Manualul calității SC Ruvimax-Prim SRL

Proiect
9.3/10 (3 voturi)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 48 în total
Cuvinte : 10487
Mărime: 60.09KB (arhivat)
Publicat de: Codrin-Simion Tudor
Puncte necesare: 10
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Popescu Ion

Cuprins

  1. 0. Generalităţi
  2. 1. Scop şi domeniu de aplicare
  3. 1.1. Scop
  4. 1.2. Domeniu de aplicare
  5. 1.3. Prezentarea organizaţiei
  6. 1.3.1. Înfiinţare şi scurt istoric
  7. 1.3.2. Domeniu de activitate
  8. 1.3.3. Structura organizatorică
  9. 2. Referinţe normative
  10. 3. Termeni şi prescurtări
  11. 4. Sistem de management al calităţii
  12. 4.1. Cerinţe generale
  13. 4.2. Cerinte referitoare la documentatie
  14. 4.2.1. Generalităţi
  15. 4.2.2. Manualul Calităţii
  16. 4.2.3. Controlul documentelor
  17. 4.2.4. Controlul înregistrărilor
  18. 5. Responsabilitatea managementului
  19. 5.1. Angajamentul managementului
  20. 5.2. Orientarea către client
  21. 5.3. Politica referitoare la calitate
  22. 5.4. Planificare
  23. 5.4.1. Obiectivele calităţii
  24. 5.4.2. Planificarea sistemului de management al calităţii
  25. 5.5. Responsabilitate, autoritate şi comunicare
  26. 6. Managementul resurselor
  27. 6.1. Asigurarea resurselor
  28. 6.2. Resurse umane
  29. 6.2.1. Generalităţi
  30. 6.2.2. Competenţǎ, conştientizare şi instruire
  31. 6.3. Infrastructurǎ
  32. 6.4. Mediu de lucru
  33. 7. Realizarea produsului
  34. 7.1. Planificarea realizării produsului
  35. 7.2. Procese referitoare la relaţia cu clientul
  36. 7.2.1. Determinarea şi analiza cerinţelor referitoare la produs
  37. 7.2.2. Comunicarea cu clientul
  38. 7.3. Proiectare şi dezvoltare
  39. 7.4. Aprovizionarea
  40. 7.5. Producţia şi furnizarea serviciilor
  41. 8. Măsurare, analiză şi îmbunătăţire
  42. 8.1. Generalităţi
  43. 8.2. Monitorizare şi măsurare
  44. 8.2.1. Satisfacţia clientului
  45. 8.2.2. Audit intern
  46. 8.2.3. Monitorizare şi măsurare
  47. 8.3. Controlul produsului neconform
  48. 8.4. Analiza datelor
  49. 8.5. Îmbunătăţire
  50. 8.5.1. Îmbunǎtǎţire continuǎ
  51. 8.5.2. Acţiuni corective
  52. 8.5.3. Acţiuni preventive

Extras din proiect

0. Generalităţi

Manualul calităţii prezent descrie programul de asigurare a calităţii lucrărilor de construcţie-montaj al S.C. “Ruvimax-Prim” S.R.L. în conformitate cu cerinţele normelor, standardelor în vigoare şi Legii privind calitatea în construcţii.

Regulamentul manualului se referă la toate tipurile de lucrări în activitatea S.C. “Ruvimax-Prim” S.R.L. şi este un sistem intern legislativ.

Manualul descrie concepţia şi sistemul de asigurare a calităţii, stabileşte politica în domeniul calităţii, descrie programul de asigurare a calităţii.

Prezentul manual al calităţii explică şi face cât mai accesibil persoanelor interesate sistemul de management la calităţii.

Manualul calităţii este un document care prezintă politica în domeniul calităţii şi descrie sistemul de management al calităţii. Manualul calităţii aşa cum a fost conceput de către S.C. “Ruvimax-Prim” S.R.L. este o expunere a politicii manageriale şi a obiectivelor, pentru fiecare element din SR EN ISO 9001:2001.

