Proiect Breloc

Referat
9/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 30 în total
Cuvinte : 6891
Mărime: 671.19KB (arhivat)
Publicat de: Carol Feraru
Puncte necesare: 11
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Oana Anton
Proiectarea, crearea si lansarea unui nou produs pe o piata bine delimitata presupune o analiza detaliata a tuturor evenimentelor care concura la succesul acestuia pe piata. Producerea unui bun are în vedere o serie de criterii, în functie de care clientul se decide sa- si achizitioneze sau nu respectivul produs. Toate aceste criterii si variabile sunt incluse în conceptul de mix de marketing, care presupune stabilirea exacta a structurii si a directiei celor patru componente: produs, pret, promovare, disributie (plasare).

Cuprins

  1. Cuprins
  2. Rezumat introductiv.3
  3. Cap I
  4. Analiza pietei.5
  5. Identificarea pietei. Caracterizare profil consumator. Segmentarea. Piata tinta5
  6. Cap II
  7. Factori care influenteaza comportamentul de consum.9
  8. Cap III
  9. Configurarea produsului12
  10. Atribute12
  11. Sistemul de sustinere16
  12. Linia de produse.17
  13. Cap IV
  14. Configurarea pretului.18
  15. Factori care influenteaza pretul18
  16. Strategia de pret.21
  17. Nivelul pretului22
  18. Cap V
  19. Configurarea promovarii23
  20. Reclama23
  21. Relatiile publice28
  22. Cap VI
  23. Configurarea distributiei29
  24. Extinderea teritoriala a distributiei.29
  25. Intensitatea retelei de distributie si structura canalelor.30

Extras din referat

REZUMAT INTRODUCTIV

Proiectarea, crearea si lansarea unui nou produs pe o piata bine delimitata presupune o analiza detaliata a tuturor evenimentelor care concura la succesul acestuia pe piata. Producerea unui bun are în vedere o serie de criterii, în functie de care clientul se decide sa- si achizitioneze sau nu respectivul produs. Toate aceste criterii si variabile sunt incluse în conceptul de mix de marketing, care presupune stabilirea exacta a structurii si a directiei celor patru componente: produs, pret, promovare, disributie (plasare).

Prezentul proiect analizeaza obiectivele firmei YOUR S, ca un important furnizor de brelocuri pe piata municipiului Suceava. Un prim obiectiv urmarit este acela de a gasi un echilibru între ceea ce ne propunem noi si ceea ce cauta consumatorul. Proiectul cuprinde prezentarea mixului de marketing pentru produsul breloc, prezentare facuta pe parcursul a sase capitole, în care au fost dezbatute probleme precum: analiza pietei, factorii care influenteaza comportamentul de consum, configurarea produsului, a pretului, a promovarii si a distributiei.

Aparitia brelocului a fost determinata de nevoia consumatorului de a utiliza mijloace mult mai eficiente pentru a pastra la un loc cheile de la locuinta, de la servici, de la masina sau garaj. Toate au locul lor pe acest suport, construit din diferite materiale (plastic, metal, elastic) si în diferite modele.

Lansarea pe piata a produsului este determinata de modificarea continua a gusturilor si pretentiilor consumatorilor, ale caror nevoi reprezinta o prioritate pentru firma noastra. Calitatile si avantajele detinute de acest produs se ridica la un nivel superior celorlalte produse similare existente deja pe piata si corespund cerintelor majoritatii consumatorilor. Firma noastra a reusit într-un mod exceptional

obtinerea unui produs nou, net îmbunatatit, a carui lansare pe piata va reprezenta un adevarat succes.

Imbunatatirile pe care le-am adus brelocurilor sunt multiple. Acestea vor fi confectionate din: materiale rezistente (de cea mai buna calitate, care nu le permit deformarea), metale usoare (într-o gama variata de culori), inoxidabile sau plastic. Deasemenea, majoritatea produselor Yours dispun de un mini-sistem de alarma, care se declanseaza la cadere, la contactul cu zona unde au fost pierdute. Astfel, proprietarul cheilor va fi atentionat la timp si- si va recupera cheile la timp.

Lansarea produsului va fi însotita de o promovare intensa, atat prin reclama TV, cât si prin promovarea vânzarilor, mentinerea unor relatii publice stabile.

Produsul va fi tinut în depozitul firmei, iar ca modalitate de distribuire, vom utiliza canalele scurte, indirecte, formate din producatori, intermediari si consumatori finali. Acest lucru va scuti firma de o serie de cheltuieli legate de înfiintarea unor magazine proprii si va oferi posibilitatea unui control ridicat asupra canalului de distributie. Astfel, firma îsi va putea impune propria strategie de stabilire a pretului, acest lucru reprezentând un avantaj atât pentru noi cât si pentru consumatori.

În continuare, vom realiza o prezentare mai detaliata a programului de îmbunatatire si de lansare a produsului, acordând o atentie deosebita fiecarei etape necesare înregistrarii rezultatului dorit de firma, precum si satisfacerea nevoilor consumatorilor.

Preview document

Proiect Breloc - Pagina 1
Proiect Breloc - Pagina 2
Proiect Breloc - Pagina 3
Proiect Breloc - Pagina 4
Proiect Breloc - Pagina 5
Proiect Breloc - Pagina 6
Proiect Breloc - Pagina 7
Proiect Breloc - Pagina 8
Proiect Breloc - Pagina 9
Proiect Breloc - Pagina 10
Proiect Breloc - Pagina 11
Proiect Breloc - Pagina 12
Proiect Breloc - Pagina 13
Proiect Breloc - Pagina 14
Proiect Breloc - Pagina 15
Proiect Breloc - Pagina 16
Proiect Breloc - Pagina 17
Proiect Breloc - Pagina 18
Proiect Breloc - Pagina 19
Proiect Breloc - Pagina 20
Proiect Breloc - Pagina 21
Proiect Breloc - Pagina 22
Proiect Breloc - Pagina 23
Proiect Breloc - Pagina 24
Proiect Breloc - Pagina 25
Proiect Breloc - Pagina 26
Proiect Breloc - Pagina 27
Proiect Breloc - Pagina 28
Proiect Breloc - Pagina 29
Proiect Breloc - Pagina 30

Conținut arhivă zip

  • Proiect Breloc.doc

Te-ar putea interesa și

Mixul de Marketing pentru Brelocuri de Chei

Rezumat În ultimii ani brelocurile sunt mai mult decât un simplu inel de metal folosit doar pentru a-ti tine cheile, acestea devenind un obiect...

Cercetare de Marketing

1. Problema decizionala Compania noastra S.C Action Sport S.R.L produce echipamente sportive ce pune la dispozitia dumneavoastra profesionalism,...

Produs Breloc

Rezumat introductiv S.C. Alladin S.A. exista pe piata României de 10 ani si a devenit în ultimii 3 ani lider pe piata regiunii Moldova....

Ai nevoie de altceva?