Intersnack - pătrundere pe o piață externă

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 15 în total
Cuvinte : 4499
Mărime: 73.33KB (arhivat)
Publicat de: Vera-Julieta Petrea
Puncte necesare: 9
Facultatea de Marketing, an 3 - ASE

Extras din proiect

Intersnack Knabber-Gebäck GmbH & Co. KG s-a infiintat in anul 1995, in urma fuziunii dintre Convent Group si Wolf Bergstrasse. Din acel moment, aceasta a devenit liderul de piata al sectorului de snacks-uri sarate din Germania cu marcile Chio, funny-frisch, Pom-Bär si Wolf Bergstrasse.

Marca de chips-uri Chio a fost prima marca de chips-uri din Germania. Irmgard von Opel a adus secretul chips-urilor din Statele Unite ale Americii. In anul 1962, familia Opel a pus bazele primei fabrici de productie pentru chips-urile Chio (Carlo, Heinz si Irmgard von Opel), amplasata pe proprietatea lor din Petersau, in apropiere de Frankenthal.

In 1968, Pfeifer & Langen, companie cu o traditie indelungata, a infiintat compania Chipsfrisch. Primul sau produs, "Chipsfrisch ungarisch", a fost si este si in prezent cea mai apeciata marca de chips-uri din Germania. Chipsfrisch a inceput cu propria sa organizatie de vanzari directe "Frischdienst", care garanteaza si in prezent prospetimea inconfundabila a produselor de pe rafturi. In anul 1972, Chipsfrisch a fuzionat cu divizia pentru snacks-uri sarate a companiei Pfanni,cu sediul in Munchen. Acest lucru a dus la o gama de gustari ce poarta numele noii companii, funny-frisch.

In 1977 Chio si funny-frisch au fuzionat sub egida companiei Convent.Wolf Bergstrasse Productia de gustari dulci si sarate a inceput cu 100 de ani in urma in orasul Darmstadt.. In 1967, gustãsrile clasice goldfischli erau produse de Wolf Bergstrasse.Acestea continua sa fie un succes si astazi. Incepand cu anul 1985, Wolf Bergstrasse s-a concentrat exclusiv pe productia de biscuiti sarati.

In 1995, Convent Group si Wolf Bergstrasse au fuzionat, dand nastere companiei Intersnack Knabber-Gebäck GmbH & Co. KG.

Aria de activitate si performantele

Traditia sa indelungata si combinatia sa de experienta si profesionalism au transformat grupul Intersnack in ceea ce este in prezent, liderul de piata in sectorul snacks-urilor sarate din Germania si una din cele mai importante companii in Europa in segmentul de snacks-uri sarate.

Intersnack este unul din principalii producatori de snacks-uri sarate si in alte tari europene. Expertii in snacks-uri din Köln sunt lideri de piata atat in Cehia, Ungaria si Slovacia, precum si in Germania. De asemenea, Intersnack se situeaza in topul producatorilor de snacks-uri sarate in multe alte tari.

Consumatorii vor regasi marcile internationale ale Intersnack, respectiv Chio si Pom-Bär, in peste 70 de tari pe cele cinci continente.

De nenumarate ori Intersnack a impulsionat si continua sa impulsioneze piata de snacks-uri prin lansarea unor produse inovatoare si introducerea de diferite arome, oferind astfel tuturor amatorilor de snacks-uri o varietate mare.

Gama de produse

Biscuiti crocanti - biscuiti sarati deliciosi

Biscuitii crocanti sunt unul din tipurile clasice de snacks-uri delicioase sarate, indragiti de iubitorii de toate varstele. Biscuitii sunt produsi din aluat din faina de grau.

Aluatul final este rulat in fasii peste ceea ce denumim laminatoare sau formatoare de benzi, apoi este adus la consistenta necesara cu ajutorul rolelor. Formele necesare (biscuiti crocanti) sunt decupate sau formate. Formele mici de aluat sunt apoi tratate in functie de reteta sau presarate (de exemplu cu seminte de susan).

Formele asezonate de aluat sunt coapte in final in cuptoare la foc continuu pana cand acestea capata culoarea brun-aurie.

Exemple: Goldfischli Sesam, Crackings Original si Crackings Sesam sau amestecuri precum Maxi Mix.

