Studiu de Caz - SC Aro Palace SA

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 15 în total
Cuvinte : 5444
Mărime: 513.92KB (arhivat)
Publicat de: Ionela Dincă
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Bogdan Bacanu
Proiect ce desrie organizatia si complexul Aro Palace din Brasov, cat si piata turistica romaneasca si europeana si gradul de ocupare al unitatilor brasovene

Extras din proiect

1. Istoria şi evoluţia societăţii

Denumirea societãţii este S.C. ARO – PALACE S.A.

Codul de unic de înregistrare este RO 1102041, iar numărul de înregistrare la Oficiul Registrului Comerţului este J08/13/1991.

Anul înfiinţării societăţii este anul 1991. Societatea este persoană juridică română, constituită prin H.G. nr. 1041/1990 privind înfiinţarea societăţilor comerciale pe acţiuni în turism, prin divizare din fosta S.C. O.N.T. Carpaţi S.A. .

S.C. ARO – PALACE S.A. este o societate comercială pe acţiuni cu capital integral privat, care funcţionează în conformitate cu legislaţia română privind societăţile comerciale (Legea nr. 31/1990 republicată, cu modificările ulterioare).Totodată,dat fiind specificul activităţii sale, societatea se supune prevederilor legislative privind eliberarea licenţelor şi brevetelor de turism.

Sediul social al firmei este situat în Braşov, str. Mureşenilor nr. 12, jud. Braşov, România.

Detaliile de contact sunt: tel: 40-0268-477664 ; fax : 40-0268-475250

Email: office@aro-palace.ro.

Pagina de internet: http://www.aro-palace.ro/.

S.C. ARO-PALACE S.A. este o societate de turism, cu o bogată tradiţie în turismul braşovean şi românesc, care activează cu succes în formă modernă de organizare din anul 1906, fiind moştenitoarea hanurilor şi cârciumilor din epoca medievală.Complexul Cetăţuia (1524) şi Complexul Cerbul Carpatin (1539 – 1545) adăpostesc unităţi de alimentaţie publică reprezentative pentru Braşov, Transilvania şi România.

1906 – se pune în funcţiune hotelul Coroana;

1939 – se pune în funcţiune hotelul ARO PALACE, opera arhitectului H. Creangă;

1949 – reorganizare sub denumirea de “Întreprinderea Comercială de Stat de Restaurante şi Hoteluri “ARO-PALACE” Braşov;

1950 – reorganizare în Trustul de Alimentaţie Publică “ARO-PALACE” Braşov;

1954 – reorganizare în Trustul de Alimentaţie Publică “Carpaţi”;

1971 –reorganizare, conform H.C.M. nr. 330/1971, în O.N.T. Carpaţi Braşov, care avea în subordine unităţi de cazare şi alimentaţie publică din Braşov şi Poiana Braşov;

1990 – reorganizare conform Legii nr. 15/1990 în S.C. O.N.T. Carpaţi S.A. Braşov;

1990 – conform H.G. nr. 1041/1990, O.N.T Carpaţi s-a divizat în S.C. POSTĂVARUL S.A. şi S.C. POIANA BRAŞOV S.A.;

2000 – S.C. POSTĂVARUL S.A. şi-a schimbat denumirea în S.C. ARO – PALACE S.A.

În prezent, S.C. ARO – PALACE S.A. are sediul în Braşov, pe strada Mureşenilor nr. 12 şi este o societate pe acţiuni, cu personalitate juridică. Activele sale cele mai importante sunt: Complexul hotelier “Aro Palace”; Complexul hotelier “Capitol”; Complexul “Coroana & Postăvarul”; Hotel „Aro Sport”; Restaurant „Cetate”; Crama „Cerbul Carpatin”; Restaurant „Casa Pădurarului” şi Restaurant „Panoramic”.

2. Activitatea S.C. Aro Palace S.A.

Activitatea se derulează în mai multe complexuri turistice care vor fi prezentate în continuare:

Complexul Hotelier Aro Palace

Amplasat în centrul istoric, Complexul hotelier Aro Palace a parcurs prima etapă a unui proces de modernizare constând în ridicarea confortului la 5 stele a hotelului Aro Palace aripa nouă (ARO PALACE Lux), modernizarea saloanelor de mic dejun, a holului din recepţie, amenajarea la etajul 8 a Clubului Belvedere cu restaurant, bar de zi şi Centru de Afaceri, realizarea Centrului de Conferinţe „Europa”. Modernizarea a continuat cu Centrul SPA, sălile de banchete şi Barul de Noapte inaugurate în anul 2008.

