Plan de Afaceri - SC Little Child SRL

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 12 în total
Cuvinte : 3937
Mărime: 28.30KB (arhivat)
Publicat de: Tudosia Ilaria Sima
Puncte necesare: 7

Extras din proiect

Misiunea

Ţelul nostru este de a deveni liderul în fabricarea şi comercializarea mobilierului pentru copii.

Aspirăm să dobândim o reputaţie pe piaţă ca fabricant şi distribuitor de produse mai bune, vândute la un preţ cinstit pe piaţa. Putem obţine acest lucru prin dezvoltarea produselor, înţelegerea clară a tendinţelor şi nevoilor de pe piaţă, comercializare inovatoare şi profitabilă.

Pentru a ne atinge obiectivul, SC LITTLE CHILD SRL are nevoie de facilităţi mai mari şi mai eficiente.

Descrierea companiei

SC LITTLE CHILD SRL a fost înfiinţată în 10.05.2005 şi are ca obiect principal de activitate fabricarea mobilierului pentru copii. Este o societate cu răspundere limitată având sediul principal în Iaşi, strada Lalelelor, nr. 7. Producem o gamă largă de mobilier pentru copii, compus din ţarcuri, paturi şi scaune în diferite modele şi variante de culori. Desfăşurând o activitate de marketing eficientă, anticipând mereu oferta concurenţei, firma a reuşit să obţină o creştere constantă de la an la an, ajungând ca în momentul de faţă să aibă o cotă de piaţă de 30% pe piaţa de mobilier pt. copii. Compania noastră are o cifră de afaceri de aproximativ 10000 ron şi un profit de 25%. Se aşteaptă să crească cifra de afaceri la 20000 lei în anul 2015. Pe parcursul activităţii sale, firma şi-a mărit şi consolidat nivelul de clienţi, motiv pentru care dorim să ne extindem, pentru a face faţă ofertei mai mari.

Compania nouă se numeşte SC MOB EXPERT SRL şi este localizată în Iaşi, Bulevardul Carol I.

Descrierea produselor si serviciilor

Compania SC MOB EXPERT SRL va produce următoarele:

- ţarcuri;

- paturi;

- scaune;

- mese;

- bibliotecă;

- leagăne;

- dulapuri etc.

Toate aceste modele vor fi produse în cadrul societăţii nou create, la care se vor adăuga pe parcurs alte modele, asemănătoare cu cele existente precum şi alte linii de produse, cum ar fi „children rooms” – constând din mobilier complet pentru camera copiilor.

Numărul produselor fabricate în prezent – şi a celor care sunt prevăzute pentru a fi produse depăşeşte 20 de modele, împărţite în 3 mari categorii: ţarcuri, paturi şi scaune. Aceste produse sunt împărţite în două linii de produse, adresate unor clienţi diferiţi.

Linia de produse TPS este adresată cumpărătorilor obişnuiţi, care doresc o calitate bună pentru un preţ moderat. Această linie este compusă din următoarele modele:

Linia de produse TPS

Tabelul 1.1.

Nr. crt. Denumire model Variante de culoare

1 Ţarc 011 N, H, BR, CC, DT, W-AL, OY, W

2 Ţarc023 N, H, BR, CC, DT, W-AL, OY, W

3 Ţarc 086 N, NA, T, NW, NC, DT

4 Ţarc 094 N, NA, T, NW, NC, DT

5 Pat 13 N, H, BR, CC, DT, W-AL, OY, W

6 Scaun 042 N, H, BR, CC, WA, OY, T, DT

7 Scaun 051 N, T, DT, BR

8 Scaun 053 N, T, DT, BR

Linia de produse MOBY este adresată în special clientelei mai sofisticate, este adaptată în permanenţă la tendinţele din lumea modei, este impecabilă calitativ şi are un preţ foarte ridicat. În cadrul acestei linii există următoarele modele:

Linia de produse MOBY

Tabelul 1.2.

Nr. crt. Denumire model Variante de culoare

1 Ţarc PL70 N, NW, W-AL

2 Ţarc PL100 N, BR

3 Pat RK 100 N, NW, W-O

4 Pat RK 140 N, NW, W-O

Simbolul literelor este: N – natur, H – honey, BR – maro, CC – combi color, T – tik, DT –Dark tik, W-AL – alb cu aluminiu, W – alb, OY – old yelow, WO – alb cu oranj.

Datorită numărului mare de modele fabricate şi a variatăţii de culoare, cantităţile executate lunar din fiecare model sunt reduse, între 10 şi maxim 200 de bucăţi. Durata de viaţă a modelelor variază foarte mult în funcţie de evoluţia acestora pe piaţă, unele modele având o durată de viaţă de doar 2-3 luni în cazul nereuşitelor, cel mai reuşit model ţarcul 066 fiind în producţie de mai bine de 2 ani.

Compania prestează următoarele servicii:

- transport

- distributie mobilier in localitate sau exterior

- lucrări la comandă.

Procesului de aprovizionare

Datorită volumului mare al producţiei, aprovizionarea este esenţială. Pentru fluidizarea activităţii de aprovizionare, materiile prime au fost împărţite în categorii. Astfel, categoria cea mai importantă o reprezintă materialul lemnos – compus din cherestea, panouri şi furnir, urmată de categoria formată din lacuri, vopsele şi diluanţi, ultima categorie fiind formată din materiale auxiliare şi accesorii – clei, hârtie abrazivă, etc.

Societatea acordă cea mai mare atenţie aprovizionării cu prima categorie de materii prime din care are stocuri pentru cel puţin două luni din următoarele motive:

- furnizorii de panouri sunt mari combinate de industrializare a lemnului, întreprinderi de stat care îşi întrerup deseori activitatea pe perioade nedeterminate şi nu există alţi furnizori;

- societatea achiziţionează cherestea de la mici întreprinderi particulare care nu au o ritmicitate a exploatărilor, depinzând foarte mult de autorizaţiile emise de RA RomSilva;

- exploatarea lemnului depinde foarte mult de condiţiile meteorologice.

Preview document

Plan de Afaceri - SC Little Child SRL - Pagina 1
Plan de Afaceri - SC Little Child SRL - Pagina 2
Plan de Afaceri - SC Little Child SRL - Pagina 3
Plan de Afaceri - SC Little Child SRL - Pagina 4
Plan de Afaceri - SC Little Child SRL - Pagina 5
Plan de Afaceri - SC Little Child SRL - Pagina 6
Plan de Afaceri - SC Little Child SRL - Pagina 7
Plan de Afaceri - SC Little Child SRL - Pagina 8
Plan de Afaceri - SC Little Child SRL - Pagina 9
Plan de Afaceri - SC Little Child SRL - Pagina 10
Plan de Afaceri - SC Little Child SRL - Pagina 11
Plan de Afaceri - SC Little Child SRL - Pagina 12

Conținut arhivă zip

  • Plan de Afaceri - SC Little Child SRL.doc

Ai nevoie de altceva?