Studiu de Caz Rin Group România

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 12 în total
Cuvinte : 2551
Mărime: 22.79KB (arhivat)
Puncte necesare: 7

Extras din proiect

1. Istoric şi sector de activitate

Povestea succesului oamenilor de afaceri Robert si Ionut Negoita incepe in 1996 cand, dupa o perioada petrecuta in Franta, acestia se intorc in Romania si decid sa puna bazele unei afaceri de familie.

Studiază oportunităţile de business din România şi aleg să demareze o afacere axată pe produse de pardoseală: mochetă, linoleum, covoare, ceea ce conduce la sfârşitul anului 1998 la înfiinţarea firmei Pro Confort. Treptat, şi-au diversificat activitatea, incluzând noi domenii între care: producţia de geamuri termopan, uşi de interior şi exterior, mobilier şi construcţii civile.

Se naşte ideea înfiinţării unui consorţiu care să susţină şi să coordoneze expansiunea firmei. Astfel apare Confort Group, consolidat de Domus Stil - dezvoltator de cartiere rezidenţiale.

Resursele financiare rezultate în urma activităţii Confort Group sunt îndreptate spre un domeniu promiţător -domeniul hotelier -, care presupune o strategie de business complexă şi de durată prin includerea în Confort Group a partenerului Pro Hotels. Data de 25 august 2003 marchează inaugurarea primului hotel Confort, situat în Otopeni, reprezentând o investiţie de aproximativ trei milioane euro. Bazându-se pe o strategie managerială expansionistă, cu ajutorul unei echipe tinere şi foarte dinamice, adăugând la aceasta multă muncă, devotament şi viziune, Robert şi Ionuţ Negoiţă reuşesc să obţină rezultate uimitoare. În următorul an, în septembrie 2004 o nouă emblemă a mărcii Confort apare pe scenă, de data aceasta în centrul Bucureştiului: hotelul Confort din Strada Traian. Calitatea serviciilor oferite face din numele Confort, o marcă de prestigiu. Expansiune pare să fie cuvântul cheie al strategiei Pro Hotels care merge mână în mână cu un alt ingredient de succes Calitatea. Intersecţia celor două concepte se concretizează în trecerea la un nou nivel al standardelor calităţii hoteliere. RIN Hotel Otopeni, situat lângă aeroportul "Henri Coandă", pune la dispoziţia oaspeţilor săi 255 de camere, 3 săli de conferinţă şi 2 restaurante, toate la eleganţa conferită de cele 4 stele ale stabilimentului.

Strategia Expansiune şi Calitate este germenele celui mai îndrăzneţ proiect: RIN Grand Hotel. Acum cuvântul cheie este Gigant.(Cel Mai Mare). Rin Group dezvoltă în anul 2007 cel mai mare proiect hotelier din Uniunea Europeană, RIN Grand Hotel – proiect care a consolidat poziţia de lider a companiilor Pro Hotels şi Domus Stil. Amplasat în partea sudică a Bucureştiului, la 8 minute de Piaţa Unirii, Kilometrul 0 şi de centrul comercial şi istoric al capitalei, RIN Grand Hotel face cinste viziunii strategiei Gigant atât din punct de vedere al dimensiunilor – 1.500 de camere, 42 de săli de conferinţe, restaurante, spa, fitness, piscină, galerie comercială, cazino, heliport, etc. – cât şi al investiţiei de 60 milioane de euro.

Firma Domus Stil, membră a Confort Group, este dezvoltatorul imobiliar care a făcut ca visul RIN Grand Hotel să devină realitate. După experienţa acumulată în construcţia hotelurilor, compania şi-a îndreptat atenţia spre domeniul imobiliar.

Domus Stil îşi începe activitatea pe piaţa cartierelor rezidenţiale prin dezvoltarea unui proiect în zona Pipera – cartierul de vile şi apartamente Confort Residence. Continuând tradiţia vizionară a Confort Group strategia Domus Stil se axează pe calitate şi confort. Aşa se naşte sloganul, care va deveni marca proiectelor Domus Stil: Când o casă devine acasă! şi nu doar o casă, ci multe altele. De fapt cartiere: cartierul rezidenţial Confort Park, situat în zona de sud a Capitalei, aflată în plină dezvoltare, şi începând cu toamna anului 2007, Confort City – care urmează să fie finalizat în cursul anului 2009.

Preview document

Studiu de Caz Rin Group România - Pagina 1
Studiu de Caz Rin Group România - Pagina 2
Studiu de Caz Rin Group România - Pagina 3
Studiu de Caz Rin Group România - Pagina 4
Studiu de Caz Rin Group România - Pagina 5
Studiu de Caz Rin Group România - Pagina 6
Studiu de Caz Rin Group România - Pagina 7
Studiu de Caz Rin Group România - Pagina 8
Studiu de Caz Rin Group România - Pagina 9
Studiu de Caz Rin Group România - Pagina 10
Studiu de Caz Rin Group România - Pagina 11
Studiu de Caz Rin Group România - Pagina 12

Conținut arhivă zip

  • Studiu de Caz Rin Group Romania.doc

Ai nevoie de altceva?