Millicom International Cellular

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 9 în total
Cuvinte : 2660
Mărime: 154.42KB (arhivat)
Publicat de: Iancu-Miron Cosma
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Ramona Leon

Cuprins

  1. 1.Descrierea Organizaţiei 2
  2. 1.1. Obiectul de activitate 3
  3. 1.2. Filialele organizaţiei 3
  4. 2. Elementele de cultura organizaţionala 4
  5. 2.1. Valorile organizaţiei 4
  6. 2.1.1. Curaj 4
  7. 2.1.2. Pornire şi ambiţie 4
  8. 2.1.3.Inovaţie 4
  9. 2.2. Norme 4
  10. 2.3. Sloganul întreprinderii 5
  11. 3. Dimensiuni ale culturii naţionale: România şi Luxemburg 6
  12. 4. Implicaţiile specificităţii culturale asupra managementului organizaţional 7
  13. Bibliografie 9

Extras din proiect

1.Descrierea Organizaţiei

Millicom Internaţional Cellular SĂ (MICC) este un important operator internațional de servicii de telefonie mobilă. Compania este specializată în pieţele emergenţe, unde serviciul de telefonie este de multe ori paniel nal. Compania operează în paniel 16 tipuri de operațiuni de telefonie mobilă în 16 țări din Asia, America Latină , America Centrală, și Africa, cu aproximativ 20 de milioane de abonați . Din punct de vedere paniel n, Millicom funcționează în patru regiuni diferite. Acestea sunt: America Centrală (43,7%),America de Sud , America Latină (31,3%), Africa (17,7%), și Asia (7,3%).

1.1. Obiectul de activitate

Millicom oferă o gamă largă de servicii digitale la peste 45 milioane de clienți în cadrul mărcii „tigo”, marca prezentă în cincisprezece piețe emergente, precum și site-uri de comerţ electronic din Africa și America Latină. Fondată în 1990, veniturile firmei au fost determinate în principal de serviciile de telefonie mobilă, dar oferă, de asemenea, cablu, bandă largă, e-commerce și alte mijloace media. În martie 2013, compania a anunţat o nouă strategie pentru a dubla veniturile anuale de la 9 miliarde dolari în 2017. Compania are peste 10.000 de angajaţi, iar sediul principal se afla la Luxemburg şi este intregistrat la NASDAQOMX Stockholm, sub simbolul MIC. Directorul Executive al companiei este Hans-Holger Albrecht, care a preluat postul în octombrie 2012.

1.2. Filialele organizaţiei

Guatemala

TIGO a fost lansat în Guatemala în 2004, pentru a înlocui vechiul brand național Comcel . TIGO Guatemala este cel mai mare operator de telefonie mobilă din Guatemala, cu mai mult de 5 milioane de utilizatori din august 2009.

El Salvador

TIGO a fost lansat în El Salvador în 2004, pentru a înlocui vechiul brand naţional TELEMOVIL . TIGO El Salvador este cel mai mare operator de telefonie mobilă, cu peste 3 milioane de utilizatori.

Honduras

TIGO a fost lansat în Honduras în 2004, pentru a înlocui vechiul brand național Celtel. TIGO Honduras are un total de 4,5 milioane de utilizatori.

Paraguay

Înlocuirea vechiului brand naţional “Telecel”, TIGO a fost lansat în Paraguay în 2004 (peste 850MHz). TIGO Paraguay este cel mai mare operator de telefonie mobilă, cu mai mult de 2,8 milioane de abonați.

Bolivia

TIGO a fost lansat în Bolivia , în 2005, pentru a înlocui Telecel BOLIVIA cu un nou brand internaţional. TIGO Bolivia este al doilea operator de telefonie mobilă, cu peste 1,3 milioane de utilizatori.

Columbia

TIGO a fost lansat în Columbia în 2006, pentru a înlocui marca națională Columbia Movil OLA. TIGO Columbia a început activitatea cu 3,6 milioane de utilizatori.

