Analiza serviciilor fitness pe piața RM prin prisma clubului Energy Fitness

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 2 fișiere: doc, ppt
Pagini : 33 în total
Cuvinte : 4652
Mărime: 7.47MB (arhivat)
Publicat de: Beniamin Trandafir
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Viorelia Moldovan

Extras din proiect

CAPITOLUL I: Directii de studiere a domeniului serviciilor fitness

- Descrierea generala a industriei si a firmei selectate ca referinta pt cercetare:

Fitnessul este unul dintre cele mai profitabile domenii ale serviciilor, care devine din ce in ce mai popular si in randurile moldovenilor.

Fitnessul nu este o probă sportivă, ci o sferă de servicii, care asigură atitudinea contemporană faţă de propria sănătate şi propriul mod de viaţă, accesibilă tuturor şi întotdeauna. Fitnessul este mai degraba un mod sanatos de viata si este practicat de catre toti cei care-si doresc un stil de viata activ.

Un sondaj realizat recent in Romania in randul consumatorilor de servicii fitness

arata ca:

- 44 % dintre cei chestionati se antreneaza de 3-4 ori pe saptamana iar 33% de 2-3 ori pe saptamana.

- un procent de 80% frecventeaza fitness cluburile pentru a-si mentine forma fizica si aproximativ 30% pentru a pierde din greutate.

- 93% dintre chestionati considera ca training-ul a avut rezultatele scontate la momentul inscrierii in unul din cluburi.

Din tabloul de mai sus ne dam cu usurinta seama ca serviciile wellness se furiseaza in viata noastra si in curand vom privi fitnessul nu ca pe un capriciu costisitor si ca pe o necesitate.

- Definirea segmentelor specifice industriei fitness

Ca raspuns la cererea de servicii wellness, anul trecut, in sectorul Botanica s-a inaugurat Energy Fitness - unul din cele mai prestigioase cluburi de sport si odihnă în Chişinău, care propune o gama larga de servicii necesare pentru menţinerea formei fizice excelente. Este un fitness club format corect, avînd toate componentele necesare, pe care trebuie să le includă un adevărat fitness club. E comfortabil şi practic. Are camere de schimb, piscină de înot standard de 25 de metri, jacuzzi, saune finlandeze, 4 săli de aerobică, sală de forţă, o adevărată sală de cycling unică în Moldova, o cameră pentru dezvoltarea copilului, o mare sală de gimnastică şi o sală de odihnă şi de asteptare. Toate camerele sunt echipate cu cele mai recente realizări ale industriei fitness.

Ideea crearii unui astfel de club ii apartine investitorului acestui proiect Mihai Titov. Acest lucru s-a intimplat cu mai mult timp in urma cind dumnealui a inteles ca nu poate gasi in Chişinău clubul ideal pe care ar dori sa-l frecventeze. Astfel s-a ajuns la crearea unui club complex care intruneste toate serviciile posibile fiind capabil să satisfacă in cel mai placut mod cei mai pretenţioşi clienti.

- Tendinte actuale in cadrul industriei:

Ultimile tendinte in lumea fitnessului sunt reprezentate de cele mai noi tehnici de lucru pentru corpul uman. Acestea sunt Spynga, Gyrotonics ,Qigong, tehnica Alexander, aerokickboxing si barele elastice Majoritatea din ele nu sunt folosite inca in Republica Moldova si reprezinta pentru clientela acestui domeniu o noutate absoluta in lumea fitnessului

Energy Fitness a elaborat o programa unicala computerizata, ce include un set intreg de exercitii filmate in format video si care permite autocontrolul vizual al corectitudinii indeplinirii exercitiilor. In scopul alegerii unei programe proprii fiecarui client al clubului se petrec lectii individuale, antrenorul indentificand care sunt problemele cu care se confrunta clientul si alegandu-I cea mai eficienta si rapida metoda de a ajunge la forma fizica pe care acesta si-o doreste.

EnergyFitness îşi vinde serviciile sale prin intermediul unor cartele de abonament anuale, convenabile de achiziţionat prin mai multe modalităţi de plată. Un număr exact al vînzărilor de cartele de abonament al finessclubului EnergyFitness nu ne este cunoscut încă, dar cert e faptul că administraţia e interesată sa cunoască indicatorul de bază care ar releva nu cîte cartele se vînd pe zi, ci cîţi din actualii clienţi ai clubului vor fi dispuşi sa prelungească abonamentul peste un an. Acest lucru cu siguranţă face parte din strategia de marketing pe termen lung a întreprinderii.

