Lansarea unui produs pe piața Irlandei - mierea de albine Roua Florilor

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 21 în total
Cuvinte : 7600
Mărime: 1.24MB (arhivat)
Publicat de: Violeta Văduva
Puncte necesare: 8
Academia de Studii Economice Facultatea de Marketing

Cuprins

  1. CUPRINS 2
  2. LANSAREA MĂRCII ”ROUA FLORILOR”, MIEREA DE ALBINE A COMPANIEI APIDAVA ÎN IRLANDA 3
  3. CAPITOLUL I – GENERALITĂȚI 3
  4. 1.1.PREZENTAREA COMPANIEI APIDAVA 3
  5. 1.2.MOTIVAȚIA ALEGERII COMPANIEI APIDAVA, A PIEȚEI IRLANDEZE ȘI A PRODUSULUI CE URMEAZĂ A FI LANSAT PE O PIAȚĂ STRĂINĂ – MIEREA DE ALBINE 4
  6. CAPITOLUL II – ANALIZA PIEȚEI 6
  7. 2.1.IDENTIFICAREA CONCURENȚILOR DE PE PIAȚA IRLANDEZĂ 8
  8. 2.2.DESCRIEREA COMPORTAMENTULUI CONSUMATORILOR ÎN CEEA CE PRIVEȘTE SEGMENTAREA PIEȚEI MIERII DIN IRLANDA 9
  9. CAPITOLUL III – PROGRAMUL EFECTIV DE MARKETING 10
  10. CAPITOLUL IV – EVALUARE ȘI CONTROL 16

Extras din proiect

Capitolul I – Generalități

1.1.Prezentarea companiei Apidava

Totul a început în anul 1992, ca o mică afacere de familie, cu doar 2 angajaţi şi cu cei 50 de stupi ai domnului Victor Mateş. Acesta a moştenit plăcerea pentru apicultură de la bunicul său şi a transformat-o într-un hobby, între anii 1980 -1992.

La început toată producţia de miere era extrasă, ambalată şi etichetată manual de membrii familiei, fiind livrată direct cu maşina proprie, de către domnul Mateş la primele magazine private din Bucureşti şi din alte câteva oraşe mari din ţară.

Compania s-a dezvoltat odată cu apariţia marilor lanţuri de magazine şi a crescut în timp, învăţând să se alinieze cerinţelor de producţie şi calitate impuse de normele Uniunii Europene.

S.C. Apis Prod S.R.L. 1992, devenită S.C. Apidava S.R.L. în 2008

Încă din anul 2001 firma a început să facă exporturi, în prezent 60% din cifra de afaceri fiind reprezentată de valoarea acestora.

În septembrie 2007, firma S.C. APIS PROD S.R.L. şi-a schimbat denumirea în S.C. Apidava S.R.L. din dorinţa de a evidenţia tradiţia românească în domeniul mierii, tradiție menținută de pasiunea domnului Mateș pentru albine şi stupărit, pe care a dobândit-o în urmă cu 25 de ani.

«Apidava» provine de la cuvântul dacic «dava», care însemnă aşezare, locuinţă fortificată, şi cuvântul «api» care provine de la latinescul apis = albină. Rădăcinile dacice şi latine ale poporului român au făcut în așa fel încât numele ales pentru companie să reprezinte meleagurile românești și calitatea superioară autohtonă.

Apidava poate fi considerată astăzi fortăreaţa mierii, locul în care se produce doar miere 100% naturală, un produs excepțional obținut din flora deosebită a Podişului Transilvaniei, şi cu o calitate garantată.

Experiența în obţinerea, selectarea şi sortarea mierii de calitate, a modului de păstrare, ambalare şi promovare a produselor, toate, la un loc, au contribuit la dezvoltarea companiei, astfel încât clienţii au beneficiat de produse cu un înalt grad calitativ, de cea mai bună miere de pe piaţă, clasând compania Apidava pe locul 1 în preferinţele consumatorilor.

1.2.Motivația alegerii companiei Apidava, a pieței irlandeze și a produsului ce urmează a fi lansat pe o piață străină – mierea de albine

Mierea de albine este o sursă valoroasă de alimentație, formată din substanțe zaharoase, produse de albine prin transformarea enzimatică a nectarului floral sau a sucurilor extraflorale, urmată de depozitarea ei în celulele fagurilor.

Mierea reprezintă un izvor de sănătate și o sursă naturală de energie, având efecte miraculoase asupra organismului uman putând fi asimilată de către acesta cu foarte mare ușurință. Ea este și un tonic excelent în întărirea sistemului imunitar, se folosește în tratarea a diverse boli și combate atât oboseala fizică, cât și cea psihică. Așadar, mierea de albine este utilizată pentru a lupta împotriva diferitelor probleme de sănătate, dar și pentru a revigora tenul sau întreg organismul prin intermediul multitudinii de efecte benefice pe care le are.

Din aceste motive, produsul pe care l-am ales pentru a-l lansa pe o piață străină este tocmai această miere de albine – un produs care are un număr impresionant de întrebuințări.

