Mixul de Marketing - Breloc pentru Chei

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 16 în total
Cuvinte : 3888
Mărime: 249.08KB (arhivat)
Publicat de: Iuliana V.
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Dragos Mariciuc

Extras din proiect

Introducere

Înainte de a începe prezentarea mixului de marketing al firmei „TRINKET”facem o scurtă recapitulare cu privire la studiul pieţei şi cercetarea de marketing pentru produsul breloc pentru chei cu GPS.

În prima parte am analizat elementele specifice mediului de marketing, cumpărătorii, avantajele căutate la un breloc pentru chei, piaţa ţintă şi concurenţii.

- Printre cele mai importante oportunităţi ale mediului de marketing se numără:cererea nelimitată, piaţa de desfacere extinsă, posibilitatea lărgirii ofertei de brelocuri, iar printre ameninţări:concurenţa directă şi indirectă, piaţa matură etc.

- Cumparătorii îi reprezintă consumatorii loiali, consumatorii oscilanţi, non-consumatorii absoluţi şi non-consumatorii relativi.

- Avantajele căutate la un breloc pentru chei sunt următoarele: în primul rând sa fie practic, apoi econom, designul prezintă deasemenea un factor important pentru consumatori, avantajele tehnice şi eleganţa brelocului.

- Caracteristicile pieţei ţintă le-am conturat în jurul unor avantaje, astfel am stabilit doua categorii de persoane: prima cuprinsă între 3-9 ani şi persoanele cuprinse între 9 şi 18 ani.

- Mărcile concurente de pe piaţă sunt: Laser Products, MDV Comfinpex, Logoland Advertising, Best for you.

În partea a doua am făcut un raport de cercetare care a constat în:

- Titlul cercetării: . Lansarea noului breloc pentru chei cu GPS al firmei “TRINKET”

- Problema decizionala în cadrul companiei noastre a fost lansarea noului breloc cu GPS, să aflăm dacă aceasta va fi profitabila sau nu şi dacă potenţialii clienţi vor dori achiziţionarea produsului.

- Obiectivele cercetării urmărite în efectuarea cercetării de marketing au fost: cercetarea gradului de cunoaştere al produsului, aflarea gradului de folosinţa al acestuia, identificarea unui interval de preţ în care să se încadreze suma pe care consumatorii ar fi dispuşi sa o platească pentru produs.

- Metoda de cercetare realizată cu ajutorul chestionarului de 10 întrebări aplicat persoanelor din piaţa ţintă.

Rezultatele cercetării: fiecărui obiectiv i-am asociat un cuplu de 2, respectiv 3 întrebări pentru a putea răspunde la problema decizională, iar rezultatele au avut un răspuns pozitiv. Am primit un acord total cu un procent de 49% în cumpărarea acestui breloc, aşadar consumatorii intenţionează să ne achiziţioneze produsul.

Rezumat introductiv

S.C. TRINKET S.R.L .înfiinţată de către Popescu Petronela-Mihaela, Dumitriu Andreea şi Vasilovici Iuliana, cu sediul în Iaşi, B-ul Independenţei, nr.10 are drept obiect de activitate producerea şi comercializarea de brelocuri pentru chei cu GPS.

S.C. TRINKET S.R.L. îşi asumă răspunderea de a dezvolta produse noi şi inteligente, cu adevărat unice, capabile să vă transforme o zi banală într-una cu adevărat specială.

Una dintre soluţiile noastre de ultimă generaţie, cu o utilizare facilă o constitue

brelocul pentru chei cu GPS.

Acest breloc este unul dintre cele mai simple localizatoare GPS portabile, perfect pentru aţi găsi maşina în parcarea hypermarket-ului sau mall-ului (mai nou), pentru a găsi locul perfect pe plajă sau pentru a te întoarce la locul de camping şi a nu te pierde de restul grupului.

Apeşi un simplu buton pentru a marca locaţia curentă şi localizatorul GPS te poate aduce înapoi în orice moment. Faţa de alte localizatoare GPS, care sunt complexe şi de dimensiuni mari, acesta are o dimensiune redusă (perfect pentru un breloc pentru chei) şi doar 2 butoane: unul pentru pornire/oprire şi celalalt pentru setarea locaţiei şi a altor 2 destinaţii.

Acest breloc utilizează un receptor GPS avansat ce are o acurateţe deosebită cu o eroare maximă de aproximativ 5 metri. Calculează automat distanţa (în diferite unităţi de masură: metri, iarzi, mile sau kilometri) pe masură ce te apropii de destinaţie îşi calibrează automat compasul care apare pe ecran şi indică direcţia către locul ales. Este rezistent la apă, funcţionează cu 2 baterii tip AAA ce oferă o funcţionare de până la 20 de ore.

1. Configurarea produsului

1.1. Atribute

Firma S.C. TRINKET S.R.L. vrea să lanseze la începutul anului 2010 brelocul pentru chei cu GPS, un breloc care va fi de mare folos,credem noi, pentru toată lumea, pentru toatele vârstele, pentru ambele sexe şi pentru orice categorie socială.

Preview document

Mixul de Marketing - Breloc pentru Chei - Pagina 1
Mixul de Marketing - Breloc pentru Chei - Pagina 2
Mixul de Marketing - Breloc pentru Chei - Pagina 3
Mixul de Marketing - Breloc pentru Chei - Pagina 4
Mixul de Marketing - Breloc pentru Chei - Pagina 5
Mixul de Marketing - Breloc pentru Chei - Pagina 6
Mixul de Marketing - Breloc pentru Chei - Pagina 7
Mixul de Marketing - Breloc pentru Chei - Pagina 8
Mixul de Marketing - Breloc pentru Chei - Pagina 9
Mixul de Marketing - Breloc pentru Chei - Pagina 10
Mixul de Marketing - Breloc pentru Chei - Pagina 11
Mixul de Marketing - Breloc pentru Chei - Pagina 12
Mixul de Marketing - Breloc pentru Chei - Pagina 13
Mixul de Marketing - Breloc pentru Chei - Pagina 14
Mixul de Marketing - Breloc pentru Chei - Pagina 15
Mixul de Marketing - Breloc pentru Chei - Pagina 16

Conținut arhivă zip

  • Mixul de Marketing - Breloc pentru Chei.doc

Te-ar putea interesa și

Proiect Breloc

REZUMAT INTRODUCTIV Proiectarea, crearea si lansarea unui nou produs pe o piata bine delimitata presupune o analiza detaliata a tuturor...

Mixul de marketing - breloc ramă foto digitală

INTRODUCERE Firma noastră, SC KEY & MORE SRL, a fost înfiinţată în anul 2010,având sediul în Iaşi.Piaţa de desfacere va fi cea locală,urmând ca în...

Cercetare de Marketing pentru Brelocuri

1. Configurarea produsului 1.1 Atribute Brelocul „Palatul Culturii” este o miniatura a Palatului Culturii din Iasi din material metalic,de 7,5 cm...

Ai nevoie de altceva?