Mixul de marketing - breloc ramă foto digitală

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 19 în total
Cuvinte : 5057
Mărime: 221.55KB (arhivat)
Publicat de: Gherasim Alexe
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: A.Monoranu
Univ.AL.I.Cuza, Iasi,.FEAA, An II

Cuprins

  1. INTRODUCERE 1
  2. 1.1 ATRIBUTE ŞI FUNCŢII ALE PRODUSULUI 2
  3. 1.2 SISTEMUL DE SUSŢINERE 3
  4. 1.3 DIFERENŢIEREA PRODUSULUI 5
  5. CAPITOLUL 2 CONFIGURAREA PREŢULUI 6
  6. 2.1 STRATEGIA DE PREŢ 7
  7. 2.2 NIVELUL PREŢULUI 9
  8. CAPITOLUL 3 CONFIGURAREA PROMOVĂRII 9
  9. 3.1 RECLAMA 9
  10. 3.2 PROMOVAREA VÂNZĂRILOR 12
  11. CAPITOLUL 4 CONFIGURAREA DISTRIBUȚIEI 14
  12. 4.1 EXTINDEREA TERITORIALA A DISTRIBUTIEI (ZONA GEOGRAFICĂ) 14
  13. 4.2 INTENSITATEA RETELEI DE DISTRIBUTIE ŞI STRUCTURA CANALELOR 14

Extras din proiect

INTRODUCERE

Firma noastră, SC KEY & MORE SRL, a fost înfiinţată în anul 2010,având sediul în Iaşi.Piaţa de desfacere va fi cea locală,urmând ca în scurt timp să ne extindem în toată regiunea Moldovei.

Obiectul principal de activitate este producerea brelocurilor,urmând să ne extindem şi în domeniul biroticii(agende,calendare,pixuri,cărţi de vizită). Fie că mergem spre casă, spre servici sau spre masină, tot timpul avem cu noi o cheie sau un set de chei ce au nevoie de brelocuri care să fie utile şi estetice.Scopul nostru este acela de a oferi produse care să corespundă dorinţelor şi necesităţilor clienţilor.

Piaţa ţintă se adresează în mod deosebit categoriei de clienţi cu vârsta între 15 şi 30 de ani, cu venituri cel puţin medii,ce doresc de la produsul nostru calitate, preţ, inovaţie, aspect estetic şi o cât mai uşoară capacitate de utilizare.Consumatorii sunt oameni ce au un stil de viaţă modern,sunt iubitori ai esteticului şi practicului.

Din dorinţa de a ţine pasul cu tehnologia modernă,care este într-o continuă ascensiune,am decis să lansăm un nou produs şi anume brelocul ramă foto digitală.

Piaţa brelocurilor tradiţionale este în faza de maturitate,caracterizată prin saturaţia pieţei, scăderea ritmului vânzărilor şi stabilizarea volumului acestora.Din acest motiv,marketerii firmei noastre urmăresc schimbările de modele pentru a genera cumpărarea de înlocuire.

Dat fiind că ne aflăm în faza de lansare a produsului, am optat atât pentru strategia preţului de stratificare,cât şi pentru strategia preţului par-impar.Mediul de promovare al produsului constă în difuzarea unui spot publicitar TV şi amplasarea unor panouri publicitare în zonele aglomerate ale oraşului Iaşi.

CAPITOLUL 1

CONFIGURAREA PRODUSULUI

1.1 ATRIBUTE ŞI FUNCŢII ALE PRODUSULUI

Brelocul Tricky Trincket este un bun de consum,adresat consumatorilor finali, acelor persoane care doresc să aibă mereu poze cu chipul celor dragi aproape, fiind încorporate într-un accesoriu elegant. Produsul nostru face parte din categoria celor comerciale, frecvenţa de cumpărare fiind relativ mai mică decât a produselor curente, iar decizia de cumpărare este fundamentată îndelung, prin comparaţii între produse, mărci, preţuri, magazine. Locul ocupat de produsul nostru în clasificarea după codul culorilor este cel din cadrul mărfurilor portocalii,care comportă caracteristici medii sub toate aspectele de ordin comercial:marjă (adaos) medie,servicii post-vânzare neglijabile şi o durată de consum medie, fiind de uz îndelungat.

