Lentile de Contact

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 26 în total
Cuvinte : 22651
Mărime: 342.72KB (arhivat)
Publicat de: Mihnea Drăgoi
Puncte necesare: 9

Cuprins

  1. Capitolul 1:Piata
  2. 1.1. Ideantificare
  3. 1.2. Caracterizare
  4. 1.3. Segmentare
  5. 1.4. Piata tinta
  6. Capitolul 2:Produsul
  7. 2.1. Componentele de marketing ale produsului
  8. 2.1.1. Componentele fizice ale produsului
  9. 2.1.2. Functile produsului
  10. 2.1.3. Sisteme de sustinere
  11. 2.2. Linia de produse
  12. 2.3. Ciclul de viata
  13. 2.4. Concurenta
  14. 2.5. Diferentierea si pozitionarea produsului
  15. Capitolul 3:Promovarea
  16. 3.1. Reclama
  17. 3.2. Relatiile publice
  18. 3.3. Promovarea vanzarilor
  19. 3.4. Bugetul defalcat
  20. Capitolul 4:Distributia
  21. 4.1. Intesintatea retelei de distributie si extinderea teritoriala
  22. 4.2. Structura canalului de distributie
  23. Capitolul 5:Pretul
  24. 5.1. Factori ce influenteaza nivelul preturilor
  25. 5.2. Strategii de pret
  26. 5.3. Stabilirea nivelului preturilor

Extras din proiect

Capitolul I.

Analiza pietei

1.1 Identificarea pietei

Ochi superbi ascunsi de ochelari,machiajul care nu prea poate fi scos in evidenta din pricina acelorasi ochelari sau dorinta de a purta ochelari de soare care nu poate fi implinita tot din pricina lor???Solutia la toate acestea ???.....Lentilele de contact!!!

Y-MAGE este viziunea noastra asupra lumii.Tu cum vezi lumea din jur…..dar mai ales cum te vede lumea pe tine…????

Intreprinderea a fost fondata la 10 august 2004 la initiativa unor oameni indreptati spre frumos,estetic si extravagant.

Firma (sediul,laboratoarele de analiza si productie,cabinetul) se afla in orasul Iasi,bulevardul Carol I ,nr.7,dispune de un personal de 25 de angajati.Obiectul de activitate este reprezentat de producerea si comercializarea lentilelor de contact,firma urmand sa lanseze o noua gama lentile de contact estetice,ce poarta denumirea “Y-MAGE”.Serviciile noastre va sunt puse la dispozitie la orice ora in materie de look si style,garantandu-va o gama extinsa de produse oftalmologice.

Piata noastra de adresare este formata din persoane de sex feminin,dar si de sex masculin,cu varste cuprinse intre 15 si 35 de ani din judetul Iasi,accentul punandu-se in special pe locuitorii mediului urban.Piata produsului este formata dintr-un numar mare de indivizi,dupa cum arata si statisticile din Anuarul pe anul 2006: 415394 sunt femei; iar numarul barbatilor este de 401516.

In ceea ce priveste concurenta,aceasta este una oarecum puternica intrucat numarul firmelor cu acelasi profil din judet este in continua crestere.Ca principali competitori putem mentiona urmatoarele firme:Mater Optica,Slide Vision,Color-U,etc.

Principalul concurent il reprezinta Color-U,firma cu extindere nationala,cu sediul central in Bucuresti(oras care se afla si in perspectiva noastra de extindere,vizat in stategia de dezvoltare).

Criteriul de selectie principal il reprezinta veniturile indivizilor.Sub acest aspect putem imparti piata lentilelor de contact estetice Y-MAGE in doua sub categorii:

-lentile de contact adresate consumatorilor cu un venit relativ ridicat(cuprins intre 1200-2200 RON);aceste lentile avand o calitate superioara diferind prin materialul din care sunt produse,culori si perioada de utilizare.In cazul cererii pentru acest tip de produse se observa o constanta pe piata.

-lentile de contact ce se adreseaza persoanelelor cu un venit mediu(cuprins intre 800-1200 RON);caracterizate printr-o calitate medie,doar nuantand culoarea ochilor,spre deosebire de celelelalte,avand de asemenea un pret acceptabil.Pentru acestea preconizam o evolutie crescanda a cererii pe piata.

