Lansarea pe piață a produselor textile

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 2 fișiere: doc, ppt
Pagini : 44 în total
Cuvinte : 8131
Mărime: 6.74MB (arhivat)
Publicat de: Aida Catană
Puncte necesare: 9

Cuprins

  1. Argument .2
  2. Capitolul I . Notiuni teoretice despre fibre textile
  3. 1.1.Istoria fibrelor textile.3
  4. 1.2.Despre fibrele textile.4
  5. 1.3.Caracteristici definitorii
  6. 1.3.1.Proprietatile primare pe care le poseda fibrlele textile.5
  7. 1.4.Fibra de bumbac.5
  8. 1.5.Fibra de lana.6
  9. 1.6.Fibra de canepa.7
  10. 1.7.Fibra de in.8
  11. Capitolul II . Studiu de caz la SC.LOTUS.SRL
  12. 2.1.Despre noi.Descrierea firmei si a produselor noastre.9
  13. 2.2.Confectii din tesaturi si tricoturi.10
  14. 2.2.1.Cerintele de calitate ale confectiilor.10
  15. 2.2.1.1Caracteristicile estetice si de prezentare.10
  16. 2.2.1.2.Caracteristicile fiziologice si de confort.10
  17. 2.2.2.Obtinerea confectiilor.11
  18. 2.2.3.Marimea confectiilor.13
  19. 2.2.4.Defectele confectiilor.14
  20. 2.2.5.Verificarea calitatii confectiilor.15
  21. 2.2.6.Clasificarea si caracterizarea sortimentelor de confectii textile.16
  22. 2.3.Fisa de Identitate la SC.LOTUS.SRL.17
  23. 2.4.Analiza SWOT la SC.LOTUS.SRL.19
  24. 2.5.Obiectivele economice ale firmei SC.LOTUS.SRL
  25. in conditiile economiei de piata.21
  26. 2.6.Propuneri.21
  27. 2.7.Bibliografie.22

Extras din proiect

Argument

Am ales ca tema Lansarea pe piata a produselor textile la Sc.LOTUS.Srl care are ca obiect de activitate productia si comercializarea produselor textile pe piata interna si internationala.Principalul motiv pentru care am ales aceasta tema este acela ca as vrea sa transform in realitate visurile clientilor legate de calitatea hainelor la care viseaza sau care si-o doresc.Pasiunea mea este legata de acest domeniu inca din copilarie si as vrea ca acesta sa fie primul pas pentru o astfel de cariera.Persoana care ma inspira si imi ofera o imaginatie bogata este creatoarea de moda Coco Channel, supranumita magiciana elegantei, acare a revolutionat moda si a eliberat trupul feminin de multe constrangeri. Hainele din colectia sa aveau un design extravagant, sic, cu forme aproape perfecte, o croiala care arata ca Coco Channel s-a intors in timpurile in care se inspira din orasele de renume din lume. Paleta de culori folosita de ea,era una una bogata: mult rosu, visiniu, negru, alb, gri, maro, dar si multe materiale imprimate. Tinuta a fost completata de incaltaminte pe masura, de la botine pana la sandale si pantofi cu toc cui.

Prin urmare firma noastra ofera produse textile de calitate a caror croiri si design sunt ispirate din creatiile lui Coco Channel ,produse care trebuie sa confere oamenilor multumire si bunastare.

Inca de la infiintare, obiectivul nostru de baza a fost si va ramane acela de a asigura produse de inalta calitate in conformitate cu cerintele clientului, cu cerintele legale si reglementarile aplicabile precum si de a creste satisfactia clientului. Suntem convinsi ca putem prospera si evolua doar prin indeplinirea dorintelor clientilor nostri. Tocmai de aceea utilizam toate resursele de care dispunem pentru ca, la final, sa prezentam un produs de cea mai buna calitate.

