Comportamentul consumatorului - deodorant

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 16 în total
Cuvinte : 4080
Mărime: 140.62KB (arhivat)
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Monoranu Adrian
UNIVERSITATEA “AL. I. CUZA” IAŞI Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor Economia Comerţului , Turismului si Serviciilor

Cuprins

  1. Cap.1. Descrierea produsului – deodorant pag.1
  2. 1.1.Date despre produs pag.1.
  3. 1.2.Date despre cerere pag.2.
  4. 1.3.Date despre ofertă pag.3.
  5. Cap.2. Procesul decizional de cumpărare pag.5
  6. Cap.3. Orientarea de marketing a firmei pag.11
  7. Cap.4. Tendinţe privind comportamentul consumatorului de deodorant pag.14

Extras din proiect

Cap.1. Descrierea produsului - deodorant:

1.1. Date despre produs:

Arheologii au găsit urme ale existenţei produselor cosmetice în Egipt datând mult mai înainte de anul 4000 î.H. Au găsit obiecte vechi cu farduri de ochi si dovezi ale folosirii unguentelor frumos mirositoare. În Evul Mediu au apărut parfumurile cu alcool vândute în Europa de cruciaţi. Se foloseau şi uleiuri parfumate.

Prima formulă de deodorant a fost inventată în 1888 de un inventator necunoscut în Philadelphia şi a fost recunoscut ca fiind primul produs care previne mirosul. În 1940 Helen Barnett Diserens s-a alaturat echipei de producţie a primului deodorant şi la sugestia unei colege, au dezvoltat împreună pe furiş un alt deodorant numit deodorant cu bilă. Acest nou tip de aplicator de deodorant a fost testat şi produs în America în 1952. Produsul a fost un succes. În 1960, fabricile de deodorante se preocupau de cum să obţină deodorantele aerosol într-un tub închis. Primul deodorant aerosol a fost lansat în 1965.

Deodorantele sunt de mai multe feluri:

- deodorant spray

- deodorant cu bilă – roll-on

- deodorant solid - stick

Produs de larg consum, deodorantul se adresează tuturor persoanelor, indiferent de vârstă , personalitate, sex , calificare, ş.a.

Ce condiţii ar trebui să îndeplinească deodorantul perfect? Una singură: să blocheze transpiraţia de la nivelul axilelor pentru cât mai mult timp.

Cu siguranţă există sau a existat măcar un deodorant în casele tuturor consumatorilor. Toate persoanele: intelectuali, muncitori, studenţi etc. folosesc acest produs pentru că prezintă unele avantaje căutate de toată lumea: oferă prospeţime pielii, un miros plăcut, igienă. Cei care nu folosesc deodorantul sunt persoanele care au o anumită sensibilitate a pielii, aceasta fiind mai sensibilă decât a altor persoane, sau persoanele care nu doresc să consume acest produs, având alte alternative pentru înlocuirea deodorantului.

Ambalajul unui deodorant spray este confecţionat din aluminiu, sub diferite forme şi mărimi. Deodorantele cele mai des folosite sunt cele care nu conţin alcool, ele având în compoziţia lor eventuale creme hidratante sau substanţe calmante pentru piele. Deodorantele care conţin în compoziţia lor alcool, sunt într-un fel periculoase şi atacă sănătatea corpului uman. Alcoolul care intră în compoziţia deodorantului spray este responsabil de apariţia alergiilor. El deshidratează pielea la nivelul axilei, producând iritaţii.

Cele mai des întâlnite ambalaje la deodorantele spray sunt cele de 150 ml, existând pe piaţă si ambalaje de 200 ml, 100 ml, 75ml ş.a.

Ambalajul unui deodorant cu bilă – roll-on, este confecţionat dintr-un material plastic, sub diferite forme. Cele mai des întâlnite ambalaje de pe piaţă sunt cele de 50 ml.

