Petrotub Roman - diagnostic

Proiect
7.5/10 (2 voturi)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 23 în total
Cuvinte : 4594
Mărime: 201.57KB (arhivat)
Publicat de: Doina Vasilache
Puncte necesare: 7
evaluarea afacerilor petrotub roman

Extras din proiect

S.C. PETROTUB S.A. Roman

S.C. PETROTUB S.A. Roman a fost infiintata prin H.C.M. 454/1951 sub numele de NOUL COMBINAT SIDERURGIC.

Constructia primului Laminor de tevi (Laminor 16) incepe in 1951 si dureaza pana in anul 1957, data la care se lamineaza prima teava consemnand punerea in functiune a actualei societati.

Documentele atesta ca in 1957, NOUL COMBINAT SIDERURGIC ROMAN isi schimba denumirea in FABRICA DE TEVI ROMAN care in anul 1963 devine UZINA DE TEVI ROMAN, iar ca urmare a cresterii volumului de activitate, in anul 1973 se transforma in INTREPRINDEREA DE TEVI ROMAN.

In anul 1991 prin reorganizarea in baza Legii nr.15/1990 si H.G. nr.31/1991, I.T.Roman devine societate comerciala pe actiuni cu denumirea PETROTUB, cu capital de stat.

MITTAL STEEL sau PETROTUB ROMAN S.A. este localizat in orasul Roman pe strada Stefan cel Mare 246, la 330 km Nord de Bucuresti ,judetul Neamt.Pe raza comunei Cordun,judetul Neamt societatea are declarat un punct de lucru.

MITTAL STEEL ROMAN S.A. Roman a jucat un rol important in industria romanesca .

De la inceputurile sale pana acum, compania are o capacitate mare de productie realizand o mare varietate de produse

Este o firma care a luat fiinta din necesitatea satisfacerii cererii tot mai mari a pietii, privind implementarea in sistemul retelelor de transport pentru diferiti agenti termici si frigorifici a conductelor preizolate în sistem Izoterom.

S.C. Petrotub S.A. Roman are ca pricipal obiect de activitate fabricarea tevilor preizolate si a diferitelor accesorii aferente executarii retelelor termice: coturi, ramificatii, puncte fixe, reductii etc.

La anumite sortimente de tevi fara sudura, societatea este unic producator intern.

In Europa este deasemenea una dintre cele mai importante companii, in domeniul sau de activitate;produce si vinde tevi de otel si fonta fara sudura realizate prin laminare la cald sau la rece ntr-o varietate dimensionala de ¼-20 (diametrul cuprins intre 6 mm si 508 mm) din otel carbon si otel usor aliat.

Produsele sunt utilizate in diferite domenii ca industria petrolului, industria chimica, industria energetica nucleara si clasica, industria constructiilor de masini si in industria ingineriei civile.

Produsele sunt bine cunoscute si foarte apreciate atat pe piata interna cat si pe cea externa, peste 70% din productia companiei fiind exportata catre clienti din USA, Arabia Saudita, UAE, India, CIS, Grecia, Italia, Iran, Indonesia, Egypt, Iraq, Kuwait, Olanda, Rusia, Spania.

Continua preocupare pentru imbunatatirea produselor si calitatii serviciilor a fost principalul obiectiv,compania fiind constienta de faptul ca, intr-un mediu competitiv, aceasta este o abordare strategica a fiecarui producator de teava care doreste sa castige si sa pastreze o anumita pozitie pe piata.