Un client multumit reprezinta o foarte buna forma de promovare. Aceasta este probabil explicatia pentru faptul ca majoritatea clientilor noi ne contacteaza datorita recomandarii firmei de catre clientii vechi. Este un lucru de care suntem mandri, dar care in acelasi timp ne face sa fim atenti. Acordam atentie fiecarui fir al materialului si nu ne permitem sa tratam cu superficialitate nici cea mai mica parte a ei.

Tindem spre performanta prin munca in echipa si integritatea individului. Suntem atenti la fiecare detaliu si respectam procedurile in realizarea fiecarui material.

Calitatea reprezinta valoarea de baza a firmei noastre. Aceasta ne motiveaza sa furnizam servicii complexe si rapide prin mijloacele tehnologice pe care le dezvoltam

Initiativa: chiar daca fiecare client este unic, noi gasim intotdeauna solutii pentru acestia. De aceea, stimulam initiativa si cautarea respectivelor solutii care sa se potriveasca cerintelor clientilor nostri.Fiind tineri, puterea de munca , visele noastre si dorinta de succes au condus evenimentele catre aparitia unei noi firme.

Aceasta s-a nascut sub o zodie norocoasa, aveam cel mai de pret capital:echipa manageriala unita, exerienta varsta, si poate ca cel mai important aspect: dorinta noastra de a demonstra ca "made in romania" poate deveni motiv de manadrie.Prin multa munca si daruire, am reusit sa fim astazi o firma puternica ce produce, pentru parteneri straini cat si pentru parteneri romani. Toate eforturile noastre, au fost facute cu un singur scop: producerea hainelor de calitate.Folosind materiale textile de calitate, cat si mana de lucru calificata, facem ca afirmatia de mai sus sa nu fie un simplu slogan axat pe vanzare.

La ora actuala, suntem, in plin proces de creatie, cu un efort sustinut am lansat propriul

brand “Lotus". Desi ne-au trecut prin maini sute de modele ale marilor case de moda, avem incapatanarea sa afirmam ca vom lansa pe piata o linie de produse originale, inspirate numai de imaginatia designerilor nostrii.

Creatiile noastre se regasesc in multe magazine din Transilvania. Feminitatea este elementul de baza al stiului nostrul.Ne-am inspirat din inovatiile pe care Coco Chnnel le-a lasat mstenire femeilor de pretutindeni si sunt de fapt o combinatie intre nonconformism,rafinament si lejeritate.

Acest stil poate fi adoptat oricand de o femeie de afaceri. Desi este unul clasic, nu se poate pune problema ca este repetitiv, asa ca fiecare element vestimentar va face fiecare femeie unica.

Din dorinta de a satisface orice persoana care-si doreste produsele noastre, am creat magazinul online care va sta la dispozitie 24h din 24.

Va astept sa incercati si dumneavoastra calitatea!

CAPITOLUL I.NOTIUNI TEORETICE DESPRE FIBRE TEXTILE

1.1.Istoria fibrelor textile

Data primei utilizări Fibra Producție și caracteristici

5000+BC In: • Considerată a fi cea mai veche fibră textilă

• Țesături fine din in erau folosite ce giulgiu pentru faraonii egipteni

• Cel mai mare producător:fosta Uniune Sovietică; alți producători importanți: Polania, Germania, Belgia și Franța. Cei mai mari exportatori sunt Irlanda de Nord și Belgia.

3,000 BC Bumbac: • Cele mai timpurii culturi se estimează că datează între 3000 BC și 5000 BC.

• Utilizat de egipteni înainte de 2500 BC.

• Invenția în 1793 a mașinii de egrenat de către Eli Whitney a revoluționat prelucrarea bumbacului.

• Dezvoltarea războiului de țesut începînd cu 1884 aduce semnificative îmbunătățiri țesăturilor din bumbac.

• Principalii producători: Statele Unite, țările fostei Uniuni Sovietice, China și India. Producători de mai mică importanță includ Pakistan, Brazilia, Turcia, Egipt, Mexic, Iran și Sudan.

