Aplicarea Metodei SCOP la SC Maxim&Company SRL

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 9 în total
Cuvinte : 1481
Mărime: 46.39KB (arhivat)
Publicat de: Ovidiu Zamfir
Puncte necesare: 7
ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE Facultatea de Marketing

Extras din proiect

Prezentare generala a

S.C. MAXIM&COMPANY S.R.L.

I. Elemente teoretico-metologice privind strategia firmei

1.1 Scurt istoric

S.C. MAXIM&COMPANY S.R.L. este o societate cu capital privat, 100% roman si a fost inregistrata la Oficiul Registrului Comertului(J39/320/1999) la data de 07.05.1999.

Societatea s-a dezvoltat treptat prin realizarea de investitii importante:

- In primii 2 ani activitatea firmei se desfasura intr-un spatiu comercial inchiriat cu 2 anexe(in anexa principala erau fabricate produsele de panificatie, iar in anexa secundara se desfasurau activitatile comerciale)

- Anul 2001 demareaza cu proiectul de construire al unui spatiu propriu, dedicat activitatii de panificatie si comerciale cu toate utilitatile aferente

- Penultima investitie a fost efectuata in anul 2004 prin construirea celelei de-a doua cladiri unde se desfasoara activitati multiple precum moraritul in una din anexe, brutaria si spatiul comercial

- Din anul 2006 societatea introduce in productia sa si produsele de patiserie achizitionand noi active necorporale beneficiind acum si de un spatiu de conducere

In prezent societatea detine 5 puncte de lucru inclus si sediul pricipal de conducere, trei cu profil de productie si doua cu profile de comert in Municipiul Adjud.

Dispunand de ateliere de productie, de dotare tehnica, personal calificat si un sistem de asigurare a calitatii implementat in conformitate cu standardele internationale ISO 9001, S.C. MAXIM&COMPANY S.R.L. executa si livreaza produse conform standardelor nationale si normelor internationale, respectand cu strictete conditiile asumate prin contractele economice.

Cresterea calitatiii produselor si a serviciilor oferite clientilor, precum si respectarea termenelor de livrare reprezinta preocupari permanente ale firmei, fapt care a dus la cresterea numarului societatilor care beneficiaza de produsele si serviciile oferite de S.C.MAXIM&COMPANY S.R.L.

1.2 Definirea misiunii firmei si obiectivele strategice

S.C. MAXIM&COMPANY S.R.L. este o firma cu productie si servicii diversificate in mai multe domenii de activitate, fiind o societate angajata in satisfacerea nevoilor curente si viitoare ale clientilor ei prin produse si servicii de inalta calitate.

Intreaga activitate a firmei este subordonata scopului major al asigurarii unor castiguri corecte si echitabile ale conducerii si salariatilor sai, prin desfasurarea unei activitati profitabile si prin dezvoltarea unei organizari eficiente orientata spre reducerea continua a costurilor.

Firma intelege sa fructifice toate oportunitatile ce se ivesc pentru satisfacerea, in cat mai mare masura, a clientilor ei, pentru imbunatatirea situatieie economice si a climatului de afaceri in industria de profil si pe pietele pe care le serveste. O directie principala este aceea de a continua pe o perioada de timp mai larga de a reinoi tehnologiile de fabricatie si de vanzare a produselor.

Managementul firmei isi face o datorie primordiala din mentinerea si motivarea adecvata a salariatilor atasati obiectivelor acesteia, talentati, creativi prin acordarea de salarii si stimulente atractive si prin consolidarea unui climat de munca foarte bun. Totodata, managementul firmei stabileste si mentine standarde morale ridicate si militeaza pentru asigurarea transparentei depline in activitatea pe care o desfasoara.

Firma este preocupata de imaginea publica, pe care incearca sa o imbunatateasca continuu atat direct prin produsele si serviciile oferite, cat si indirect prin publicitate si participare la targuri si expozitii.

Consideram ca principalele avantaje competitive ale firmei sunt calitatea produselor si serviciilor, calificarea personalului si preturile oferite. Urmarea cu consecventa a strategiei stabilite pentru realizarea obiectivelor corespunzatoare acestei misiuni constituie pilonul principal al activitatii firmei, pentru care managementul firmei va actiobna eficace, potrivit intereselor majore ale proprietarului.

Se stabilesc urmatoarele obiective strategice:

- Sa creasca cifra de afaceri fata de nivelul sau din anii precedenti, incercandu-se o crestere a productiei, prin utilizarea mai eficienta a capacitatilor de productie, in conditiile in care costurile de productie cresc rapid datorita

inflatiei si deasemenea sa se incerce diminuarea stocurilor;

- Sa creasca nivelul calitativ al productiei prin introducerea de utilaje mai performante, de tehnologii care sa usureze munca angajatilor;

- Sa fie imbunatatita imaginea firmei prin desfasurarea unei puternice activitati promotionale, dar si prin oferirea unor produse si servicii superioare calitativ;

- Sa se adapteze productia la cerintele pietei deoarece se observa o mare cantitate in stoc, prin efectuarea de studii de marketing pentru prospectarea pietei si daca este nevoie introducerea in fabricatie a unor noi produse cerute la acel moment pe piata;

Preview document

Aplicarea Metodei SCOP la SC Maxim&Company SRL - Pagina 1
Aplicarea Metodei SCOP la SC Maxim&Company SRL - Pagina 2
Aplicarea Metodei SCOP la SC Maxim&Company SRL - Pagina 3
Aplicarea Metodei SCOP la SC Maxim&Company SRL - Pagina 4
Aplicarea Metodei SCOP la SC Maxim&Company SRL - Pagina 5
Aplicarea Metodei SCOP la SC Maxim&Company SRL - Pagina 6
Aplicarea Metodei SCOP la SC Maxim&Company SRL - Pagina 7
Aplicarea Metodei SCOP la SC Maxim&Company SRL - Pagina 8
Aplicarea Metodei SCOP la SC Maxim&Company SRL - Pagina 9

Conținut arhivă zip

  • Aplicarea Metodei SCOP la SC Maxim&Company SRL.doc

Ai nevoie de altceva?