Cercetare de marketing privind opiniile și atitudinile cetățenilor din Ghimbav cu privire la achiziționarea articolelor de îmbrăcăminte

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 63 în total
Cuvinte : 7645
Mărime: 1.09MB (arhivat)
Publicat de: Remus Bălan
Puncte necesare: 11
UNIVERSITATEA TRANSILVANIA FACULTATEA DE ŞTIINŢE ECONOMICE ŞI ADMINISTRAREA AFACERILOR

Extras din proiect

INTRODUCERE

Vestimentaţia reprezintă un mijloc de semnalizare condensată a propriei personalităţi, un mijloc de semnalizare a apartenenţei la o anumită colectivitate/ civilizaţie. Structura şi calitatea materialului textil, motivele decorative folosite, efectele de drapaj (pliuri şi falduri), accesoriile şi podoabele devin semnificative pentru realităţile din contextul cărora provine persoana respectivă.

În cercetările psihosociologice, vestimentaţia a fost conceptualizată ca “orice obiect tangibil sau material ataşat corpului uman” (S. Kaiser).

Vestimentaţia - îmbinarea articolelor vestimentare şi a caracteristicilor acestora (culoare, croială, material, aspect îngrijit, formal/informal) formează un sistem de semnalizare (K.K. P. Johnson).

Teoriile sociologice analizează vestimentaţia sub forma fenomenelor modei sau ca simboluri ale statutului social.

În sociologia corpului (M. Hulsbosch), vestimentaţia reprezintă o interfaţă între natura biologică şi socială a corpului uman.

Codul vestimentar reprezintă un set de norme care reglementează vestimentaţia dezirabilă social (B. J. McVeigh). Acesta diferă în funcţie de ierarhia socială sau ierarhia grupului:

- Coduri vestimentare puternic standardizate (codul vestimentar militar);

- Coduri vestimentare standardizate (vestimentaţia în grupul de muncă);

- Coduri vestimentare nestandardizate (vestimentaţia informală, casual);

- Coduri vestimentare indezirabile, opuse standardelor (stilul vestimentar punk, hip-hop);

Cap. 1 Ipotezele şi obiectivele cercetării

1.1. Ipotezele generale

1) Remunerarea populaţiei din Ghimbav, influenţează în mod semnificativ decizia de cumpărare a articolelor de îmbrăcăminte.

2) Majoritatea cetăţenilor din Ghimbav preferă să se simtă confortabil în ceea ce poartă, decat sa fie în pas cu moda.

3) Stilul casual este cel preferat de aproape toţi locuitorii oraşului Ghimbav.

4) Calitatea şi preţul articolelor de îmbrăcăminte reprezintă doi factori deosebit de importanţi în decizia de cumpărare a acestora.

5) Populaţia din Ghimbav nu este informată îndeajuns cu privire la producătorii şi firmele de îmbracăminte româneşti.

6) Majoritatea locuitorilor din Ghimbav alocă lunar diferite sume de bani pentru achiziţionarea anumitor articole vestimentare.

1.2. Ipotezele statistice

1) H0: Mai mult de 60% din populaţia oraşului Ghimbav este de părere că este importantă calitatea articolelor vestimentare.

H1: Cel mult 60% din populaţia oraşului Ghimbav este de părere că este importantă calitatea articolelor vestimentare.

2) H0: Peste 60% din cetăţenii oraşului Ghimbav sunt de părere că este foarte important prețul articolelor vestimentare.

H1: Sub 60% din cetăţenii oraşului Ghimbav sunt de părere că este foarte important prețul articolelor vestimentare.

3) H0: În medie o persoană cheltuie lunar 150 lei pentru achiziționarea articolelor vestimentare.

H1: În medie, o persoana cheltuie lunar o sumă diferită de 150 lei, pentru achiziționarea articolelor vestimentare.

4) H0: În medie, o persoană cunoaște 5 nume de producători sau firme de îmbrăcăminte românești.

H1: În medie, o persoană cunoaște un numar diferit de 5 de nume de producători sau firme de îmbrăcăminte românești.

5) H0: Sub 30% din cetăţenii ghimbăşeni deţin suficiente informaţii cu privire la producătorii şi firmele de îmbrăcăminte româneşti.

