Practică în management - Direcției Regionale de Poștă Bacău

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 29 în total
Cuvinte : 6833
Mărime: 40.91KB (arhivat)
Publicat de: Ieremia Dumitrascu
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Emil Maxim

Extras din proiect

1 CAPITOLUL

I PREZENTAREA ORGANIZATIEI

ANALIZA DIRECTIEI REGIONALE DE POSTA BACAU

Primul capitol este consacrat prezentarii si analizarii activitatii Directiei Regionale de Posta Bacau. Intrucat aceasta este partea componenta a Companiei Nationale Posta Romana, consideram ca este util sa mentionam, pentru inceput principalele aspecte ce caracterizeaza activitatea operatorului postal national din Romania.

1.1 COMPANIA NATIONALA POSTA ROMANA

1.1.1 PREZENTARE GENERALA

Posta Romana este operatorul national in domeniul serviciilor postale, care se ocupa, de asemenea cu emiterea, editarea, comercializarea timbrelor si a efectelor postale si este si un furnizor de servicii cu valoare adaugata, cum ar fi: dezvoltare de programe informatice, schimb valutar, servicii de consultanta, servicii de transport.

Posta Romana este entitatea responsabila de indeplinirea obligatiilor rezultand din aderarea Romaniei la Uniunea Postala Universala. In aceasta calitate trebuie sa asigure conditiile necesare integrarii serviciilor postale nationale in sistemul celor internationale si sa se alinieze la tehnologia de ultima ora din domeniu.

Serviciile postale din Romania exista inca din Eviul Mediu, fapt atestat de documentul '' Hrisovul lui Mircea cel Batran'' , din 1399, prin care localitatile erau obligate sa asigure mijloace de transport curierilor domnesti.In 1858 s-au introdus timbrele postale pe teritoriul Moldovei, fiind tiparite cu o presa manuala patru valori ale primei emisiuni ''Cap de bour''. In 1864 , domnitorul Al. I. Cuza a unit serviciul postal cu cel telegrafic, la care, in 1893 s-a adaugat si serviciul telefonic.In 1856 a intrat in vigoare prima lege de organizare a ramurii de comunicatii, purtand denumirea de ''Lege telegrafo-postala''. In 1874 Romania devine unul dintre fondatorii Uniunii Postale Universale, agentie specializata a Natiunilor Unite.

Dupa o traditie indelungata in domeniu, odata cu trecerea tarii noastre la economia de piata , serviciile romanesti de comunicatie au inceput sa se specializeze pe diverse tronsoane. Astfel , prin Hotararea de Guvern NR. 448/ 27 iunie a fost infiintata Regia Autonoma Posta Romana realizandu-se in acest mod separarea dintre serviciile postale si cele de telecomunicatii. De la aceasta data , Posta Romana a avut gestiune economica proprie si autonomie financiara .

Posta este una dintre cele mai democratice institutii, care asigura mentinerea permanenta a legaturilor comerciale si spirituale dintre oameni. Indeplinirea acestei misiuni nobile a urmarit pas cu pas dezvoltarea civilizatiei umane, originile sale pierzandu-se in negura istoriei. Dezvoltarea relatiilor interumane si sociale a determinat o perfectionare necontenita a structurilor organizatorice si a proceselor tehnologice specifice acestui sector. Astfel, posta este considerata, in prezent, una dintre ramurile importante ale industriei serviciilor. Posta Romana si-a inceput adevarata revigorare in anul 1991, prin punerea in aplicare a "Conceptului National al R.A. Posta Romana" si dezvoltarea acestuia prin documente strategice si programe guvernamentale. In acest context, au fost stabilite obiective concrete de dezvoltare a infrastructurii postale, de realizare a unui cadru legislativ corespunzator, de diversificare si modernizare a serviciilor postale. Prin actiunile intreprinse, s-a urmarit atingerea si mentinerea unui nivel calitativ superior al serviciilor postale si alinierea acestora la cerintele impuse de integrarea in serviciile intercomunitare. Acest obiectiv este indeplinit prin restructurarea radicala a infrastructurii sale, cu implicatii profunde asupra organizarii teritoriale a regiei, modernizarii tuturor domeniilor de activitate, informatizarii retelei postale atat la nivel managerial, cat si operational, precum si prin retehnologizarea sectoarelor productive. In conditiile unei concurente tot mai puternice, comunicatiile postale din Romania trebuie sa-si mentina ritmul accelerat de dezvoltare propus, astfel incat sectorul postal sa-si intareasca pozitia cuvenita in infrastructura publica a tarii, iar reforma postala sa se dovedeasca intr-adevar o investitie de viitor. In general, dar si in particular, in Romania, serviciile postale au fost create cu scopul asigurarii unor legaturi permanente intre oameni. Necesitatea permanentizarii acestor legaturi a condus la crearea de servicii specializate pentru satisfacerea acestor nevoi.

In 1992 a fost lansat programul de regionalizare , sustinut de patru principii: al structurii organizationale , al calitatii , economic si international .In 1993 Posta Romana devine membru fondator al Asociatiei Operatorilor Publici din Europa ( Post Europ ) .

Preview document

Practică în management - Direcției Regionale de Poștă Bacău - Pagina 1
Practică în management - Direcției Regionale de Poștă Bacău - Pagina 2
Practică în management - Direcției Regionale de Poștă Bacău - Pagina 3
Practică în management - Direcției Regionale de Poștă Bacău - Pagina 4
Practică în management - Direcției Regionale de Poștă Bacău - Pagina 5
Practică în management - Direcției Regionale de Poștă Bacău - Pagina 6
Practică în management - Direcției Regionale de Poștă Bacău - Pagina 7
Practică în management - Direcției Regionale de Poștă Bacău - Pagina 8
Practică în management - Direcției Regionale de Poștă Bacău - Pagina 9
Practică în management - Direcției Regionale de Poștă Bacău - Pagina 10
Practică în management - Direcției Regionale de Poștă Bacău - Pagina 11
Practică în management - Direcției Regionale de Poștă Bacău - Pagina 12
Practică în management - Direcției Regionale de Poștă Bacău - Pagina 13
Practică în management - Direcției Regionale de Poștă Bacău - Pagina 14
Practică în management - Direcției Regionale de Poștă Bacău - Pagina 15
Practică în management - Direcției Regionale de Poștă Bacău - Pagina 16
Practică în management - Direcției Regionale de Poștă Bacău - Pagina 17
Practică în management - Direcției Regionale de Poștă Bacău - Pagina 18
Practică în management - Direcției Regionale de Poștă Bacău - Pagina 19
Practică în management - Direcției Regionale de Poștă Bacău - Pagina 20
Practică în management - Direcției Regionale de Poștă Bacău - Pagina 21
Practică în management - Direcției Regionale de Poștă Bacău - Pagina 22
Practică în management - Direcției Regionale de Poștă Bacău - Pagina 23
Practică în management - Direcției Regionale de Poștă Bacău - Pagina 24
Practică în management - Direcției Regionale de Poștă Bacău - Pagina 25
Practică în management - Direcției Regionale de Poștă Bacău - Pagina 26
Practică în management - Direcției Regionale de Poștă Bacău - Pagina 27
Practică în management - Direcției Regionale de Poștă Bacău - Pagina 28
Practică în management - Direcției Regionale de Poștă Bacău - Pagina 29

Conținut arhivă zip

  • Practica in Management - Directiei Regionale de Posta Bacau.doc

Ai nevoie de altceva?