Lansarea Produsului Aslavital pe o Piață Străină

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 12 în total
Cuvinte : 2059
Mărime: 122.02KB (arhivat)
Publicat de: Septimiu Trandafir
Puncte necesare: 7
ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCUREȘTI Facultatea de Relații Economice Internaționale

Cuprins

  1. 1. Introducere
  2. 2. Scurt istoric
  3. 3. Prezentarea produsului
  4. 4. Indicatori
  5. 5. Metoda scorurilor
  6. 6. Concluzii

Extras din proiect

Introducere

Una dintre cele mai importante decizii pe care trebuie să le ia o firmă care se internaţionalizează este aceea privind pieţele externe pe care va pătrunde. De asemenea, firmele trebuie să decidă unde este cel mai bine să vândă şi unde este cel mai bine să producă.

Deciziile privind localizarea pieţei şi a producţiei sunt interdependente, dar în acelaşi timp deciziile geografice trebuie să fie flexibile, deoarece pe plan internaţional condiţiile sunt în continuă mişcare.

Procesul de selectare a pieţelor externe este un proces foarte important pentru firma care doreşte să se internaţionalizeze datorită următoarelor motive:

- greşelile ca au loc la nivel internaţional sunt mult mai costisitoare decât cele ce au loc pe piaţa internă;

- prin alegerea în mod greşit a unei pieţe externe firma plăteşte mai multe categorii de costuri:

a) costul efectiv al încercării nereuşite de a intra pe piaţa externă;

b) costul oportunităţii pierdute, prin pierderea ocaziei de a intra pe o piață unde ar fi putut avea succes

c) costul psihologic.

Scurt istoric

Farmec este prima şi cea mai importantă companie producătoare de produse cosmetice din România. Povestea companiei începe din 1889 când, la Budapesta, în Imperiul Austro-Ungar, iau naştere Laboratoarele Molnar Moser. O jumătate de secol mai târziu, din acestea se desprinde un mic laborator, Mol-Mos, care îşi desfăşoară activitatea în Cluj-Napoca.

Frumosul şi respectarea tradiţiei au făcut ca din 1945 – an în care erau produse pentru piaţă numai 5 produse – şi până azi să ajungă la un portofoliu de peste 400 de produse dintre care amintim: Gerovital H3, Gerovital Plant, Aslavital, Aver, Charisse, Farmec, Doina, My Deo, Obsesie, Athos, Triumf, Nufăr.

În 1945, Laboratorul Mol-Moş, care avea 6 angajaţi şi producea în principal apă de colonie şi pudră pentru copii, îşi schimbă denumirea în Laboratorul Werzar.

În 1949 laboratorul este naţionalizat şi redenumit Fabrica de Produse Cosmetice Cluj nr.21. Din acest moment se începe producţia de creme, rujuri şi uleiuri de păr.

În 1950, structura portofoliului de produse suferă o serie de modificări succesive, ele ajungând astfel să cuprindă 50 de repere, în majoritate creme şi loţiuni.

În 1967, fabrica primeşte numele de ”Flacăra”. În luna septembrie a aceluiaşi an, prin grija doamnei prof. dr. Ana Aslan, compania devine primul producător de creme şi emulsii Gerovital H3 din România.

Prima producţie de serie a constat în duetul crema de zi hidratantă şi crema de noapte nutritivă. Ambele produse se adresează femeilor cu vârste de aproximativ 40 de ani, pentru tenul care prezintă primele semne de îmbătrânire. Grija faţă de frumos şi de tradiţie, consolidată prin anii de cercetare continuă, a făcut ca, din 1945 - anul în care Farmec realiza 5 produse - şi până în prezent, portofoliul să se extindă la peste 400 de produse.

Printre mărcile produse şi comercializate de Farmec, apreciate pe plan intern şi internaţional, se numără Gerovital H3 prof. dr. Ana Aslan, Gerovital Plant, Aslavital, Farmec, Aslamed, Doina, Ada, Charisse, Obsesie, Athos şi Dermofarm.