H1: Peste 30% din cetăţenii ghimbăşeni deţin suficiente informaţii cu privire la producătorii şi firmele de îmbrăcăminte româneşti.

6) H0: Mai mult de 60% din ghimbăşeni alocă lunar diferite sume de bani, pentru achiziţionarea anumitor articole vestimentare.

H1: Mai puţin de 60% din ghimbăşeni alocă lunar diferite sume de bani, pentru achiziţionarea anumitor articole vestimentare.

1.3. Obiectivele cercetării

Aspecte de bază Intrebările cercetătorului Obiectivele cercetării

1. Stilul vestimentar şi importanţa acestuia 1. Ce stil vestimentar vi se potriveşte?

2. Cât de importantă este pentru dumneavoastră vestimentaţia?

1. Determinarea stilurilor vestimentare adoptate de cetăţenii din Ghimbav.

2. Determinarea importanţei acordate articolelor vestimentare pentru ghimbăşeni.

2. Importanţa preţului si calităţii articolelor vestimentare în luarea deciziei de achiziţionare a acestora. 1. Cât de importantă este calitatea articolelor de îmbracăminte pentru dumneavoastră?

2. Cât de important este preţul articolelor de îmbracaminte pentru dumneavoastră?

3. În ce măsură sunteţi dispus/ă să plătiţi un preţ mai ridicat pentru articole de calitate?

1. Determinarea importanţei calităţii articolelor vestimentare în luarea deciziei de achiziţionare a acestora, pentru populaţia din oraşul Ghimbav.

2. Determinarea importanţei preţului articolelor vestimentare în luarea deciziei de achiziţionare a acestora, pentru populaţia din oraşul Ghimbav.

3. Determinarea importanţei raportului preţ / calitate, pentru populaţia din oraşul Ghimbav.

3. Aspecte privind producătorii şi firmele de îmbrăcăminte românesti. 1. Cate nume de producători sau firme de îmbracăminte româneşti cunoaşteţi?

2. Creaţia vestimentară a caselor româneşti o consideraţi drept:

- Inspirată şi în tendinţele sezonului;

- Conservatoare;

- Originală;

1. Determinarea nivelului de informare al ghimbăşenilor, privind productorii şi firmele de îmbrăcăminte româneşti.

2. Determinarea părerii ghimbăşenilor cu privire la creaţiile vestimentare ale caselor româneşti.

4. Aspecte privind achiziţionarea articolelor vestimentare. 1. Cat de des vă cumpăraţi o piesă vestimentară?

2. Ce importanţă acordati următoarelor atribute atunci când achiziţionaţi un articol de îmbrăcăminte de marcă?

3. Ce sume cheltuiţi lunar pe articole de îmbracaminte?

4. Ce vă determină cel mai adesea să cumpăraţi un articol de îmbracăminte? 1. Determinarea frecvenţei de achiziţionare a articolelor vestimentare pentru ghimbăşeni.

2. Deteminarea gradului de importanţă al anumitor atribute ale articolelor vestimentare de marcă, pentru cetăţenii din oraşul Ghimbav.

3. Determinarea sumelor alocate lunar pentru achiziţionarea de articole vestimentare de către cetăţenii din Ghimbav.

4. Determinarea motivelor achiziţionării de articole vestimentare, ale ghimbăşenilor.

Cap. 2 Metodologia cercetării

2.1 Populaţia cercetată şi mărimea acesteia

Datele necesare cercetării sunt culese pe baza unui eşantion format din persoane de ambele sexe, cu vârsta peste 18 ani, domiciliate în Ghimbav, dintre care 66% sunt femei și 34% bărbați. Limita superioară a vârstei am stabilit-o la 65 de ani. Mărimea populaţiei cercetate este de aproximativ 5.000 locuitori.

Datele cu privire la numărul populaţiei cercetate se pot lua din Anuarul Statistic al României elaborat de Institutul Naţional de Statistică.

Din populația cercetată, 6% au sub 20 ani, 53,3% între 20 și 29 ani, 26% au vârstele cuprinse între 30 și 39 ani, 11,3% între 40 și 49 ani, si restul de 3,3% au peste 50 ani.

