Huse pentru Scaune de Automobile

Proiect
7.7/10 (3 voturi)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 25 în total
Cuvinte : 5996
Mărime: 947.31KB (arhivat)
Publicat de: Victoria Dan
Puncte necesare: 9

Extras din proiect

Rezumat

Scopul acestui proiect este de a prezenta mixul de marketing al produsului huse pentru scaune de automobile în faza de lansare a acestuia pe piata. Acest produs este un produs nou, având incorporate un sistem de vibratii si încalzire pentru a spori comfortul conducatorilor si pasagerilor auto.

Produsele noastre se adreseaza posesorilor de automobile cu venituri mari, deschisi spre noutate si inovatie, cu o cultura generala si un grad de inteligenta ridicate.

Principalele puncte atinse sunt analiza pietei si segmentarea acesteia, alegerea piettei tinta, configurarea produsului cu atributele sale, sistemul de sustinere si a liniei de produse, stabilirea pretului în functie de factorii interni si externi ce influenteaza pretul si de strategia de pret aleasa, precum si modalitatile alese de promovare si distributie.

Astfel, va fi necesara alegerea unui segment tinta de populatie caruia sa se adreseze, urmata de descrierea elementelor corporale si acorporale ce constituie noul produs si de alegerea celei mai potrivite strategii de pret.

Promovarea se va face cu ajutorul unei campanii publicitare pe posturile de televiziune nationale cele mai importante, radio, cotidiane nationale si panouri outdoor si cu ajutorul publicitatii la locul vânzarii, unde vom avea personal specializat pentru sprijinirea clientilor.

Punctele de distributie vor fi în toate orasele mari din România, prin intermediul saloanelor auto si al benzinariilor.

CAPITOLUL I. ANALIZA PIETEI

1. IDENTIFICAREA PIETEI

Firma MadComAuto S.A. îsi propune sa intre pe piata româneasca cu un nou produs revolutionar: huse pentru scaune de automobile create special pentru posesorii de automobile cu exigente sporite. Produsele noastre prezinta o serie de avantaje si îmbunatatiri prin noua tehnologie si design-ul deosebit pe care le promovam pentru a multumi în totalitate clientii nostri. Aceste caracteristici ale produsului vor fi descries pe larg în capitulul II.

Piata produsului în functie de natura ofertei este piata bunurilor materiale de consum si se adreseaza consumatorilor individuali.

În acest moment, pe piata româneasca nu exista producatori specializati în producerea acestor bunuri. Exista producatori care comercializeaza huse pentru scaune de automobile, dar ca o activitate accesorie, aceasta nefiind activitatea lor principala. De aceea, firma noastra îsi propune sa devina un lider pe piata româneasca pe termen lung, propunându-si ca, în functie de rezultate, sa se extinda si pe alte piete externe.

Produsul se afla în asociere cu piata automobilelor, de aceea vom tine cont de acest lucru în eforturile de a obtine o pondere cât mai mare pe piata si a atrage cât mai multi consumatori.

Deoarece produsul nostru este un bun consumabil cu o durata relativ lunga de viata în timp, firma noastra îsi propune sa dezvolte piata huselor de automobile pe cale extensiva, constând în actiuni nde marketing menite sa atraga atât consumatorii obisnuiti ai acestor gen de produse, cât si nonconsumatorii relativi. Pentru aceasta ne propunem o informare cât mai larga si detaliata asupra calitatilor produsului nostrum, promovarea acestuia pe diverse cai, advertising prin diverse medii de informare, crearea convingerii în rândul consumatorilor ca produsul nostrum este cel mai bun.

Piata întreprinderii este aceiasi cu piata produsului, deoarece firma noastra se axeaza pe producera si comercializarea unui singur tip de produs.

2. PROFILUL CONSUMATORULUI

Produsul nostru se adreseaza în special consumatorilor individuali.

Consumatorii acestui produs vor fi de vârsta peste 18 ani, posesori de automobile, cu venituri medii spre mari, cu o cultura individuala medie sau ridicata, cu un stil de viata activ.

Cumparatorul este un individ între 25  45 de ani, deoarece tinerii sub 25 de ani se pot gândi ca îsi pot folosi mai bine banii pe alte produse sau activitati, de exemplu: telefoane mobile, electronice, vacante, distractii cu prietenii, fiind mai putin preocupati de ordine, comfort deosebit sau de a-si crea o imagine de om serios în rândul prietenilor, pe când cei de vârsta peste 45 de ani au unele comportamente si atitudini înradacinate, mai greu de schimbat, sunt conservatori, nu sunt deschisi spre inovatie, prefera sa foloseasca acelasi produs pe care îl cunosc si în care au încredere.

