Analiza Firmei Cocolino

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 15 în total
Cuvinte : 3174
Mărime: 61.05KB (arhivat)
Publicat de: Sidonia Oprea
Puncte necesare: 6

Cuprins

  1. Cap.1: Prezentarea mărcii 3
  2. Cap. 2: Testul de asociere mentală spontană 5
  3. Cap. 3: Metoda portretului chinezesc 7
  4. 3.1 Corelaţia marcă / VIP 7
  5. 3.2 Corelaţia marcă / culoare 8
  6. 3.3 Corelaţia marcă / animal 9
  7. 3.4 Corelaţia marcă / sport 10
  8. 3.5 Corelaţia marcă / vehicul 10
  9. Concluzii 12
  10. Bibliografie 14

Extras din proiect

Coccolino

Cap.1: Prezentarea mărcii

Coccolino - simbolul rufelor pufoase şi parfumate

Coccolino este brandul companiei multinaţionale UNILEVER şi face parte din categoria produselor pentru curăţenia locuinţei alături de Cif , Domestos şi Dero.

În centrul misiunii Unilever - de a adăuga vitalitate vieţii - stau igiena şi sănătatea prin igienă

Balsamul de rufe Coccolino a fost lansat în 1972, în Franţa. În anii urmatori, Coccolino a intrat pe noi pieţe - în 1983 în SUA, în 1996 în Romănia - astfel încăt în prezent este comercializat în 23 de ţări. Istoria mărcii este străns legată de personajul animat ales să o reprezinte: Coccolino, un ursuleţ pufos, numai bun de îmbrăţişat. Iniţial o reprezentare vizuală simpatică, asociată mărcii din motive tactice, ursuleţul a devenit, cu timpul, ambasadorul şi simbolul mărcii.

Acest personaj nu a fost ales întămplător. Ursuleţul de pluş este, pentru mulţi copii, jucăria cea mai dragă, cu care adorm în braţe şi căreia i se confesează cu încredere, spunăndu-i lucruri pe care nu le dezvăluie nimănui. Ursuleţul joacă un rol special şi în poveştile copilăriei, în care este un personaj încăntator, cald, îndrăgit şi bine intenţionat, căteodată năzdrăvan, dar niciodata agresiv sau urăcios. Pentru mulţi adulţi, ursuleţul de pluş este jucăria care le aminteşte de clipele fericite şi lipsite de griji din copilărie.

În reclame, ursuleţul pufos Coccolino transmite beneficiile funcţionale ale mărcii – moliciunea şi parfumul conferite rufelor de balsamul Coccolino - şi cele emoţionale - evocănd în sufletul consumatorilor stările emoţionale pe care ţi le dau dragostea, siguranţa, grija pe care o ai faţă de alţii şi grija altora faţă de tine, dorinţa de a îmbrăţişa pe cineva drag şi de a fi îmbrăţişat de cineva drag. Imaginile create pentru a ilustra universul ursuleţului transmit direct plăcerea de a dormi într-un aşternut curat şi răcoros sau de a simţi atingerea unui prosop pufos şi parfumat, asociind aceste senzaţii cu starea de bună dispoziţie şi cea de plăcere.

Pe scurt, ursuleţul Coccolino este reprezentarea metaforică a tuturor lucrurilor moi şi pufoase.

Un balsam de rufe unic şi simpatic

De la lansarea mărcii Coccolino pe piaţa romănească, în noiembrie 1996, portofoliul său a fost extins, prin lansarea de noi de variante de parfum şi de gramaje, apoi a fost adaptat periodic, atăt în funcţie de preferinţele şi obiceiurile de cumpărare ale consumatorilor romăni, căt şi de portofoliul internaţional al mărcii.

În timp, Coccolino a căştigat un loc aparte pe piaţa romănească a balsamului de rufe şi a devenit o marcă puternică. Coccolino se diferenţiază de celelalte mărci de pe piaţă atăt prin efectul asupra rufelor - cărora le conferă moliciune, parfum şi vitalitate - căt şi prin faptul că este reprezentat de un personaj îndragit, ursuleţul Coccolino, care are un rol esenţial în construirea şi consolidarea relaţiei afective dintre marcă şi consumatorii săi.

Stiaţi că?

- Coccolino acoperă circa 20% din piata globală de balsam de rufe

- Coccolino este numărul 1 pe 14 dintre cele 23 de pieţe pe care este comercializat

- Pe piaţa din Franţa, unde a fost lansat prima oară, Coccolino este cunoscut sub numele Cajoline. Pe alte pieţe, Coccolino este cunoscut sub nume precum Snuggle (Marea Britanie, Danemarca, SUA) sau Kuschelweich (Austria); în Romănia, Ungaria şi Italia, poartă acelaşi nume: Coccolino.

Coccolino este o marcă unică, atăt prin efectul pe care-l are asupra rufelor, căt şi prin faptul că este simbolizată de un personaj îndrăgit, ursuleţul Coccolino, care este reprezentarea metaforică a tuturor lucrurilor moi şi pufoase.

Bibliografie

http://www.unilever.ro/Marcilenoastre/Acasa/coccolino

Preview document

Analiza Firmei Cocolino - Pagina 1
Analiza Firmei Cocolino - Pagina 2
Analiza Firmei Cocolino - Pagina 3
Analiza Firmei Cocolino - Pagina 4
Analiza Firmei Cocolino - Pagina 5
Analiza Firmei Cocolino - Pagina 6
Analiza Firmei Cocolino - Pagina 7
Analiza Firmei Cocolino - Pagina 8
Analiza Firmei Cocolino - Pagina 9
Analiza Firmei Cocolino - Pagina 10
Analiza Firmei Cocolino - Pagina 11
Analiza Firmei Cocolino - Pagina 12
Analiza Firmei Cocolino - Pagina 13
Analiza Firmei Cocolino - Pagina 14
Analiza Firmei Cocolino - Pagina 15

Conținut arhivă zip

  • Analiza Firmei Cocolino.docx

Alții au mai descărcat și

Analiza comparativă a comunicării de marketing pentru balsam de rufe Silan și Cocolino

Piata produselor Balsamul de rufe poate fi gasit in magazine in doua forme, lichid sau solid (sub forma de tablete ). Potrivit companiei de...

Plan de Marketing - Kandia

1. Prezentarea societatii Societatea comerciala: S.C. KANDIA-EXCELENT S.A. Bucuresti Sediul social: Bucuresti, Soseaua Viilor nr 20, sector 5...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Ai nevoie de altceva?