Proiect de practică - SC Roșca Conf SRL

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 22 în total
Cuvinte : 6959
Mărime: 39.96KB (arhivat)
Publicat de: Bernard Murariu
Puncte necesare: 7
ASE, Management

Extras din proiect

În 1994 societatea comercială "RoşcaConf” S.R.L. s-a constituit în conformi-tate cu prevederile Legii 31/1990 privind societăţile comerciale şi ale Hotărârii Guvernului nr. 1278/08.10.1994, având ca unic adiministrator pe Roşca Vasile.

Capitalul social al firme este de 2.500.000 lei împărţit în 500 de părţi sociale în valoare de 5000 de lei fiecare.

Obiectul de activitate principal este producerea de confecţii textile,în principal îmbrăcăminte pentru femei şi bărbaţi,într o structură sortimentală variată.Pe langă acesta societatea mai are ca obiect de activitate: activitatea de reparaţii şi de import-export.

Firma debutează cu primele exporturi directe pe piaţa franceză având un număr de 300 de angajăţi.

Societatea comercială "RoşcaConf" S.R.L. este persoană juridică integral româ-nească, având forma juridică de societate cu răspundere limitată cu capital integral privat şi a fost înregistrată la Camera de Comerţ şi Industrie a Judeţului Vrancea sub nr având durată de funcţionare nelimitată, începând cu data înmatriculării 29 noiembrie 1994, având sediul social în Focşani , str. Mărăşeşti nr. 6

Între anii 1994 -2005 firma devine, prin intermediul clienţilor săi, o prezenţă constantă şi de renume pe pieţele din Europa de Vest, pe segmentul confecţiilor de damă. Tot în această perioadă, datorită unui management performant, are loc o creştere exponenţială a capacităţilor şi volumului de producţie, a numărului de angajaţi proprii 1700, precum şi a numărului de societăţi subcontractate-15 cu un număr total de angajaţi de 1000.

În prezent firma îşi desfăşoară activitatea pe o suprafaţă de 25000 mp din care 17000 mp sunt spaţii special amenajate pentru depozitare materii prime şi produse finite.

Ca urmare a efectelor crizei financiare, s-a redus numărul contractelor de muncă din cadrul firmei, astăzi ajungand la un număr de 915 angajaţi. Activitatea este organizată în 2 secţii de producţie, a câte 6,respectiv 5 unităţi de producţie cu 23 de linii de fabricaţie si realizează lunar aproximativ 45.000-50.000 de produse, în funcţie de sezon si de complexitatea modelelor.

Organizaţia este specializată în producţia de confecţii textile pentru femei şi bărbaţi; execută toată gama de produse începând cu fuste, rochii şi pantaloni pentru femei,până la sacouri,jachete şi mantouri de înaltă complexitate. Toată producţia este destinată exportului în ţări din Europa.

Între scopurile urmărite de societate se numără :

- producerea şi comercializarea de confecţii pentru femei şi bărbaţi din toată gama de materii prime, fire şi fibre naturale şi sintetice dupa tiparele clienţilor sau după tipare proprii la indicaţiile clienţilor;

- producerea şi comercializarea de piese de schimb;

- realizarea de studii şi lucrări privind activitatea de proictare şi cercetare a produselor de confecţii şi a unităţilor de confecţii

- prestarea de activităţi de îmbunătăţire a utilajelor proprii în domeniul industriei textile.

Strategia de dezvoltare a firmei RoşcaConf are ca obiectiv fundamental satisfacerea cerinţelor clienţilor într-un Sistem de Management Integrat-Calitate, Mediu, Securitate şi Sănătate Ocupaţională, Responsabilitate Socială conform cu cerinţele standardelor SR EN ISO 9001:2008,SR EN ISO 14001:2005, OHSAS 18001:2008 şi SA 8000.

Asigurarea materială, planificarea , lansarea în fabricaţie şi urmărirea producţiei este asigurată de o echipă de profesionişti, formată din 30 de ingineri , tehnicieni , şefi de sectie şi de unităţi.

Suportul tehnic este asigurat de sistemul LECTRA prin modulele Diamino si Modaris , iar supervizarea calităţii se face de către o echipă CTC alcătuită din 25 de controlori cu mare experienţă de producţie.

Gama de producţie este structurată astfel:

- 70 % din totalul volumului de producţie realizat este destinat confecţiilor de damă;

- 30 % din totalul volumui de producţie realizat este destinat confecţiilor de bărbaţi.

Colecţia de produse pentru femei include atât produse uşoare , respectiv pantaloni, fuste, rochii , bluze , tricouri etc. ; precum şi produse grele : paltoane, jakete , sacouri, impermeabile ,etc. În categoria produselor pentru bărbaţi realizate de S.C. RoşcaConf S.R.L. intră doar produse din categoriile casual şi sport, respectiv tricouri , bluze, pantaloni.

Preview document

Proiect de practică - SC Roșca Conf SRL - Pagina 1
Proiect de practică - SC Roșca Conf SRL - Pagina 2
Proiect de practică - SC Roșca Conf SRL - Pagina 3
Proiect de practică - SC Roșca Conf SRL - Pagina 4
Proiect de practică - SC Roșca Conf SRL - Pagina 5
Proiect de practică - SC Roșca Conf SRL - Pagina 6
Proiect de practică - SC Roșca Conf SRL - Pagina 7
Proiect de practică - SC Roșca Conf SRL - Pagina 8
Proiect de practică - SC Roșca Conf SRL - Pagina 9
Proiect de practică - SC Roșca Conf SRL - Pagina 10
Proiect de practică - SC Roșca Conf SRL - Pagina 11
Proiect de practică - SC Roșca Conf SRL - Pagina 12
Proiect de practică - SC Roșca Conf SRL - Pagina 13
Proiect de practică - SC Roșca Conf SRL - Pagina 14
Proiect de practică - SC Roșca Conf SRL - Pagina 15
Proiect de practică - SC Roșca Conf SRL - Pagina 16
Proiect de practică - SC Roșca Conf SRL - Pagina 17
Proiect de practică - SC Roșca Conf SRL - Pagina 18
Proiect de practică - SC Roșca Conf SRL - Pagina 19
Proiect de practică - SC Roșca Conf SRL - Pagina 20
Proiect de practică - SC Roșca Conf SRL - Pagina 21
Proiect de practică - SC Roșca Conf SRL - Pagina 22

Conținut arhivă zip

  • Proiect de Practica - SC Rosca Conf SRL.doc

Ai nevoie de altceva?