3,000 BC Lînă: • Folosit de oameni în perioada tîrzie a epocii pietrei

• Există 40 rase diferite de oi, ce produc aproximativ 200 tipuri de lînă de diferite fineți.

• Principalii producători: Australia, Noua Zeelandă, țările fostei Uniuni Sovietice, China, Africa de Sud și Argentina.

2,600 BC Mătase naturală: • Se crede că a fost descoperită de o prințeză chinezoaică.

• Mătasea este compusă din două filamente continue cimentate împreună ce formează gogoașa viermelui de mătase.

• Cultura mătăsii naturale a început în 1725 BC, la cererea soției împăratuluiChinei.

• Secretele cultivării și producerii țesăturilor au fost ținute de chinezi timp deaproape 3000 de ani.

• Istoria spune că doi călugări au furat semințe de dud și ouă de viermi de mătase din China ascunzîndu-le în bastoane.

• India a intrat în posesia secretelor culturii mătăsii naturale atunci cînd o prințesă chineză s-a căsătorit cu un prinț indian.

• Principalul producător și exportator de mătase este Japonia.

1.2.Despre fibrele textile

Fibrele textile sunt cele mai utilizate de om pentru imbracaminte. Daca pâna la începutul acestui secol necesitatile de îmbracaminte erau satisfacute în totalitate de produsele naturale, la sfârsitul secolului, 70% din aceste necesitati vor fi satisfacute de fibrele chimice. O ramura mai recenta a fibrelor chimice care s-a dezvoltat în ultimi 40 de ani într-un ritm extraordinar o reprezinta fibrele sintetice. Acest fibre sunt rodul dezvoltari uneia dintre cele mai moderne ramuri ale chimiei: chimia polimerilor. Sintetizarea lor a fost posibila doar atunci când cercetarea a relevat caracteristicile necesare unui polimer fiabil: sa fie filiform (adica fara ramificari sau reticuli ai catenelor); sa aiba o masa moleculara potrivita, sa poata fi orientat si cristalizat; sa fie solubil în solventi sau sa se topeasca fara descompunere.

Tesaturile textile se caracterizeaza prin elasticitate, mladire si porozitate fina. Ele retin particulele suspensiei atat prin efectul de cermare cat si prin absorbtie. Au rezistenta mecanica redusa si se colmateaza usor. Sunt folosite ca suprafete filtrante intinse pe rame sau pe un support original si exceptional, in forma de pungi. Felul tesaturii, porozotatea, grosimea tesaturii, natura materialului tratarea ulterioara dau panzelor filtrate o mare varietate si adaptabilitate la conditiile de filtrare.

Procedeu de tratare cu polimeri prevede fixarea fibrelor în tesatura, cu ajutorul unor punti microscopice de masa plastica, unele de altele, pentru a le împiedica sa se deplaseze si sa se încâlceasca. Astfel desi nu se modifica structura solzoasa a fibrelor, aceste sunt împiedicate sa se miste una în raport cu cealalta. Avantajele sunt multiple: procedeu nu necesita tratarea prealabila a fibrei, structura si calitatile aceste fiind pastrate intacte, iar tratarea se aplica tesaturii sau chiar confectiilor finite, prin simpla înmuiere într-o solutie sau emulsie de polimeri. Pâna în prezent au fost testate mai multe tipuri de polimeri pentru aceasta operatie. Cei mai indicati sunt cei care contin grupari ce permit formarea de legaturi chimice între lanturile moleculare, constituind, dupa aplicare, punti de rasina insolubila, dar moale si elastica, fapt ce elimina pericolul ca stofa sa devina rigida.

Fibrele textile se impart in mai multe grupe :

Fibre naturale ;

Fibre artificiale ;

Fibre sintetice .

