitatea pe baza unui program stabilit de catre aceasta din urma.

Facand parte dintr-o industrie puternica si reprezentativa, Schela Boldesti are o clientela puternica, fapt ce antreneaza o puternica dorinta de a realiza produse de o calitate superioara. O clientela puternica conduce la consolidarea unui loc puternic pe piata interna si internationala, precum si la castigarea unui renume in domeniul industrieie extractive.

Acum, cand Petrom S.A. este membru OMV, obiectivele acesteia sunt mai ambitioase, deoarece cei doi formeaza cel mai mare grup de petrol si gaze din Europa Centrala, cu perspective de dezvoltare pe termen lung si cu beneficii reciproce considerabile.

Privatizarea Petrom-ului atrage dupa sine o pozibilitate mai mare de a face investitii, fapt realizat inca de la inceputul anului cand investitiile in sectorul de exploatare si productie vor pune in practica o strategie dezvoltata de explorare cu tehnologii de ultima generatie.

Petrom va urma un amplu program de modernizare bazat pe tehnologia 3D-seismic si pe managementul sondelor de petrol pentru cresterea profitului si a eficientei companiei. Aceste investitii nu si-au facut simtita prezenta si la Schela Boldesti.

Preview document

Analiză diagnostic la unitatea de extracție Boldești - Pagina 1
Analiză diagnostic la unitatea de extracție Boldești - Pagina 2
Analiză diagnostic la unitatea de extracție Boldești - Pagina 3
Analiză diagnostic la unitatea de extracție Boldești - Pagina 4
Analiză diagnostic la unitatea de extracție Boldești - Pagina 5
Analiză diagnostic la unitatea de extracție Boldești - Pagina 6
Analiză diagnostic la unitatea de extracție Boldești - Pagina 7
Analiză diagnostic la unitatea de extracție Boldești - Pagina 8
Analiză diagnostic la unitatea de extracție Boldești - Pagina 9
Analiză diagnostic la unitatea de extracție Boldești - Pagina 10
Analiză diagnostic la unitatea de extracție Boldești - Pagina 11
Analiză diagnostic la unitatea de extracție Boldești - Pagina 12
Analiză diagnostic la unitatea de extracție Boldești - Pagina 13
Analiză diagnostic la unitatea de extracție Boldești - Pagina 14

Conținut arhivă zip

  • Analiza Diagnostic la Unitatea de Extractie Boldesti.doc

Ai nevoie de altceva?