Campanie de Promovare Depozite Bancare Volksbank

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 4 fișiere: doc
Pagini : 22 în total
Cuvinte : 7956
Mărime: 921.27KB (arhivat)
Publicat de: Renata Crina Alexa
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Monica Ratiu

Extras din proiect

.1. Comunicarea şi promovarea în marketing

Comunicarea firmelor cu mediul de marketing este condiţia esenţială a realizării obiectului lor de activitate. Îndeplinirea misiunii firmei presupune concentrarea eforturilor de marketing în direcţia realizării unei comunicări permanente şi eficiente cu mediul extern, cu piaţa.

În condiţiile sporirii şi diversificării continue a bunurilor şi serviciilor, problemele comunicării cu ceilalţi participanţi la piaţă devin din ce în ce mai dificile, necesită eforturi de informare reciprocă mult mai însemnate, mult mai variate. În lipsa unui sistem eficient de comunicare, clienţilor şi partenerilor firmei le este dificil să caute singuri informaţii privind produsele şi serviciile care li se oferă, în ce condiţii se pot procura, în ce măsură corespund exigenţelor şi preferinţelor lor.

Comunicarea presupune o atentă informare a consumatorilor potenţiali, acţiuni de influenţare a comportamentului de cumpărare şi de consum, sprijinirea procesului de vânzare etc.

În prezent, comunicaţiile contribuie în mod decisiv la gestionarea procesului de cumpărare, acoperind nu numai etapele de prevânzare şi vânzare, ci şi cele de postvânzare şi consum.

În sens larg, comunicarea poate fi definită ca un proces de stabilire a unităţii sau multiplicităţii ideilor între emiţător şi receptor.

Comunicarea la nivelul firmei reprezintă procesul de trimitere a mesajelor cu scopul de a transmite informaţii care să fie recepţionate şi înţelese de către destinatar. Prin urmare, procesul de comunicare presupune existenţa unui mecanism care să asigure schimbul de informaţii între emiţător şi receptor şi să permită, în acelaşi timp, obţinerea reacţiei inverse (a feedback-ului) de la destinatarul mesajului - segmentul ţintă de consumatori.

Pentru a realiza o comunicare eficientă întreprinderile trebuie să înţeleagă elementele fundamentale care stau la baza acestui proces. Sistemul de comunicare - prin care firma pune în circulaţie o idee, o informaţie sau o atitudine – este constituit din următoarele elemente: emiţătorul sau sursa de informaţie, mesajul, codificarea, mijloacele de difuzare, decodificarea, receptorul, răspunsul, feedback-ul şi mesajele aleatorii - zgomotele care interferează cu comunicarea (fig. nr.1.).

Figura nr. 1. Procesul de comunicare

Pentru ca un mesaj să fie eficient, procesul de codificare a mesajului de către emiţător trebuie să fie corelat cu procesul de decodificare de către receptor.

Prin urmare, cele mai eficiente mesaje sunt cele cu care receptorul este deja familiarizat - cu cât domeniul de experienţă al emiţătorului diferă mai mult de cel al receptorului, cu atât este mai mică probabilitatea ca mesajul să fie transmis eficient.

1.2. Fundamentarea politicii de promovare a firmelor în mediul de afaceri

Includerea politicii promoţionale pe o poziţie distinctă în cadrul mixului de marketing, se justifică prin rolul decisiv pe care acţiunile promoţionale îl au uneori în procesul de realizare şi comercializare a produselor şi seviciilor.

Politica de promovarea cuprinde toate măsurile interne şi externe firmei, care acţionează asupra cunoştinţelor, concepţiilor şi atitudinilor participanţilor la piaţă faţă de performanţele firmei.

Fundamentarea politicii promoţionale a firmei presupune adoptarea unor decizii referitoare la organizarea şi desfăşurarea acţinilor care vizează mixul promoţional – publicitatea, promovarea vânzărilor, relaţiile publice, vânzarea personală, marketingul direct – şi integrarea acestuia în strategia de marketing a firmei.

