Autostrada Transilvania versus România birocratică

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 23 în total
Cuvinte : 6092
Mărime: 240.99KB (arhivat)
Publicat de: Nichifor Chiriac
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Neculăesei Angelica-Nicoleta

Cuprins

  1. REZUMAT 3
  2. CAP I. INTRODUCERE 4
  3. 1.1 Descrierea generală a companiei şi a obiectivului său 4
  4. 1.2 Definirea problemei interculturale 5
  5. 1.3 Stabilirea rolurilor 6
  6. CAP II. DIAGNOSTIC INTERCULTURAL 7
  7. 2.1. Poziţionarea culturii in cauză 7
  8. 2.2. Stabilirea sistemultui de dimensiuni culturale 13
  9. 2.3. Culegerea informaţiilor pentru fiecare cultură 13
  10. 2.4. Pregătirea si structurarea informaţiilor 15
  11. 2.5. Interpretarea rezultatelor 15
  12. CAP III. RECOMANDĂRI ȘI SOLUȚII 16
  13. CAP IV. REZOLVAREA PROBLEMEI 17
  14. CAP V. CONCLUZII 19
  15. BIBLIOGRAFIE 19
  16. ANEXA 1. 20
  17. FISĂ DE COLABORARE ÎN CADRUL ECHIPEI 21
  18. ANEXA 2. 21
  19. ANEXA 3. 22
  20. ANEXA 4. 23

Extras din proiect

REZUMAT

Managementul intercultural încearcă să identifice şi să utilizeze instrumente şi metode eficace pentru a cunoaşte mai bine, a exploata şi administra diferenţele culturale în scopul ameliorării sau obţinerii de rezultate pozitive (beneficiu, parte de piaţă, imagine,perspective de implementare) de către îtreprinderea (ţara, naţiunea, regiunea, afacerea) aflată în relaţie cu alte zone culturale.

Pornind de la această definiţie ne propunem să urmăm îndeaproape respectarea acestor metode pentru a rezolva într-o maniera cât mai eficace şi mai rapidă aspectele negative care apar din cauza diferenţelor culturale datorită interacţiunii celor 3 ţări analizate. Relaţii dintre culturi sunt naturale şi complexe în acelaşi timp. Abordarea acestora este însă totdeauna supusă unor scopuri particulare fiind dependentă de zona de interes, de disciplina în cadrul căreia se realizează şi nu mai puţin de apartenenţa culturală a celui care o întreprindere, specialist într-un anumit domeniu, om de afaceri, manager sau un simplu individ interesat.

Echipa multiculturală formată pentru a putea fi îndeplinite toate cerinţele proiectului, va încerca în funcţie de dimensiunile culturale prezentate la seminar si de dimensiunile lui Hofstede si a Proiectului GLOBE , să găsească o problemă de management interculturală cât mai originală şi care să poată fi tratată cu o destulă uşurinţă de toti membrii echipei. Alegerea membrilor se va face in funcţie de atribuţiile pe care fiecare trebuie să le întrunească.

Pentru a lucra cât mai organizat fiecare dintre membrii echipei va avea un rol in negociere, acest rol caracterizandu-l astfel fiindu-i mai usor sa intre in “pielea personajului”.

Toate acestea pentru o evidentiere cât mai reușită a diferențelor interculturale ce sunt între: România, Grecia și Marele Ducat al Luxemburgului.

