Happy Kids Club

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 12 în total
Cuvinte : 5860
Mărime: 29.83KB (arhivat)
Puncte necesare: 6

Extras din proiect

Firma Happy Kids Club cu sediul în Iasi, în incinta complexului comercial Iulius Mall, b-dul Tudor Vladimirescu, a fost înfiintata în luna martie a anului 2004 de catre 2 studente ale Facultatii de Economie si Administrarea Afacerilor : Murariu Monica si Leonte Loredana.

Specificul acestei firme este oferirea de servicii de coafor destinate copiilor, de cea mai buna calitate si la cele mai bune preturi.

Firma trebuie sa urmareasca ca potentialul sau sa corespunda criteriilor de succes ale pietei dar sa si bata concurenta posibila. Trebuie urmarite toate noutatile în domeniu, ritmul de aparitie a potentialilor clienti care pot influienta activitatea si canalele de distributie ale serviciilor firmei : coafor, frizerie, manichiura, pedichiura, cosmetica.

Happy Kids Club, la fel ca si alte firme care controleaza deja o buna parte a pietei, urmareste nu un singur obiectiv, ci un grup de obiective , cum ar fi : profitabilitatea, cresterea clientelei, a cotei de piata, reducerea riscului, inovarea, reputatia.

O parte din acestea sunt propuse a se realiza fie pe o perioada scurta, fie pe o perioada lunga:

a) Obiective pe termen scurt  firma urmareste sa diversifice gama de produse cosmetice cu extracte naturale utilizate în oferirea serviciilor pentru a acoperi o clientela cu cerinte si gusturi cât mai diferite. De asemenea, dorim sa angajam personal tânar, calificat, sociabil si comunicativ astfel încât sa creeze o atmosfera placuta copiilor.

b) Obiective pe termen lung  firma Happy Kids Club urmareste sa deschida saloane de coafor pentru copii si în alte zone ale judetului Iasi (centru, gara, Nicolina) precum si în alte orase. O atentie deosebita acordam inovatiei, de aceea vom încerca sa introducem periodic produse care sa atraga, sa schimbam decorul interior si atmosfera, reclamele difuzate, pentru a-i atrage pe parinti dar mai ales pe copii.

Capitolul I ANALIZA PIETEII.

1. PIATA SERVICIULUI

Definirea serviciului: coafor pentru copii

Localizarea în spatiu: judetul Iasi

Delimitarea în timp: 2004

Relatiile serviciului cu alte servicii si produse:

- relatii de asociere - servicii: frizerie, manichiura, pedichiura, cosmetica

- produse: sampon, vopsea de par, spuma de par, gel de par, rimel de par, fixativ, creion-fard pentru ochi, ruj, oja, masina de tuns, foeon, perie de par, pieptene, foarfece;

- relatii de substituire: servicii prestate de diverse persoane: mama, tata, bunica, sora, fratele, matusa, vecina, etc.

- relatii de indiferenta

Categoriile posibile de consumatori ai serviciului nostru: copiii cu vârsta cuprinsa între 0-14 ani din diferite clase sociale (inferioare, medii, superioare).

I.2. STRUCTURA PIETEI

Piata totala a serviciului este formata din nr. consumatorilor efectivi (actuali) si nr. nonconsumatorilor.

Totalitatea copiilor din Iasi cu vârsta cuprinsa între 0-14 ani (Pt) este de 163.869 copii.

(sursa: www.insse.ro/rpl2002rezgen/10.pdf;coloana2, pag 1)

Stiind ca nr. mediu de copii dintr-o familie (m) este 2 , atunci:

Nt =Pt/m =163.869 /2 = 81.935 familii care au copii din Iasi.

Piata serviciului nostru este formata din :

- consumatori, în aceasta categorie intrând copiii cu vârsta cuprinsa între 0-14 ani, care provin din familii cu venituri relativ mari , care doresc sa-si îmbunatateasca imaginea. De asemenea, în aceasta categorie se încadreaza si copiii-modele care apeleaza la salonul nostru pentru îmbunatatirea aspectului estetic pentru diferite prezentari de moda, reclame tv si alte manifestari artistice.

