Proiect practică - servicii - SC Prodan-Impex SA

Proiect
8/10 (2 voturi)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 19 în total
Cuvinte : 6686
Mărime: 44.08KB (arhivat)
Publicat de: Aleodor Paraschiv
Puncte necesare: 7

Extras din proiect

Cap.I. PREZENTAREA ORGANIZAŢIEI

I.1 Obiectul de activitate

SC PRODAN-IMPEX SRL a fost infiinţată in anul 1994 si este inregistrată in Registrul Comerţului la Nr. J22/324/1994, având ca asociat unic pe domnul Victor Prodan.

Are ca profil de activitate prestări servicii către populaţie sub forma transportului public local şi intrajudeţean de călători, prin curse rapide si regulate.

Codul CAEN este: 6023.

Sediul societaţii este amplasat in Iaşi , la numarul 1, str Varianta Uzinei, nr tel/fax 0232/214006.

Parcul auto si garajul societatii dotat cu toate echipamentele tehnice si logistice necesare desfaşurării activităţii de transport au sediul in str. Hlincea nr.36.

Obiectul principal de activitate il reprezintă transportul intern si internaţional de persoane. Printre activitatile secundare ale societatii Prodan Impex srl se numară:

- activitate de producţie

- activitate de servicii

- comercializarea cu amănuntul şi cu ridicata

- activitate de import-export in contrapartidă de produse inndustriale si de larg consum alimentare si nealimentare

- realizarea, intreţinerea si repararea unor obiective de instalaţii şi construcţii industriale şi civile, drumuri si poduri.

I.2 Analiza evoluţiei principalilor factori

Activitatea a fost extinsă de la an la an datorită solicitărilor permanente din partea populaţiei.Acest lucru a fost posibil cu extinderea parcului auto de care dispune firma, uneori din surse proprii, alte ori pe seama unor credite bancare contractate de la BRD Iaşi, Cappa Iaşi, Frai Iaşi, Procredit Bank Iaşi, credite care au fost rambursate intergral si la scadenţă.

Procedând astfel, la sfârşitul anului 2002 activul patrimonial a ajuns la 1.116.303.000 lei iar profitul realizat la 635 000 lei.

In anul 1997 s-a procedat la majorarea capitalului social cu 20.000.000 lei, avand in anul 2002 capital subscris in valoare de 20.100.000 , integral vărsat si un numar de parţi sociale de 4020, valoarea unei părţi sociale fiind de 5000 de lei.

In anul 2004 cifra de afaceri a societatii comerciale SC Prodan Impex Srl a ajuns la 2.134.633.000 lei având costuri corespunzătoare de 1.723.644.000 lei şi un profit net de 491.985.000 lei.

Firma avea in anul 2004 active imobilizate in valoare netă de 6.136.529 000 lei şi datorii pe termen lung insumând 5.091.603.000 lei.

In anul 2005, in primele 6 luni, firma a inregistrat o cifră de afaceri de 5.716.267.000 lei, costuri aferente de 4.899.218.000 lei şi un profit net de 681.934.000 lei.

Activele imobilizate sunt in valoare de 9.554.667.000 lei cu datorii pe termen lung de 6.721.176.000 lei.

Conform acestor date societatea Sc Prodan Impex Srl se află in plină extindere, mai ales datorită solicitărilor permanente din partea populaţiei, mărindu-şi de la an la an parcul auto şi implicit cifra de afaceri.

Unitatea are in prezent un numar de 36 angajaţi cu contract de muncă.

Firma şi-a recrutat cu atenţie angajaţii luând in considerare riscul la care sunt supuşi călătorii la parcurgerea de distanţe mari in cazul curselor interne şi internaţionale cât şi in cazul curselor rapide şi regulate care cauzează oboseală. Sunt angajaţi şoferi cu experientă, aleşi in urma unor testări practice cât si teoretice, cu abilitaţi de adaptare.

I.3 Istoric:evoluţie, prezent

Incă de la inceputul activităţii, SC Prodan Impex Srl a „atacat” latura cea mai complexă a transportului de persoane şi anume transportul de persoane prin curse rapide.Această societate a fost prima societate care a practicat activitatea de transport rapid de persoane din municipiul nostru.Ca orice activitate nouă firma a intâmpinat numeroase dificultaţi atât in ceea ce priveşte procurarea resurselor necesare, cât si mai ales in ceea ce priveşte organizarea activităţii si eficietizării acesteia.In lispsa unei legislaţii clare cât şi a sprijinului organelor locale, activitatea s-a desfaşurat anevoios dar perseverent câstigând an de an experientă in acest domeniu.