Stiind ca populatia totala a judetului Iasi este de 816910 de locuitori,dintre care 415934 sunt femei ,iar 401516 sunt barbati,iar 144056 dintre femei au varsta cuprinsa intre 15 si 35 de ani si 148619 dintre barbati au aceasi medie de varsta putem afirma ca o mare parte dintre acestia sunt consumatorii nostri efectivi,restul fiind reprezentati de nonconsumatori relativi(acestia fiind reprezentati de persoanele de sex masculin si femenin cu varste sub 15 ani dar si persoanele care nu dispun de venituri suficiente sau fie amana cumpararea din diverse motive persoanle sau conjuncturale) si nonconsumatori absoluti(aici intra persoanele cu probleme oftalmologice grave-conjunctivita,sindromul de ochi uscat,secretii lacrimale-dar si persoanele care nu au varsta corespunzatoare-copii si batranii).

1.2 Caracterizarea pietei

Y-MAGE se adreseaza persoanelor de ambele sexe,incepand cu tinerii adolescenti (15 ani)cunoscuti pentru capriciile varstei in priviinta schimbarii look-ului si pana la persoanele de varsta a II-a(pana in 35 de ani) care doresc scoaterea in evidenta a calitatilor fizice,ascunzand sau diminuand defectele ochiului.

Subliniem faptul ca firma noastra prezinta o gama variata de produse existente la ora actuala pe piata,ce respecta pretentiile clientilor privind forma culoarea si materialul lentilelor.

Indicatorii pietei lentilelor de contact se prezinta astfel:

Capacitatea pietei(Cp),determinata pe baza relatiei Cp=N*I (unde N=numarul de consumatori si I=intensitatea medie de consum) este de circa 10190.

Potentialul pietei indica cat anume ar putea fi valoarea totala a vanzarilor la un anumit nivel de pret si in condiitiile unui anumit nivel al venitului,calculat dupa formula Pp=Cp*P*ξ,unde Cp este capacitatea pietei,P=nivelul pretului iar ξ=coeficient de elasticitate.Potentialul pietei s-a estimat la 130800RON.

Volumul pietei este marimea reala ce exprima cantiatatea de consum dintr-o perioada anterioara.Acesta a fost la nivelul anului 2005 de 8200unitati.

1.3 Segmentarea pietei

In urma unei analize a produsului pe piata s-a ajuns la urmatoarele constatari privind clasificarea lentilelor de contact estetice,dupa criteriile:

▪in functie de mediul rural/urban:

-se poate observa ca din totalitatea numarului de 816910 de locuitori ai judetului Iasi,aproximativ 65%(531000) locuiesc in mediul urban;dintre acestia aproximtiv 9000 persoane utilizeaza lentile de contact;din restul de 35%(285910),locuitori ai mediului rural,se inregistreaza un numar de aproximativ 1100 consumatori.

▪in functie de venitul populatiei:

-persoane cu venituri scazute cuprinse intre 350-700RON(~350000 indivizi la nivel de judet);in aceasta categorie numarul utilizatorilor este foarte scazut(aproximativ 2% din capacitatea pietei)

-persoane cu venituri medii,cuprinse intre 800-1200RON(~416910 indivizi);aici numarul clientilor creste substantial(41% din capacitatea pietei);

-persoane cu venituri peste 1200RON(~50000 indivizi);acestia acopera restul de 57% din capacitatea pietei;acestia sunt motivati in achizitionarea produselor,apeland la lentilele de calitate superioara.

▪in functie de materialul din care este confectionat produsul:

-lentilele de contact din plastic,sunt folosite de majoritatea consumatorilor(~60% adica 6114 indivizi) datorita faptului ca sunt mai usoare,lejere si ieftine;

-lentilele de contact din sticla au un grad mai redus de utilizare(~25% adica 2547 indivizi);

-lentilele de contact din silicon care sunt utilizate intr-o masura mica (~15% adica 1530 indivizi) datorita faptului ca au un cost de productie ridicat si implicit un pret inaccesibil tuturor.

▪in functie de sex

-majoritatea celor care achizitioneaza lentile de contact sunt femeile(~70% adica 7133 persoane) acestea fiind mult mai preocupate de aspectul fizic si de imaginea lor,incercand mereu noi modalitati de schimbare a look-ului;restul de 30%(3057 indivizi) e reprezentat de barbati care sunt oarecum mai reticenti decat femeile,in aceasta privinta.

1.4.Piata tinta

Intrucat numarul persoanelor cu varsta cuprinsa intre 15 si 35 de ani,din judetul Iasi,este de 292675 avem in vedere selectarea unei nise de 3% dintre acestia(~8780) care sa reprezinte piata noastra tinta.

Acest segment va fi format din persoane de ambele sexe (majoritar femei),locuitori ai mediului urban,persoane puternice,dinamice,originale ce vor sa-si adauge un plus de frumusete si extravaganta si sa-si scoata in evidenta personalitatea debordanta.

