Analiza Mediului Extern de Marketing al PSD

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 9 în total
Cuvinte : 1581
Mărime: 181.53KB (arhivat)
Publicat de: Saveta Iliescu
Puncte necesare: 3

Extras din proiect

Asemenea marketingului clasic, marketingul social-politic are componentele mediului de marketing grupate in doua categorii: componentele cu care organizatia nu intra in contact direct si pe care nu le poate influenta in mod direct alcatuiesc macromediul de marketing social-politic, in timp ce componentele aflate in proximitatea organizatiei, cu care aceasta intra in relatii directe, influentandu-se reciproc, alcatuiesc micromediul de marketing social-politic.

1. Macromediul de marketing al organizatiei

Macromediul de marketing al organizatilor social-politice influenteaza in general deciziile pe termen lung, strategice. Acest fapt se datoreaza caracterului relativ stabil al componentelor sale, acestea fiind foarte putin probabil sa se schimbe intr-un interval de timp scurt.

Macromediul are urmatoarele componente: mediul socio-demografic, mediul cultural, mediul economic, mediul politico-institutional, mediul tehnologic, mediul natural si mediul international.

1.1 Mediul socio-demografic

Mediul socio-demografic reprezinta ansamblul elementelor legate de populatia existenta in zona vizata de catre organizatie. La fel ca si intreprinderile, organizatile sociale sau politice segmenteaza piata in functi de varsta, sex, nationalitate, ocupatie, venit, localitate de domiciliu, etc.

Conform Centrului National de Administrare a Bazelor de Date privind Evidenta Persoanelor, la data de 01.10.2009 era inscris un numar de 18.347.397 de alegatori in Romania. Dintre care doar 9.946.748 s-au prezentat la vot in primul tur de scrutin pentru alegerea presedintelui in 2009. 1.790.727 (9.7%) dintre cei inscrisi sunt din Bucuresti, iar dintre acestia 904.298 (9% dintre cei prezenti) s-au prezentat la urne. Este posibil ca numarul celor inscrisi sa nu reprezinte corect realitatea, multi dintre cei care au plecat din tara au ramas inscrisi pe liste.

1.2 Mediul cultural

Mediul cultural inglobeaza aspectele privind sistemul de valori, traditii, obiceiuri, cutume si credintele adoptate de populatia vizata. Acestea influenteaza modul in care membri societatii interactioneaza intre ei si modul in care interpreteaza anumite mesaje, actiuni, etc.

In Romania limba oficiala este romana, dar in anumite zone predomina limba maghiara. Desi Romania este un stat secular, religia joaca un rol important atat in viata politica (insemnele crestine apar in institutiile statului, religia este predata in scoli, etc) cat si in viata de zi cu zi a ceatateanului. Majoritatea cetatenilor sunt de religie ortodoxa (aproximativ 86%), celelalte confesiuni mai mari fiind cea romano-catolica (5%) si reformata (3%).

Datorita anilor petrecuti sub dictatura, in Romania, democratia nu este puternica inradacinata. Oamenii sunt obisnuiti cu imaginea omului care conduce singur, puternic si hotarat. Imagine formata inca din scoala prin materia predata la istorie (personaje autoritare de tipul: Vlad Tepes, Mihai Viteazul, Stefan cel Mare, etc). In acelasi timp exista o puternica repulsie (in special in randul celor cu o medie de varsta mai redusa) fata de comunism si tot ce este asociat cu acesta.

1.3 Mediul economic

Mediul economic vizeaza relatiile existente intre membrii societatii in privinta producerii si repartizarii bunurilor necesare.

Mediul economic romanesc este marcat de diferente mari intre cei bogati si saraci, diferentele sunt evidente de la urban la rural. De asemenea criza economica incepe sa afecteze din ce in ce mai multi oameni. Desi acest fapt are un efect negativ asupra surselor de finantare ale organizatiei, in cazul PSD aceasta se poate transforma intr-o oportunitate atunci cand vine vorba de doctrina economica de stanga.

1.4 Mediul politico-institutional

Mediul politico-institutional cuprinde ansamblul legilor, organismelor guvernamentale si grupurilor de presiune care influneteaza si limiteaza libertatea de actiune a organizatilor si personelor particulare intr-o anumita societate.

Romania este o republica democrata in care „demnitatea omului, drepturile si libertatile cetatenilor, libera dezvoltare a personalitatii umane, dreptatea si pluralismul politic reprezinta valori supreme, in spiritul traditiilor democratice ale poporului roman si idealurilor Revolutiei din decembrie 1989, si sunt garantate.”

Statul este unul semi-prezidential cu un Parlament bicameral. Presedintele este ales o data la cinci ani, iar Parlamentul o data la patru ani. Parlamentul este ales pe un sistem „semi uninominal” conform legii nr. 35/2008.

Preview document

Analiza Mediului Extern de Marketing al PSD - Pagina 1
Analiza Mediului Extern de Marketing al PSD - Pagina 2
Analiza Mediului Extern de Marketing al PSD - Pagina 3
Analiza Mediului Extern de Marketing al PSD - Pagina 4
Analiza Mediului Extern de Marketing al PSD - Pagina 5
Analiza Mediului Extern de Marketing al PSD - Pagina 6
Analiza Mediului Extern de Marketing al PSD - Pagina 7
Analiza Mediului Extern de Marketing al PSD - Pagina 8
Analiza Mediului Extern de Marketing al PSD - Pagina 9

Conținut arhivă zip

  • Analiza Mediului Extern de Marketing al PSD.doc

Alții au mai descărcat și

Plan de Marketing Flamingo

1.1. Istoric si structura Înfiintata în 1994, Flamingo este o companie certificata ISO 9001-2000 atât pentru distributia de produse IT, cât si...

Analiza Mediului Intern de Marketing la SC PSV Company

Introducere In economia contemporana, a carei evolutie este marcata de tendintele de globalizare a economiei si pietelor, performantele...

Politicile de preț și de produs - studiu de caz SC Papace SA Sinaia

CAPITOLUL I : SUBMIXUL DE PRODUS SI SUBMIXUL DE PRET Mixul de marketing este un element foarte intalnit in domeniul marketingului, acesta...

Internaționalizarea firmei Gerovital

Cap. 1 – Condiţiile pentru adoptarea programului de marketing internaţional S.C. Gerovital Cosmetics S.A este o societate cu capital majoritar...

Analiza Mediului de Marketing al Firmei Lucky SA

CAPITOLUL 1 PREZENTAREA FIRMEI 1.1. Denumire, localizare, forma juridical de constituire Denumirea firmei este LUCKY S.A,sediul societatii este...

Analiza mediului extern de marketing la S.C. Tiger's Com SRL

PREZENTAREA INTREPRINDERII Societatea comerciala TIGER’S COM SRL Braila a luat fiinta in anul 1992. Intreprinderea s-a constituit in conformitate...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Ai nevoie de altceva?