Lansarea unui produs Cris-Tim pe piața din Spania

Proiect
9/10 (4 voturi)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 28 în total
Cuvinte : 10077
Mărime: 1.28MB (arhivat)
Publicat de: Eugenia Kiss
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Ionel Dumitru
Cris-Tim este o afacere de familie fondata de familia Timis in 1992. La inceput a functionat intr-un chiosc din cartierul bucurestean Militari, de 12 metri patrati, iar cei doi soti Timis erau singurii angajati.

Extras din proiect

Introducere

1. Prezentarea companiei Cris-Tim Romania

Cris-Tim este o afacere de familie fondata de familia Timis in 1992. La inceput a functionat intr-un chiosc din cartierul bucurestean Militari, de 12 metri patrati, iar cei doi soti Timis erau singurii angajati.

Grupul reprezinta astazi o forta, iar din cadrul grupului fac parte nu mai putin de 4 companii, respectiv Cristim 2 Prodcom, Recunostinta Prodcom Impex, Eco-Ferm si Sensconstruct. Producatorul de mezeluri a investit circa cinci milioane euro intr-un nou centru de logistica la Mogosoaia, iar la sfarsitul lui 2006 au fost construite alte doua, la Craiova si Filipestii de Padure.

Cris-Tim este cea mai cunoscuta marca pe piata mezelurilor din Romania, pozitionata pe segmentul premium. Firma opereaza pe o piata alcatuita din peste 1.000 de producatori, dintre care 10 sau 20 sunt jucatori importanti, mjoritatea fiind locali sau regionali. Datorita renumelui castigat in timp, marca Cris-Tim este asociata cu siguranta, calitate, standarde ridicate in producerea si comercializarea mezelurilor, este o marca cu un grad ridicat de vizibilitate, fiind prezenta in toate tipurile de magazine, de la hypermarket-uri, supermaket-uri, magazine de mezeluri si pana la magazine de cartier.

Cris-Tim este lider pe piata mezelurilor din Romania, detinand o cota de piata de 17%, in timp ce in restul Europei producatorii importanti din domeniu detin maximum 5%.

Grupul isi asigura materia prima aproape in totalitate din importuri, fermele proprii de porci si vaci acoperind 5% din necesarul pentru procesare. Cris-Tim a realizat anul trecut o cifra de afaceri de circa 90 milioane de euro, iar pentru anul acesta estimarile companiei indica 120 de milioane de euro. In peste 10 ani de activitate Cris-Tim, a urcat treapta cu treapta pana a ajuns in varf.

Detinand patru fabrici specializate care asigura capacitati de productie de 160-170 de tone/zi, Cris-Tim este astazi lider pe piata mezelurilor, cu un numar total de 2800 angajati, la nivelul intregului grup de companii. Pentru anul 2010, conducerea Grupului Cris-Tim are ca obiectiv depasirea unui volum mediu zilnic de vanzari de 300 tone/zi, respectiv 30% cota valorica de piaţa.

Cris-Tim este cea mai cunoscuta marca pe piata mezelurilor din Romania, avind o imagine foarte puternica pe piata si foarte bine definita in perceptia consumatorilor.

Marca Cris-Tim este solidara cu consumatorii sai preocupati de alimentatia sanatoasa. Cris-Tim este o marca de incredere, care apartine unui producator de mezeluri responsabil, primul din categoria sa. In opinia consumatorilor, produsele Cris-Tim sunt oferite cu “dragoste parinteasca”, iar “Cris-Tim face parte din familie”.

Cu 14 ani de activitate, spun executivii de marketing, marca Cris-Tim este asociata cu siguranta, calitate, standarde ridicate in producerea si comercializarea mezelurilor si o marca avand un grad ridicat de vizibilitate. Responsabili marcii spun ca brand-ul Cris-Tim este prezent in toate tipurile de magazine, de la hypermarket-uri, supermaket-uri, magazine de mezeluri si pana la magazine de cartier.

Cris-Tim este o afacere administrata cu seriozitate si responsabilitate. Societatea comerciala “Cris-Tim” S.R.L, are sediul pe strada Bucurestii Noi, nr. 140, sector 1, din Bucuresti. Telefon: 004.021.202.02.00/312.94.94, fax: 004.021.312.79.46, e-mail: secretariat@cristim.ro.

Numele marcii este alcatuit din alaturarea a doua abrevieri: “Cris” si “Tim”, provenind de la prenumele, respectiv numele directorului acestei companii.

Marca Cris-Tim este insotita de o emblema ce are rolul de a-i conferi o valoare simbolica. S-a adoptat un logo iconografic reprezentat de o imagine specifica obiectului sau de activitate. Acesta este alcatuit din numele marcii redactat cu majuscule albe pe fond rosu, alaturi de imaginea a doi copii incantati de prezenta unui cos cu mezeluri Cris-Tim.

Imaginea transmite consumatorului siguranta unei calitati destinate oricarui tip de consumator, inclusiv copiilor. Sunt alese culorii vii, imaginea fiind incadrata pe un fundal verde, sugerand sanatate, energie si pofta de viata. Acest logo a capatat o valoare specifica in mintea consumatorului, el evoluand odata cu marca pe care o reprezinta.

