Analiza Politicii de Produs la Compania Parmalat România

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 18 în total
Cuvinte : 4776
Mărime: 1.28MB (arhivat)
Publicat de: Bogdan Negrea
Puncte necesare: 6

Cuprins

  1. SCURT ISTORIC 4
  2. 2.SISTEMUL DE VALORI AL ORGANIZATIEI 5
  3. 3.PREZENTAREA ELEMENTELOR VIZIBILE ALE CULTURII 7
  4. 4.PRODUSELE 8
  5. 5.BIBLIOGRAFIA 19

Extras din proiect

1.SCURT ISTORIC

Începuturile Parmalat-ului datează din anul 1961,mai exact din data de 15.04.1961, fondatorul fiind Calisto Tanzi, un tânăr întreprinzător. Avea numai 22 de ani când după moartea tatălui său a moştenit compania “Tanzi Calisto e Figli-Salumi e Conserve”. Dar vocaţia pe care o simţea tânărul nu putea fi complet satisfăcută numai de producţia mică şi sezonieră de prosciutti, acesta hotărându-se să producă o nouă gamă de produse cu care să se impună pe piaţă şi să se constituie o ramură distinctivă. El construieşte în micuţul oraş Collechio o fabrică de lactate cu scopul de a asigura lapte proaspăt oraşului Parma şi împrejurimilor, care în scurt timp va deveni o marcă.

Cunoscând o dezvoltare continuă, Parmalat a ajuns să deţina peste 30 de mărci de produse alimentare, cele mai cunoscute fiind: laptele Parmalat, ceaiurile şi iaurturile Parmalat, untul şi brânza Parmalat, snacks-urile şi biscuiţii Parmalat, biscuiţii Grisbi, produsele de panificaţie şi pastele Parmalat, sucurile naturale de fructe Santal, deserturile Santal, cremele şi sosurile de gătit Panna Chef, supele vegetale Pais, sucul de roşii Pomi, apa minerală Aqua Santal, iaurturile Kyr, laptele Omega 3.

Sucurile naturale de fructe SANTAL sunt comercializate în România începând cu anul 1991 - importate - pentru ca, incepând cu anul 1996, Parmalat S.p.A. Italia să pună bazele unei linii de producţie a acestor sucuri in România

La nivel mondial, marca SANTAL este prezentă în cel puţin acelaşi număr de ţări cu cel al companiei Parmalat - fără a ţine cont de importuri - fiind unul dintre produsele cu notorietatea cea mai ridicată din portofoliu.

Din punctul de vedere al consumatorului român, sucurile SANTAL sunt considerate a fi de cea mai bună calitate, moderne, de încredere, sănătoase, nutritive şi care se pretează ocaziilor speciale. Este sucul cel mai folosit pentru prepararea cocktail-urilor, fiind recomandat de calitatea sa.

Domeniul de activitate constă în producţia laptelui, a sucurilor naturale şi a produselor alimentare de înaltă calitate cu rădăcini intr-o tradiţie îndelungată. Calitatea alături de inovatie trebuie să satisfacă necesităţile unei societăţi în continuă evoluţie. Cunoscând importanţa imaginii, Parmalatul nu separă calitatea de comunicare.Calitatea trebuie comunicată şi în ea trebuie să te regaseşti.

Filozofia Parmalat are in vedere creşterea bazată pe competenţă deoarece numai prin creştere, dezvoltare se poate depăşi şi suprima competiţia. Investiţiile în cercetare şi dezvoltare sunt priorităţi pentru a putea fi competitivi.

Principalele obiective şi corelaţii ale firmei Parmalat sunt urmatoarele :

• Creşterea cifrei de afaceri prin îmbunătăţirea continuă a produselor şi folosirea tehnologiilor moderne

• Satisfacerea totală a clienţilor prin asigurarea unui raport calitate-preţ cât mai avantajos

• Deschiderea unor noi puncte de desfacere în alte oraşe ale ţării

• Organizarea de sampling-uri pentru promovarea ofertelor produselor Parmalat

• Analiza sistematică a pieţei precum şi constantei actualizări şi îmbunătăţiri a metodelor şi tehnologiei, folosind experienţa Parmalat

• Comunicarea către public a valorii adăugate din fiecare produs şi a calităţii superioare reprezintă direcţia principală a politicii de comunicare a grupului Parmalat atât la nivel local cât şi global

• Relaţiile publice contribuie la întelegerea imaginii corporaţiei

Numar de angajati

În România, compania dispune în prezent de trei linii de producţie proprii şi are aproximativ 137de angajaţi. Parmalat România doreşte să işi consolideze poziţia pe segmentul de sucuri şi să atinga o poziţie superioară pe segmentul de nectaruri.