CAP I. INTRODUCERE

„Civilizatia unei societăți nu o vom aprecia după cantitatea de săpun întrebuințată, după eleganța timbrelor poștale sau după numărul automobilelor întrebuințate ci după procedeele proprii de a face, de a crea , după rapiditatea de a găsi mijlocul ca la o situație nouă să se gaseascaăo soluție potrivită, după felul de a găsi soluție la dificultățile ivite”.(Stefan Procopiu)

1.1 Descrierea generală a companiei şi a obiectivului său

Firma “Road Express”, acţionării săi fiind din Luxemburg si Grecia, care se ocupă cu construcţia de drumuri şi poduri, dorește să implementeze un proiect în România. Acest proiect priveşte dezvoltarea infrastructurii. Aceasta va traversa întreaga Transilvanie de la sud-est la nord-vest, trecând pe lângă următoarele oraşe: Braşov, Făgăraş, Sighişoara, Tîrgu Mureş, Cluj Napoca, Zalău şi Oradea. Aliniamentul va începe de lângă Braşov (oraş cu o altitudine de aproape 600 de metri), va parcurge podişul Transilvaniei la o altitudine de 300-400 de metri, după care va ocoli pe la nord Carpaţii Apuseni, pentru ca în final să coboare în Câmpia Crişanei la o altitudine de aproximativ 130 de metri. A3 va urma în mare parte traseul drumului naţional DN1 care în prezent a devenit insuficient din cauza creşterii traficului între sudul României şi frontiera de vest. Proiectul „Autostrada Transilvania” va fi cel mai mare proiect de infrastructură din Europa. La finalizarea lucrărilor, aceasta va reprezenta un tronson important în cadrul sistemului naţional de autostrăzi din România. Autostrada va avea 415 km, din care peste 55 km de poduri şi viaducte, 94 de pasarele, 58 de pasaje peste autostradă şi 16 noduri rutiere. Compania angajatoare oferă celor interesaţi de aceste locuri de muncă următoarele condiţii: cazare pentru persoanele care locuiesc la distanţă mai mare de 70 de km faţă de punctul de lucru, transport la punctul de lucru şi înapoi, tichete de masă, plata orelor suplimentare, echipament de protecţie, cursuri de calificare pentru fierari, betonişti şi dulgheri, în cazul acelor persoane care au experienţă în domeniu, dar care nu deţin diplomă care să ateste acest lucru. Atât pe durata lucrărilor, cât şi la finalizarea acestora, planificată pentru 2013, autostrada va aduce României, beneficii economice semnificative. După încheierea lucrărilor, autostrada va constitui o secţiune importantă a sistemului naţional de autostrăzi, asigurând o legătură vitală cu restul Europei. Aceştia îşi vor pune o anumita taxa, urmand ca mai apoi sa isi amortizeze costurile constructiei.

Preview document

Autostrada Transilvania versus România birocratică - Pagina 1
Autostrada Transilvania versus România birocratică - Pagina 2
Autostrada Transilvania versus România birocratică - Pagina 3
Autostrada Transilvania versus România birocratică - Pagina 4
Autostrada Transilvania versus România birocratică - Pagina 5
Autostrada Transilvania versus România birocratică - Pagina 6
Autostrada Transilvania versus România birocratică - Pagina 7
Autostrada Transilvania versus România birocratică - Pagina 8
Autostrada Transilvania versus România birocratică - Pagina 9
Autostrada Transilvania versus România birocratică - Pagina 10
Autostrada Transilvania versus România birocratică - Pagina 11
Autostrada Transilvania versus România birocratică - Pagina 12
Autostrada Transilvania versus România birocratică - Pagina 13
Autostrada Transilvania versus România birocratică - Pagina 14
Autostrada Transilvania versus România birocratică - Pagina 15
Autostrada Transilvania versus România birocratică - Pagina 16
Autostrada Transilvania versus România birocratică - Pagina 17
Autostrada Transilvania versus România birocratică - Pagina 18
Autostrada Transilvania versus România birocratică - Pagina 19
Autostrada Transilvania versus România birocratică - Pagina 20
Autostrada Transilvania versus România birocratică - Pagina 21
Autostrada Transilvania versus România birocratică - Pagina 22
Autostrada Transilvania versus România birocratică - Pagina 23

Conținut arhivă zip

  • Autostrada Transilvania Versus Romania Birocratica.docx

Ai nevoie de altceva?