Brandul Oriflame

Proiect
8.9/10 (8 voturi)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 18 în total
Cuvinte : 3347
Mărime: 375.40KB (arhivat)
Publicat de: Zeno Morar
Puncte necesare: 0

Extras din proiect

Oriflame este o companie care vinde produse cosmetice pentru o îngrijire naturală a pielii prin intermediul unei forţe de vânzări independentă, în afara circuitului tradiţional al magazinelor de desfacere cu amănuntul.

Compania Oriflame este una dintre companiile cele mai dinamice din lume, ce dispune de una dintre cele mai largi game de produse pe bază de ingrediente naturale, fără testare pe animale.

Compania a fost fondată în 1967 şi este prezentă în 54 de ţări, deţinând supremaţia în vânzări pe piaţa produselor cosmetice în peste 30 de ţări. Anual câştigă aproximativ 550 milioane € din vânzări, având peste 1,4 milioane de clienţi direcţi în toată lumea. Cataloagele sale sunt traduse în 35 de limbi, într-un tiraj de aproape 70 de milioane de exemplare. Deţine în portofoliu peste 650 de produse cosmetice, şi un număr de doar 4200 de angajaţi..

În România Oriflame este prezentă din 1995.Compania a înregistrat, la sfârşitul anului 2002, 60% recunoaştere a mărcii pe piaţa românească.Oriflame este o companie pentru români, condusă de români, cu capital integral suedez.

Compania Oriflame este caracterizată de un spirit întreprinzător, conducere descentralizată şi o atmosferă tinerească şi plină de entuziasm.

Misiunea companiei Oriflame

"Misiunea noastră este de a oferi o şansă pentru fiecare. Noi suntem aici pentru a oferi tuturor accesul la produse cosmetice într-un mod simplu şi inteligent, dar şi pentru a îmbunătăţi viaţa oamenilor prin intermediul unei afaceri dinamice."

Portofoliul companiei numără peste 650 de produse de machiaj (Giordani Gold), produse de intreţinere (Skindividual, Ecollagen, Time Reversing), parfumuri şi ape de toaletă (Giordani, Volare, Sensoria, Glacier, Eclat, Ascendant), produse de îngrijire pentru bărbaţi (creme de faţă, creme de ochi, Abdo Sculpt Gel), produse de îngrijire a corpului (geluri de duş, şampoane, creme de corp).

Analiza preliminară a produsului

Rezultatele pe care Oriflame le obţine depind atât de activitatea pe care ea o desfăsoară, cât şi de factori externi care ţin de piaţă şi de celelalte componente ale mediului în care funcţionează. Abordând problematica mediului întreprinderii, trebuie să avem în vedere cele două componente de bază ale acestuia: mediul intern şi mediul extern.

Mediul intern este alcătuit din ansamblul activităţilor, relaţiilor şi resurselor interne a căror utilizare creează condiţiile integrării firmei Oriflame în mediul extern.

Prin mediul extern întelegem ansamblul agenţilor şi forţelor din afara firmei Oriflame care pot afecta modul în care aceasta işi menţine sau işi dezvoltă schimburile pe piaţă.

Mediul de marketing are două componente: micromediul şi macromediul.

Analiza conjucturii de macromediu

Macromediul este acea parte a mediului unei firme care ţine de societatea în ansamblul ei, vizând factorii tehnici, economici, politico-juridici, socio-culturali, naturali.

Mediul demografic

Reprezintă unul din factorii formativi ai cererii de mărfuri iar analiza demografică reprezintă adesea punctul de plecare în evaluarea cererii potenţiale a pieţei firmei.

Factorii demografici care afectează activitatea firmei sunt: mărimea populaţiei, structura pe sexe, vârste, distribuţia geografică a populaţiei.

Mediul economic

Compania Oriflame urmareşte factorii care influenţează puterea de cumpărare a consumatorului.

Cum piaţa este principala modalitate prin care se verifică concordanţa dintre nivelul şi structura populaţiei cu nevoile sociale reflectate în cerere, analiza situaţiei pieţei, a elementelor ei componente, cererea-oferta-concurenţa constituie punctul de pornire în evaluarea corectă a potenţialului pe care poate să se bazeze întreprinderea în elaborarea unei strategii şi politici realiste, care să ţină seama atât de particularităţile sistemului economic, cât şi de tipologia mecanismelor concurenţiale proprii, precum şi de riscurile pe care atât mediul naţional cât şi cel internaţional le generează întreprinderilor.

Mediul socio-cultural

Firma Oriflame este la curent cu obiceiurile, tradiţiile, credinţele şi normele care guvernează statutul oamenilor în societate.

Mediul tehnologic

Compania Oriflame încearca să sesizeze şi să exploateze consecinţele apariţiei unor tehnologii noi. Departamentele de cercetare-dezvoltare sunt alcătuite din experţi în majoritatea domeniilor stiinţifice.

