Cercetare de Marketing pentru Brelocuri

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 15 în total
Cuvinte : 2343
Mărime: 593.18KB (arhivat)
Publicat de: Adelina Manolache
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Oana Ciobanu

Extras din proiect

1. Configurarea produsului

1.1 Atribute

Brelocul „Palatul Culturii” este o miniatura a Palatului Culturii din Iasi din material metalic,de 7,5 cm lungime,4 cm latime ,5 cm inaltime in format 3D.

Ca utilizare principala brelocul poate fi folosit la geanta,ghiozdan sau la chei,iar ca utilizare secundara poate fi folosit pe post obiect de decor.

1.2 Sistemul de sustinere

Brelocul „Palatul Culturii” este produsul firmei „FunnyStuff.SA” si se prezinta intr-un ambalaj de plastic capsat la un capat cu o eticheta pe care sunt scrise cateva informatii despre Palatul Culturii.

1.3 Diferentierea marcii

Brelocul „Palatul Culturii” se diferentiaza de celelalte produse asemanatoare prin unicitatea si prin design.

1.4 Analiza PEST

Analiza PEST caracterizeaza firma din punct de vedere al influentei mediului politic,ecnomic,social si tehnologic.

Mediul politic.

Firma „FunnyStuff” are acoperire la nivelul municipiului Iasi ,avand numeroase locatii.Deciziile de marketing si ,in general, activitatea comerciala sunt puternic afectate de mediul politic.

Promulgarea sau abrogarea unor legi.decrete,ordonante si hotarari pot genera oportunitati sau constrangeri pentru firma,petru furnizorii sau clientii sai.De asemenea,firma poate fi afectata in urma unor legi adoptate privind taxele si impozitele legate de activitatatea economica.

Mediul economic

Mediul economic influenteaza prin nivelul veniturilor populatiei,adica puterea de cumparare.Daca veniturile sunt mai mici, iar rata somajului este scazuta, vanzarile vor creste.Prin urmare, datorita crizei economice actuale, rata somajului a crescut foarte mult ,veniturile au sistat sau au scazut, rata vanzarilor fata de anii de dinaintea crizei a scazut considerabil.

Mediul social

Firma „FunnyStuff” se implica in activitatile comunitatii, sustine educatia si activitatile culturale din Iasi.

Mediul tehnologic

Tehnologia are un impact foarte mare asupra pietei si politicilor de marketing pe termen mediu si lung.Datorita aparitiei noilor tehnologii si a noilor produse, mediul tehnologic ofera numeroase oportunitati si amenintari pe piata.Prin urmare, marketingul trebuie sa sesizeze si sa exploateze consecintele aparitiei acestor noi tehnologii.

Firma „FunnyStuff” este dotata ca aparate de ultima generatie in domeniul fabricarii brelocurilor ,ceea ce ne permite sa raspundem la foarte multe comenzi.Firma noastra este unica producatoare de brelocuri cu sediul in Iasi.De asemenea firma detine un site unde se pot da comenzi online de catre persoane fizice sau juridice.

In urma cercetarilor de marketing efectuate printr-o ancheta tip chestionar, asupra consumatorilor am constatat urmatoarele: 97% din respondenti poarta breloc si 82,5% sunt si dispusi sa achizitioneze un nou produs.74% din respondenti detin intre 1-3 brelocuri.De altfel cei mai multi sunt 100% satisfacuti de brelocul personal.Desi 47% din respondeti au venituri mici,cuprinse intre 0-500 RON,ei sunt dispusi sa plateasca o suma intre 5-10 RON deoarece produsul este cautat.51%prefera la breloc un design placut iar ca utilitate doresc ceas,lanterna si desfacator de bere.In categoria de varsta 20-35 ani se incadreaza 70%din respondenti.In proportie de 80%asisata la evenimente culturale, fapt care ne-ar ajuta la vanzarea noului produs.

Preview document

Cercetare de Marketing pentru Brelocuri - Pagina 1
Cercetare de Marketing pentru Brelocuri - Pagina 2
Cercetare de Marketing pentru Brelocuri - Pagina 3
Cercetare de Marketing pentru Brelocuri - Pagina 4
Cercetare de Marketing pentru Brelocuri - Pagina 5
Cercetare de Marketing pentru Brelocuri - Pagina 6
Cercetare de Marketing pentru Brelocuri - Pagina 7
Cercetare de Marketing pentru Brelocuri - Pagina 8
Cercetare de Marketing pentru Brelocuri - Pagina 9
Cercetare de Marketing pentru Brelocuri - Pagina 10
Cercetare de Marketing pentru Brelocuri - Pagina 11
Cercetare de Marketing pentru Brelocuri - Pagina 12
Cercetare de Marketing pentru Brelocuri - Pagina 13
Cercetare de Marketing pentru Brelocuri - Pagina 14
Cercetare de Marketing pentru Brelocuri - Pagina 15

Conținut arhivă zip

  • Cercetare de Marketing pentru Brelocuri.doc

Te-ar putea interesa și

Raport de Cercetare - Breloc pentru Chei cu GPS

1. Titlul cercetării:Lansarea noului breloc pentru chei cu GPS al firmei “TRINKET” pe piata din Romania. 2. Problema decizionala Problema...

Operaționalizarea

STRUCTURA RAPORTULUI DE CERCETARE CAP. 1 Titlul, problema decizională, obiectivele si metoda cercetării ”A fura idei de la o persoană înseamnă...

Mixul de Marketing - Breloc pentru Chei

Introducere Înainte de a începe prezentarea mixului de marketing al firmei „TRINKET”facem o scurtă recapitulare cu privire la studiul pieţei şi...

Mixul de Marketing

Firma Infinity Art producătoare de brelocuri, medalii, cupe, insigne intenționează să lanseze pe piaţă un nou produs pentru firmă, și anume...

Comunicare integrată de marketing campanie de promovare

Firma RVR Taxi-Iaşi a fost înfiinţată la 12 august 2003, având ca principal domeniu de activitate transportul în regim de taxi. Este înregistrată...

Raport de Cercetare - Breloc

1. Problema decizională Problema de decizie existentă în cadrul companiei Smart Choice este legată de introducerea pe piaţă a unui nou produs. Ar...

Ai nevoie de altceva?