Proiect SCM - Campofrio

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 32 în total
Cuvinte : 6302
Mărime: 1.60MB (arhivat)
Publicat de: Caius Gherman
Puncte necesare: 7

Extras din proiect

Istoricul apariţiei firmei S.C TABCO-CAMPOFRIO S.A.

Întreprinderea s-a înfiinţat în anul 1996 ca o societatea mixtă româno – spaniolă, având ca obiect de activitate principal producţia şi comercializarea produselor din carne.

Iniţial, în anul 1991, societatea s-a numit S.C. Tabco S.A., denumirea de S.C. Tabco Campofrio S.A. primind-o abia în anul 1996.

După achiziţionarea lui Oscar Mayer si fuzionarea cu Navidul, în cursul anului 2000, Campofrio Spania a devenit lider pe piaţa spaniolă şi unul dintre cei mai importanţi jucători pe piaţa europeană de preparate din carne.

Reţeaua de magazine Tabco a comercializat en-gros următoarele produse: parizer şi pate din carne de pasăre şi din carne de porc, carne de pasăre şi de porc, organe de vită şi porc proaspete, salamuri, brânzeturi, lactate, conserve de legume etc. Astfel,reţetele ingredientele şi membranele folosite sunt în totalitate spaniole.

An de an gama de produse s-a îmbunătăţit considerabil, de exemplu în 2001 s-au produs şi comercializat 38 produse, iar în 2002, 48 produse.

Din anul 1991, Tabco şi-a desfăşurat activitatea în Tulcea, unde dispunea de un spaţiu de 6.000 mp. utilizat pentru birouri, pentru activitatea de producţie, comercializare, depozitare şi stocare.

Societatea a desfăşurat anual lucrări de modernizare precum şi lucrări de investiţii pentru îmbunătăţirea activităţii sale şi mărirea capacităţii de producţie. Astfel în 1993 capacitatea de producţie a fabricii era de 5 tone/zi mărindu-se anual şi ajungând în 2001 şi 2002 la 12 tone/zi.

Campofrio România

Cu peste 25 ani de experienţă în producerea preparatelor din carne, TABCO-CAMPOFRIO S.A. este prima companie în această ramură din România.

Cumpărând majoritatea acţiunilor Tabco, CAMPOFRIO ALIMENTACION S.A. a crescut standardele de calitate ale produselor şi a deschis perspective internaţionale, făcând din TABCO-CAMPOFRIO S.A. o companie de viitor.

Experienţa şi tradiţia românească dar şi noua tehnologie occidentală au fost combinate cu succes, colaborarea dintre specialiştii români şi cei spanioli făcând din TABCO CAMPOFRIO S.A. o companie complexă, flexibilă şi dinamică. Valorile care situează firma în fruntea producătorilor din România sunt INOVAŢIA şi CALITATEA.

Condiţiile igienice ale procesului de fabricaţie sunt garantate de Departamentul de Control Tehnic al Calităţii, şi urmează standardele internaţionale de calitate.

Sediul societăţii este în România, localitatea Tulcea. Scopul societăţii S.C. Tabco Campofrio S.A. este producerea şi comercializarea preparatelor din carne şi realizarea de profituri.

Obiectul de activitate îl constituie:

- producţie de preparate din carne;

- import de ingrediente pentru fabricarea salamurilor, membrane artificiale, etichete, ambalaje legate de obiectul de activitate al societăţii;

- comercializarea preparatelor din carne.

Capitalul social iniţial era de 1.000.000 lei şi fiind împărţit în 200 părţi sociale, indivizibile şi nominative, fiecare în valoare de 5.000 lei. Capitalul social este subscris de părţi potrivit contractului de societate.

Societatea îşi desfăşoară activitatea în următoarele secţii de producţie:

- secţia producţie;

- secţia tranşare;

- secţia afumare;

- secţia depozitare produs finit;

Firma Tabco Campofrio dispune de un personal de 135 persoane, suficient cantitativ şi corespunzător în structură.

În anul 2010 acţionarii Caroli Foods Group şi Campofrio au semnat ultimele acorduri necesare înfiinţării unui nou grup, unificându-şi astfel operaţiunile din România sub forma unui joint venture.

Cele două companii au anunţat, faptul că se va crea cea mai mare companie de mezeluri din România, cu o cifră de afaceri de 120 milioane euro şi o cotă de 16% din piaţa de profil.

Noul grup va opera sub numele Caroli Foods Group şi va fi lider pe piaţa de produse din carne procesată din România din punct de vedere al vânzărilor şi cotei de piaţă, Grupul va fi condus de un consiliu director format din cinci membri, compus din reprezentanţi ai companiilor partenere şi prezidat de Talal El-Solh. Haluk Akdemir, până în prezent director general al Caroli Foods, va fi CEO.

Ambele fabrici, din Piteşti şi Tulcea, vor rămâne operaţionale, fiecare specializându-se în anumite tipuri de produse. Campofrio a anunţat, că va plăti 12,3 milioane de euro, pe lângă cedarea acţiunilor subsidiarei româneşti Tabco Campofrio, pentru a deţine 49% din capitalul Caroli Foods Group, compania creată prin fuzionarea operaţiunilor din România ale grupului spaniol şi ale Caroli.

Preview document

Proiect SCM - Campofrio - Pagina 1
Proiect SCM - Campofrio - Pagina 2
Proiect SCM - Campofrio - Pagina 3
Proiect SCM - Campofrio - Pagina 4
Proiect SCM - Campofrio - Pagina 5
Proiect SCM - Campofrio - Pagina 6
Proiect SCM - Campofrio - Pagina 7
Proiect SCM - Campofrio - Pagina 8
Proiect SCM - Campofrio - Pagina 9
Proiect SCM - Campofrio - Pagina 10
Proiect SCM - Campofrio - Pagina 11
Proiect SCM - Campofrio - Pagina 12
Proiect SCM - Campofrio - Pagina 13
Proiect SCM - Campofrio - Pagina 14
Proiect SCM - Campofrio - Pagina 15
Proiect SCM - Campofrio - Pagina 16
Proiect SCM - Campofrio - Pagina 17
Proiect SCM - Campofrio - Pagina 18
Proiect SCM - Campofrio - Pagina 19
Proiect SCM - Campofrio - Pagina 20
Proiect SCM - Campofrio - Pagina 21
Proiect SCM - Campofrio - Pagina 22
Proiect SCM - Campofrio - Pagina 23
Proiect SCM - Campofrio - Pagina 24
Proiect SCM - Campofrio - Pagina 25
Proiect SCM - Campofrio - Pagina 26
Proiect SCM - Campofrio - Pagina 27
Proiect SCM - Campofrio - Pagina 28
Proiect SCM - Campofrio - Pagina 29
Proiect SCM - Campofrio - Pagina 30
Proiect SCM - Campofrio - Pagina 31
Proiect SCM - Campofrio - Pagina 32

Conținut arhivă zip

  • Proiect SCM - Campofrio.doc

Ai nevoie de altceva?