Iar în acest sens, compania autohtonă pe care am ales-o în vederea lansării unui astfel de produs în afara granițelor țării este S.C. Apidava S.R.L. Motivele pentru care am ales această companie sunt nenumărate. Printre acestea se numără și faptul că mierea produsă de această organizație este născută din pasiunea și iubirea pentru natură, motiv pentru care compania a fost premiată pentru calitate la cel mai important Concurs Internațional al Mierii - APIMONDIA 2009, obținând la secțiunea Zona Temperată două medalii extrem de valoroase: o medalie de Argint pentru mierea de tei și o medalie de Bronz pentru mierea polifloră.

În perioada 15-20 Septembrie 2009, a avut loc în Franța, la Montpellier, a 41-a ediție a Congresului Internațional Apimondia, care găzduiește cel mai mare Târg de Miere și Produse Apicole din întreaga lume.

În cadrul acestui Congres are loc și cel mai important Concurs de Miere cu participarea internațională a peste 100 de producători de miere de pe toate cele 5 continente.

Premiile s-au acordat în funcție de calitatea, gustul și aroma mierii, fiecare sortiment de miere fiind supus mai multor teste și analize fizico-chimice pentru stabilirea purității și calității sale.

Aceste medalii reprezintă pentru compania Apidava o recunoaștere pe plan internațional a calității produselor pe care le comercializează. Compania va avea dreptul să-și promoveze sortimentele premiate pe toate canalele de vânzare, prin introducerea pe etichetă a unui simbol al medaliei primite.

Preview document

Lansarea unui produs pe piața Irlandei - mierea de albine Roua Florilor - Pagina 1
Lansarea unui produs pe piața Irlandei - mierea de albine Roua Florilor - Pagina 2
Lansarea unui produs pe piața Irlandei - mierea de albine Roua Florilor - Pagina 3
Lansarea unui produs pe piața Irlandei - mierea de albine Roua Florilor - Pagina 4
Lansarea unui produs pe piața Irlandei - mierea de albine Roua Florilor - Pagina 5
Lansarea unui produs pe piața Irlandei - mierea de albine Roua Florilor - Pagina 6
Lansarea unui produs pe piața Irlandei - mierea de albine Roua Florilor - Pagina 7
Lansarea unui produs pe piața Irlandei - mierea de albine Roua Florilor - Pagina 8
Lansarea unui produs pe piața Irlandei - mierea de albine Roua Florilor - Pagina 9
Lansarea unui produs pe piața Irlandei - mierea de albine Roua Florilor - Pagina 10
Lansarea unui produs pe piața Irlandei - mierea de albine Roua Florilor - Pagina 11
Lansarea unui produs pe piața Irlandei - mierea de albine Roua Florilor - Pagina 12
Lansarea unui produs pe piața Irlandei - mierea de albine Roua Florilor - Pagina 13
Lansarea unui produs pe piața Irlandei - mierea de albine Roua Florilor - Pagina 14
Lansarea unui produs pe piața Irlandei - mierea de albine Roua Florilor - Pagina 15
Lansarea unui produs pe piața Irlandei - mierea de albine Roua Florilor - Pagina 16
Lansarea unui produs pe piața Irlandei - mierea de albine Roua Florilor - Pagina 17
Lansarea unui produs pe piața Irlandei - mierea de albine Roua Florilor - Pagina 18
Lansarea unui produs pe piața Irlandei - mierea de albine Roua Florilor - Pagina 19
Lansarea unui produs pe piața Irlandei - mierea de albine Roua Florilor - Pagina 20
Lansarea unui produs pe piața Irlandei - mierea de albine Roua Florilor - Pagina 21

Conținut arhivă zip

  • Lansarea unui Produs pe Piata Irlandei - Mierea de Albine Roua Florilor.doc

Alții au mai descărcat și

Magazin Specializat Intersport

Capitolul I : Prezentarea generală a magazinului Istoric În 1968, 10 organizaţii naţionale de succes au congregat, având în minte un singur scop...

Lansarea unui Produs

CAP. I ANALIZA PIEŢEI DE DESFACERE 1.1. Identificarea pieţei Firma S.C. CRISTAL S.R.L. are ca obiect de activitate producţia şi comercializarea...

Plan de marketing - ciocolată Lindt cu piper

INTRODUCERE Compania elevetiana, Lindt & Sprüngli AG, ce datează din anul 1845, este un brand de renume mondial şi are ca prim obiectiv...

Marketing internațional - berea Stejar

1.1. Bere – prezentare succinta Berea a fost bautura populara de mult timp. Tablele babiloniene de lut prezinta retete detaliate de bere, ce se...

Metode Avansate de Analiza a Datelor de Marketing

1. Identificarea setului de date Baza de date in SPSS a fost contruita pe baza unui chestionar care urmareste determinarea comportamentului...

Proiect marketing - Crema de fata intens hidratantă Farmec Goat's Milk

1. Introducere Istoricul firmei S.C. FARMEC S.A. este cel mai mare producător de cosmetice din România și unul dintre cei mai importanți din...

Apicultura - o afacere de succes

1. Generalități Încă din cele mai vechi timpuri omul s-a simțit atras de activități cu profit și care să provină din productie proprie . Oamenii...

Metode Avansate de Analiză a Datelor de Marketing

I. Stabilirea obiectivelor și a ipotezelor A) Stabilirea obiectivelor. Cercetarea de marketing are ca scop un singur obiectiv și anume: studierea...

Ai nevoie de altceva?