Exportul Carnaților de Pleșcoi în Germania

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 9 în total
Cuvinte : 3288
Mărime: 79.52KB (arhivat)
Publicat de: Razvan M.
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: CIOBOTAR GEORGETA NARCISA
Proiect despre oportunitatea firmei PLATOUL HAIDUCILOR DIN PLESCOI SRL de a exporta carnatii lor celebrii, cei de Plescoi, in Germania.

Extras din proiect

Cârnații de Pleșcoi sunt un soi de cârnați afumați produși dintr-un amestec de carne de oaie și vită, uneori și carne de capră, condimentați cu ardei roșu, usturoi și cimbru. Combinație de ingrediente și procesul de producție le conferă Cârnaților de Pleșcoi un gust unic, cunoscut și renumit pe teritoriul României începând din secolul al XIII- lea. Această nouă indicație se va alătura celor 1.450 de produse deja protejate la nivel european, a căror listă este disponibilă în baza de date a denumirilor și înregistrărilor (DOOR). România avea cinci produse înregistrate pe sisteme de calitate europene, din care patru Indicații Geografice Protejate (IGP): Magiun de prune Topoloveni, Salam de Sibiu și Novac afumat din Țara Bârsei și scrumbia de Dunăre afumată. Produsul Telemea de Ibănești este înregistrat pe sistemul de calitate Denumire de Origine Protejată (DOP).

PLATOUL HAIDUCILOR DIN PLESCOI SRL

Locul 3505 din 9504 companii active, dupa cifra de afaceri in domeniul 4791 - Comert cu amanuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin Internet .

Locul 3570 dupa venituri totate la nivel national, din sectorul firmei curente.

Local 3872 in topul profitabilitati nete, la nivel national, comparativ cu firmele din acelasi domeniu de activitate.

Local 4518 in topul celor mai mari angajatori din acelasi domeniu de activitate.

Top 1 pentru localitatea LUNCA FRUMOASA, domeniul 47: Comert cu amanuntul, cu exceptia autovehiculelor si motocicletelor, conform bilant 2019.

Tara in care urmeaza sa fie exportati carnatii de plescoi este Germania, aceasta fiind una dintre cele mai mari consumatatoare de carnati din U.E.

Fiecare regiune din Germania are un cârnat de specialitate

Dragostea de cârnați nemțesc este cunoscuta, dar de multe ori neinteleasa. Este doar o prejudecată care înseamnă ,,Barbaria,, pentru a pune carnea tocata intr-o piele lunga si se fierbe, gratar, sau chiar mai rău, le manaca cruzi sau prăjiti?.

Este adevărat; Germania este țara Wurst. Dar nu numai un singur cârnat strălucește peste țara largă din inima Europei. Peste 1500 de stiluri diferite de mezeluri sunt cunoscute, realizate și consumate în țară, și multe dintre ele au o tradiție foarte lungă.

Mai mult decât atât, fiecare regiune are acest tip foarte special de cârnați sau chiar mai mult de unul. Mai ales în sud, în principal , în Bavaria, puteți găsi nu numai cei mai cunoscuti cârnați, dar , de asemenea , cele mai caudate tipuri. Fiecare parte a Republicii are propria sa Wurst. Deci , nu îndrăznești vreodată să viziteze Berlin , fără a încerca o Currywurst.

Comparatia carnatilor din Germania cu cei din Plescoi

Cei mai mulți cârnați germani , indiferent de stilul, conțin carne de porc. Desigur, există , de asemenea , unele făcute din carne de vită, miel, sau chiar cerb. Cârnați vegetarieni și vegani sunt disponibile, dar asta e altă poveste. Una dintre cele mai populare cârnații din Germania ar putea fi celebrul bratwurst . Nu poate fi văzută doar la orice gratar , în timpul verii , dar , de asemenea , apare ca fiind unul dintre snacks - uri ale germanilor stradă cele mai preferate ( în afară de Döner). Mai ales în partea de sud, vă puteți bucura de o Bratwurst în cele mai multe dintre centrele orașelor. Acesta poate fi , de asemenea , găsite pe scară largă la jocuri de fotbal și târguri. Cel mai comun mod de a mânca această gustare este în interiorul o rolă de pâine cu unele muștar.

Cârnații de Pleșcoi sunt un soi de cârnați afumați produși dintr-un amestec de carne de oaie și vită, uneori și carne de capră, condimentați cu ardei roșu, usturoi și cimbru

Reputația produsului Cârnați de Pleșcoi și dezvoltarea ulterioară a producției acestora poate fi atribuită faptului că este un produs regional de tradiție. Rețeta a fost transmisă din tată în fiu, deoarece prepararea cârnaților și valorificarea lor era principala sursă de venit a localnicilor din Pleșcoi, susțin reprezentanții MADR. Cârnații de Pleșcoi se disting de alți cârnați din aceeași categorie prin gustul specific datorat combinației dintre carnea de oaie/capră, vită, ardei iute, sare (amestec de sărare), usturoi și cimbru. Gustul picant al Cârnaților de Pleșcoi este rezultatul unei combinații de usturoi, ardei iute roșu și cimbru.

Preview document

Exportul Carnaților de Pleșcoi în Germania - Pagina 1
Exportul Carnaților de Pleșcoi în Germania - Pagina 2
Exportul Carnaților de Pleșcoi în Germania - Pagina 3
Exportul Carnaților de Pleșcoi în Germania - Pagina 4
Exportul Carnaților de Pleșcoi în Germania - Pagina 5
Exportul Carnaților de Pleșcoi în Germania - Pagina 6
Exportul Carnaților de Pleșcoi în Germania - Pagina 7
Exportul Carnaților de Pleșcoi în Germania - Pagina 8
Exportul Carnaților de Pleșcoi în Germania - Pagina 9

Conținut arhivă zip

  • Exportul Carnatilor de Plescoi in Germania.docx

Te-ar putea interesa și

Cercetarea Preferințelor Consumatorilor pentru Produse Ecologice

INTRODUCERE Trăim în “secolul vitezei”, iar acest lucru pare să-şi fi pus amprenta asupra modului nostru de viaţă în ultima perioadă. La fel ca şi...

Miere de albină ecologică

Consumatorii moderni doresc garanţii în ceea ce priveşte produsele cumpărate, în sensul ecologizării acestora. Acesta este motivul pentru care...

Turism gastronomic

INTRODUCERE Multă vreme, până în prima jumatate a secolului XX, gastronomia a fost un apanaj și o preocupare a elitelor. Dar, de prin anii 1950,...

Ai nevoie de altceva?