Diagnoza activității societății comerciale Cochet Art&Construct SRL București

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 20 în total
Cuvinte : 7308
Mărime: 34.80KB (arhivat)
Publicat de: Sabina Chirilă
Puncte necesare: 7
UNIVERSITATEA SPIRU HARET BUCURESTI

Extras din proiect

SCURT ISTORIC

S.C. COCHET ART & CONSTRUCT S.R.L. este o firmă de comerţ cu capital integral privat care are ca obiect de activitate comercializarea de obiecte decorative.

Firma este o Societate cu Răspundere Limitată şi are un singur acţionar care este şi managerul general al firmei.

Obiectivul principal al firmei într-o primă fază este să pătrundă pe piaţa obiectelor decorative şi să se menţină, pentru ca apoi să se extindă, deschizând noi magazine atât în Bucureşti cât şi în alte oraşe din ţară.

S.C. COCHET ART & CONSTRUCT S.R.L. pune pe primul plan în desfăşurarea activităţii sale clientul şi satisfacerea într-o cât mai mare măsură a dorinţelor şi nevoilor sale, lozinca sa fiind: “Clientul nostru, stăpânul nostru”.

Noţiunea de “fabrică de mobilă” este una foarte largă. Gama de produse poate fi extrem de diversificată, pornind de la ceea ce se numeşte “mic mobilier” (aici intrând produse şi accesorii de mici dimensiuni, cum ar fi: etajere, scaune, suporturi pentru diverse obiecte, chiar şi jucării din lemn), uşi şi ferestre (inclusiv tâmplărie ferestre pentru geam termopan), mobilier pentru camere (paturi, canapele, seturi de canapele, dulapuri, vitrine, etajere, biblioteci, mese – inclusiv mese pentru TV, audio-video, pentru servire etc.), mobilier de bucătărie, ajungându-se şi la mobilier de birou (în special birouri, mese pentru calculator – adesea dotate cu suporturi pentru tastatură, unitate centrală, imprimantă sau pentru toate acestea -, mese pentru conferinţe, biblioteci, corpuri mobile).

Din cele de mai sus rezultă marea diversitate de produse care intră în această categorie, iar specializarea în fabricarea uneia sau a câtorva dintre aceste produse este esenţială, fiind imposibil, mai ales pentru o firmă aflată la început de drum, să realizeze toate aceste produse la standarde de calitate ridicate.

Pentru că materia primă de bază în producţia de mobilier este lemnul, este preferabil ca fabrica să fie amplasată într-o zonă în care să existe o disponibilitate mare de masă lemnoasă şi/sau posibilităţi de transport.

In acest domeniu există o însemnată forţă de muncă, atât din punct de vedere numeric, cât şi calitativ. Industria de prelucrare a lemnului fiind una cu adânci tradiţii în România, există numeroşi specialişti, cu o experienţă deosebită în aceste meserii. În momentul de faţă, circa 100.000 de oameni îşi desfăşoară activitatea în fabricile de mobilă din ţara noastră.

Pentru început, pentru o fabrică mică, sunt suficienţi 2-3 salariaţi, dar pe măsura dezvoltării activităţii vor fi necesare noi angajări.De asemenea, utilajele şi echipamentele sunt minimale - poate fi achiziţionată o maşină universală de tâmplărie (estimată în jur de 1.500 – 2.000 EURO).

La aceste cheltuieli se adaugă preţul echipamentelor de birou (unul-două calculatoare, telefon, fax, copiator etc.) şi cheltuielile de înregistrare a societăţii (mai puţin de 300 EURO).

De asemenea, este aproape obligatoriu să se achiziţioneze cel puţin o maşină de transport marfă, având în vedere faptul că aproape toţi concurenţii oferă şi această facilitate –transport gratuit la domiciliu. Preţul unei maşini utilizabile pentru transport mobilă începe de la aproximativ 4.000 EURO, în cazul în care este vorba despre o maşină nouă, de fabricaţie românească.

Cadrul legal

Nu există multe prevederi speciale care să restricţioneze această activitate. Trebuie obţinute autorizaţiile obligatorii pentru înfiinţarea oricărei societăţi comerciale (autorizatia de funcţionare din punct de vedere al prevenirii şi stingerii incendiilor, autorizarea sanitară, autorizarea funcţionării din punct de vedere sanitar veterinar, autorizarea din punct de vedere al protecţiei mediului şi autorizarea din punct de vedere al protecţiei muncii).