Circulaţia turistică din ultimul deceniu a consacrat o formă de turism care aduce beneficii economice şi de imagine oricărui hotel, şi anume turismul de afaceri.

În acest context, în toamna anului 2002 s-au demarat lucrările de modernizare a Complexului Aro Palace care cuprindeau şi construirea unui centrul internaţional de conferinţe, care poate primi 700 de participanţi. Modularizarea spaţiului în trei săli şi dotările specifice performante permit satisfacerea celor mai exigente solicitări venite din partea clienţilor. Un punct de atracţie al acestei zone îl constituie foyerul sălilor, de unde se deschide o panoramă deosebită asupra parcului “Nicolae Titulescu” şi a Dealului Cetăţii. Astfel, în 2005 a fost inaugurată aripa nouă a hotelului clasificată la 5 stele, iar în martie 2008 a fost inaugurat şi Centrul SPA, care a completat programul de investiţii.

Centrul de agrement şi sport “Aro Palace Wellness & Spa”-această investiţie completează paleta deosebită de servicii a Complexului hotelier Aro Palace şi aduce un plus de atracţie pentru clienţii români şi străini care au ales ca destinaţie turistică acest hotel.

Odată cu finalizarea investiţiei, S.C. Aro Palace S.A. pune în valoare şi oferă spre vizitare un vestigiu istoric din sec. XVII de o însemnătate deosebită, şi anume zidul medieval al vechii cetăţi a Braşovului. Pe lângă acest punct de interes turistic centrul oferă şi toată gama de servicii pentru relaxare, odihnă, recuperare şi tratament.

Realizată între cele două ziduri medievale, construcţia Centrului se întinde pe o suprafaţă de 2.500 mp, pe două niveluri, în subteranul din faţa corpului nou de cazare.

Dotările şi echipamentele sunt, ca şi la celelalte obiective investiţionale, din gamele de top ale furnizorilor consacraţi din domeniu .

Restaurant Club Belvedere – etajul VIII (categoria 5 stele)

Este amplasat în incinta Hotelului Aro Palace la etajul VIII, pe Bdul Eroilor nr. 27, în rând cu edificiul Prefecturii şi al Consiliului Judeţean, cu Muzeul de Artă, cu faţa către Parcul Centrului Braşovului şi către pitorescul Deal al Cetăţii, cu vedere la Versantul Tâmpa şi Centrul vechi al Braşovului. Înălţimea la care se situează Clubul Belvedere oferă o privelişte unică tuturor clienţilor, demnă de renumele acestuia. Se pot observa principalele puncte turistice şi anume: Biserica Neagră, Casa Sfatului, Bastionul Ţesătorilor, Turnul Alb şi Turnul Negru.

Hotel Capitol 3*

A fost dat în funcţiune în anul 1973, suferind în timp lucrări de modernizare şi a fost ridicat la standardele unui hotel de trei stele.Datoritã serviciilor culinare de excepţie,restaurantul este o locaţie atractivă pentru organizarea de nunţi sau mese de afaceri.

Hotel Coroana 2*

Hotel Coroana este amplasat în centrul istoric şi administrativ al Braşovului, fiind cel mai vechi edificiu al turismului braşovean. Conceput în stil clasic german sub conducerea arhitectului Schule, Coroana este primul hotel modern al oraşului, inaugurat în 1910. Stilul arhitecturii începutului de secol XX conferă o notă aparte spaţiilor de cazare.

Pragul hotelului a fost trecut de nume importante ale spiritualităţii româneşti precum: George Coşbuc, Cincinat Pavelescu, Lucian Blaga, Emil Cioran, Octavian Goga.

Hotel Postăvarul 1*

Este un hotel pentru turiştii cu buget limitat, având ca atu amplasarea sa în centrul istoric al Braşovului.

Hotel Aro Sport 1*

Este un hotel destinat tinerilor, în special studenţilor excursionişti

Restaurante cu specific

Cele 4 restaurante ale S.C. ARO – PALACE S.A. Braşov sunt localizate ideal: Crama „Cerbul Carpatin” şi Restaurantul „Cetate” – se află în centrul medieval al Braşovului, „Casa Pădurarului” – în pădurea de sub Tâmpa, iar Restaurantul „Panoramic” – pe vârful Tâmpa.