2.2 Stabilirea mărimii eşantionului

Pentru a determina mărimea eșantionului, utilizând eșantionarea aleatoare, am luat în considerare un nivel de încredere de 95% și o eroare admisă (care ne arată nivelul de precizie al estimării ) de ± 3%, z ia valoarea 1,96. Cu ajutorul acestor date am determinat mărimea n a eșantionului în cazul procentelor, aplicând formula:

E = eroarea admisa , exprimata in procente

z = valoarea din tabelul distributiei normale ce corespunde nivelului de incredere avut

in vedere

p = estimarea in caz de succes sau a celor care spun Da

q = (100-p) - estimarea procentelor in caz de insucces sau a celor care spun Nu

In situatia noastra , nu avem informatii anterioare despre p . Prin urmare adoptam nivelul maxim pe care acesta il poate atinge : p = 50% => q = 50%.

Preview document

Cercetare de marketing privind opiniile și atitudinile cetățenilor din Ghimbav cu privire la achiziționarea articolelor de îmbrăcăminte - Pagina 1
Cercetare de marketing privind opiniile și atitudinile cetățenilor din Ghimbav cu privire la achiziționarea articolelor de îmbrăcăminte - Pagina 2
Cercetare de marketing privind opiniile și atitudinile cetățenilor din Ghimbav cu privire la achiziționarea articolelor de îmbrăcăminte - Pagina 3
Cercetare de marketing privind opiniile și atitudinile cetățenilor din Ghimbav cu privire la achiziționarea articolelor de îmbrăcăminte - Pagina 4
Cercetare de marketing privind opiniile și atitudinile cetățenilor din Ghimbav cu privire la achiziționarea articolelor de îmbrăcăminte - Pagina 5
Cercetare de marketing privind opiniile și atitudinile cetățenilor din Ghimbav cu privire la achiziționarea articolelor de îmbrăcăminte - Pagina 6
Cercetare de marketing privind opiniile și atitudinile cetățenilor din Ghimbav cu privire la achiziționarea articolelor de îmbrăcăminte - Pagina 7
Cercetare de marketing privind opiniile și atitudinile cetățenilor din Ghimbav cu privire la achiziționarea articolelor de îmbrăcăminte - Pagina 8
Cercetare de marketing privind opiniile și atitudinile cetățenilor din Ghimbav cu privire la achiziționarea articolelor de îmbrăcăminte - Pagina 9
Cercetare de marketing privind opiniile și atitudinile cetățenilor din Ghimbav cu privire la achiziționarea articolelor de îmbrăcăminte - Pagina 10
Cercetare de marketing privind opiniile și atitudinile cetățenilor din Ghimbav cu privire la achiziționarea articolelor de îmbrăcăminte - Pagina 11
Cercetare de marketing privind opiniile și atitudinile cetățenilor din Ghimbav cu privire la achiziționarea articolelor de îmbrăcăminte - Pagina 12
Cercetare de marketing privind opiniile și atitudinile cetățenilor din Ghimbav cu privire la achiziționarea articolelor de îmbrăcăminte - Pagina 13
Cercetare de marketing privind opiniile și atitudinile cetățenilor din Ghimbav cu privire la achiziționarea articolelor de îmbrăcăminte - Pagina 14
Cercetare de marketing privind opiniile și atitudinile cetățenilor din Ghimbav cu privire la achiziționarea articolelor de îmbrăcăminte - Pagina 15
Cercetare de marketing privind opiniile și atitudinile cetățenilor din Ghimbav cu privire la achiziționarea articolelor de îmbrăcăminte - Pagina 16
Cercetare de marketing privind opiniile și atitudinile cetățenilor din Ghimbav cu privire la achiziționarea articolelor de îmbrăcăminte - Pagina 17
Cercetare de marketing privind opiniile și atitudinile cetățenilor din Ghimbav cu privire la achiziționarea articolelor de îmbrăcăminte - Pagina 18
Cercetare de marketing privind opiniile și atitudinile cetățenilor din Ghimbav cu privire la achiziționarea articolelor de îmbrăcăminte - Pagina 19
Cercetare de marketing privind opiniile și atitudinile cetățenilor din Ghimbav cu privire la achiziționarea articolelor de îmbrăcăminte - Pagina 20
