Diagnosticarea viabilității manageriale la SC ArisConf SRL

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 48 în total
Cuvinte : 10199
Mărime: 88.99KB (arhivat)
Publicat de: Gabriel Blaga
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Ovidiu Nicolescu
proiect realizat la facultatea de management economic, in anul 3 la metodologii manageriale

Extras din proiect

Capitolul 1: Diagnosticarea viabilitatii economice si manageriale

1.1 Documentare preliminara

1.1.1 Caracteristici tipologice ale firmei

S.C. Aris Conf SRL cu sediul in localitatea Vacareni, cod fiscal 14336729, s-a constituit in baza Legii Societatilor Comerciale 31/1990 republicata cu modificarile si completarile ulterioare si a fost inregistrata la Registrul Comertului sub nr. J36/360/2001.

Obiectul de activitate il constiuie:

Societatea comerciala are urmatorul obiect de activitate desfasurat in nume propriu sau prin intermediar:

- fabricarea de articole de imbracaminte si lenjerie din materiale textile;

- fabricarea altor articole de imbracaminte (exclusiv lenjerie de corp);

- fabricarea de articole confectionate din textile (cu exceptia imbracamintei si lenjeriei de corp);

- fabricarea articolelor de imbracaminte din piele si inlocuitori de piele (cu exceptia celor din blana);

- fabricarea de articole de imbracaminte pentru lucru;

- fabricarea altor articole si accesorii;

- fabricarea articolelor de lenjerie de corp;

- comert cu ridicata al produselor textile, cu import-export al acestora;

Durata de functionare a societatii este nelimitata.

SC Aris Conf SRL este persoana juridica romana avand forma de societate cu raspundere limitata.

Capitalul social subscris de societate este in valoare de 2.000.000 lei, numerar, integral varsat la data constituirii societatii.

Capitalul social subscris este divizat in 20 de parti sociale a cate 100.000 lei fiecare.

Majorarea se poate face prin cuprinderea de asociati, includerea de rezerve, cu exceptia rezervelor legale sau beneficii cuvenite asociatilor.

Diferentele favorabile din reevaluarea patrimoniului social vor fi incluse in rezerve si utilizate deasemenea pentru majorarea capitalului social.

Majorarea se poate face partial sau total in natura, decizia Adunarii Generale a Asociatilor, pe baza evaluarii efectuate de experti autorizati.

Conducerea si administrarea societatii este asigurata de:

- Adunarea Generala a Asociatilor

- Consiliul de Administratie

- Administratorul societatii

- Sefii de compartimente

- Maistrii.

Administratorii sunt obligati sa ia parte la toate adunarile societatii si la consiliul de administratie si sunt solidari raspunzatori fata de societate conform prevederii art. 73 al. 1 din Legea nr. 31/1990  republicata.

Tipul productiei este pentru unele produse de serie mica si mijlocie (fabricarea de articole de imbracaminte pentru lucru si articole de imbracaminte din piele), de serie mare (articole de imbracaminte si lenjerie din materiale textile).

1.1.2 Situatia economico-financiara

Pentru a analiza situatia economico  financiara a firmei, se iau in considerare situatiile informationale cu privire la performantele economico  financiare ale organizatiei intr-un interval de timp de minimum 2 ani in vederea formularii unor concluzii sub forma punctelor forte, a punctelor slabe si a recomandarilor. In ceea ce priveste societatea analizata, dinamica situatiei economico  financiare inregistrata pe un interval de timp de 2 ani este evidentiata de prezentarea unor indicatori economici dupa cum urmeaza:

1. Misiunea si viziunea McDonalds România

Compania McDonalds ocupa în 2003, locul 8 în clasamentul mondial al marcilor realizat de Interbrand si Business Week, cu o valoare a marcii de 24,70 miliarde de dolari. McDonalds este cel mai mare lant de restaurante cu servire rapida din lume, operând peste 35000 de restaurante în 121 tari. Ideea lui Ray Kroc s-a dovedit eficienta înca din 1954 iar gradul de notorietate al companiei a crescut fulminant de atunci. În prezent, în ciuda problemelor de ordin social cu care se confrunta, compania înregistreaza o cifra de afaceri de peste 40 miliarde de dolari cu un profit de aproape 3 miliarde dolari.

