Lansarea pe piață a vinului Decebal

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: ppt
Pagini : 22 în total
Mărime: 7.10MB (arhivat)
Publicat de: Oana -Valeria M.
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Frone Dumitru Florin
UNIVERSITATEA DE STIINTE AGRONOMICE SI MEDICINA VETERINARA – BUCURESTI FACULTATEA DE MANAGEMENT MASTER AGRIBUSINESS

Extras din proiect

UNIVERSITATEA DE STIINTE AGRONOMICE SI MEDICINA VETERINARA – BUCURESTI FACULTATEA DE MANAGEMENT MASTER AGRIBUSINESS PROIECT STRATEGII DE MARKETING

Lansarea pe piata a vinului Decebal

Vinul in existenta umana

În spaţiul carpatic, geto-dacic, viticultura şi producerea vinului s-au bucurat de preţuire din cele mai îndepărtate timpuri. În perioada cuceririi Daciei de către romani şi ulterior, viticultura şi producerea vinului erau atât de dezvoltate încât, alături de alte bogăţii, constituiau chiar o atracţie pentru popoarele migratoare.

Vinul este o băutură alcoolică cu o compoziţie chimică complexă şi se obţine , în general, prin fermentarea mustului de struguri provenind de la diverse varietăţi ale speciei Vitis vinifera (Viţă de vie). Vinul mai poate fi obţinut şi din alte fructe, flori sau alte ingrediente, dar prin cuvântul

vin simplu se înţelege

întotdeauna vin de struguri.

Istoria aparitiei vinului din Sahateni

Tinand seama de conditiile de maxima favorabilitate a culturii vitei de vie in anul 376 e.n - cand regele vizigot Atamaric a ascuns comoara “closca cu puii de aur” la Pietroasele , in Buzau, la Sahateni un alt tezaur , viile - erau prezente pe dealurile insorite din zona unde au continuat sa isi creeze un excelent renume.

Din aceste motive in anul 1893 se infiinteaza in zona Pietroasele una dintre primele pepiniere viticole din tara si o scoala viticola menita sa formeze pivnicieri si tehnicieni in vinificatie.

Conditiile de clima - un microclimat de tip mediteranean (aici cresc foarte bine migdalul si castanul comestibil) - compozitia solului calcaros, bogat in saruri de fier care favorizeaza obtinerea vinurilor rosii si aromate de marca, si - nu in ultimul rand - traditia locului in aceasta indeletnicire, au impus acesta zona ca una dintre cele mai renumite podgorii din Romania

Din aceste motive, firma noastra a ales sa se ocupe cu producerea si comercializarea de vin.

Informatii despre gama noastra de vinuri

Vinurile de la S.C. Licoarea Vietii prezinta o gama de buna calitate ce se adreseaza unui segment mai mare de consumatori. Desi nu suntem foarte cunoscuti pe piata, pentru ca distribuim produsele noastre local, va garantam cea mai buna calitate, mai ales ca secretul producerii vinului nostru este transmis din generatie in generatie

Toate soiurile sunt vinuri din recolta anului 2000 - 2003 care dupa vinificare si conditionare primara sunt invechite in budane de stejar unde-si perfectioneaza calitatile de gust si buchet, dupa care se imbuteliaza in sticle de 750 ml. Pe eticheta si contraeticheta sunt mentionate principalele caracteristici in conformitate cu legislatia in vigoare.

Firma noastra detine o mai mare varietate de vinuri, despre care puteti afla pe adresa site- ului nostru, insa scopul acestei prezentari este lansarea vinului Decebal.

Vinul Decebal

Vinul Decebal este destinat pentru o gama larga de consumatori, atat domni cat si doamne si domnisoare, datorita gustului deosebit si faptului ca este un vin ecologic, facut din struguri cultivati in conditii ecologice. Acest vin se distinge prin impresia senzoriala deosebita pe care o da culoarea intensa si gustul placut de fructe.

Este un vin demisec, rosu, cu un gust deosebit pe piersica si fructe mediteraneene, aroma si buchetul fiind o combinatie de flori de mar si flori de piersic.

Soiurile de vita de vie pe care le folosim pentru a produce vinul nostru sunt de o calitate exceptionala, nobile, cateva care ne apartin de generatii.

Este un vin de calitate superioara, fiind un vin alb, cu calitati deosebite, consumat la 14-16º C poate insoti preparatele de patiserie, pizza, peste, carne de pasare si deserturi.

Vinul si sanatatea

“Vinul este cea mai sanatoasa si mai igienica bautura”- Louis Pasteur.

El este considerat drept una dintre sursele majore de energie din alimentatia omului.

Se poate conta pe vin ca imbogatitor in potasiu (K- 0,5-1.2 g/l) sau ca vitaminizant.

Vinul era recomandat, în primul rând: pentru proprietăţile antianemice, fortifiante, revigorante şi energizante.

Vinul stimulează pofta de mâncare; dacă se bea în timpul meselor, are efect de stimulare a digestiei

Vinul stimulează sistemul nervos central

Analiza consumatorilor

S-a realizat un studiu de piata pe un esantion de 200 de persoane cu varsta cuprinsa intre 20 si 45 de ani pentru a afla preferintele consumatorilor si a gradului de informare a acestora in ceea ce priveste Vinul de la Sahateni, cu ajutorul unor chestionare de interviu continand 20 intrebari deschise si inchise.

In urma sintetizarii informatiilor culese pe aceasta cale, se poate observa urmatoarea situatie:

Analiza Swot

Puncte Forte ale vinului Decebal

Vinul Decebal are o experienta de peste 100 de ani, transmis din generatie in generatie.

Beneficieaza de o retea de distributie bine dimensionata;

Vinurile noastre au o calitate superioara si datorita zonei climatice favorabile podgoriilor si datorita soiului “mustos” , unic in tara si in Europa.

Dispunem de personal calificat si specializat in vinificatie.

Colaboram cu un somelier francez renumit care ne imbunatateste prin sfaturile sale calitatea vinului.

Analiza Swot

Puncte slabe ale vinului Decebal

presiune promotionala insuficienta, produsele nefiind sustinute printr-o campanie media corespunzatoare;

nu exista inca o distributie a produselor la nivel international.

Conținut arhivă zip

  • Lansarea pe Piata a Vinului Decebal.ppt

Te-ar putea interesa și

Analiza și cercetarea pieței - DogDesign

Firma DogDesign a luat fiinta la data de 1 septembrie 2006 si se bucura de un real succes in randul iubitorilor de catei. Asa cum spune si numele,...

Ai nevoie de altceva?