Utilizarea principiilor, procedurilor şi instrucţiunilor reprezintă o directivă obligatorie în producţia şi comercializarea produselor S.C. “Ruvimax-Prim” S.R.L. şi se aplică la toate nivelele specificate, atât la nivel managerial cât şi la nivel de executanţi.

1. Scop şi domeniu de aplicare

1.1. Scop

Manualul calităţii descrie sistemul de management al calităţii ce se va concepe şi aplica în organizaţia Ruvimax-Prim SRL în conformitate cu cerinţele standardului ISO 9001:2001, astfel încât să satisfacă următoarele obiective:

• demonstrarea abilităţilor organizaţiei de a desfăşura în mod controlat, sistematic şi transparent procesele specifice în vederea satisfacerii necesităţilor şi aşteptărilor clienţilor, în acord cu reglementările legale în vigoare;

• comunicarea politicii şi a obiectivelor în domeniul calităţii adoptate de conducerea organizaţiei tuturor salariaţilor, clienţilor şi altor părţi interesate;

• să constituie document de bază şi instrument de lucru pentru menţinerea şi îmbunătăţirea Sistemului de Management al Calităţii;

• să constituie document de referinţă pentru efectuarea auditurilor interne;

• să constituie instrument de bază în instruirea personalului cu privire la cerinţele Sistemului de Management al Calităţii.

Scopul manualului calităţii este de a da posibilitatea personalului organizaţiei şi altor persoane din exteriorul acesteia, să înţeleagă procedurile de bază cerute pentru menţinerea standardelor de calitate.

Acest nivel al calităţii este necesar pentru a da asigurări că produsele firmei sunt conforme cu standardele naţionale din domeniu şi/sau specificaţiile tehnice ale clienţilor.

Este responsabilitatea tuturor angajaţilor să se asigure de aplicarea şi eficienţa prevederilor prezentului manual al calităţii. Personalul organizaţiei aplică în mod obligatoriu, procedurile de sistem, procedurile operaţionale menţionate în acest manual al calităţii şi instrucţiunile de lucru asociate.

Responsabilitatea pentru distribuirea, în mod controlat a prezentului manual al calităţii, este a directorului întreprinderii.

1.2. Domeniu de aplicare

Prevederile Manualului Calităţii se aplică tuturor compartimentelor funcţionale din cadrul organizaţiei „Ruvimax-Prim SRL” care au responsabilităţi referitoare la proiectarea, implementarea, menţinerea şi dezvoltarea Sistemului de Management al Calităţii în acord cu standardul de referinţă.

În manualul calităţii este descrisă organizarea, responsabilităţile şi procedurile utilizate pentru managementul proceselor din cadrul sistemului de management al calităţii, al SC „Ruvimax-Prim” SRL.

1.3. Prezentarea organizaţiei

1.3.1. Înfiinţare şi scurt istoric

SRL “Ruvimax-Prim” este o întreprindere tînară şi dinamică, care a ştiut de la bun început că pentru a cîştiga o poziţie solidă pe piaţă trebuie să respecte criteriile şi exigenţele acesteia, calitatea fiind cuvîntul cheie al companiei.

Întreprinderea “Ruvimax-Prim” a fost fondată la 7 iulie 2005 de către Mihai şi Vitalie Mocanu. Întreprinderea dată este o societate cu răspundere limitată, cu sediul în r-l Sîngerei, s. Rădoaia şi cu un capital social de 1260972,73 lei. Întreprinderea şi-a început activitatea cu comercializarea profilului din PVC şi complectaţia necesară pentru confecţionarea ferestrelor de plastic. Mai tîrziu, în luna noiembrie a aceluiaşi an s-a început producerea geamurilor cu termopane din PVC şi aluminiu. Scopul primordial al întreprinderii a fost satisfacerea cererii la construcţiile din PVC şi aluminiu pe piaţa Moldovei (în special a regiunii de nord).