Noile descoperiri tehnico-ştiintifice modifică capacitatea şi structura producţiei, evoluţia nevoilor societaţii şi ca urmare şi structura consumului creează noi moduri de satisfacere a nevoilor consumatorilor, descoperă noi consumatori, schimbă modelele cererii, condiţiile pieţei, raportul şi natura concurenţei de care întreprinderea trebuie să ţină seama, poate contribui la creşterea eficienţei activităţii de marketing.

Mediul politico-juridic

Atitudinea favorabilă a firmei faţă de afaceri poate fi caracterizată de o politică de credite mai puţin restrictivă, o politică fiscală mai puţin dură şi un climat permisiv pentru afaceri – întrucât climatul politic intern şi internaţional afectează activitatea întreprinderii, deoarece are implicaţii atât directe cât şi indirecte, manifestate prin: gradul de implicare a statului în economie , organizarea şi guvernarea statală etc.

Mediul natural

A devenit o componentă a macromediului care nu mai poate fi ignorată, astfel, firma s-a implicat de la început în problemele ce afectează mediul înconjurător, folosind ambalaje reciclabile şi eliminând din compoziţia produselor sale elemente care ar fi putut dăuna oamenilor.

Analiza conjucturii de micromediu

Micromediul este reprezentat de participanţii la mediul cel mai apropiat al întreprinderii şi care afectează posibilitaţile ei de a-şi deservi clienţii.

Micromediul este format din agenţii care se află în anturajul imediat al firmei, înglobând: furnizorii, clienţii, intermediarii, concurenţii.

Preview document

Brandul Oriflame - Pagina 1
Brandul Oriflame - Pagina 2
Brandul Oriflame - Pagina 3
Brandul Oriflame - Pagina 4
Brandul Oriflame - Pagina 5
Brandul Oriflame - Pagina 6
Brandul Oriflame - Pagina 7
Brandul Oriflame - Pagina 8
Brandul Oriflame - Pagina 9
Brandul Oriflame - Pagina 10
Brandul Oriflame - Pagina 11
Brandul Oriflame - Pagina 12
Brandul Oriflame - Pagina 13
Brandul Oriflame - Pagina 14
Brandul Oriflame - Pagina 15
Brandul Oriflame - Pagina 16
Brandul Oriflame - Pagina 17
Brandul Oriflame - Pagina 18

Conținut arhivă zip

  • Brandul Oriflame.doc

Alții au mai descărcat și

Studiu de caz asupra companiei transnaționale Oriflame

I.PREZENTAREA FIRMEI 1. ISTORICUL FIRMEI Cu 38 de ani în urmă (1967), în Suedia, doi fraţi- Jonas şi Robert af Jochnick-decid să comunice lumii...

Personalitatea mărcii Oriflame

CAPITOLUL 1 Cu 38 de ani în urmă (1967), în Suedia, doi fraţi- Jonas şi Robert af Jochnick-decid să comunice lumii întregi, intenţia lor de a...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Te-ar putea interesa și

Instrumente de Marketing Direct Utilizate de Oriflame

Introducere Într-o epocă în care totul evoluează cu o rapiditate nu foarte uşor de urmat pentru întreprinderile existente, în care progresul...

Analiza comparativă a 2 mărci - Avon vs Oriflame

Partea I -Elemente definitorii ale pietei parfumurilor în România 1. Caracterizare generală Piata parfumurilor din România cunoaste o continuă...

Segmentarea pieții produselor cosmetice din Chișinău

INTRODUCERE Actualitatea temei investigate decurge din însăși importanța segmentării pieței unei companii în condițiile economiai de piață. În...

Marketingul micilor afaceri - analiza comparativă Avon și Oriflame

AVON Istoria companiei Avon a început în anul 1880 când David McConnell, comis-voiajor,a început să își vândă cărțile împreună cu mici sticluțe de...

Plan de Afaceri Oriflame

Oriflame Cosmetics a fost fondată în 1967 de doi fraţi şi prietenul lor( Jonas si Robert of Jochnick si Bengt Hellsten) , Oriflame este în prezent...

Marketing - Oriflame

Capitolul I . Prezentarea firmei 1.1 Istoricul firmei Oriflame este o companie care vinde produse cosmetice pentru o îngrijire naturală a pielii...

Managementul Companiei Oriflame

- Rezumat Prin acest proiect , aplicat pe compania Oriflame Romania , având ca obiect de activitate codul CAEN 5263-Comerţul cu amănuntul de...

Analiza Pieței Parfumurilor

Caracteristici generale ale pietei parfumurilor a.Scurt istoric . Istoria parfumului Parfumurile au fascinat dintotdeauna, fiind considerate nu...

Ai nevoie de altceva?