Restaurantul “Cetate” (1580) – localizare – Braşov, str. Dealul Cetăţuia nr. 5

Clădirea, datând de la 1580, care adăposteşte astăzi unul dintre cele mai renumite restaurante ale Braşovului, a fost în trecutul medieval unul dintre punctele strategice de apărare ale aşezării de la poalele Tâmpei. Dominând împrejurimile, Cetatea de astăzi oferă oaspeţilor săi aerul încărcat de poezie al unor vremuri trecute, precum şi o privelişte unică asupra Braşovului.

Preview document

Studiu de Caz - SC Aro Palace SA - Pagina 1
Studiu de Caz - SC Aro Palace SA - Pagina 2
Studiu de Caz - SC Aro Palace SA - Pagina 3
Studiu de Caz - SC Aro Palace SA - Pagina 4
Studiu de Caz - SC Aro Palace SA - Pagina 5
Studiu de Caz - SC Aro Palace SA - Pagina 6
Studiu de Caz - SC Aro Palace SA - Pagina 7
Studiu de Caz - SC Aro Palace SA - Pagina 8
Studiu de Caz - SC Aro Palace SA - Pagina 9
Studiu de Caz - SC Aro Palace SA - Pagina 10
Studiu de Caz - SC Aro Palace SA - Pagina 11
Studiu de Caz - SC Aro Palace SA - Pagina 12
Studiu de Caz - SC Aro Palace SA - Pagina 13
Studiu de Caz - SC Aro Palace SA - Pagina 14
Studiu de Caz - SC Aro Palace SA - Pagina 15

Conținut arhivă zip

  • Studiu de Caz - SC Aro Palace SA.doc

Alții au mai descărcat și

Managementul Firmei Turistice ca Proces Performant

INTRODUCERE Turismul reprezinta prin continutul sau un fenomen caracteristic civilizatiei actuale, una din componentele majore ale vietii...

Regia autonomă - teren de manifestare a managementului

Folosit initial în tarile anglo-saxone, conceptul de management a cunoscut o rapida dezvoltare pe toate meridianele globului. Pentru a putea...

Activitatea Managerială

ACTIVITATEA MANAGERIALA 1.1 DEFINIRE SI CARACTERIZARE 1.1.1 DEFINIRE A conduce un sistem socio-economic înseamna, în esenta, a realiza,...

Lucrare de sinteză - practică de specialitate

Cap I Prezentarea firmei ARO PALACE Localizată în centrul tării, la răscrucea de drumuri care leagă Transilvania de celelalte provincii, S.C....

Managementul prin Obiective

INTRODUCERE Termenul de “management prin obiective”( Management By Objectives- MBO) a fost propus de Peter Drucker în 1950 pentru a accentua...

Identificarea și descrierea activității manageriale dintr-o firmă

Petrom cel mai important operator integrat in domeniul petrolier din Romania si din sud estul Europei desfasoara activitati de explorarea...

Hotelul Capitol Brașov

Datele constituie o resursa organizationala cruciala si trebuie gestionate similar activelor unei intreprinderi. Dupa cum se stie, fara date asupra...

Managementul prin Obiective

Ritmurile rapide ale promovarii rezultatelor revolutiei tehnico-stiintifice contemporane s-au materializat, in primul rand, in domeniul sistemelor...

Te-ar putea interesa și

Managementul Firmei Turistice ca Proces Performant

INTRODUCERE Turismul reprezinta prin continutul sau un fenomen caracteristic civilizatiei actuale, una din componentele majore ale vietii...

Lucrare de sinteză - practică de specialitate

Cap I Prezentarea firmei ARO PALACE Localizată în centrul tării, la răscrucea de drumuri care leagă Transilvania de celelalte provincii, S.C....

Analiză Comparativă între Aro Palace și JW Marriott

CAPITOLUL I PREZENTAREA GENERALĂ 1.1. PREZENTAREA GENERALĂ ARO PALACE Figura 1.1. Vedere din faţa Hotelului Aro Palace La baza înfiinţării...

Istoria Culturii Române Moderne

Necesitatea unei reinterpretari a culturii române Cultura româna parcurge azi un dramatic proces de autoevaluare si de situare comparativa. Ca si...

Ai nevoie de altceva?