Y-MAGE vine in intampinarea clientilor sai printr-o gama variata de produse si servicii care sta la dispozitia lor,printr-un personal calificat in materie.Oferim clientului deasemenea de un control olftalmologic anterior cumpararii(acesta fiind gratuit),iar la fiecare achizitie ulterioara acesta va beneficia de o reducere de pret.

Preview document

Lentile de Contact - Pagina 1
Lentile de Contact - Pagina 2
Lentile de Contact - Pagina 3
Lentile de Contact - Pagina 4
Lentile de Contact - Pagina 5
Lentile de Contact - Pagina 6
Lentile de Contact - Pagina 7
Lentile de Contact - Pagina 8
Lentile de Contact - Pagina 9
Lentile de Contact - Pagina 10
Lentile de Contact - Pagina 11
Lentile de Contact - Pagina 12
Lentile de Contact - Pagina 13
Lentile de Contact - Pagina 14
Lentile de Contact - Pagina 15
Lentile de Contact - Pagina 16
Lentile de Contact - Pagina 17
Lentile de Contact - Pagina 18
Lentile de Contact - Pagina 19
Lentile de Contact - Pagina 20
Lentile de Contact - Pagina 21
Lentile de Contact - Pagina 22
Lentile de Contact - Pagina 23
Lentile de Contact - Pagina 24
Lentile de Contact - Pagina 25
Lentile de Contact - Pagina 26

Conținut arhivă zip

  • Lentile de Contact.doc

Alții au mai descărcat și

Economie și Marketing

PLANIFICAREA STRATEGICA Satisfactia clientului presupune un efort total din partea tuturor compartimentelor firmei (si nu numai din partea...

Lentile de Contact

Introducere Lentilele de contact sunt sunt dispozitive medicale, folosite în special pentru a corecta diverse vicii de vedere: miopie,...

Lentile Estetice

Rezumat introductiv: O lentilă de contact este un disc hidrofilic care pluteşte pe cornee. Există nenumărate opţiuni. La fel ca şi lentila...

Cravata - proiect marketing

I.PIATA 1.1. IDENTIFICARE Cea mai utilizata dintre acceptiuni conceptului de piata a produse din firma noastra Dany este spatial geografic unde...

Serviete

SC. PIEL-ART.SA. Iaşi,str. Sărărie, nr. 12 Bd. Ştefan cel Mare, nr. 15 Tel. 0232/234 787 Prezenta pe piaţa ieşeană de la 01.06.2002, SC....

Proiect Marketing - Vitally

Cap. 1. Rezumat introductiv Proiectul de faţă ne va prezenta configurarea mixului de marketing pentru produsul „VITALLY”, un produs care asigură...

Marketingul în domeniul turismului - firma SC Normandia SRL

INTRODUCERE Conceptul de marketing Din perspectivă etimologică, cuvântul “marketing” reprezintă participiul prezent al verbului “to market” care,...

Achiziții - lentile de contact

Argument: Luând în considerare numărul în continuă creştere al persoanelor cu deficienţe de vedere care caută o soluţie cât mai comodă la problema...

Te-ar putea interesa și

Analiza Viciului de Refracție - Astigmatismul Miopic Compus

Motto: ,, prin văz se simte frumuseţea celor înfăptuite de Dumnezeu şi mai cu seamă a lucrurilor care duc la iubire” Leonardo da Vinci, Tratat...

Lentile de Contact

Introducere Lentilele de contact sunt sunt dispozitive medicale, folosite în special pentru a corecta diverse vicii de vedere: miopie,...

Sisteme terapeutice cu eliberare controlată de uz oftalmic

Introducere Încă din cele mai vechi timpuri, oamenii au căutat leacuri pentru bolile lor. Vracii triburilor, care pot fi considerați și primii...

Îngrijirea Pacientului cu Cataractă

ARGUMENT Cataracta reprezintă opacifierea cristalinului care în mod normal este transparent şi clar. Numeroase teorii au căutat să explice...

Lentile Estetice

Rezumat introductiv: O lentilă de contact este un disc hidrofilic care pluteşte pe cornee. Există nenumărate opţiuni. La fel ca şi lentila...

Lentile de contact

Lentilele de contact reprezintă o alternativă în corecția viciilor de refracție și nu numai. Comparativ cu corecția aeriană lentilele de contact...

Marketing - Lentile de Contact

I. Problema decizională Pe baza datelor obținute în urma cercetării, intenționăm să lansăm un nou model de lentile de contact, ,,OptiColours” care...

Ochiul

INTRODUCERE Am aflat de când lucrez în optică, că ochiul este unul dintre cele mai complexe organe de simț și cred că furnizează organismului 80%...

Ai nevoie de altceva?