Mai trebuie repsectate prevederile Ordinului nr. 462 din 12 iulie 2001, privind aprobarea Normelor specifice de securitate a muncii pentru fabricarea mobilei din lemn, publicat în Monitorul Oficial, Partea I nr. 557 din 7 septembrie 2001 şi contractul colectiv de muncă unic nr. 546 din 7 martie 2002, la nivelul ramurii industriei lemnului (exploatarea şi prelucrarea primară a lemnului, industria mobilei, a stratificatelor, a produselor din lemn şi alte activităţi) pe anul 2002-2003, publicat în Monitorul Oficial, Partea V nr. 5 din 19 martie 2002.

Obiectul de activitate

Societatea va avea următoarele obiecte de activitate:

-producţia de mic mobilier pentru copii pentru intern şi export;

-lucrări la comandă şi prestări servicii pentru populaţie şi alţi beneficiari din ţară şi străinătate în ramurile lemn şi metal;

-realizarea de produse prin cooperare cu persoane fizice şi juridice autorizate din ţară şi străinătate şi executarea de lucrări solicitate de acestea;

-desfacerea de mărfuri;

-operaţiuni de export-import, schimb de marfă, cooperări economice şi alte operaţiuni de comerţ exterior în conformitate cu prevederile legale.

Principalul obiect de activitate va fi producerea şi comercializarea de mobilier pentru copii, nomenclatorul de fabricaţie fiind constituit dintr-un număr mare de produse, într-o paletă coloristică bogată.

Pe lângă producţia de mobilier pentru copii, societatea va prelucra şi metale, în special pentru a produce accesorii pentru producţia de mobilier destinată exportului, dar şi pentru diferiţi beneficiari din ţară

Organizarea activităţii de marketing în cadrul unui compartiment distinct în care activităţile de marketing se desfăşoară într-un compartiment specializat – compartimentul de marketing (fig.12.2) – întrucât funcţiunea de marketing se impune ca funcţiune distinctă în perioada postbelică. Este denumit şi stadiul marketingului integrat, în care compartimentul de marketing alături de celelalte este subordonat conducătorului întreprinderii. În compartimentul de marketing sunt concentrate toate activităţile de marketing, care se reflectă direct în eficienţa activităţii întreprinderii. Această formulă este caracteristică orientării moderne a întreprinderii care-şi desfăşoară activitatea în viziunea de marketing. Se aplică în întreprinderile mari, care au volum şi structură complexă de producţie ce se adresează unei pieţe segmentate şi dinamice, ceea ce impune întreprinderii utilizarea de personal specializat în problemele de marketing. Apare astfel, în cadrul întreprinderii un nou domeniu de activitate ce se constituie ca subsistem, în ansamblul structural al acesteia, marketingul.

Preview document

Diagnoza activității societății comerciale Cochet Art&Construct SRL București - Pagina 1
Diagnoza activității societății comerciale Cochet Art&Construct SRL București - Pagina 2
Diagnoza activității societății comerciale Cochet Art&Construct SRL București - Pagina 3
Diagnoza activității societății comerciale Cochet Art&Construct SRL București - Pagina 4
Diagnoza activității societății comerciale Cochet Art&Construct SRL București - Pagina 5
Diagnoza activității societății comerciale Cochet Art&Construct SRL București - Pagina 6
Diagnoza activității societății comerciale Cochet Art&Construct SRL București - Pagina 7
Diagnoza activității societății comerciale Cochet Art&Construct SRL București - Pagina 8
Diagnoza activității societății comerciale Cochet Art&Construct SRL București - Pagina 9
Diagnoza activității societății comerciale Cochet Art&Construct SRL București - Pagina 10
Diagnoza activității societății comerciale Cochet Art&Construct SRL București - Pagina 11
Diagnoza activității societății comerciale Cochet Art&Construct SRL București - Pagina 12
Diagnoza activității societății comerciale Cochet Art&Construct SRL București - Pagina 13
Diagnoza activității societății comerciale Cochet Art&Construct SRL București - Pagina 14
Diagnoza activității societății comerciale Cochet Art&Construct SRL București - Pagina 15
Diagnoza activității societății comerciale Cochet Art&Construct SRL București - Pagina 16
Diagnoza activității societății comerciale Cochet Art&Construct SRL București - Pagina 17
Diagnoza activității societății comerciale Cochet Art&Construct SRL București - Pagina 18
Diagnoza activității societății comerciale Cochet Art&Construct SRL București - Pagina 19
Diagnoza activității societății comerciale Cochet Art&Construct SRL București - Pagina 20

Conținut arhivă zip

  • Diagnoza Activitatii Societatii Comerciale Cochet Art&Construct SRL Bucuresti.doc

Ai nevoie de altceva?