Importanța acordată familiei, muncii, religiei, timpului liber, prietenilor, politicii

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 10 în total
Cuvinte : 1831
Mărime: 751.77KB (arhivat)
Publicat de: Iulian Sandu
Puncte necesare: 6
Am obtinut nota 9, l-am prezentat in cadrul unui seminar de la master Marketing.

Extras din proiect

European Values Survey şi World Values Survey formează seria sondajelor valorilor, repetate în întreaga lume odată la 4-5 ani, şi permiţând înregistrarea schimbărilor modului în care oamenii gândesc despre propria lor viaţă. Sondajele valorilor reprezintă cele mai citate surse de analiză comparativă în literatura sociologică şi din ştiinţele politice internaţionale. Ele constituie singura cercetare comparativă de asemenea dimensiuni în care România este implicată încă de la începutul anilor 90.

Echipa românească pentru studiul valorilor îşi propune să prezinte publicului larg

rezultate ale acestor cercetări. Ne interesează pe de o parte schimbarea valorilor, aşa cum este ea înregistrată în sondajele EVS/WVS din 1993, 1999, 2005 şi 2008. Urmărim să vedem cum au evoluat românii, atunci când ne am intrat în cel deal 20 an de la căderea comunismului şi să ne comparăm cu modul în care gândesc ceilalţi europeni.

Vom prezenta date noi, rezultatele EVS 2008 fiind făcute publice pentru prima oară în aceste materiale. Adăugăm date provenite dintr-un sondaj realizat de ICCV în rândul românilor migraţi peste hotare, comparând mereu diferenţele de idei dintre aceştia şi cei aflaţi în ţară.

Importanţa acordată Familiei, Muncii, Religiei, Timpului liber, Prietenilor, Politicii

86% dintre români consideră familia a fi „foarte importantă”. La întrebarea similară, munca şi religia înregistrează scoruri care nu diferă semnificativ (56%, respectiv, 51%), timpul liber şi prietenii sunt aproape la egalitate (35% şi 29%), în timp ce politica este considerată a fi foarte importantă de doar 6% dintre respondenţii români din cadrul valului 2008 al European Values Survey.

Ordinea preferinţelor nu se schimbă la grupuri ordonate după sex, vârstă sau educaţie. Există însă mici diferenţe: Munca este încă şi mai importantă la generaţiile mature (66% din cei născuţi în anii 60 o consideră a fi foarte importantă), scăzând uşor la cele aflate la începutul vieţii active şi puternic pentru cei trecuţi de vârsta pensionării. Familia este mai importantă în rândul celor mai bine educaţi, la cei care au absolvit cel mult gimnaziul numărul celor ce o declară foarte importantă scăzând sub 80%. Prietenii şi timpul liber sunt ceva mai importante pentru tineri, ca şi pentru bărbaţi.

Femeile acordă o importanţă uşor sporită familiei, dar şi religiei. Politica este un pic mai importantă pentru bărbaţi, interesul pentru ea crescând odată cu vârsta.

Schimbarea socială: 1993-2008

Din punct de vedere al importanţei atribuite de români, fiecare dintre cele şase domenii considerate pentru analiză a cunoscut o dinamică interesantă în perioada postcomunistă.

Familia şi-a păstrat neschimbată poziţia dominanţă, aşa cum se întâmplă de altfel în toate ţările cuprinse în eşantioanele European Values Survey/World Values Survey (82 de societăţi). Practic toţi respondenţii, indiferent de anul sondajului, vârstă, stare civilă, sex, educaţie, etnie religie, etc. au declarat că familia este fie „importantă”, fie „foarte importantă” pentru vieţile lor.

Preview document

Importanța acordată familiei, muncii, religiei, timpului liber, prietenilor, politicii - Pagina 1
Importanța acordată familiei, muncii, religiei, timpului liber, prietenilor, politicii - Pagina 2
Importanța acordată familiei, muncii, religiei, timpului liber, prietenilor, politicii - Pagina 3
Importanța acordată familiei, muncii, religiei, timpului liber, prietenilor, politicii - Pagina 4
Importanța acordată familiei, muncii, religiei, timpului liber, prietenilor, politicii - Pagina 5
Importanța acordată familiei, muncii, religiei, timpului liber, prietenilor, politicii - Pagina 6
Importanța acordată familiei, muncii, religiei, timpului liber, prietenilor, politicii - Pagina 7
Importanța acordată familiei, muncii, religiei, timpului liber, prietenilor, politicii - Pagina 8
Importanța acordată familiei, muncii, religiei, timpului liber, prietenilor, politicii - Pagina 9
Importanța acordată familiei, muncii, religiei, timpului liber, prietenilor, politicii - Pagina 10

Conținut arhivă zip

  • Importanta Acordata Familiei, Muncii, Religiei, Timpului Liber, Prietenilor, Politicii.doc

Alții au mai descărcat și

Importanța comunicării în vederea promovării activităților sportive în România

INTRODUCERE Lucrarea de față își propune să prezinte principalele aspecte teoretice și practice ale politicilor și strategilor de promovare a...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Timp Liber, Agrement , Servicii Turistice

1. Clarificari conceptuale ale timpului liber si ale agrementului Serviciile au un aport important in crearea conditiilor pentru petrecerea...

Te-ar putea interesa și

Metode Avansate de Analiza a Datelor de Marketing

1. Identificarea setului de date Baza de date in SPSS a fost contruita pe baza unui chestionar care urmareste determinarea comportamentului...

Valorile Românilor

Ce sunt valorile? Termenul de valoare, atât de des utilizat nu numai în limbajul de specialitate ci şi în cel cotidian, a condus la o varietate...

Ai nevoie de altceva?