Șampon pentru caței - Elda

Proiect
6/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 12 în total
Cuvinte : 4425
Mărime: 142.16KB (arhivat)
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Claudia Bobalca

Extras din proiect

INTRODUCERE

Pentru a ajunge în stadiul actual, de lansare a noului şampon pentru nuanţat, am avut de parcurs doua etape. Prima constă în analiza elementelor specifice ale mediului de marketing, identificarea pieţei, segmentarea acesteia pe criterii, variabile dar şi pe avantaje, alegerea pieţei ţintă, dar şi o analiză a concurenţei şi a tendinţelor din următorii 2-3 ani care vor influenţa piaţa şampoanelor pentru animale.

Cea de a doua etapă a constat în identificare cât mai precisă a problemei decizionale, stabilirea obiectivelor, identificarea unei metode de cercetare, modul de operare din cadrul cercetării, iar apoi prelucrarea informaţiilor obţinute şi compararea rezultatelor obţinute cu obiectivele propuse iniţial, dar şi calcularea bugetului aferent acestei cercetări.

Din analiza elementelor specifice ale mediului de marketing am observat că piaţa pe care noi vrem să lansăm un nou produs este influenţată de venitul de care dispun consumatorii, etapa vieţii în care se află aceştia, mediul din care fac parte, dar şi stilul lor de viaţă. Astfel am putut realiza şi o analiză SWOT a acestui nou produs identificând ca avantaj inovaţia de care va beneficia produsul nostru, dezavantajul ar fi costul mai mare de producţie ce va influenţa într-o anumită măsură preţul final, oportunitatea ar fi atragerea clienţilor oscilanţi, iar ameninţarea ar putea fi strategiile pe care le-ar folosi concurenţa din momentul în care vom lansa produsul şi care ne-ar putea afecta.

Consumatorii acestui produs sunt în principal persoanele ce deţin un animal de companie şi dispun de un venit destul de mare pentru a-şi permite să achiziţioneze astfel de produse Această piaţă noi am segmentat-o în funcţie de etapa vieţii din care fac parte consumatorii, niveluri de venit de care aceştia dispun şi de mediul din care provin.

O alta segmentare a fost aceea pe avantaje unde dintr-o listă de mai multe avantaje de care ar putea beneficia şamponul nuanţator noi le-am ales pe următoarele:îndepartează complet sebumul, curăţă fără să lase depozit rezidual ,dă o nuanţă deosebită blăniţei patrupedului

Apoi am identificat piaţa ţintă a cărui profil este următorul:deţinătorii de câini,din mediul urban ,care dispun de un venit mare

Pasul următor a constat în analiza concurenţei atât a celei directe cât şi a celei indirecte care ne-ar putea influenşa noua piaţă, şi am identificat următoarele firme: Couleur, Khara,Demelant, Duoxo,Ectocid

Cea de-a doua etapa incepe cu identificarea problemei decizionale care la noi consta in scoaterea pe piaţă a unui nou produs şi anume sampon ce nuanteaza si da stralucire blanitei cainelui

Obiectivele au fost formulate pe baza elementelor mixului de marketing astfel pentru produs ne-am propus să aflăm configuraţia acestuia şi anume în ce cantitate ar trebui distribuit, ce fel de ambalaj trebuie să fie folosit ,ce miros să aibă, identificarea elementelor pe care consumatorii ar dori să le regăsească la produsul nostru ,cum ar fi elemente inovative propuse de noi dar şi altele, sau anumite anexe precum manusile pentru spalarea patrupedului ; aflarea preţului psihologic (preţ); canalele de promovare pe care le-am putea utiliza (promovare); intensitatea cu care ar trebui să distribuim produsul şi locurile unde acesta ar trebui plasat (distribuţie).

Ca metoda de cercetare am ales cercetarea directă şi anume chestionarul pe care l-am aplicat în puncte cheie care sunt frecventate de persoane ce aparţin pieţei noastre ţintă

Chestionarul a conţinut 10 întrebări ,primele două întrebări fiind de tip filtru (să vedem dacă chestionarul ar fi reprezentativ), iar celelalte se referă la: frecvenţa de achiziţionare (pentru a ne face o idee asupra intensitţăii de distribuţie) , importanţa caracteristicilor (pentru a pune accentul pe cele care sunt considerate cele mai importante) , interesul consumatorilor de a achiziţiona acest tip de produs, elementele incluse în produs (daca am putea include elemente anexe produsului), formatul, cui sa se adreseze (femei,barbati,ambele sexe ), preţul psihologic, sursele de informare a pieţei ţintă (canalele de promovare pe care le-am putea folosi).

După centralizarea datelor pe care le-am colectat în această cercetare, am obţinut rezultatele pe care le-am înregistrat prin comparaţie.

Primul nostru obiectiv a vizat gradul de importanţă pe care o acordă cumpăratorul acestui tip de produs şi anume ce e relevant pentru el la aceste caracteristici: efectul,preţul,marca şi mirosul. Astfel am aflat care vor fi principalele elemente ce vor sta la baza creării produsului nostru.

Un alt obiectiv a fost acela de a afla frecvenţa de cumpărare a produsului

Dorind să aflăm în ce costuri de producţie să ne încadrăm am observat că majoritatea persoanelor chestionate ar oferi intre 20-40 ROL pentru produsul nostru, în achizitionarea acestuia ei ghidându-se dupa nouatate, calitate şi apoi preţ.

Aflând că ei se informează în legatură cu noile produse pentru căţei de pe internet, mass-media, farmacii, acestea vor fi unele din canalele noastre de promovare.

Un alt obiectiv al întrebărilor a fost acela de a vedea dacă cumpărătorii sunt tentaţi să schimbe nunţa blaniţei patrupedului lor astfel aflând astfel dacă produsul nostru se va bucura de scucces.

Nu în ultimul rând am dorit să aflăm cantitatea potrivită pentru şampon din punctul de vedere al cumpărătorului şi am observat că majoritatea au optat pentru bidonase de 500ml.

Preview document

Șampon pentru caței - Elda - Pagina 1
Șampon pentru caței - Elda - Pagina 2
Șampon pentru caței - Elda - Pagina 3
Șampon pentru caței - Elda - Pagina 4
Șampon pentru caței - Elda - Pagina 5
Șampon pentru caței - Elda - Pagina 6
Șampon pentru caței - Elda - Pagina 7
Șampon pentru caței - Elda - Pagina 8
Șampon pentru caței - Elda - Pagina 9
Șampon pentru caței - Elda - Pagina 10
Șampon pentru caței - Elda - Pagina 11
Șampon pentru caței - Elda - Pagina 12

Conținut arhivă zip

  • Sampon pentru Catei - Elda.doc

Ai nevoie de altceva?