Strategii ale mijloacelor de creștere la SC Covalact SRL

Proiect
9/10 (2 voturi)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 14 în total
Cuvinte : 3556
Mărime: 31.28KB (arhivat)
Publicat de: Martina Popescu
Puncte necesare: 6

Extras din proiect

Introducere

În acest proiect voi prezenta strategii ale mijloacelor de creştere, strategii ce pot fi abordate de orice organizaţie cu scopul de a-şi îmbunătăţii strategiile utilizate până în prezent, dar şi pentru o dezvoltare economică mai bună pe plan intern şi extern. Proiectul meu va scoate în evidenţă mijloacele de creştere utilizate până în prezent de firma “Covalact”, dar şi alte strategii pe care aceasta le-ar putea adopta.

În proiect am inclus o serie de analize ce au drept scop înţelegerea cât mai eficientă a modului în care întreprinderea funcţionează, problemele cu care aceasta se confruntă, punctele tari care o aduc spre obţinerea unui profit cât mai mare, dar şi punctele slabe şi ameninţările care pot să elimine de pe piaţă firma.

Proiectul conţine 2 capitole, primul fiind dedicat prezentării teoretice a temei alese, strategii ale mijloacelor de creştere, şi cel de-al doilea conţine numeroase analize ale firmei şi analiza temei în funcţie de întreprinderea S.C COVALACT S.A. În finalul proiectului, se află concluziile şi bibliografia care m-a ajutat la construirea acestui proiect.

Din punct de vedere material, pentru acest proiect m-am documentat atât de pe internet, din notele de curs şi seminar, dar şi cu ajutorul cărţii „Management strategic în turism”(Băcanu, B., Editura Polirom,Iaşi, 2009).

CAPITOLUL 1

Prezentarea teoretică a conceptelor de strategii ale mijloacelor de creştere

Organizaţiile pot urma strategii de creştere prin utilizarea dezvoltării interne, a dezvoltării extrene sau printr-o combinaţie între acestea. Studiile comparative între firmele ce au utilizat cele trei mijloace de creştere au arătat că există o similaritate a performanţelor. Se pare totuşi, conform lui Lamont şi Anderson (1985), că sunt preferate mijloacele dezvoltării externe, urmate de mijloacele utilizate într-o combinaţie de dezvoltare externă şi internă.

1.1 Creşterea internă

În mod paradoxal, cel mai mic interes se acordă celui mai utilizat mod de variaţie a volumului activelor : creşterea sau dezvoltarea internă. Comparativ cu celelalte mijloace de creştere a volumului activelor care reprezintă modificări de tip “treaptă”, creşterea internă reprezintă o modificare de tip “rampă”, ceea ce prezintă un relativ dezavantaj temporal.

Această strategie prezintă următoarele avantaje asociate posibilităţii de opţiune:

• Se poate alege locul geografic de amplasare a noii construcţii;

• Se pot achiziţiona echipamentele cele mai potrivite(calitate/preţ);

• Se pot angaja numai oamenii consideraţi necesari;

• Se pot alege doar elementele pentru care există certitudinea că se potrivesc cu ceea ce există deja;

• Riscul asociat “defectelor ascunse” este mai redus în cazul unor elemente noi, decât în cazul unora uzate sau încorporate într-un sistem care a funcţionat un timp.

Dezavantajele principale generate de intervalul lung de timp până la atingerea parametrilor de regim normal al noii entităţi.

1.2 Achiziţia şi fuziunea

Achiziţia este cumpărarea unei firme de către altă firmă şi absorbirea ei ca parte operaţională a acesteia din urmă. Firma achiziţioanată poate să dispară ca entitate juridică independentă, fiind înglobată în noua organizaţie, sau poate să rămână ca subsidiară şi să opereze în acelaşi mod ca înainte. Achiziţia implică existenţa unei disparităţi între cele două firme, firma achiziţionată fiind mai mică.

Fuziunea este o tranzacţie ce implică două sau mai multe firme în urma căreia rezultă o singură firmă. Procesul se desfăşoară în mod curent între firme de aceeaşi mărime şi este considerat “prietenos” pentru că firmele consimt mutual la efectuarea tranzacţiei şi conlucrează pentru realizarea sa.

Acest proces generează unirea tuturor elementelor patrimoniale ale firmelor şi crearea unor avantaje legate de mărirea segmentului de piaţă, complementaritatea unor produse sau economii de scară.

1.3 Joint venture

Este un termen ce defineşte formarea, uneori temporară, a unei noi entităţi organizaţionale, în scopul obţinerii unui efect sinergic, partenerii păstrându-şi independenţa juridică. În urmă acestui proces apare o organizaţie nouă, cu misiune şi obiective proprii. Această organizaţie încearcă să preia elementele valoroase de la firmele ce intră în asociere, presupunându-se că astfel îşi va asigura o poziţie mai solidă pe piaţă.

Preview document

Strategii ale mijloacelor de creștere la SC Covalact SRL - Pagina 1
Strategii ale mijloacelor de creștere la SC Covalact SRL - Pagina 2
Strategii ale mijloacelor de creștere la SC Covalact SRL - Pagina 3
Strategii ale mijloacelor de creștere la SC Covalact SRL - Pagina 4
Strategii ale mijloacelor de creștere la SC Covalact SRL - Pagina 5
Strategii ale mijloacelor de creștere la SC Covalact SRL - Pagina 6
Strategii ale mijloacelor de creștere la SC Covalact SRL - Pagina 7
Strategii ale mijloacelor de creștere la SC Covalact SRL - Pagina 8
Strategii ale mijloacelor de creștere la SC Covalact SRL - Pagina 9
Strategii ale mijloacelor de creștere la SC Covalact SRL - Pagina 10
Strategii ale mijloacelor de creștere la SC Covalact SRL - Pagina 11
Strategii ale mijloacelor de creștere la SC Covalact SRL - Pagina 12
Strategii ale mijloacelor de creștere la SC Covalact SRL - Pagina 13
Strategii ale mijloacelor de creștere la SC Covalact SRL - Pagina 14

Conținut arhivă zip

  • Strategii ale Mijloacelor de Crestere la SC Covalact SRL.docx

Ai nevoie de altceva?