Bibliografie

1. Ghid de pregatire:Marketingul afacerilor si mediul concurential al afacerilor(Editura Sigma)

2. Mediul concurential al afacerilor(Editura Oscar Print)

3. Competitivitate si mediu concurential.Promovarea si protejarea concurentei in Uniunea Europeana(Editura Economica)

4. Marketing strategic(Editura Expert)

5. Cum sa ne pastram clientii.Ghid al profitului intr-o era a puterii clientului(Editura ALL)

6. Analiza economico-financiara a intreprinderii. Probleme, abordari, metode, aplicatii. Editia a 2-a(Editura Economica)

Preview document

Lansarea pe piață a produselor textile - Pagina 1
Lansarea pe piață a produselor textile - Pagina 2
Lansarea pe piață a produselor textile - Pagina 3
Lansarea pe piață a produselor textile - Pagina 4
Lansarea pe piață a produselor textile - Pagina 5
Lansarea pe piață a produselor textile - Pagina 6
Lansarea pe piață a produselor textile - Pagina 7
Lansarea pe piață a produselor textile - Pagina 8
Lansarea pe piață a produselor textile - Pagina 9
Lansarea pe piață a produselor textile - Pagina 10
Lansarea pe piață a produselor textile - Pagina 11
Lansarea pe piață a produselor textile - Pagina 12
Lansarea pe piață a produselor textile - Pagina 13
Lansarea pe piață a produselor textile - Pagina 14
Lansarea pe piață a produselor textile - Pagina 15
Lansarea pe piață a produselor textile - Pagina 16
Lansarea pe piață a produselor textile - Pagina 17
Lansarea pe piață a produselor textile - Pagina 18
Lansarea pe piață a produselor textile - Pagina 19
Lansarea pe piață a produselor textile - Pagina 20
Lansarea pe piață a produselor textile - Pagina 21
Lansarea pe piață a produselor textile - Pagina 22
Lansarea pe piață a produselor textile - Pagina 23

Conținut arhivă zip

  • Lansarea pe Piata a Produselor Textile.doc
  • Lansarea pe Piata a Produselor Textile.ppt

Alții au mai descărcat și

Achiziții - SC Textil SRL

Motivaţie În contextul unei evoluţii continue a societăţii atât pe plan tehnologic, cât şi în direcţia dezvoltării şi modernizării condiţiilor de...

Cercetarea condițiilor privind oportunitatea lansării confecțiilor de damă pe piața Emiratelor Arabe Unite

I. PREZENTAREA COMPANIEI TANEX Infiintarea, organizarea, structura: Societatea comerciala TANEX SRL este persoana juridica romana, avand forma...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Te-ar putea interesa și

Mediul Cultural

1. INTRODUCERE Din perspectivă istorică, derularea afacerilor internaţioale prezintă caracteristici de continuitate, dar şi de specificitate...

Managementul proiectelor

Introducere “Succesul reprezintă realizarea progresivă a unui SCOP bine stabilit.” (Dicton Latin) Multe din proiectele din viaţa reală sunt...

Confecții din țesături - studiu de caz - Eurotricot

1.SCURT ISTORIC AL FIRMEI EUROTRICOT Asociatii fondatori ai firmei au o experienta de 20 de ani in domeniul tricotajelor.In urma schimbarilor de...

Analiza strategică și modalități de dezvoltare în cadrul Zara

Introducere Industria textilă este un element fundamental al economiei mondiale. Comerţul internaţional în acest sector a crescut de 60 de ori în...

Logistica și distribuția mărfurilor - Studiu de caz SC Decathlon SA

CAPITOLUL I PREZENTAREA FIRMEI Firma Decathlon este una dintre cele mai cunoscute firme ce deține și comercializează articole sportive într-o...

Politica Comercială Comună

Uniunea Europeana este cel mai mare actor comercial global, acoperind circa 20% din exporturile si importurile mondiale. Ea joaca un rol important...

Managementul producției textile

Cap 1: Dinamica si caracteristicile industriei textile actuale la nivel mondial Piata europeana este cea mai mare piata unica din lume, o piata...

Analiza activității SC Transilana SA

1. Analiza pieţei interne şi externe a societăţii Transilana S.A. este o societate comercială cu capital integral privat, specializată în...

Ai nevoie de altceva?