Toate persoanele reprezintă valori.

Prin urmare Parmalat preţuieşte dezvoltarea, siguranţa, demnitatea personală, toleranţa şi transparenţa. Între angajaţii Parmalat trebuie să se existe relaţii interpersonale puternice şi simţul umorului.

Misiunea firmei

Misiunea firmei Parmalat România evidenţiază raţiunea de a fi a organizaţiei în raport cu partenerii şi clienţii săi. Ea arată prin ce se deosebeşte Parmalat de celelalte firme punându-i în evidenţă identitatea proprie, caracterul şi drumul pe care îl va parcurge în dezvoltarea ei. Consumatorii se aşteaptă ca nevoile lor să fie anticipate. Parmalat va face acest lucru şi garantează satisfacţie autentică prin oferirea de produse puternice care contribuie la sănătatea şi starea de bine a cosumatorilor. Acest lucru va fi măsurat şi nu presupus.

2.Sistemul de valori al organizaţiei

Valorile reprezintă maniere de interpretare a ceea ce este bine, adevărat sau de dorit pentru organizaţie. Sistemul de valori al grupului Parmalat este dat de comunicare şi inovaţie.

Comunicarea :

Firma Parmalat are în vedere comunicarea notorietăţii şi distincţiei Parmalat, a mărcilor grupului. Societatea se bazează pe orientarea spre comunicare, încredere şi respect. Încrederea reciprocă între colaboratori dar şi între subordonaţi şi şefi ierarhici, precum şi respectul faţă de opiniile celorlalţi indiferent de funcţia lor şi poziţia în ierarhie, reprezintă două puncte forte ale companiei. Se urmăreşte comunicarea către public a valorii adăugate din fiecare produs, a calităţii superioare. Aceste obiective reprezintă direcţia principală a politicii de comunicare a grupului Parmalat, atât la nivel local cât şi global. Sportul este un bun mesager al mărcii. Relaţiile publice contribuie la înţelegerea imaginii corporaţiei. Publicitatea comunică şi ea calitatea. De restul se ocupă produsele.

Preview document

Analiza Politicii de Produs la Compania Parmalat România - Pagina 1
Analiza Politicii de Produs la Compania Parmalat România - Pagina 2
Analiza Politicii de Produs la Compania Parmalat România - Pagina 3
Analiza Politicii de Produs la Compania Parmalat România - Pagina 4
Analiza Politicii de Produs la Compania Parmalat România - Pagina 5
Analiza Politicii de Produs la Compania Parmalat România - Pagina 6
Analiza Politicii de Produs la Compania Parmalat România - Pagina 7
Analiza Politicii de Produs la Compania Parmalat România - Pagina 8
Analiza Politicii de Produs la Compania Parmalat România - Pagina 9
Analiza Politicii de Produs la Compania Parmalat România - Pagina 10
Analiza Politicii de Produs la Compania Parmalat România - Pagina 11
Analiza Politicii de Produs la Compania Parmalat România - Pagina 12
Analiza Politicii de Produs la Compania Parmalat România - Pagina 13
Analiza Politicii de Produs la Compania Parmalat România - Pagina 14
Analiza Politicii de Produs la Compania Parmalat România - Pagina 15
Analiza Politicii de Produs la Compania Parmalat România - Pagina 16
Analiza Politicii de Produs la Compania Parmalat România - Pagina 17
Analiza Politicii de Produs la Compania Parmalat România - Pagina 18

Conținut arhivă zip

  • Analiza Politicii de Produs la Compania Parmalat Romania.doc

Te-ar putea interesa și

Proiect de practică - Kaufland

CAP I. PREZENTAREA ORGANIZATIEI Concernul Kaufland este una dintre firmele de retail de succes din Germania. Kaufland este reprezentat de 600 de...

Planificarea activităților de marketing în cadrul SC Pepsico INC

I. Prezentarea S.C. PepsiCo Incorporated Denumirea societăţii comerciale este S.C. PepsiCo, Incorporated. Compania a fost fondată în anul 1893,...

Ai nevoie de altceva?