Studiu de caz la societatea Cart Pres SRL

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 8 în total
Cuvinte : 2616
Mărime: 44.32KB (arhivat)
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Florea Gheorghe

Extras din proiect

În 1991, Vlad Muresan de profesie inginer forestier hotaraste sa actioneze pentru a mentine standardul de viata al familiei sale. Astfel sfatuit de contabilul Mircea Apostol si cu ajutorul a trei prieteni, hotarasc ca investirea într-un profil de productie ar conferi mai multa stabilitate unei firme.

Prin urmare se infiinteaza firma “CART-PRES” în septembrie 1991 cu sediul în Bucuresti, pe strada Parcului Nr. 111, ca societate cu raspundere limitata, având 5 asociati. La înfiintare firma a dispus de un capital social de 200.000 lei, iar obiectul de activitate al acesteia este productia de cutii de carton pentru o multime de produse, cum ar fi: pantofi, camasi, pulovere, etc..

Pentru ca societatea “CART- PRES” sa fie considerata persoana juridica au fost necesare întocmirea mai multor documente si anume:

- Statutul societatii în care au fost mentionate drepturile si obligatiile administratorului societatii, în persoana lui Vlad Muresan;

- Contractul de societate, care cuprinde identificarea totala a asociatilor, contributia acestora la capitalul social, precum si drepturile si obligatiile lor;

- Autorizatia de principiu a Camerei de Comert;

- Certificatele de cazier ale asociatilor.

Toate acestea împreuna cu documentul bancar dovedind crearea depozitului bancar la Banca Comerciala Româna si a chitantei pentru taxa de înregistrare la Registrul Comertului au dus la emiterea Certificatului de înmatriculare al firmei “CART-PRES”.

În momentul în care s-a încheiat înregistrarea la Registrul Comertului si s-a deschis contul curent “CART-PRES” a capatat personalitate juridica, dar a devenit operativa numai în momentul în care a obtinut codul fiscal acordat de Administratia Financiara Teritoriala.

CAPITOLUL 2. Mediul extern al societatii

În ceea ce priveste piata de aprovoizionare a societatii comerciale “CART-PRES” S.R.L., aceasta este alcatuita din furnizori locali, si are un caracter stabil pe termen scurt, dar instabil pe termen lung datorita preturilor practicate de furnizorii la principalele categorii de materii prime. Când societatea lucreaza la capacitate normala foloseste între 1 si 3 colaboratori externi, angajati pe perioade limitate în functie de nevoile firmei.

Fiind la începutul activitatii sale, firma nu a produs la întreaga capacitate de productie, deoarece numarul si volumul comenzilor au fost reduse. Aceasta înseamna, ca “CART-PRES” produce numai pe baza comenzilor primite si, astfel, nu are stocuri de marfuri finale.

În general, comenzile au fost obtinute în baza contractelor încheiate de “CART-PRES” cu diverse firme. Multe contacte au fost însa stabilite si nu s-au concretizat în contracte, deoarece multi potentiali cumparatori au manifestat neîncredere în posibilitatile unei nou înfiintate societati.

De aceea în perioada 1991-2000 piata de desfacere a societatii a fost constituita numai din 3 clienti esentiali si au oscilat între urmatoarele niveluri:

- Fabrica de încaltaminte “Carmen”………….1000-4000 buc.

- Fabrica de încaltaminte “Victoria”………….2000-8000 buc.

- Fabrica de încaltaminte “Pioner”……………6000-8000 buc.

În ceea ce priveste concurenta societatea comerciala “CART-PRES” nu se confrunta în mod deosebit cu probleme din mai multe motive.

Unul dintre acestea este faptul ca cei 10-15 producatori de ambalaje din carton pentru încaltaminte sunt amplasati la mari distante, în toata tara, 7 dintre acestia îsi desfasoara activitatea în Ardeal, 4 în Moldova si doar 3 sunt mai apropiati, respectiv în Muntenia la Fieni, Ploiesti si Braila.

Alt motiv ar fi acela ca toti producatorii realizeaza productii mici si au mijloace nemodernizate de productie, iar calitatea produselor firmei “CART-PRES” este net superioara prin faptul ca una din fetele cutiei de carton este lustruita. De asemenea CART-PRES are asigurate periodic comenzi de cutii de carton de la 5 fabrici de încaltaminte din Bucuresti.

Singura problema întâmpinata de firma este inexistenta unei piete de desfacere a tavitelor din carton presat, deoarece pe piata sunt livrate asemenea produse realizate de întreprinzatori

Preview document

Studiu de caz la societatea Cart Pres SRL - Pagina 1
Studiu de caz la societatea Cart Pres SRL - Pagina 2
Studiu de caz la societatea Cart Pres SRL - Pagina 3
Studiu de caz la societatea Cart Pres SRL - Pagina 4
Studiu de caz la societatea Cart Pres SRL - Pagina 5
Studiu de caz la societatea Cart Pres SRL - Pagina 6
Studiu de caz la societatea Cart Pres SRL - Pagina 7
Studiu de caz la societatea Cart Pres SRL - Pagina 8

Conținut arhivă zip

  • Studiu de Caz la Societatea Cart Pres S.R.L.doc

Te-ar putea interesa și

Studiu privind impozitele indirecte asupra unei societăți comerciale

I. Locul si rolul impozitelor indirecte in cadrul sistemului fiscal din Romania I. 1. Necesitatea reformei fiscale si etapele infaptuirii reformei...

Rolul Marketingului în Activitatea Agentului Economic

UC 10. MARKETINGUL AFACERILOR C1. ANALIZEAZA ROLUL MARKETINGULUI IN ACTIVITATEA AGENTULUI ECONOMIC Obiective: dupa parcurgerea acestui capitol...

Ai nevoie de altceva?