Ambalajul unui deodorant solid – stick, este confecţionat tot dintr-un material plastic, sub diferite forme. Cele mai întâlnite ambalaje sunt cele de 40 - 50 ml. Deodorantele solide au un mare avantaj: ele conţin emolienţi, care nu lasa pielea să se usuce, asigurând un maximum de confort. Ele sunt foarte puţin parfumate, ceea ce reprezintă un avantaj pentru persoanele care folosesc în paralel şi un parfum. În acest fel, mirosurile nu se amestecă.

În funcţie de calitatea deodorantului, ambalajul acestuia şi condiţiile de păstrare, termenul de valabilitate este de maxim 4 ani.

Deodorantul este folosit atât de femei, cât şi de bărbaţi, cu scop igienic şi estetic. Cel mai important criteriu în alegerea unui deodorant este eficienţa lui în timp.

1.2. Date despre cerere:

Deodorantul este considerat a fi un produs indispensabil, ce nu lipseşte aproape din nici o casă. Persoanele care utilizează deodorantul, îl folosesc în medie de 2-3 ori pe zi, deci în nici un caz nu se poate vorbi despre un consum sezonier. O uşoara creştere a vâzărilor pentru deodorante, se observa în preajma sărbătorilor (Crăciun, 1 si 8 Martie, de Paşti), deoarece în aceste perioade oamenii îşi fac cadouri unuii altora. Însă, cele care primesc de obicei în dar un parfum sau un deodorant sunt femeile, ele fiind dependente de produsele de îngrijire personală.

Preview document

Comportamentul consumatorului - deodorant - Pagina 1
Comportamentul consumatorului - deodorant - Pagina 2
Comportamentul consumatorului - deodorant - Pagina 3
Comportamentul consumatorului - deodorant - Pagina 4
Comportamentul consumatorului - deodorant - Pagina 5
Comportamentul consumatorului - deodorant - Pagina 6
Comportamentul consumatorului - deodorant - Pagina 7
Comportamentul consumatorului - deodorant - Pagina 8
Comportamentul consumatorului - deodorant - Pagina 9
Comportamentul consumatorului - deodorant - Pagina 10
Comportamentul consumatorului - deodorant - Pagina 11
Comportamentul consumatorului - deodorant - Pagina 12
Comportamentul consumatorului - deodorant - Pagina 13
Comportamentul consumatorului - deodorant - Pagina 14
Comportamentul consumatorului - deodorant - Pagina 15
Comportamentul consumatorului - deodorant - Pagina 16

Conținut arhivă zip

  • Comportamentul Consumatorului - Deodorant.doc

Te-ar putea interesa și

Influențele psihologice asupra consumatorului

INTRODUCERE Mulţi oameni consideră că pentru a deschide o afacere şi a avea vânzări nu este nevoie decât să prezinţi poduse la raft şi să laşi uşa...

Deodorante Dove - comportamenul consumatorului

Comportamentul consumatorilor de deodorante Dove Capitolul 1. Cu mult timp în urma, în antichitate, se utiliza frictionarea cu uleiuri din plante,...

Piața Deodorantelor

PARTEA I-Prezentare teoretică Conform Asociaţiei Americane de Marketing ( A.M.A.), marketingul este “ procesul programării şi realizării...

Piața cosmeticelor din Sibiu

Firma EUROBILLA reprezentată în România de lanţul de supermagazine BILLA şi-a propus să facă un studiu în rândul clienţilor pe baza unui sondaj...

Raport de Cercetare Colgate

1. Problema de decizie Dintr-un studiu efectuat de “Gfk” anul trecut reiese că, pe timp de criză, românii renunţă în principal la produsele de...

Procesul Decizional de Cumpărare al Unui Aparat Foto Digital

CAPITOLUL I 1.Apariţia nevoii nesatisfăcute Ceea ce m-a determinat să-mi aleg un aparat foto digital este din cauza unei nevoi sociale,aceea că...

Comportamentul consumatorului - Rexona

1. Prezentarea produsului 1.1. Câte ceva despre deodorant… Transpiraţia este şi prieten şi duşman în acelaşi timp. Prieten pentru că ajută corpul...

Ai nevoie de altceva?