Cercetare de marketing privind opiniile și atitudinile cetățenilor din Ghimbav cu privire la achiziționarea articolelor de îmbrăcăminte - Pagina 21
Cercetare de marketing privind opiniile și atitudinile cetățenilor din Ghimbav cu privire la achiziționarea articolelor de îmbrăcăminte - Pagina 22
Cercetare de marketing privind opiniile și atitudinile cetățenilor din Ghimbav cu privire la achiziționarea articolelor de îmbrăcăminte - Pagina 23
Cercetare de marketing privind opiniile și atitudinile cetățenilor din Ghimbav cu privire la achiziționarea articolelor de îmbrăcăminte - Pagina 24
Cercetare de marketing privind opiniile și atitudinile cetățenilor din Ghimbav cu privire la achiziționarea articolelor de îmbrăcăminte - Pagina 25
Cercetare de marketing privind opiniile și atitudinile cetățenilor din Ghimbav cu privire la achiziționarea articolelor de îmbrăcăminte - Pagina 26
Cercetare de marketing privind opiniile și atitudinile cetățenilor din Ghimbav cu privire la achiziționarea articolelor de îmbrăcăminte - Pagina 27
Cercetare de marketing privind opiniile și atitudinile cetățenilor din Ghimbav cu privire la achiziționarea articolelor de îmbrăcăminte - Pagina 28
Cercetare de marketing privind opiniile și atitudinile cetățenilor din Ghimbav cu privire la achiziționarea articolelor de îmbrăcăminte - Pagina 29
Cercetare de marketing privind opiniile și atitudinile cetățenilor din Ghimbav cu privire la achiziționarea articolelor de îmbrăcăminte - Pagina 30
Cercetare de marketing privind opiniile și atitudinile cetățenilor din Ghimbav cu privire la achiziționarea articolelor de îmbrăcăminte - Pagina 31
Cercetare de marketing privind opiniile și atitudinile cetățenilor din Ghimbav cu privire la achiziționarea articolelor de îmbrăcăminte - Pagina 32
Cercetare de marketing privind opiniile și atitudinile cetățenilor din Ghimbav cu privire la achiziționarea articolelor de îmbrăcăminte - Pagina 33
Cercetare de marketing privind opiniile și atitudinile cetățenilor din Ghimbav cu privire la achiziționarea articolelor de îmbrăcăminte - Pagina 34
Cercetare de marketing privind opiniile și atitudinile cetățenilor din Ghimbav cu privire la achiziționarea articolelor de îmbrăcăminte - Pagina 35
Cercetare de marketing privind opiniile și atitudinile cetățenilor din Ghimbav cu privire la achiziționarea articolelor de îmbrăcăminte - Pagina 36
Cercetare de marketing privind opiniile și atitudinile cetățenilor din Ghimbav cu privire la achiziționarea articolelor de îmbrăcăminte - Pagina 37
Cercetare de marketing privind opiniile și atitudinile cetățenilor din Ghimbav cu privire la achiziționarea articolelor de îmbrăcăminte - Pagina 38
Cercetare de marketing privind opiniile și atitudinile cetățenilor din Ghimbav cu privire la achiziționarea articolelor de îmbrăcăminte - Pagina 39
Cercetare de marketing privind opiniile și atitudinile cetățenilor din Ghimbav cu privire la achiziționarea articolelor de îmbrăcăminte - Pagina 40
Cercetare de marketing privind opiniile și atitudinile cetățenilor din Ghimbav cu privire la achiziționarea articolelor de îmbrăcăminte - Pagina 41
Cercetare de marketing privind opiniile și atitudinile cetățenilor din Ghimbav cu privire la achiziționarea articolelor de îmbrăcăminte - Pagina 42
Cercetare de marketing privind opiniile și atitudinile cetățenilor din Ghimbav cu privire la achiziționarea articolelor de îmbrăcăminte - Pagina 43
Cercetare de marketing privind opiniile și atitudinile cetățenilor din Ghimbav cu privire la achiziționarea articolelor de îmbrăcăminte - Pagina 44
Cercetare de marketing privind opiniile și atitudinile cetățenilor din Ghimbav cu privire la achiziționarea articolelor de îmbrăcăminte - Pagina 45