Cris-Tim este o marca umbrela oferind o gama echilibrata de produse sanatoase, proaspete, regionale si internationale, o gama variata de mezeluri clasice, mezeluri vegetale sau mezeluri pentru copii. Valorile marcii i-au adus, in timp, notorietate, buna reputatie si loialitate.

Sub umbrela Cris-Tim au fost lansate pe rand celebrul Salam Sasesc, Forzoso, Galinia, mezelurile vegetale si mezelurile crud-uscate. De fiecare data, specialistii Cris-Tim au facut ceva deosebit.

Preview document

Lansarea unui produs Cris-Tim pe piața din Spania - Pagina 1
Lansarea unui produs Cris-Tim pe piața din Spania - Pagina 2
Lansarea unui produs Cris-Tim pe piața din Spania - Pagina 3
Lansarea unui produs Cris-Tim pe piața din Spania - Pagina 4
Lansarea unui produs Cris-Tim pe piața din Spania - Pagina 5
Lansarea unui produs Cris-Tim pe piața din Spania - Pagina 6
Lansarea unui produs Cris-Tim pe piața din Spania - Pagina 7
Lansarea unui produs Cris-Tim pe piața din Spania - Pagina 8
Lansarea unui produs Cris-Tim pe piața din Spania - Pagina 9
Lansarea unui produs Cris-Tim pe piața din Spania - Pagina 10
Lansarea unui produs Cris-Tim pe piața din Spania - Pagina 11
Lansarea unui produs Cris-Tim pe piața din Spania - Pagina 12
Lansarea unui produs Cris-Tim pe piața din Spania - Pagina 13
Lansarea unui produs Cris-Tim pe piața din Spania - Pagina 14
Lansarea unui produs Cris-Tim pe piața din Spania - Pagina 15
Lansarea unui produs Cris-Tim pe piața din Spania - Pagina 16
Lansarea unui produs Cris-Tim pe piața din Spania - Pagina 17
Lansarea unui produs Cris-Tim pe piața din Spania - Pagina 18
Lansarea unui produs Cris-Tim pe piața din Spania - Pagina 19
Lansarea unui produs Cris-Tim pe piața din Spania - Pagina 20
Lansarea unui produs Cris-Tim pe piața din Spania - Pagina 21
Lansarea unui produs Cris-Tim pe piața din Spania - Pagina 22
Lansarea unui produs Cris-Tim pe piața din Spania - Pagina 23
Lansarea unui produs Cris-Tim pe piața din Spania - Pagina 24
Lansarea unui produs Cris-Tim pe piața din Spania - Pagina 25
Lansarea unui produs Cris-Tim pe piața din Spania - Pagina 26
Lansarea unui produs Cris-Tim pe piața din Spania - Pagina 27
Lansarea unui produs Cris-Tim pe piața din Spania - Pagina 28

Conținut arhivă zip

  • Lansarea unui Produs Cris-Tim pe Piata din Spania.doc

Alții au mai descărcat și

Plan de Marketing - Deschiderea unui Restaurant

SCURTA INTRODUCERE Motto : A mânca diferit este întotdeauna ceea ce cautam când împingem usa unui restaurant O conjunctura acceptabila, o reala...

Comunicarea de Marketing și Promovarea la Compania Coca-Cola

INTRODUCERE „Nevoia de comunicare reprezintă un element definitoriu pentru orice relaţie interumană. În prezent, multitudinea de canale şi de...

Comunicarea Integrată de Marketing în Lansarea Produsului Coca-Cola Zer0

Introducere Comunicarea integrată de marketing este un concept care se necesita să apără în condiţiile în care există atâtea mărci care comunică...

Strategii de Marketing Folosite de Compania Ursus România

Capitolul 1 Marketingul teorie şi practică Ultimele decenii ale acestui secol au impus un nou concept – MARKETING – ce se vehiculează cu mare...

Politici de Marketing în Domeniul Vinurilor Spumante

CAPITOLUL I ABORDARI CONCEPTUALE PRIVIND POLITICA DE MARKETING A INTREPRINDERII Arta marketingului consta in a sti sa planifici si sa organizezi...

Prezentarea și Promovarea Mixului de Marketing pentru Bunuri Agroalimentare

CAPITOLUL I: PROMOVAREA, COMPONENTĂ A MIX-ULUI DE MARKETING AL FIRMEI I.1. IMPORTANŢA ŞI FORMELE PROMOVĂRII Tehnicile de promovare sunt foarte...

Planul de marketing - apa minerală Căciulata

I. MISIUNEA SI OBIECTIVELE FIRMEI Misiunea firmei Misiunea firmei este de a regasi in fiecare pahar cu apa Caciulata armonia, energia minerala,...

Mixul de marketing al companiei Nestle studiu de caz comparativ pentru țările România, Pakistan, Italia și Japonia

Istoria Nestlé In anii 1860, productia de mancare era o activitate la scara mica. Dar pe masura ce conditiile de trai au inceput sa se schimbe...

Ai nevoie de altceva?