Strategia firmei este bine definită încă de la început şi urmarită cu tenacitate şi seriozitate în condiţiile deloc uşoare ale unei economii de piaţă încă nefuncţionale în Moldova. Firma este dotată de la început cu utilaje noi, de capacitate din ce în ce mai mare, pe măsura creşterii volumului şi complexităţii producţiei.

Cu trecerea timpului şi acumalarea de experienţă, firma s-a dezvoltat în mod firesc, treptat reuşind să îşi stabilească o poziţie stabilă pe piaţă. Deci, întreprinderea a facut paşi serioşi în dezvoltarea sa, punînd mereu accent pe calitatea produselor sale şi pe publicitate, deschizîndu-şi oficii pe întreg teritoriul Moldovei ceea ce ia permis să-şi lărgească contingentul clienţilor săi.

În anul 2005, fondatorii au decis să se extindă în teritoriu printr-o filială în oraşul Bălţi, în prezent fiind sediul principal al firmei. În următorii ani, au urmat filialele din oraşele Rîşcani, Floreşti, Soroca, Edineţ, Drochia, Glodeni, Făleşti, etc.

Metodele moderne de management, formarea obiectivelor şi alegerea corectă a strategiilor au permis întreprinderii să se dezvolte într-un mod accelerat faţă de concurenţii existenţi pe piaţă. Cu ajutorul acestor factori s-au mai adăugat noi activităţi şi noi servicii de care se pot bucura toţi clienţii întreprinderii.

În primăvara anului 2007 s-a procurat utilaj modern înalt tehnologizat produs de firme italiene, germane şi turceşti MTS Urban, Ozcelic, ce permit de a produce construcţiile cu mare precizie şi de a multiplica ideal aceiaşi diminsiune cu o viteză de producere maximă. În prezent întreprinderea prestează servicii complexe: de la luarea diminsiunilor pîna la montarea gemurilor. Colectivul de meseriaşi în domeniu, ce au experienţă de lucru nu mai puţin de 4 ani, este foarte bine instruit de a aduce clientului tot spectru de produse de care se poate bucura toţi, inclusiv şi potenţialii clienţi.

