Plan de afaceri - Restaurant Rândunica

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 21 în total
Cuvinte : 6162
Mărime: 36.54KB (arhivat)
Puncte necesare: 6

Extras din proiect

I. DESCRIEREA AFACERII

1.1 Date de identificare a agentului economic

Numele societăţii: S.C. Univesul S.A.

Număr de înregistrare:

• La Oficiul Registrului Comerţului: J 29/137/1997

• Cod fiscal: R 10235552

Formă juridică de constituire: S.A. (societate pe acţiuni)

Adresa: Splaiul Independenţei, 204

Telefon/fax: 021/ 321 76 52

Tipul activităţii principale şi codul CAEN: „activităţi specifice pentru restaurante”, conform codului CAEN 5530.

Natura capitalului: privat

1.2 Descrierea ideii de afaceri

Prin intermediul restaurantului Rândunica, S.C. Universul S.A. prestează servicii de alimentaţie publică de aproximativ 6 ani. În acest interval de timp, ca urmare a calităţii ireproşabile a serviciilor sale, restaurantul şi-a câştigat un renume binemeritat şi o cotă de piaţă confortabilă.

Portofoliul său de clienţi cuprinde persoane fizice sau juridice din zona de est a municipiului Bucureşti, ca rezultat al localizării restaurantului aproximativ în centrul jumătăţii estice a capitalei. Calitatea ofertei şi preţurile accesibile atrag totuşi un număr important de consumatori şi din zona vestică a Bucureştiului. În prezent, capacitatea de deservire a restaurantului este utilizată în proporţie de 75%.

Strategia afacerii

Obiectivul general urmărit de managementul companiei este de creştere a volumului activităţii şi implicit a profitabilităţii.

Pe baza cunoştinţelor dobândite, succeselor anterioare şi tipului serviciilor oferite, strategia viitoare a afacerii va fi una de diferenţiere calitativă faţă de oferta concurenţei.

Cu toate că există o serie de localuri în care se poate servi masa la preţuri mai mici, pentru atragerea şi menţinerea clienţilor-ţintă vizaţi de societate, acest tip de strategie s-a dovedit a fi cel mai performant. Experienţa şi succesul celor 6 ani de activitate argumentează foarte bine alegerea strategiei.

Scopuri şi obiective

Afacerea îşi propune să se distingă ca exponent de marcă pentru tipul de servicii oferit. Recunoaşterea acestei poziţii se va face prin atingerea în interval de 3 ani a unui volum al cifrei de afaceri de cca. 37 mld. lei. Conform studiilor de piaţă efectuate, o asemenea cifră de afaceri va asigura firmei o cotă de piaţă de aprox. 10% din piaţa-ţintă.

Pentru a-şi atinge acest scop, firma va avea în vedere următoarele obiective:

- Deschiderea în anul următor N+1 a unui nou restaurant în partea de vest a oraşului, completând şi echilibrând astfel activitatea restaurantului actual

- Divesificare cu aprox. 30% a ofertei de produse culinare (cu prepareate aparţinând atât bucătăriei tradiţionale cât şi bucătăriei internaţionale)

- Îmbunătăţirea calităţii şi serviciilor oferite clienţilor şi dezvoltarea reţelei de livrare a comenzilor la domiciliu sau birou.

În vederea atingerii primului obiectiv se va contracta un credit de aprox. 300.000 USD, rambursabil într-o perioadă de 3 ani. Acest proiect va pemite sporirea capacităţilor de deservire cu peste 100% prin construcţia unui imobil cu un nivel al dotărilor şi un amplasament care să asigure succesul acţiunii.

Diversificarea ofertei se va face, în special, prin angajarea pentru fiecare restaurant a unui specialist în bucătăria asiatică, abordând astfel un segment insuficient acoperit de meniul actual.

Calitatea serviciilor va fi asigurată şi îmbunătăţită prin menţinerea unui control strict din partea managementului, organizarea de pregătiri periodice pentru personalul ce va fi nou angajat şi pentru cel deja existent.

Lărgirea ariei de livrare a comenzilor la domiciliu şi creşterea promptitudinii livrărilor vor fi asigurate prin achiiţia a trei autovehicule suplimentare.

1.3. Descrierea societăţii

Prezentarea trecutului firmei

Societatea Comercială Universul S.A. este persoană juridică română cu sediul în Splaiul Independenţei, 204, Bucureşti, fiind înfiinţată în actuala formă juridică – societate pe acţiuni – şi sub actuala denumire la data de 18.02.1997.

Obiectul principal de activitate îl constituie „activităţi specifice pentru restaurante”, conform codului CAEN 5530. Societatea a fost înmatriculată la Oficiul Registrului Comerţului din Bucureşti sub nr. J 29/137/1997 şi are codul fiscal R 10235652.

În primii 2 ani de activitate firma presta servicii numai în incinta restaurantului. În anul 1999, datorită creşterii cererii pentru serviciile sale, capacitatea restaurantului a fost mărită în proporţie de 70%.

Începând cu anul 2000, Restaurantul Rândunica include în oferta sa şi servicii de catering, de livrare a produselor comandate la domiciliul clienţilor sau la biroul acestora. Iniţial, acest mod de deservire a fost mai puţin utilizat dar, după o campanie promoţională de aprox. 2 luni, cererea a început să crească susţinut, propulsând acest serviciu la aprox. 25% din cifra de afaceri lunară a restaurantului.

Preview document

Plan de afaceri - Restaurant Rândunica - Pagina 1
Plan de afaceri - Restaurant Rândunica - Pagina 2
Plan de afaceri - Restaurant Rândunica - Pagina 3
Plan de afaceri - Restaurant Rândunica - Pagina 4
Plan de afaceri - Restaurant Rândunica - Pagina 5
Plan de afaceri - Restaurant Rândunica - Pagina 6
Plan de afaceri - Restaurant Rândunica - Pagina 7
Plan de afaceri - Restaurant Rândunica - Pagina 8
Plan de afaceri - Restaurant Rândunica - Pagina 9
Plan de afaceri - Restaurant Rândunica - Pagina 10
Plan de afaceri - Restaurant Rândunica - Pagina 11
Plan de afaceri - Restaurant Rândunica - Pagina 12
Plan de afaceri - Restaurant Rândunica - Pagina 13
Plan de afaceri - Restaurant Rândunica - Pagina 14
Plan de afaceri - Restaurant Rândunica - Pagina 15
Plan de afaceri - Restaurant Rândunica - Pagina 16
Plan de afaceri - Restaurant Rândunica - Pagina 17
Plan de afaceri - Restaurant Rândunica - Pagina 18
Plan de afaceri - Restaurant Rândunica - Pagina 19
Plan de afaceri - Restaurant Rândunica - Pagina 20
Plan de afaceri - Restaurant Rândunica - Pagina 21

Conținut arhivă zip

  • Plan de Afaceri - Restaurant Randunica.doc

Ai nevoie de altceva?