Dezvoltarea companiei a fost susţinută de consolidarea permanentă a propriei reţele de distribuţie. În prezent, toate zonele ţării sunt acoperite prin reprezentanţe ale companiei. În acelaşi timp, un accent deosebit a căzut pe dezvoltarea departamentului de marketing şi cercetare şi extinderea colaborării cu importante institute de cercetare, cum ar fi Institutul de Cercetări Chimice Raluca Ripan, Facultatea de Medicină şi Farmacie din cadrul Universitaii Babeş-Bolyai, Universitatea Tehnică Cluj –Napoca.

Produsul / Gama de produse:

Aslavital

Răspunzând cerințelor, devenite în timp obsesii prioritare în lumea cosmeticii, de îngrijire a pielii, de protejare împotriva factorilor nocivi de mediu și de prevenire a fenomenelor de îmbătrânire a tenului, compania Farmec a creat linia de produse cosmetice Aslavital, având la bază o concepție originală, care valorifică potențialul de excepție al Argilei speciale din Munții Pădurea Craiului.

Linia de produse cosmetice Aslavital cuprinde:

Preview document

Lansarea Produsului Aslavital pe o Piață Străină - Pagina 1
Lansarea Produsului Aslavital pe o Piață Străină - Pagina 2
Lansarea Produsului Aslavital pe o Piață Străină - Pagina 3
Lansarea Produsului Aslavital pe o Piață Străină - Pagina 4
Lansarea Produsului Aslavital pe o Piață Străină - Pagina 5
Lansarea Produsului Aslavital pe o Piață Străină - Pagina 6
Lansarea Produsului Aslavital pe o Piață Străină - Pagina 7
Lansarea Produsului Aslavital pe o Piață Străină - Pagina 8
Lansarea Produsului Aslavital pe o Piață Străină - Pagina 9
Lansarea Produsului Aslavital pe o Piață Străină - Pagina 10
Lansarea Produsului Aslavital pe o Piață Străină - Pagina 11
Lansarea Produsului Aslavital pe o Piață Străină - Pagina 12

Conținut arhivă zip

  • Lansarea Produsului Aslavital pe o Piata Straina.docx

Alții au mai descărcat și

Strategie de pătrundere pe piață - SC Farmec SA

I. Scurt istoric al companiei Compania Farmec este un simbol al produselor cosmetice in Romania, dupa aproximativ 120 ani de experienta ramanand...

Lucrare de practică la SC Farmec SA

1.PREZENTARE GENERALA A “S.C. FARMEC S.A.” Denumirea: SOCIETATEA COMERCIALA “FARMEC” S.A. Sediul: Cluj-Napoca, str.H.Barbusse, nr.16, Domeniul...

Program de marketing internațional pentru lansarea unei noi creme Gerovital pe piața din Spania

1) Conditiile ce determina adoptarea programului de marketing international Traditia companiei isi are radacinile la inceputul sec. XX, cand in...

Program de marketing internațional pentru lansarea unei noi creme Gerocossen pe piața din Spania

GEROCOSSEN oferă consumatorilor linii complete de produse pentru îngrijirea şi înfrumuseţarea tenului şi parului, în formule unice, cu principii...

Lansarea unui produs cosmetic pe o piața străină

I. PREZENTAREA GENERALA COMPANIEI GEROVITAL PLANT S.C. Gerovital Cosmetics S.A este o societate cu capital majoritar privat, ce produce şi...

Comportamentul consumatorului - cremă antirid

„Frumusetea e trecatoare”... „Ce conteaza e frumusetea sufletului, nu neaparat cea a chipului”... iata vorbe ce le auzim des de la cei din jur fara...

Lansarea Mărcii GoColor Natural

Capitolul 1.REZUMAT 1.1 Scurt istoric al firmei FARMEC FARMEC este prima şi cea mai importantă companie producătoare de produse cosmetice din...

Plan de Publicitate Gerovital

Planul de publicitate pentru brandul Gerovital H3 Evolution cuprinde două etape importante, respectiv brieful de agenţie şi programul publicitar....

Ai nevoie de altceva?