Analiza Strategiei de Brand a Companiei Toyota

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 23 în total
Cuvinte : 2933
Mărime: 828.21KB (arhivat)
Publicat de: Bucur Petrea
Puncte necesare: 8
UNIVERSITATEA „LUCIAN BLAGA” DIN SIBIU FACULTATEA DE ŞTIINŢE ECONOMICE SPECIALIZAREA MANAGEMENTUL AFACERILOR (ID)

Cuprins

  1. Introducere
  2. Capitolul1. Istoria si evolutia brandului
  3. Capitolul2. Misiunea, viziunea si valorile brandului
  4. Capitolul3. Personalitatea si pozitionarea brandului
  5. Capitolul4. Arhitectura de brand
  6. Capitolul5. Tangibilitatea si branduri concurente
  7. Concluzii

Extras din proiect

Introducere

Pentru crearea unor branduri puternice în ziua de astăzi firmele trebuie să cunoască foarte bine concurența pentru a se putea adapta în functie de ceea ce știu cel mai bine să facă sau ceea ce le va crea un plus față de restul competitorilor din industrie sau de pe piața pe care își desfăsoară activitatea.

După cum reiese și din titlul o să abordez în această lucrare brandul TOYOTA deoarece piata auto este intr-o continua crestere .Toyota a fost pe primul loc în topul celor mai valoroase mărci auto de şapte ori în cei nouă ani în care studiul a fost realizat. În 2010 şi 2012, Toyota nu a reuşit să se claseze pe primul loc.

Conform studiului pentru anul 2014, valoarea de piaţă a mărcii Toyota a crescut cu 21%, marca japoneză valorând acum 29.6 miliarde dolari. Toyota şi-a menţinut strategia inteligentă reuşind să facă din brandul pe care îl reprezintă un sinonim pentru calitate şi valoare. În plus continuă să dezvolte latura ecologică fiind unul din liderii în domeniul automobilelor cu propulsie hibridă.

Cu peste trei milioane de Prius-uri vandute, Toyota continua sa fie o influenta puternica pe piata autovehiculelor hibride - ce in anul 2014 a depasit pragul de 5,5 milioane unitati comercializate.

In Europa, peste 600 000 de autovehiculele hibride Toyota si Lexus au fost vandute de la introducerea pe aceasta piata a modelului Prius in anul 2000. Anul trecut, unul din patru autovehicule hibrid vandute in Europa a fost un model Toyota, volumul autovehiculelor hibride reprezentantd 20% dintre modelele comercializate de Toyota si Lexus.

Pana la sfarsitul anului 2015, Toyota va lansa la nivel modial 15 autovehicule hibrid noi sau imbunatatite, inclusiv un model alimentat cu hidrogen.

Capitolul 1

„ Today, Tomorrow, Toyota”

Istoria si evolutia brandului

În anul 1937 se înființează compania Toyota Motor Corporation (sau TMC), aceasta este o companie multinațională care produce automobile, camioane, autobuze și roboți cu sediul principal în orașul Toyota, Japonia. Toyota este cel mai mare producător de autovehicule din Asia și al doilea producător mondial.

Toyota este unul din cei trei mari producători asiatici de autovehicule care concurează cu producătorii americani pe piața mondială ceilalți doi fiind Nissan Motors și Honda Motor.

Autovehiculele produse sunt vândute sub denumirile de Toyota, Scion și Lexus. Primul vehicul Toyota construit în afara Japoniei a fost un Land Cruiser FJ-251 construit în São Paulo, Brazilia, în luna mai a anului 1959.

Lexus este marca sub care Toyota produce automobile de lux în Statele Unite, unde acesta deține topul vânzărilor la mașinile de lux. De la introducerea mărcii în 1989, Lexus și-a dobândit reputația de a vinde produse fiabile și a oferi servicii de calitate către clienți.

Toyota deține și majoritatea acțiunilor în cadrul companiilor Daihatsu, Hino și 8,7% din Fuji Heavy Industries, producătorul automobilelor Subaru .

În anul 2005, Toyota împreună cu Daihatsu Motor Company a produs 8,54 milioane de vehicule, cu aproape 500.000 mai puțin decât General Motors în acel an.Dar în luna iulie 2006 Toyota depașise Ford în vânzările de automobile, însă producatorul american și-a recâștigat poziția o lună mai târziu. Toyota deține o importantă cotă de piață în Statele Unite, Europa, Africa și este liderul de piață în Australia.

Preview document

Analiza Strategiei de Brand a Companiei Toyota - Pagina 1
Analiza Strategiei de Brand a Companiei Toyota - Pagina 2
Analiza Strategiei de Brand a Companiei Toyota - Pagina 3
Analiza Strategiei de Brand a Companiei Toyota - Pagina 4
Analiza Strategiei de Brand a Companiei Toyota - Pagina 5
Analiza Strategiei de Brand a Companiei Toyota - Pagina 6
Analiza Strategiei de Brand a Companiei Toyota - Pagina 7
Analiza Strategiei de Brand a Companiei Toyota - Pagina 8
Analiza Strategiei de Brand a Companiei Toyota - Pagina 9
Analiza Strategiei de Brand a Companiei Toyota - Pagina 10
Analiza Strategiei de Brand a Companiei Toyota - Pagina 11
Analiza Strategiei de Brand a Companiei Toyota - Pagina 12
Analiza Strategiei de Brand a Companiei Toyota - Pagina 13
Analiza Strategiei de Brand a Companiei Toyota - Pagina 14
Analiza Strategiei de Brand a Companiei Toyota - Pagina 15
Analiza Strategiei de Brand a Companiei Toyota - Pagina 16
Analiza Strategiei de Brand a Companiei Toyota - Pagina 17
Analiza Strategiei de Brand a Companiei Toyota - Pagina 18
Analiza Strategiei de Brand a Companiei Toyota - Pagina 19
Analiza Strategiei de Brand a Companiei Toyota - Pagina 20
Analiza Strategiei de Brand a Companiei Toyota - Pagina 21
Analiza Strategiei de Brand a Companiei Toyota - Pagina 22
Analiza Strategiei de Brand a Companiei Toyota - Pagina 23

Conținut arhivă zip

  • Analiza Strategiei de Brand a Companiei Toyota.docx

Alții au mai descărcat și

Publicitate și promovarea vânzărilor pentru autoturismele marca Volkswagen

Partea I Brief de agenţie Capitolul 1 – Societatea Pe data de 28 Mai 1937 a fost înfiinţată compania „Gesellschaft zurVorbereitung des Deutschen...

Strategii și oportunități privind vânzarea de autoturisme

Capitolul 1. Considerații generale privind domeniul auto 1.1. Apariția și evoluția automobilului Industria automobilelor a început să ia amploare...

Analiza estetică a automobilului Volkswagen Beetle

Istoria automobilului Volkswagen Beetle Istoria Beetle a început în 1934 când, în Sala de la Berlin Adolf Hitler a anunţat că maşina nu va fi un...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Ai nevoie de altceva?