Principalele produse realizate de S.C. PETROTUB sunt :

- tevi conducte cu capete netede si filetate laminate la cald, laminate sau trase la rece cu diametre cuprinse intre 10,3 - 508 mm;

- tevi de extractie, laminate la cald, cu diametre cuprinse intre 60,3 -114,3 mm;

- tevi pentru constructii si uz general laminate la cald si laminate sau trase la rece cu diametre cuprinse intre 6 - 508 mm;

- burlane de tubaj, laminate la cald cu diametre cuprinse intre 114,3 - 508 mm;

- tevi din otel fara sudura pentru temperaturi ridicate laminate la cald, laminate sau trase la rece, cu diametre cuprinse intre 10,2 - 508 mm;

- tevi din otel fara sudura pentru schimbatoare de caldura laminate sau trase la rece cu diametre cuprinse intre 12 - 89 mm;

- tevi din otel fara sudura pentru temperaturi scazute, laminate la cald, laminate sau trase la rece cu diametre intre 8 - 508 mm.

Produsele firmei sunt destinate realizarii:

retelelor termice pentru transport: apa fierbinte, apa calda menajera, abur , apa termala;

retelelor tehnologice în: industria alimentara, industria frigotehnica, industria chimica si petrochimica (rafinarii etc.)

Gama de fabricatie cuprinde conducte preizolate de la DN 20 mm pâna la DN 1000 mm, pentru un regim de exploatare cuprins între -40C si +650C.

Calitatea produselor realizate de S.C. Petrotub Izoterom se incadreaza in limitele si prevederile Normelor Europene EN 253/90 pentru sistem si EN 488/90 si EN 489/90 pentru piesele de legatura.

Produsele sub marca Petrotub Izoterom asigura:

durata de viata a sistemului de 30 ani;

pierderi de temperatura sub 1C/km retea;

pozarea retelelor direct in sol, nefiind necesare canale de beton;

scurtarea duratei de executie a lucrarilor de montaj;

posibilitatea detectarii eventualelor avarii prin echiparea retelelor cu sistem de semnalizare a avariilor.

Preview document

Petrotub Roman - diagnostic - Pagina 1
Petrotub Roman - diagnostic - Pagina 2
Petrotub Roman - diagnostic - Pagina 3
Petrotub Roman - diagnostic - Pagina 4
Petrotub Roman - diagnostic - Pagina 5
Petrotub Roman - diagnostic - Pagina 6
Petrotub Roman - diagnostic - Pagina 7
Petrotub Roman - diagnostic - Pagina 8
Petrotub Roman - diagnostic - Pagina 9
Petrotub Roman - diagnostic - Pagina 10
Petrotub Roman - diagnostic - Pagina 11
Petrotub Roman - diagnostic - Pagina 12
Petrotub Roman - diagnostic - Pagina 13
Petrotub Roman - diagnostic - Pagina 14
Petrotub Roman - diagnostic - Pagina 15
Petrotub Roman - diagnostic - Pagina 16
Petrotub Roman - diagnostic - Pagina 17
Petrotub Roman - diagnostic - Pagina 18
Petrotub Roman - diagnostic - Pagina 19
Petrotub Roman - diagnostic - Pagina 20
Petrotub Roman - diagnostic - Pagina 21
Petrotub Roman - diagnostic - Pagina 22
Petrotub Roman - diagnostic - Pagina 23

Conținut arhivă zip

  • Petrotub Roman - Diagnostic.doc

Te-ar putea interesa și

Conceptul de Strategie Concurențială

CAPITOLUL I – NOŢIUNI GENERALE 1.1.Definirea conceptului de concurenţă Orice întreprindere îşi desfăşoară activitatea într-un mediu determinat,...

Rolul concurenței în economia de piață

INTRODUCERE Succesul organizaţiilor contemporane, indiferent de natura şi mărimea lor, îşi are sorginta în calitatea strategiilor pe care le...

Evaluarea unui proiect de investiții directe - Petrom

1. INTRODUCERE 1.1. Prezentarea companiei PETROM Evoluția companiei în ultimii ani Petrom reprezintă cea mai importantă companie de petrol și...

Studiu Fezabilitate Petrom

1.PREZENTAREA GENERALA A AGENTULUI ECONOMIC Petrom este cea mai mare companie de titei si gaze din Romania si cel mai mare producator de petrol si...

Ai nevoie de altceva?