Chips-urile - printre cele mai iubite snacks-uri din lume

Istoria chips-urilor porneste inca din secolul al XIX-lea. In acea vreme, un bucatar din statul New York, SUA, a pregatit cartofii intr-o maniera total diferita in urma plangerilor unui client. A taiat cartofii in felii foarte subtirii si i-a prajit in ulei incins pana cand acestia au devenit brun-aurii. Acesta a fost inceputul primelor chips-uri si de atunci si-au continuat marsul triumfal in jurul lumii.

In prezent, mult indragitul snack este fabricat cu ajutorul unui proces de productie puternic tehnologizat. Cum continutul de amidon si apa si marimea cartofilor folositi sunt critice pentru calitatea produsului final, Intersnack foloseste doar cartofi de prima clasa de la fermieri selectati cu grija.

Pe timpul producerii chips-urilor, cartofii sunt foarte bine spalati, curatati si verificati pentru defecte. Apoi acestia sunt taiati in felii de 1,2 milimetri grosime si clatiti foarte bine cu apa.

Dupa ce feliile s-au uscat, acestea sunt prajite in ulei vegetal intr-o friteuza cu ardere continua pana cand cartofii capata un aspect galben si o textura crocanta. Valurile distinctive de pe chips-uri rezulta din pierderea apei in timpul prajirii. Dupa prajire,

chips-urile care sunt prea inchise la culoare sau au defecte sunt sortate de catre un senzor optoelectronic.

Chips-urile capata gustul unic in containerul de aromatizare inainte de a fi cantariti, ambalati si pregatiti pentru livrare folosind cea mai moderna tehnologie.

Peletele - snacks-uri distractive pentru cei mici si cei mari

Cea mai vanduta marca in Germania, Pom-Bär este un produs de tip peleta. Procesul de productie este similar producerii taiteilor, dar ingredientele sunt diferite.

Faina de cartofi, sarea si apa sunt amestecate si presate printr-un orificiu special de formare. Astfel se realizeaza formele individuale (spre exemplu, forma de urs pentru Pom-Bär), care sunt apoi uscate. Ca si taieteii, acestea pot fi depozitate o perioada lunga de timp in aceasta stare fara a pierde din calitate.

Dupa uscare, peletele sunt prajite. Peletele îsi capata gustul individual in containerul de aromatizare. In cazul produselor Pom-Bär, acestea sunt putin aromatizate pentru fi pe placul copiilor.

Preview document

Intersnack - pătrundere pe o piață externă - Pagina 1
Intersnack - pătrundere pe o piață externă - Pagina 2
Intersnack - pătrundere pe o piață externă - Pagina 3
Intersnack - pătrundere pe o piață externă - Pagina 4
Intersnack - pătrundere pe o piață externă - Pagina 5
Intersnack - pătrundere pe o piață externă - Pagina 6
Intersnack - pătrundere pe o piață externă - Pagina 7
Intersnack - pătrundere pe o piață externă - Pagina 8
Intersnack - pătrundere pe o piață externă - Pagina 9
Intersnack - pătrundere pe o piață externă - Pagina 10
Intersnack - pătrundere pe o piață externă - Pagina 11
Intersnack - pătrundere pe o piață externă - Pagina 12
Intersnack - pătrundere pe o piață externă - Pagina 13
Intersnack - pătrundere pe o piață externă - Pagina 14
Intersnack - pătrundere pe o piață externă - Pagina 15

Conținut arhivă zip

  • Intersnack - Patrundere pe o Piata Externa.doc

Alții au mai descărcat și

Promovarea unui Produs Turistic

PROMOVAREA UNUI PRODUS TURISTIC 1.1 MARKETING TURISTIC – GENERALITATI Cresterea puternica a volumului si diversificarea ofertei turistice a...

Distribuția Produselor Turistice pe Internet

6 Turism si World Wide Web Una din problemele în încercarea de a evalua impactul Internetului si World Wide Web-ului în sectorul turismului este...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Lansarea unui produs nou pe o piață străină

Marketingul- tinta presupune parcurgerea a trei etape principale: prima consta in segmentarea pietei, respective in identificarea si definirea...

Promovarea Afacerilor

Activitatea de promovare include: aspectele referitoare la publicitatea comerciala sau reclama comerciala, participarea la târguri si expozitii...

Marketing internațional

Conceptul de Marketing vine sa-i raspunda schimbarii de optica, în care centrul de interes se deplaseaza din sfera primatului productiei spre cea a...

Te-ar putea interesa și

Analiza Activității de Marketing a Firmei Intersnack SRL

Cap 1. Prezentarea firmei 1.1. Denumire, localizare, forma juridică de constituire Intersnack este unul din principalii producători de snacks-uri...

Ai nevoie de altceva?