Metodologia de elaborare a strategiei organizației - Restaurant Pizzerie Marco Polo

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 12 în total
Cuvinte : 2124
Mărime: 44.46KB (arhivat)
Publicat de: Irina Neagoe
Puncte necesare: 6

Extras din proiect

1)FORMULAREA MISIUNII ORGANIZAŢIEI

Restaurantul aparţine societãţii comerciale S.C MARCO POLO S.R.L. Galaţi. Din aceast motiv, în momentul de faţã S.C. MARCO POLO S.R.L. are ca principal obiectiv de activitate, pe lângã comercializarea produselor alimentare şi „activitãţi specifice pentru restaurante şi alimentaţie publicã”, conform codului CAEN 5530.

Restaurantul “Marco Polo” oferã un meniu cu mâncãruri şi bãuturi deosebite, clientii având posibilitatea de a alege dintr-o gamã largã de produse ce pot fi servite în restaurant, acasã sau la birou.

Restaurantul “Marco Polo” are un meniu bogat ce urmãreşte preferinţele actuale ale clienţilor, meniul fiind de asemenea bogat în preparate româneşti şi internaţionale, specialitãţile casei fiind specific bucatãriei italiene cu un conţinut redus de grãsimi şi colesterol, ale cãror ingrediente sunt 100% naturale.

Obiectivul societãţii este de a satisface pe deplin exigenţele gastronomice ale clienţilor, având în vedere faptul cã preocuparea oamenilor pentru o alimentaţie sãnãtoasã şi hrãnitoare este in creştere în ultimii ani.

Restaurantul este renumit pentru calitatea şi diversitatea preparatelor culinare-gustãri reci şi calde, supe, ciorbe, preparate calde, preparate la grãtar, preparate din pasare, porc, vita si peste, pizza, deserturi, bãuturi alcoolice şi non-alcoolice. Societatea doreşte sã atragã şi sã satisfacã pretenţiile a cât mai multor clienţi prin varietatea produselor culinare şi sortimentele de bãuturi disponibile.

Străinii, funcţionarul “cu dare de mână”, micii sau marii proprietari, întreprinzătorii de succes, intelectualii sau oamenii de cultură, toţi aceştia formeaza clientela restaurantului MARCO POLO. Acest restaurant este select prin el însusi, select prin ceea ce oferă, prin atmosfera sa, prin clienţii săi.

Astãzi, în domeniul restauraţiei se face din ce în ce mai mult apel la tehnologie, la acest factor important care sã asigure rentabilitatea restaurantului. Infrastructura practicã şi performanţa trebuie sã vizeze spaţiul funcţional atât din bucãtãrie cât şi din sala de mese. Infrastructura trebuie sã asigure un mediu sigur, flexibil, funcţional care sã facã faţã atât evenimentelor prevãzute cât mai ales evenimentelor neprevãzute.

Pentru ca activitatea restaurantului sã vinã cât mai bine în întâmpinarea cerinţelor clienţilor, mediul tehnologic trebuie sã fie la cele mai înalte standarde şi unul dintre factorii cu implicare mare în activitate, demn de avut în vedere.

În cadrul restaurantului este implementat un sistem de valori şi norme care au ca obiectiv întărirea relaţiilor între angajaţi şi între aceştia şi conducere. Astfel, managerul încurajează inovaţia şi creativitatea, orientarea spre calitatea serviciilor, dezvoltarea relaţiilor interumane la nivelul angajaţilor,responsabilitatea angajaţilor în munca pe care o prestează, promovează de asemenea spiritul concurenţial între angajaţi, ceea ce duce la îmbunătăţirea serviciilor oferite. Dintre normele de comportament promovate menţionăm: ordinea şi disciplina la nivelul angajaţilor precum şi curăţenia.

Din punct de vedere al inovaţiei şi creativităţii, conducerea este deschisă la propuneri şi sugestii venite din partea angajaţilor .

Orientarea spre calitatea serviciilor se referă la îmbunătăţirea continuă a produselor oferite clienţilor. Acestea privesc atât calitatea meniurilor cât şi a modului de servire a acestora, precum şi ambientul în care sunt găzduiţi clienţii.

Relaţiile interumane care se stabilesc între angajaţi au o importanţă deosebită în ceea ce priveşte eficienţa activităţii firmei.Astfel, acestea fiind îndeplinite şi desfăşurându-se într-un cadru în care domină armonia,dar şi disciplina,ele direcţionează activitatea firmei către mărirea randamentului.

Responsabilitatea angajaţilor în munca pe care o prestează se referă la faptul că , cu cât angajaţii vor fi mai responsabili şi mai dedicaţi muncii lor cu atât va creşte calitatea serviciilor pe care restaurantul le oferă.

Procesul de servire al clienţilor este unul de calitate, din mai multe puncte de vedere, printre care:

- Intervalul de timp, momentul în care clientul intrã în restaurant şi momentul în care i se prezintã meniul, este scurt;

- Atenţia acordatã de ospãtãriţe în observarea clienţilor care sunt gata sã dea o comandã;

- Preluarea rapidã a comenzii de la client şi transmiterea acesteia mai departe, acolo unde este necesar, adicã la bar sau la bucãtãrie;

- Capacitatea de lucru şi promptitudinea personalului de la bucãtãrie;

- Servirea clienţilor în funcţie de comenzile efectuate se face respectând regulile de bazã de servire a acestora;

- Tratarea clienţilor cu respectul cuvenit, angajaţii respectând principiul de bazã care asigurã eficienţa unei afaceri, “Clientul nostru, stãpânul nostru”.

Preview document

Metodologia de elaborare a strategiei organizației - Restaurant Pizzerie Marco Polo - Pagina 1
Metodologia de elaborare a strategiei organizației - Restaurant Pizzerie Marco Polo - Pagina 2
Metodologia de elaborare a strategiei organizației - Restaurant Pizzerie Marco Polo - Pagina 3
Metodologia de elaborare a strategiei organizației - Restaurant Pizzerie Marco Polo - Pagina 4
Metodologia de elaborare a strategiei organizației - Restaurant Pizzerie Marco Polo - Pagina 5
Metodologia de elaborare a strategiei organizației - Restaurant Pizzerie Marco Polo - Pagina 6
Metodologia de elaborare a strategiei organizației - Restaurant Pizzerie Marco Polo - Pagina 7
Metodologia de elaborare a strategiei organizației - Restaurant Pizzerie Marco Polo - Pagina 8
Metodologia de elaborare a strategiei organizației - Restaurant Pizzerie Marco Polo - Pagina 9
Metodologia de elaborare a strategiei organizației - Restaurant Pizzerie Marco Polo - Pagina 10
Metodologia de elaborare a strategiei organizației - Restaurant Pizzerie Marco Polo - Pagina 11
Metodologia de elaborare a strategiei organizației - Restaurant Pizzerie Marco Polo - Pagina 12

Conținut arhivă zip

  • Metodologia de Elaborare a Strategiei Organizatiei - Restaurant Pizzerie Marco Polo.docx

Ai nevoie de altceva?