Societatea Prodan Impex Srl işi desfăşoară activitatea pe trei trasee permanente din municipiul Iaşi obţinute prin licitaţie organizată de Primaria Iaşi in luna aprilie 2002.In urma licitaţiei, societatea a ancheiat un contract de concesiune cu Primaria pentru o perioada de 4 ani, cu posibilitate de prelungire, conform legii.Din aprilie 2003 firma a licitat si trasee judeţene atribuite de Autoritatea Rutieră Romană.De asemenea, SC Prodan Impex Srl efectuează şi transporturi ocazionale in ţară şi străinătate solicitate de diferite agenţii de turism sau de populaţie.Au fost efectuate numeroase deplasări interne şi internaţionale cu grupuri din sfera culturii, sportului, economiei, politicului si turismului.

Incepând cu aprilie 2003 Sc Prodan Impex Srl a preluat o parte din traseele intrajudeţene şi efectuând in prezent curse regulate spre Ciurea, Miroslava, Voineşti, Bivolari, Slobozia, Ierbiceni, Belceşti.

Activitatea societăţii este apreciată de publicul călător pentru confortul, seriozitatea, promtitudinea şi nu in ultimul rând de preţurile atractive.

Acest lucru se datoarează faptului ca societatea dispune de 20 microbuze Iveco si Mercedes care sunt in perfectă stare de funcţionare şi un confort apreciat de călători, precum şi de 3 microbuze Ford achiziţionate in sistem leasing. Pentru a face faţă solicitărilor publicului călător societatea are şi contracte de colaborare cu alte 55 de societăţi şi persoane fizice posesori de mijloace de transport.

Deoarece solicitările pentru practicarea acestei forme de transport sunt in continuă creştere, iar posibilităţile firmei sunt limitate, administratorul firmei se vede obligat să apeleze mereu la credite bancare care să aducă la sporirea parcului auto de care dispune.Insă procurarea de noi mijloace de transport necesare extinderii parcului auto ridică probleme pentru administratorul societăţii deoarece procurându-le in sistem leasing valoarea comisioanelor si a dobânzilor percepute este mare iar procurandu-le de la diverşi intremediari pot interveni probleme privind corectitudinea intrării in ţară a acestor autovehicule.

Intreţinerea autovehiculelor din parcul auto al societăţii se realizează in atelier propriu dotat cu utilaje specifice:stung, maşini de gaurit,maşini de polizat, compresoare, aparat de sudura etc.

Cu multa perseverenţă şi o mai mult mai bună organizare firma Sc Prodan Impex Srl , in cei 10 ani de existenţă, a reuşit sa se impună pe piaţa transportului de persoane ca un transportator serios, cu un potenţial deosebit si bune perspective.

In prezent Sc Prodan Impex Srl se numară printre cei mai mari transportatori de persoane de curse regulate şi rapide din orasul Iaşi, sucretul seccesului stând in strategia de dezvoltare a firmei, precum si in munca depusă de echipa Prodan Impex pentru a asigura ritmicitatea curselor, respectarea orelor de program, fidelizarea călătorilor.

Preview document

Proiect practică - servicii - SC Prodan-Impex SA - Pagina 1
Proiect practică - servicii - SC Prodan-Impex SA - Pagina 2
Proiect practică - servicii - SC Prodan-Impex SA - Pagina 3
Proiect practică - servicii - SC Prodan-Impex SA - Pagina 4
Proiect practică - servicii - SC Prodan-Impex SA - Pagina 5
Proiect practică - servicii - SC Prodan-Impex SA - Pagina 6
Proiect practică - servicii - SC Prodan-Impex SA - Pagina 7
Proiect practică - servicii - SC Prodan-Impex SA - Pagina 8
Proiect practică - servicii - SC Prodan-Impex SA - Pagina 9
Proiect practică - servicii - SC Prodan-Impex SA - Pagina 10
Proiect practică - servicii - SC Prodan-Impex SA - Pagina 11
Proiect practică - servicii - SC Prodan-Impex SA - Pagina 12
Proiect practică - servicii - SC Prodan-Impex SA - Pagina 13
Proiect practică - servicii - SC Prodan-Impex SA - Pagina 14
Proiect practică - servicii - SC Prodan-Impex SA - Pagina 15
Proiect practică - servicii - SC Prodan-Impex SA - Pagina 16
Proiect practică - servicii - SC Prodan-Impex SA - Pagina 17
Proiect practică - servicii - SC Prodan-Impex SA - Pagina 18
Proiect practică - servicii - SC Prodan-Impex SA - Pagina 19

Conținut arhivă zip

  • Proiect Practica - Servicii - SC Prodan-Impex SA.doc

Ai nevoie de altceva?