Preview document

Manualul calității SC Ruvimax-Prim SRL - Pagina 1
Manualul calității SC Ruvimax-Prim SRL - Pagina 2
Manualul calității SC Ruvimax-Prim SRL - Pagina 3
Manualul calității SC Ruvimax-Prim SRL - Pagina 4
Manualul calității SC Ruvimax-Prim SRL - Pagina 5
Manualul calității SC Ruvimax-Prim SRL - Pagina 6
Manualul calității SC Ruvimax-Prim SRL - Pagina 7
Manualul calității SC Ruvimax-Prim SRL - Pagina 8
Manualul calității SC Ruvimax-Prim SRL - Pagina 9
Manualul calității SC Ruvimax-Prim SRL - Pagina 10
Manualul calității SC Ruvimax-Prim SRL - Pagina 11
Manualul calității SC Ruvimax-Prim SRL - Pagina 12
Manualul calității SC Ruvimax-Prim SRL - Pagina 13
Manualul calității SC Ruvimax-Prim SRL - Pagina 14
Manualul calității SC Ruvimax-Prim SRL - Pagina 15
Manualul calității SC Ruvimax-Prim SRL - Pagina 16
Manualul calității SC Ruvimax-Prim SRL - Pagina 17
Manualul calității SC Ruvimax-Prim SRL - Pagina 18
Manualul calității SC Ruvimax-Prim SRL - Pagina 19
Manualul calității SC Ruvimax-Prim SRL - Pagina 20
Manualul calității SC Ruvimax-Prim SRL - Pagina 21
Manualul calității SC Ruvimax-Prim SRL - Pagina 22
Manualul calității SC Ruvimax-Prim SRL - Pagina 23
Manualul calității SC Ruvimax-Prim SRL - Pagina 24
Manualul calității SC Ruvimax-Prim SRL - Pagina 25
Manualul calității SC Ruvimax-Prim SRL - Pagina 26
Manualul calității SC Ruvimax-Prim SRL - Pagina 27
Manualul calității SC Ruvimax-Prim SRL - Pagina 28
Manualul calității SC Ruvimax-Prim SRL - Pagina 29
Manualul calității SC Ruvimax-Prim SRL - Pagina 30
Manualul calității SC Ruvimax-Prim SRL - Pagina 31
Manualul calității SC Ruvimax-Prim SRL - Pagina 32
Manualul calității SC Ruvimax-Prim SRL - Pagina 33
Manualul calității SC Ruvimax-Prim SRL - Pagina 34
Manualul calității SC Ruvimax-Prim SRL - Pagina 35
Manualul calității SC Ruvimax-Prim SRL - Pagina 36
Manualul calității SC Ruvimax-Prim SRL - Pagina 37
Manualul calității SC Ruvimax-Prim SRL - Pagina 38
Manualul calității SC Ruvimax-Prim SRL - Pagina 39
Manualul calității SC Ruvimax-Prim SRL - Pagina 40
Manualul calității SC Ruvimax-Prim SRL - Pagina 41
Manualul calității SC Ruvimax-Prim SRL - Pagina 42
Manualul calității SC Ruvimax-Prim SRL - Pagina 43
Manualul calității SC Ruvimax-Prim SRL - Pagina 44
Manualul calității SC Ruvimax-Prim SRL - Pagina 45
Manualul calității SC Ruvimax-Prim SRL - Pagina 46
Manualul calității SC Ruvimax-Prim SRL - Pagina 47
Manualul calității SC Ruvimax-Prim SRL - Pagina 48

Conținut arhivă zip

  • Manualul Calitatii SC Ruvimax-Prim SRL.doc

Alții au mai descărcat și

Implementarea managementului calității la SC Rolast SA Pitești

INTRODUCERE Etimologic cuvântul “calitate” provine din latinescul ”qualitas”, care înseamna fel de a fi. La originea natiunii exista mai multe...

Implementarea sistemului de management al calității la firma SC Software Engineering & Communication SRL - documentele calității

1. INTRODUCERE 1.1. Prezentarea generala a firmei Sub patronaj austriac, SC. Software Engineering & Communication SRL este o firma fondata in...

Managementul calității

INTRODUCERE „Managementul calitatii si controlul tehnic de calitate” este o tema ce reflecta specializarea MANAGEMENT, sintetizand elementele...

Analiza sistemului de management al calității aplicat în SC Automobile Dacia SA

Capitolul 1 – Probleme de baza ale calitatii produselor 1.1 Calitatea - Notiune concreta, complexa, dinamica Pentru multă lume, şi mai ales...

Implementarea sistemului de management al calității la SC Saninstal General SRL

1. IMPLEMENTAREA SISTEMULUI DE MANAGEMENT AL CALITĂŢII LA S.C. SANINSTAL GENERAL S.R.L. 1.1.Generalităţi 1.1.1. Notă asupra reviziei standardului...

SC Electric Power SA

1. ÎMBUNĂTĂŢIREA CALITĂŢII LA SC.ELECTRIC POWER S.A 1.1. Prezentarea organizatiei Date de identificare: S.C. ELECTRIC POWER S.A. Curtea de Argeş...

Managementul integrat al calității la firma SC Sir Building SRL

CAPITOLUL I 1.Implementarea managementului calităţii la S.C. „Sir Building” S.R.L. 1.1.Generalităţi Manualul calităţii prezent descrie programul...

Fundamentarea strategiei de dezvoltare a firmei SC Safir SRL

INTRODUCERE S.C. SAFIR S.R.L. - VASLUI functioneaza ca o ferma zootehnica, in ajutorul ei venind metodele moderne de management, care ii ajuta pe...

Ai nevoie de altceva?