Consumatorul nostru este un om care dispune de un venit mare, preocupat de comfort si de bunastare, ajuns la un nivel financiar la care îsi poate permite sa cheltuie o suma mai mare de bani pentru un capriciu personal sau pentru a se simti bine, jovial, are multi prieteni, poate avea sau nu familie, este preocupat de imaginea pe care o reflecta asupra celor din jurul lui, vrea ca proprietatile lui sa-i reflecte personalitatea, are un stil de viata activ care îi impune sa foloseasca tot timpul masina. Traieste în mediul urban, într-un oras mare, citeste cotidianele importante si asculta stirile, este preocupat de tot ceea ce este nou si îi poate usura traiul. Are o cultura generala medie sau ridicata si un grad ridicat de inteligenta.

3. SEGMENTAREA PIETEI

Pentru a sti ce politica de marketing trebuie sa aplicam pentru promovarea produselor noastre si pentru adaptarea ofertei este necesar sa stim cu exactitate specificul cererii de pe piata. De aceea va trebui sa împartim consumatorii în grupuri relative omogene în raport cu anumite particularitati de consum.

Firma noastra va adopta marketing-ul segmentat, încercand sa identifice anumite segmente de piata pentru a putea adapta oferta pentru fiecare grup în parte. Segmentarea pietei prezinta o serie de avantaje: folosirea mai buna a resurselor de marketing, cunoasterea mai amanuntita a nevoilor consumatorilor, fidelizarea clientelei, cunoasterea mai buna a concurentilor, definirea clara a obiectivelor si a strategiilor de marketing.

Vom încerca sa segmentam piata dupa anumite criterii care prezinta cea mai mare importanta pentru produsul în discutie. Pentru a segmenta piata vom folosi metode de segmentare directa si anume macrosegmentarea pe urmatoarele criterii generale:

Preview document

Huse pentru Scaune de Automobile - Pagina 1
Huse pentru Scaune de Automobile - Pagina 2
Huse pentru Scaune de Automobile - Pagina 3
Huse pentru Scaune de Automobile - Pagina 4
Huse pentru Scaune de Automobile - Pagina 5
Huse pentru Scaune de Automobile - Pagina 6
Huse pentru Scaune de Automobile - Pagina 7
Huse pentru Scaune de Automobile - Pagina 8
Huse pentru Scaune de Automobile - Pagina 9
Huse pentru Scaune de Automobile - Pagina 10
Huse pentru Scaune de Automobile - Pagina 11
Huse pentru Scaune de Automobile - Pagina 12
Huse pentru Scaune de Automobile - Pagina 13
Huse pentru Scaune de Automobile - Pagina 14
Huse pentru Scaune de Automobile - Pagina 15
Huse pentru Scaune de Automobile - Pagina 16
Huse pentru Scaune de Automobile - Pagina 17
Huse pentru Scaune de Automobile - Pagina 18
Huse pentru Scaune de Automobile - Pagina 19
Huse pentru Scaune de Automobile - Pagina 20
Huse pentru Scaune de Automobile - Pagina 21
Huse pentru Scaune de Automobile - Pagina 22
Huse pentru Scaune de Automobile - Pagina 23
Huse pentru Scaune de Automobile - Pagina 24
Huse pentru Scaune de Automobile - Pagina 25

Conținut arhivă zip

  • Huse pentru Scaune de Automobile.doc

Te-ar putea interesa și

Organizarea și dezvoltarea activității de relații publice la nivel de întreprindere

INTRODUCERE Dezvoltarea activităţii de relaţii publice are ca obiectiv câstigarea simpatiei diferitelor publicuri în privinta întreprinderilor, a...

Analiza activității de marketing a grupului Volkswagen

1.Prezentarea generală a organizației Vollkswagen este o companie constructoare de autoturisme și SUV-uri din Wolfsburg, Germania. Cuvântul...

Mixul de Marketing

Rezumat introductiv Acest proiect scoate în evidenţă apariţia şi dezvoltarea firmei AutoMotives S.A., o imagine nouă pe piaţa accesoriilor auto,...

Plan-strategic firma Ford

Capitolul 1-Prezentarea organizației ‘FORD’ 1.1. Introducere Ford Motor Company este o corporație multinațională americană situată pe locul trei...

Cercetare de piață - huse scaun de mașină

Societatea “COVERme” SA, cu sediul in Iaşi, România îşi propune să penetreze piaţa huselor de scaun pentru maşini, purtând in spate un impact...

Ai nevoie de altceva?