- nonconsumatori relativi, incluzându-se aici copiii a caror parinti nu sunt pe deplin convinsi de calitatile serviciului nostru, nu vad utilitatea acestuia sau care nu-l cunosc. În aceasta categorie se încadreaza si copiii carora le este teama (de foarfece, masina de tuns, persoane straine etc). De asemenea, în aceasta categorie intra si acei copii care apeleaza la serviciile altor persoane (rude, prieteni) dar care pot apela la serviciile salonului nostru în momentul în care ne vom face cunoscuti pe piata.

- nonconsumatori absoluti, sunt reprezentati de copiii care provin din familii cu situatie materiala precara, care nu au venituri suficiente astfel încât sa-si poata permite sa-si duca copiii la un salon de coafor. Aici se încadreaza si copiii care sunt alergici la diferite produse cosmetice.

Conform sondajelor realizate de firma Happy Kids Club s-a estimat ca din totalul persoanelor intervievate, majoritatea prefera servicii de calitate si la preturi acceptabile. De asemenea, s-a observat ca 90% din ei prefera înfiintarea salonului în mediul urban, fata de 10% care prefera acest serviciu în mediul rural.

I.3 CARACTERIZAREA SI EVALUAREA PIETEI

Consumatorii actuali ai serviciului nostru sunt copiii cu vârsta cuprinsa între 0-14 ani. Desi firma se adreseaza în special copiilor, trebuie sa tinem seama si de parerile parintilor care, în cele mai multe cazuri reprezinta un factor decident, ei fiind, de fapt, cei care platesc.

Factorii care influienteaza, de cele mai multe ori deciziile parintilor si implicit ale copiilor lor sunt: calitatea serviciilor prestate, pretul acestora, confortul si siguranta în incinta salonilui precum si amabilitatea angajatilor.

Din studiul efectuat de firma Happy Kids Club reiese ca cei mai multi copii se afla în mediul urban, municipiul Iasi. Persoanele care apeleaza la serviciile de coafor pentru copii au venituri relativ mari si locuiesc în zonele mai importante ale mun. Iasi: Copou, Pacurari, b-dul Independentei, Piata Unirii, Podu Ros. De asemenea, din chestionar rezulta faptul ca, cei mai multi sunt de parere ca salonul firmei sa fie amplasat în complexul comercial Iulius Mall, deoarece ei îsi fac cumparaturile acolo si astfel economisesc timp aducându-si copiii la coafor.

Preview document

Happy Kids Club - Pagina 1
Happy Kids Club - Pagina 2
Happy Kids Club - Pagina 3
Happy Kids Club - Pagina 4
Happy Kids Club - Pagina 5
Happy Kids Club - Pagina 6
Happy Kids Club - Pagina 7
Happy Kids Club - Pagina 8
Happy Kids Club - Pagina 9
Happy Kids Club - Pagina 10
Happy Kids Club - Pagina 11
Happy Kids Club - Pagina 12

Conținut arhivă zip

  • Happy Kids Club.doc

Te-ar putea interesa și

Coafor pentru Copii

REZUMAT INTRODUCTIV În acest proiect vă vom prezenta serviciile firmei „HAPPY KIDS CLUB” de coafor pentru copii. În capitolele următoare încercăm...

Guma de mestecat

Capitolul I PIAŢA I.1. DESCRIEREA PIEŢEI Definirea produsului: guma de mestecat Localizarea în spaţiu: oraşul Iaşi Delimitarea în timp: 2005...

Comunicare instituțională - Happy Kids Club

Obiect de activitate - Loc de joaca si de petreceri HappY kidS CluB unul dintre cele mai mari locuri de joaca pentru copii avand o suprafata...

Ai nevoie de altceva?