Viziunea McDonalds este de a fi recunoscut ca restaurantul cu servire rapida ce ofera cea mai buna experienta clentilor sai. A fi cel mai bun implica, în perceptia companiei, atingerea si mentinerea unor standarde de calitate, servire profesionista si curatenie impecabila (QSC- Quality, Service, Cleanliness) pentru a construi o relatie cât mai strânsa cu clientii. Întreaga strategie de afacere a McDonalds este centrata pe satisfacerea la modul superior, a dorintelor, cerintelor clientilor si pe fidelizarea acestora.

Viziunea McDonalds România se circumscrie viziunii companiei francizoare, canalizându-se pe stabilirea unei legaturi emotionale cu clientii. Marina Zara, marketing director la McDonalds România îsi exprima convingerea ca tinerii sunt o valoare si reprezinta un potential urias pentru dezvoltarea afacerii.

Conecteaza-te la pasiunea unei persoane si vei fi conectat la acea persoana este ideea sugerata de campaniile realizate, care promoveaza valorile cu care se identifica McDonalds: atitudine, stil de viata, optimism, energie, prospetime, interactivitate, libertate, independenta, lipsa de griji.

Misiunea companiei este promovarea unui mod de alimentatie sanatos si convenabil, ca solutie optima pentru un mod de viata dinamic, cât si schimbarea perceptiei unor grupuri de consumatori care privesc McDonalds ca peo placere vinovata. Strategia companiei este de a oferi produse de cea mai buna calitate la preturi accesibile, fara ca aceasta sa le afecteze valoarea în consum. Obiectivele companiei se refera la cresterea relevantei marcii si a produselor oferite si convingerea consumatorilor ca McDonalds este locul si modul preferat de a mânca. McDonalds nu-si propune sa produca pentru a revinde ci sa creeze o legatura pe termen lung cu clientii, sa-si transforme consumatorii în iubitori ai marcii.

Planurile gigantului american au vizat extinderea catre zone ale Europei centrale si de est, iar investitiile pe care le-a antrenat în acest demers au depasit 1200000$. Începând cu aprilie 1998, McDonalds a patruns în Europa central-estica prin deschiderea unui impresionant numar de restaurante în tari ca: Ungaria, Iugoslavia, Cehia, Polonia, Slovenia, Bulgaria, Letonia, Estonia, România si Slovacia. Biroul principal pentru Europa Centrala a fost stabilit la Viena începând cu septembrie 1991, data de la care au fost coordonate deschiderile de noi restaurante în aceasta zona.

Primul restaurant McDonalds din România a fost deschis la 16 iunie 1995, la parterul Complexului Comercial Unirea, deschidere ce a coincis cu stabilirea recordului de tranzactii la nivel central european. Marian Alecu, directorul general al McDonalds România s-a ocupat de dezvoltarea retelei de restaurante, care a ajuns astazi la 52 de unitati si la o cifra de afaceri de peste 50 milioane de dolari. Investitiile realizate de McDonalds pe plan local ating 80-85 de milioane de dolari, cu un numar de peste 2.500 de angajati.

Din punctul de vedere al strategiei de piata, McDonalds utilizeaza un mix de marketing agresiv si bine structurat ale carui elemente sunt axate pe:

a) dezvoltarea produsului si a serviciilor prin realizarea unui produs standardizat de calitate ridicata si consecventa, cu accent pe viteza de servire si pe un program prelungit de functionare;

b) practicarea unor preturi judicioase;

c) plasarea retelei de restaurante în zone care concentreaza un numar mare de consumatori si cu un vad comercial ridicat;

d) o puternica campanie publicitara concentrata pe consumatori, îndeosebi pe tineret, prin utilizarea masiva a promovarii la televiziune.

2. Politica de produs

Potrivit principiilor enuntate, calitatea este elementul de baza în strategia de produs a companiei. Standardele înalte de calitate si siguranta au impus un program strict de analiza si control pentru fiecare produs si pentru fiecare proces de selectare a materiilor prime si de preparare a produselor. Monitorizarea se face printr-un program implementat înca din 1995, punând accent pe prevenire si detectarea punctelor de risc prin inspectii, analize si controale termice în întregul lant tehnologic. Totodata sunt urmarite termenele de valabilitate ale produselor si aspectul lor, de la receptie pâna la clienti. McDonalds s-a angajat sa respecte practicile de igiena în realizarea si comercializarea produselor si si-a stabilit un program de livrari eficient care aprovizioneaza restaurantele la intervale mici de timp, pentru asigurarea prospetimii produselor.