Cercetare de marketing privind opiniile și atitudinile cetățenilor din Ghimbav cu privire la achiziționarea articolelor de îmbrăcăminte - Pagina 46
Cercetare de marketing privind opiniile și atitudinile cetățenilor din Ghimbav cu privire la achiziționarea articolelor de îmbrăcăminte - Pagina 47
Cercetare de marketing privind opiniile și atitudinile cetățenilor din Ghimbav cu privire la achiziționarea articolelor de îmbrăcăminte - Pagina 48
Cercetare de marketing privind opiniile și atitudinile cetățenilor din Ghimbav cu privire la achiziționarea articolelor de îmbrăcăminte - Pagina 49
Cercetare de marketing privind opiniile și atitudinile cetățenilor din Ghimbav cu privire la achiziționarea articolelor de îmbrăcăminte - Pagina 50
Cercetare de marketing privind opiniile și atitudinile cetățenilor din Ghimbav cu privire la achiziționarea articolelor de îmbrăcăminte - Pagina 51
Cercetare de marketing privind opiniile și atitudinile cetățenilor din Ghimbav cu privire la achiziționarea articolelor de îmbrăcăminte - Pagina 52
Cercetare de marketing privind opiniile și atitudinile cetățenilor din Ghimbav cu privire la achiziționarea articolelor de îmbrăcăminte - Pagina 53
Cercetare de marketing privind opiniile și atitudinile cetățenilor din Ghimbav cu privire la achiziționarea articolelor de îmbrăcăminte - Pagina 54
Cercetare de marketing privind opiniile și atitudinile cetățenilor din Ghimbav cu privire la achiziționarea articolelor de îmbrăcăminte - Pagina 55
Cercetare de marketing privind opiniile și atitudinile cetățenilor din Ghimbav cu privire la achiziționarea articolelor de îmbrăcăminte - Pagina 56
Cercetare de marketing privind opiniile și atitudinile cetățenilor din Ghimbav cu privire la achiziționarea articolelor de îmbrăcăminte - Pagina 57
Cercetare de marketing privind opiniile și atitudinile cetățenilor din Ghimbav cu privire la achiziționarea articolelor de îmbrăcăminte - Pagina 58
Cercetare de marketing privind opiniile și atitudinile cetățenilor din Ghimbav cu privire la achiziționarea articolelor de îmbrăcăminte - Pagina 59
Cercetare de marketing privind opiniile și atitudinile cetățenilor din Ghimbav cu privire la achiziționarea articolelor de îmbrăcăminte - Pagina 60
Cercetare de marketing privind opiniile și atitudinile cetățenilor din Ghimbav cu privire la achiziționarea articolelor de îmbrăcăminte - Pagina 61
Cercetare de marketing privind opiniile și atitudinile cetățenilor din Ghimbav cu privire la achiziționarea articolelor de îmbrăcăminte - Pagina 62
Cercetare de marketing privind opiniile și atitudinile cetățenilor din Ghimbav cu privire la achiziționarea articolelor de îmbrăcăminte - Pagina 63

Conținut arhivă zip

  • Cercetare de Marketing privind Opiniile si Atitudinile Cetatenilor din Ghimbav cu Privire la Achizitionarea Articolelor de Imbracaminte.doc

Alții au mai descărcat și

Identitate și Brand Personal

Introducere Motivaţia alegerii temei Un brand reprezintă tot ceea ce vrei să transmiţi prin imaginea pe care o ai, începând de la cele mai mici...

Cercetări de marketing

Milka, brandul de origine germana, “colega” la Kraft cu autohtonele Poiana si Africana, este singura prezenta din segmentul premium cu...

Comportamentul cumpărătorului de înghețată

Apariţia şi evoluţia îngheţatei În urmă cu 400 de ani, un chinez a inventat îngheţata. Nu semăna nici pe departe cu produsul care astăzi ne...

Stiluri de viață ale tinerilor români - Leo Youth

Leo Burnett & Target a realizat Leo Youth, un studiu despre stilul de viata si de consum al tinerilor din Romania. Proiectul LeoYouth a plecat de...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Ai nevoie de altceva?