Operaţionalizarea politicii de comunicare şi promovare, de către întreprindere, implică parcurgerea următoarelor etape (fig. nr. 1): identificarea auditoriului ţintă, stabilirea obiectivelor politicii de promovare a firmei, conceperea mesajului şi alegerea mijloacelor de comunicare, stabilirea bugetului promoţional, dezvoltarea mixului promoţional, evaluarea rezultatelor promovării şi organizarea eficientă a procesului de comunicaţii al firmei.

Preview document

Campanie de Promovare Depozite Bancare Volksbank - Pagina 1
Campanie de Promovare Depozite Bancare Volksbank - Pagina 2
Campanie de Promovare Depozite Bancare Volksbank - Pagina 3
Campanie de Promovare Depozite Bancare Volksbank - Pagina 4
Campanie de Promovare Depozite Bancare Volksbank - Pagina 5
Campanie de Promovare Depozite Bancare Volksbank - Pagina 6
Campanie de Promovare Depozite Bancare Volksbank - Pagina 7
Campanie de Promovare Depozite Bancare Volksbank - Pagina 8
Campanie de Promovare Depozite Bancare Volksbank - Pagina 9
Campanie de Promovare Depozite Bancare Volksbank - Pagina 10
Campanie de Promovare Depozite Bancare Volksbank - Pagina 11
Campanie de Promovare Depozite Bancare Volksbank - Pagina 12
Campanie de Promovare Depozite Bancare Volksbank - Pagina 13
Campanie de Promovare Depozite Bancare Volksbank - Pagina 14
Campanie de Promovare Depozite Bancare Volksbank - Pagina 15
Campanie de Promovare Depozite Bancare Volksbank - Pagina 16
Campanie de Promovare Depozite Bancare Volksbank - Pagina 17
Campanie de Promovare Depozite Bancare Volksbank - Pagina 18
Campanie de Promovare Depozite Bancare Volksbank - Pagina 19
Campanie de Promovare Depozite Bancare Volksbank - Pagina 20
Campanie de Promovare Depozite Bancare Volksbank - Pagina 21
Campanie de Promovare Depozite Bancare Volksbank - Pagina 22
Campanie de Promovare Depozite Bancare Volksbank - Pagina 23
Campanie de Promovare Depozite Bancare Volksbank - Pagina 24
Campanie de Promovare Depozite Bancare Volksbank - Pagina 25
Campanie de Promovare Depozite Bancare Volksbank - Pagina 26
Campanie de Promovare Depozite Bancare Volksbank - Pagina 27
Campanie de Promovare Depozite Bancare Volksbank - Pagina 28
Campanie de Promovare Depozite Bancare Volksbank - Pagina 29
Campanie de Promovare Depozite Bancare Volksbank - Pagina 30
Campanie de Promovare Depozite Bancare Volksbank - Pagina 31
Campanie de Promovare Depozite Bancare Volksbank - Pagina 32
Campanie de Promovare Depozite Bancare Volksbank - Pagina 33

Conținut arhivă zip

  • bibliografie.doc
  • capitolul 1 teorie.doc
  • capitolul 2 prezentarea volksbank.doc
  • capitolul 3 publicitate si promovarea vanzarilor.doc

Alții au mai descărcat și

Organizarea Activității de Marketing la CEC Bank

INTRODUCERE “Obiectivul activtiăţii de marketing este acela de a face vânzarea de prisos. Scopul este de a-l cunoaşte şi de a-l înţelege pe...

Analiza Mediului de Marketing asupra CEC Bank

Introducere CEC Bank este cea mai veche instituţie bancară din România și una dintre cele mai cunoscute branduri românești, cu o vechime de peste...

Promovarea - Element al Mixului de Marketing

Promovarea-Element al Mixului de Marketing Financiar-Bancar Rezumat În sistemul bancar este o continuă competiţie pentru atragerea de noi...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Marketing Bancar

1. Fundamentele teoretice ale marketingului bancar 1.1. Conceptul de marketing bancar Termenul de marketing este foarte utilizat si are...

Ai nevoie de altceva?