Chad

Tigo a fost lansat în Ciad , în 2007, pentru a înlocui vechiul brand național cu un nou brand internaţional. Acesta concurează cu operatorul internațional Zain , folosind tehnologii GSM / GPRS / EDGE peste 900 MHz.

RD Congo

TIGO RDC a fost lansat în Republica Democratică Congo , în 2007, pentru a înlocui OASIS cu un nou brand internaţional. Acesta concurează cu operatori internaționali, cum ar fi Airtel , supercell , Vodacom și Orange , folosind tehnologiile GSM / GPRS / EDGE peste 900/1800 și începând cu anul 2013, servicii 3G de la peste 2100 MHz.

Ghana

În luna iulie 2011, Millicom Ghana Limited a anunțat că rețeaua lor Tigo de telefonie mobilă în această țară a lansat o facilitate pentru internet în bandă largă 3.5G.

Mauritius

Operează sub marca EMTEL. Acesta concurează cu Orange și MTML cu tehnologiile GSM / GPRS și UMTS / HSDPA de peste 900, 1800 și 2100 MHz. EMTEL are, de asemenea, o rețea WiMAX în bandă largă.

Senegal

TIGO a fost lansat în Senegal în 2006, pentru a înlocui vechea marca Sentel GSM cu un nou brand internaţional

Tanzania

În Tanzania TIGO a fost lansat în 2006, după ce Millicom Internaţional Cellular a decis să preia controlul deplin al rețelei operatorului MIC Tanzania Limited (Mobitel).

Millicom a fost, de asemenea, un jucător Telecom în Cambodgia și Laos înainte de a scădea toate operațiunile în 2009

2. Elementele de cultura organizaţionala

2.1. Valorile organizaţiei

Valorile organizaţiei sunt foarte importante pentru ceea ce sunt şi ceea ce îi face mai speciali. Printre cele mai importante valori enumerate pot fi: curajul, pornirea şi inovaţia.

2.1.1. Curaj

Sunt aventuroşi, cu un puternic spirit antreprenorial, lucru ce îi determină să încerce lucruri noi, să viziteze locuri noi şi să profite de orice şansă.

Sunt dornici să se mişte cât mai repede pentru a profita de noile oportunități. Mai paniel piardă încearcand decât să nu încerce.. Le place să îi surprindă pe oamenii, să îi încânte și să le facă paniel . Serviciile lor inovatoare și produsele pot fi o dovadă vie celor paniel mai sus.

Știu că a fi îndrăzneț, fără a fi puternic este riscant. Când realizează ceva, o fac cum trebuie – cu integritate, convingere şi paniel nal sm.

2.1.2. Pornire şi ambiţie

Sunt atenţi la nevoile piețelor și clienții lor. Oferă servicii şi produse care devin esențiale pentru viața de zi cu zi pentru că ascultă, îşi imaginează şi livrează. Ei știu secretul de a fi mereu pe poziţia cea mai inalta din cadrul unei pieţe pentru că sunt mereu aproape de clienții lor. De asemenea, știu cât de important este să se comporte cu integritate și respect în orice moment.

Bibliografie

Panaite Nica, Aurelian Iftinescu, “Management concepte si aplicatii”, Editura SEDCOM LIBRIS, Iasi, 2008

http://www.millicom.com/

http://en.wikipedia.org/wiki/Millicom

http://geert-hofstede.com/

Preview document

Millicom International Cellular - Pagina 1
Millicom International Cellular - Pagina 2
Millicom International Cellular - Pagina 3
Millicom International Cellular - Pagina 4
Millicom International Cellular - Pagina 5
Millicom International Cellular - Pagina 6
Millicom International Cellular - Pagina 7
Millicom International Cellular - Pagina 8
Millicom International Cellular - Pagina 9

Conținut arhivă zip

  • Millicom International Cellular.docx

Ai nevoie de altceva?