Brelocul Tricky Trincket este diferit de cele obişnuite având încorporat o ramă foto digitală, fabricat în diferite culori şi diverse materiale (metal ,plastic). Cu o memorie interna de 25 MB si o interfaţă foarte uşor de folosit,poate stoca maxim 50 din pozele tale favorite. Brelocul cu rama foto digitală are un ecran LCD de o calitate superioară şi puteţi alege între doua moduri de afişare a pozelor: manual prin simpla apăsare a unui buton şi cel automat,care permite rularea pozelor la un interval de timp prestabilit.Bateria internă a brelocului se poate încarca direct din portul USB al calculatorului.Transferul pozelor se poate realiza direct ,de pe telefon sau PC.

Brelocul va avea o formă dreptunghiulară, de dimensiuni relativ reduse 4.5x4.5x1.5 cm,diagonala de 1.5 ”,rezoluţia de 128x128 pixeli şi o greutate de maxim 50 grame, astfel încât să poată fi purtat cu uşurinţă. Materialele folosite vor fi rezistente la acţiunea factorilor externi (mecanici, chimici, temperatură şi umezeală). Brelocul va fi fabricat din metal de culoare argintie , neagra sau din plastic de diferite culori (alb,albastru,auriu,negru). Sistemul de prindere este un “cârlig” similar celor folosite la echipamentele alpiniştilor, dar în variantă redusă, pentru a evita pierderea acestuia sau a obiectelor ataşate lui.

Ca majoritatea produselor, Tricky Trincket va îndeplini două tipuri de funcţii:

1. principală –inovaţia adusă acestui produs îi conferă statutul de accesoriu;

2. secundară –brelocul ramă foto digitală va fi un element de noutate, special creat pentru a avea la tine toate pozele tale preferate şi pentru a le arăta tuturor prietenilor tăi, fără să porţi după tine camera digitală; prin aceasta se încearcă satisfacerea dorinţelor consumatorilor, ce sunt într-o continuă schimbare datorată inovaţiilor tehnologice de pe piaţă.

Produsul este vândut sub forma unui pachet care include: brelocul ramă foto digitală, un cablu USB şi un manual de utilizare.

Preview document

Mixul de marketing - breloc ramă foto digitală - Pagina 1
Mixul de marketing - breloc ramă foto digitală - Pagina 2
Mixul de marketing - breloc ramă foto digitală - Pagina 3
Mixul de marketing - breloc ramă foto digitală - Pagina 4
Mixul de marketing - breloc ramă foto digitală - Pagina 5
Mixul de marketing - breloc ramă foto digitală - Pagina 6
Mixul de marketing - breloc ramă foto digitală - Pagina 7
Mixul de marketing - breloc ramă foto digitală - Pagina 8
Mixul de marketing - breloc ramă foto digitală - Pagina 9
Mixul de marketing - breloc ramă foto digitală - Pagina 10
Mixul de marketing - breloc ramă foto digitală - Pagina 11
Mixul de marketing - breloc ramă foto digitală - Pagina 12
Mixul de marketing - breloc ramă foto digitală - Pagina 13
Mixul de marketing - breloc ramă foto digitală - Pagina 14
Mixul de marketing - breloc ramă foto digitală - Pagina 15
Mixul de marketing - breloc ramă foto digitală - Pagina 16
Mixul de marketing - breloc ramă foto digitală - Pagina 17
Mixul de marketing - breloc ramă foto digitală - Pagina 18
Mixul de marketing - breloc ramă foto digitală - Pagina 19

Conținut arhivă zip

  • Mixul de Marketing - Breloc Rama Foto Digitala.doc

Alții au mai descărcat și

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Ai nevoie de altceva?