Produs Breloc

Proiect
8.2/10 (5 voturi)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 21 în total
Cuvinte : 4440
Mărime: 120.80KB (arhivat)
Publicat de: Anonymous A.
Puncte necesare: 0
PROIECT LA DISCIPLINA MARKETING

Extras din proiect

Rezumat introductiv

S.C. Alladin S.A. exista pe piata României de 10 ani si a devenit în ultimii 3 ani lider pe piata regiunii Moldova. Societatea are ca obiect de activitate productia si comercializarea (prin magazine proprii sau intermediari) a jucariilor, jocurilor si accesoriilor (ochelari de soare, bijuterii pentru fetite etc.).

Are o retea de distributie vasta si bine organizata, iar dintre principalele puncte de desfacere amintim orase ca: Iasi, Bacau, Suceava, Vaslui si Botosani.

Produsele firmei se adreseaza copiilor cu vârste cuprinse între 3 si 18 ani, provenind din familii cu venituri medii (între 800 si 1400 RON lunar pe familie) si mari (peste 1400 RON lunar pe familie), din mediul urban al zonei Moldova.

Firma va lansa pe piata un nou produs, Gadget, un breloc cu un sistem inovator de prindere  un cârlig similar celor folosite la echipamentele alpinistilor, dar în varianta redusa, pentru a evita pierderea acestuia; are o jucarie atasata.

Produsul se va comercializa în trei variante Gadget- Winnie, Gadget- Crazy Frog, Modellino. Materialele folosite pentru confectionarea jucariilor sunt plastic tare, plastic moale, plus.

Numele de marca este un cuvânt  Gadget  care, tradus din limba engleza, înseamna,un mic lucru folositor sau surprinzator. Semnul de marca este GADGET® .

Brelocurile vor fi ambalate în cutii de plastic, paralelipipedice, transparente, pentru ca produsul sa poata fi observat direct de catre consumatori; dimensiunea ambalajului va fi adaptata la marimea brelocului.

Aplicând metoda adaosului la cost firma a stabilit un pret de 3,5 RON.

Campania de promovare se va desfasura în perioada 1 noiembrie 2005 - 31 ianuarie 2006, folosind ca optiuni de promovare reclama tv, promovarea outdoor (panouri publicitare) si internetul. Spotul tv cu o durata de 30 de secunde, se va difuza pe urmatoarele posturi de televiziune: TVR 1, TVR 2, PRO TV, ANTENA 1, JETIX.

Noul produs va fi distribuit în orasele din Moldova unde firma îsi comercializeaza deja produsele, prin magazine proprii sau intermediari: Iasi, Botosani, Bacau, Suceava si Vaslui.

Intermediarii folositi de societate sunt detailistii, reprezentati în principal de magazinul Luis (Iulius Mall) din Iasi si din Bacau, Arlechino din Suceava, Prichindel din Botosani, Liveli din Vaslui.

Cap I  Analiza pietei

1.1 Identificarea pietei (descriere, evolutie, perspective de dezvoltare, structura)

S.C. Alladin S.A. exista pe piata României de 10 ani si a devenit în ultimii 3 ani lider pe piata regiunii Moldova. Societatea are ca obiect de activitate productia si comercializarea (prin magazine proprii sau intermediari) a jucariilor, jocurilor si accesoriilor (ochelari de soare, bijuterii pentru fetite etc.).

Are o retea de distributie vasta si bine organizata, iar dintre principalele puncte de desfacere amintim orase ca: Iasi, Bacau, Suceava, Vaslui si Botosani.

Pricipalii concurenti cu care se confrunta firma S.C. Alladin S.A. sunt S.C. Kinder Toys S.R.L. si S.C. Disney Inc. S.A.. Acestia si-au câstigat proprii clienti prin numeroasele promotii facute cu ocazia sarbatorilor de Pasti si de Craciun.

Societatea îsi propune, în viitor, sa îsi mareasca numarul de consumatori prin sponsorizarea diferitelor spectacole pentru copii (piese de teatru, festivitati organizate local), prin oferirea de cadouri promotionale de Mos Craciun  24 decembrie, de Ziua Copilului  1 iunie, de Paste (Iepuras) si prin deschiderea de magazine proprii în comunele: Secuieni, Tamaseni si Adjudeni.

Produsele nu se adreseaza copiilor sub 3 ani, din cauza posibilelor accidente ce se pot ivi (jucariile pot contine piese ce pot fi înghitite din greseala). Pe acestia întreprinderea îi considera nonconsumatori absoluti. Nonconsumatorii relativi sunt reprezentati de copiii din mediul rural, deoarece nu prea au acces la magazinele firmei, sau de tinerii si adolescentii mai mari de 18 ani (o data cu înaintarea în vârsta, interesul pentru jucarii scade), copiii orfani din centrele de plasament sau cei provenind din familii cu mai mult de 4 membrii si cu venituri foarte mici (sub 600 RON/luna).

Preview document

Produs Breloc - Pagina 1
Produs Breloc - Pagina 2
Produs Breloc - Pagina 3
Produs Breloc - Pagina 4
Produs Breloc - Pagina 5
Produs Breloc - Pagina 6
Produs Breloc - Pagina 7
Produs Breloc - Pagina 8
Produs Breloc - Pagina 9
Produs Breloc - Pagina 10
Produs Breloc - Pagina 11
Produs Breloc - Pagina 12
Produs Breloc - Pagina 13
Produs Breloc - Pagina 14
Produs Breloc - Pagina 15
Produs Breloc - Pagina 16
Produs Breloc - Pagina 17
Produs Breloc - Pagina 18
Produs Breloc - Pagina 19
Produs Breloc - Pagina 20
Produs Breloc - Pagina 21

Conținut arhivă zip

  • Produs Breloc.doc

Alții au mai descărcat și

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Te-ar putea interesa și

Proiect Breloc

REZUMAT INTRODUCTIV Proiectarea, crearea si lansarea unui nou produs pe o piata bine delimitata presupune o analiza detaliata a tuturor...

Publicitate pentru Produsul Praf de la Castelul Lui Dracula

In cadrul acestui proiect realizam o strategie a planului de publicitate pentru produsul “praf de la castelul lui Dracula”, pornind de la cateva...

Ața dentară - Dentar Floss

INTRODUCERE SCURT ISTORIC Ata dentara nu este o inventie a zilelor noastre, arheologii descoperind diferite forme ale atei dentare la oamenii...

Mixul de Marketing pentru Brelocuri de Chei

Rezumat În ultimii ani brelocurile sunt mai mult decât un simplu inel de metal folosit doar pentru a-ti tine cheile, acestea devenind un obiect...

Raport de Cercetare - Breloc pentru Chei cu GPS

1. Titlul cercetării:Lansarea noului breloc pentru chei cu GPS al firmei “TRINKET” pe piata din Romania. 2. Problema decizionala Problema...

Produs - Portofele

Rezumat Introductiv Firma Miraj Fashion S.r.l. a luat nastere la 25 iunie 1995 în Iasi. Firma iese în evidenta printr-o gama bogata de produse...

Studiu de Caz - SC FlashLight SA

Capitolul 1: Analiza pietei 1.1 Identificarea pietei Descrierea pietei. Piata reprezinta un element important pentru marketing deoarece aici se...

Piața Brelocurilor de Chei

Capitolul I Analiza pietei În ultimii ani brelocurile sunt mai mult decât un simplu inel de metal folosit doar pentru a-ti tine cheile, acestea...

Ai nevoie de altceva?