- Concurenti:

Principalii şi unicii concurenţi ai clubului EnergyFitness în Republica Moldova este Niagara Orange Fitness Club si Niagara City Fitness cu o experienţă de peste 3 ani în acest domeniu. Niagara Orange Fitness se distinge prin o mare experienţă pe piaţa serviciilor de fitness din Republica Moldova, dar şi prin complexul de sport care include sala de forţă , sala cardiologică, trei săli de programe în grup, saună, trei piscine (două închise, una de vară-deschis), camera pentru copii, terenuri pentru sqash, patru terenuri de tenis, din care două funcţionează în perioada de iarnă, iar altele două se transformă în rulou de gheaţă, teren de golf şi mini-fotbal.

Din această informaţie putem conchide că alegerea Niagara Orange Fitness Club e mai avantajoasă din punct de vedere a potenţialului de săli şi terenuri de sport dacă alegerea noastră se orientează mai mult spre practicarea mai multor tipuri de sport. Nu la fel de avantajoasă e alegerea Niagara din punct de vedere al tehnologizării, al designului modern şi al sistemului unic de achitare al cartelelor de club prin care se evidenţiază EnergyFitness.

Enumerăm şi alţi concurenţi din domeniul serviciilor de fitness din RM, dar care nu prezintă o ameninţare prea mare pentru EnergyFitness : Elit-Fitness, Ecosport Gym, Fitness Doza, Alexia Fitness and Wellness club, club ProFitness, Iris Fitness club, Nikita Fitness club etc.

- Componentele tangibile si intangibile:

Obiectivul de baza al investitori este crearea unei atmosfere unice, prin muzica, decor, temperatura, culori, care ar comunica clientilor mesajul principal- energie, putere, miscare, gandire pozitiva! Insasi designul clubului atrage, motiveaza, stimuleaza, nu intamplator a fost aleasa culoarea orange, chiar si cuvantul “energy” contribuie la crearea imaginii si la pozitionarea corecta a serviciului in constiinta consumatorilor.

Elementele tangibile: mobilierul, echipamentele, audio si video tehnica, utilajele, sala de asteptare, de schimb, de recreere, dusurile, formeaza de fapt suportul palpabil acestea avand menirea de a sustine mesajul clubului de aceea nu putea fi ignorata calitatea lor.

Preview document

Analiza serviciilor fitness pe piața RM prin prisma clubului Energy Fitness - Pagina 1
Analiza serviciilor fitness pe piața RM prin prisma clubului Energy Fitness - Pagina 2
Analiza serviciilor fitness pe piața RM prin prisma clubului Energy Fitness - Pagina 3
Analiza serviciilor fitness pe piața RM prin prisma clubului Energy Fitness - Pagina 4
Analiza serviciilor fitness pe piața RM prin prisma clubului Energy Fitness - Pagina 5
Analiza serviciilor fitness pe piața RM prin prisma clubului Energy Fitness - Pagina 6
Analiza serviciilor fitness pe piața RM prin prisma clubului Energy Fitness - Pagina 7
Analiza serviciilor fitness pe piața RM prin prisma clubului Energy Fitness - Pagina 8
Analiza serviciilor fitness pe piața RM prin prisma clubului Energy Fitness - Pagina 9
Analiza serviciilor fitness pe piața RM prin prisma clubului Energy Fitness - Pagina 10
Analiza serviciilor fitness pe piața RM prin prisma clubului Energy Fitness - Pagina 11
Analiza serviciilor fitness pe piața RM prin prisma clubului Energy Fitness - Pagina 12

Conținut arhivă zip

  • Analiza Serviciilor Fitness pe Piata RM prin Prisma Clubului Energy Fitness
    • efitness.doc
    • prezentarel.ppt

Alții au mai descărcat și

Cercetări de marketing - piața turistică din România

Capitolul 1 Prezentarea pieţei, a firmei si a serviciului 1.1 Prezentarea pieţei turistice din România Turismul românesc încearcă să-şi...

Lansarea unei Afaceri în Turismul Rural pe Teritoriul Republicii Moldova

Introducere Domeniul turismului rural este prioritar pentru dezvoltarea social-economică, fapt confirmat în SCERS şi programul naţional ‘’SATUL...

Cercetare de marketing - piața turistică clujeană

Turismul reprezinta un ansamblu de activitati prin care omul isi petrece timpul liber calatorind spre destinatii situate in afara resedintei...

Bazele Marketingului - Fitness

„FITNESSUL semnifica o combinatie si o cooperare dintre FORTA - REZISTENTA - DURATA - COORDONARE - FLEXIBILITATE - VITEZA care impreuna formeaza...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Ai nevoie de altceva?