Preview document

Diagnosticarea viabilității manageriale la SC ArisConf SRL - Pagina 1
Diagnosticarea viabilității manageriale la SC ArisConf SRL - Pagina 2
Diagnosticarea viabilității manageriale la SC ArisConf SRL - Pagina 3
Diagnosticarea viabilității manageriale la SC ArisConf SRL - Pagina 4
Diagnosticarea viabilității manageriale la SC ArisConf SRL - Pagina 5
Diagnosticarea viabilității manageriale la SC ArisConf SRL - Pagina 6
Diagnosticarea viabilității manageriale la SC ArisConf SRL - Pagina 7
Diagnosticarea viabilității manageriale la SC ArisConf SRL - Pagina 8
Diagnosticarea viabilității manageriale la SC ArisConf SRL - Pagina 9
Diagnosticarea viabilității manageriale la SC ArisConf SRL - Pagina 10
Diagnosticarea viabilității manageriale la SC ArisConf SRL - Pagina 11
Diagnosticarea viabilității manageriale la SC ArisConf SRL - Pagina 12
Diagnosticarea viabilității manageriale la SC ArisConf SRL - Pagina 13
Diagnosticarea viabilității manageriale la SC ArisConf SRL - Pagina 14
Diagnosticarea viabilității manageriale la SC ArisConf SRL - Pagina 15
Diagnosticarea viabilității manageriale la SC ArisConf SRL - Pagina 16
Diagnosticarea viabilității manageriale la SC ArisConf SRL - Pagina 17
Diagnosticarea viabilității manageriale la SC ArisConf SRL - Pagina 18
Diagnosticarea viabilității manageriale la SC ArisConf SRL - Pagina 19
Diagnosticarea viabilității manageriale la SC ArisConf SRL - Pagina 20
Diagnosticarea viabilității manageriale la SC ArisConf SRL - Pagina 21
Diagnosticarea viabilității manageriale la SC ArisConf SRL - Pagina 22
Diagnosticarea viabilității manageriale la SC ArisConf SRL - Pagina 23
Diagnosticarea viabilității manageriale la SC ArisConf SRL - Pagina 24
Diagnosticarea viabilității manageriale la SC ArisConf SRL - Pagina 25
Diagnosticarea viabilității manageriale la SC ArisConf SRL - Pagina 26
Diagnosticarea viabilității manageriale la SC ArisConf SRL - Pagina 27
Diagnosticarea viabilității manageriale la SC ArisConf SRL - Pagina 28
Diagnosticarea viabilității manageriale la SC ArisConf SRL - Pagina 29
Diagnosticarea viabilității manageriale la SC ArisConf SRL - Pagina 30
Diagnosticarea viabilității manageriale la SC ArisConf SRL - Pagina 31
Diagnosticarea viabilității manageriale la SC ArisConf SRL - Pagina 32
Diagnosticarea viabilității manageriale la SC ArisConf SRL - Pagina 33
Diagnosticarea viabilității manageriale la SC ArisConf SRL - Pagina 34
Diagnosticarea viabilității manageriale la SC ArisConf SRL - Pagina 35
Diagnosticarea viabilității manageriale la SC ArisConf SRL - Pagina 36
Diagnosticarea viabilității manageriale la SC ArisConf SRL - Pagina 37
Diagnosticarea viabilității manageriale la SC ArisConf SRL - Pagina 38
Diagnosticarea viabilității manageriale la SC ArisConf SRL - Pagina 39
Diagnosticarea viabilității manageriale la SC ArisConf SRL - Pagina 40
Diagnosticarea viabilității manageriale la SC ArisConf SRL - Pagina 41
Diagnosticarea viabilității manageriale la SC ArisConf SRL - Pagina 42
Diagnosticarea viabilității manageriale la SC ArisConf SRL - Pagina 43
Diagnosticarea viabilității manageriale la SC ArisConf SRL - Pagina 44
Diagnosticarea viabilității manageriale la SC ArisConf SRL - Pagina 45
Diagnosticarea viabilității manageriale la SC ArisConf SRL - Pagina 46
Diagnosticarea viabilității manageriale la SC ArisConf SRL - Pagina 47
Diagnosticarea viabilității manageriale la SC ArisConf SRL - Pagina 48

Conținut arhivă zip

  • Diagnosticarea Viabilitatii Manageriale la SC ArisConf SRL.doc

Ai nevoie de altceva?