Mix de marketing - baterii reîncărcabile

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 5 fișiere: doc, ppt
Pagini : 25 în total
Cuvinte : 4770
Mărime: 1.05MB (arhivat)
Puncte necesare: 10
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Andrei Maxim

Cuprins

  1. 1. Rezumat
  2. 2. Produsul
  3. 2.1.Atribute
  4. 2.2.Sistem de sustinere
  5. 2.3.Diferentierea produsului
  6. 3. Pretul
  7. 3.1.Strategia de pret
  8. 3.2.Nivelul pretului
  9. 4. Promovarea
  10. 4.1. Reclama
  11. 4.2. Tehnica de promovare
  12. 5. Distributia
  13. 5.1. Extinderea teritoriala a distributiei
  14. 5.2. Intensitatea retelei de distributie si structura canalelor

Extras din proiect

1. Rezumat

SC Pure Energy SA este una dintre cele mai mari companii de produse electronice din lume şi cea mai importantă de baterii reîncarcabile din Europa. Potrivit conceptului de marcă Pure Energy, designul transformă tehnologia în soluţii la îndemână, de la produse la interfeţe şi mijloace de comunicare. Pure Energy,creează tehnologii destinate îmbunătăţirii calităţii vieţii, numărându-se printre cele mai importante organizaţii private de cercetare din România joacă unul dintre cele mai importante roluri în regiunea de Sud-Est a Europei în ceea ce priveşte recunoasterea mărcii.

In Romania peste 40 de milioane de baterii alcaline sunt introduse pe piata.Mai mult decat atat , in urmatorii ani vor aduce si cheltuieli mai mari in randul consumatorilor deoarece costurile cu reciclarea vor suferi o o crestere importanta odata cu normele UE privind colectarea si reciclarea bateriilor care a devenit obligatoriu pentru toate statele membre.Totusi, exista o solutie convenabile pentru aceasta problema: daca bateriile alcaline vor fi inlocuite cu bateriile reinacarcabile numarul acestora va scadea datorita posibilitatii acestora de utilizare de pana la 1000 ori.Un alt aspect in favoarea acestor tipuri de baterii este faptul ca sunt ecologice. In aceasta lucrare ne-am propus sa culegem date cu privire la opiniile si intentiile populariei in ceea ce priveste utilizarea bateriilor.

Segmentul tinta este format din consumatori care utilizeaza baterii reincarcabile de 1-5 ori odata la 2 saptamani (53,33%). Ambalajul joaca si el un rol destul de important pentru aproximativ jumatate din piata tinta. Aspectele cele mai cautate la baterii sunt durabilitatea si rezistenta. Consumatorii potentiali sunt dispusi sa achizitioneze baterii iar 50% din subiecti doresc sa plateasca intre 11-30 lei. In ceea ce priveste reincarcarea, ei doresc sa aiba atat reincarcare electrica cat si solara (63,33%). Doresc sa dispuna de toate mijloacele de informare, iar postul de televiziune cel mai urmarit este Pro Tv-ul. Locul de distributie preferat de subiecti este super market-ul.Piata tinta este reprezentata in cea mai mare proportie de persoane cu varsta cuprinsa intre 18 si 25 ani, care au absolvit liceul sau facultatea, provin din mediul urban si au un venit ce depaseste in medie 300 lei.

Aceasta lucrare are ca obiectiv sa stabileasca cateva aspecte importante pe care SC Pure Energy SA trebuie sa le indeplinesca pentru a introduce pe piata produsul pe ca re doreste sa-l lanseze.in scopul de a realiza acest lucru se vor aborda urmatoarele teme:

-produsul

-pretul

-promovarea

-dispributia

SC Pure Energy SA are ca principal obiectiv sa satisfaca nevoile consumatorilor aducand la dispozitia acestora un produs care satisface o multitudine de necesitati pe care celelalte baterii nu le-au satisfacut.

2.Produsul

2.1. Atribute

Produsul reprezinta principala componenta a mixului de marketing. Fara aceasta componenta celelalte nu au nici o relevanta. Podusul pe care firma doreste sa-l introduca pe piate este bateria reincarcabila electric si solar, DuoEnergy.

Bateriile DuoEnergy vor fi distribuite pe piata in format AA/R3 si R6 si pot fi utilizate pentru camera digitale, telecomanda, periuta de dinti electrica, MP3 playere si multe alte produse ce functioneaza pe baza de baterii R3 si R6.

Aceasta baterie va avea culorile verde si albastru, dimensiunea de 48 mm , o greutate de 16 g si va avea forma cilindrica.

Principalele functii pe care firma Pure Energy le urmareste la bateriile reincarabile DuoEnergy sunt:

- durabilitate

- performanta

- calitate superioară

- rezistenta

- accesibilitate

Pentru produsul promovat avem ca accesoriu un incarcator cu urmatoarele carateristici: incarcatorul Pure Energy ”Ni-MH batery charger” dimensiunea lungime-118 mm; latime-74 mm; inaltime-32 mm, greutatea de 385 g, culoarea albastru cu inscris argintiu, la o alimentarea putandu-se reincarca patru baterii. Incarcatorul reprezinta un avantaj pe are firma noastra il ofera consumatorilor. Acesta se poate achizitiona atat la promotie cat si individual.

Preview document

Mix de marketing - baterii reîncărcabile - Pagina 1
Mix de marketing - baterii reîncărcabile - Pagina 2
Mix de marketing - baterii reîncărcabile - Pagina 3
Mix de marketing - baterii reîncărcabile - Pagina 4
Mix de marketing - baterii reîncărcabile - Pagina 5
Mix de marketing - baterii reîncărcabile - Pagina 6
Mix de marketing - baterii reîncărcabile - Pagina 7
Mix de marketing - baterii reîncărcabile - Pagina 8
Mix de marketing - baterii reîncărcabile - Pagina 9
Mix de marketing - baterii reîncărcabile - Pagina 10
Mix de marketing - baterii reîncărcabile - Pagina 11
Mix de marketing - baterii reîncărcabile - Pagina 12
Mix de marketing - baterii reîncărcabile - Pagina 13
Mix de marketing - baterii reîncărcabile - Pagina 14
Mix de marketing - baterii reîncărcabile - Pagina 15
Mix de marketing - baterii reîncărcabile - Pagina 16
Mix de marketing - baterii reîncărcabile - Pagina 17
Mix de marketing - baterii reîncărcabile - Pagina 18

Conținut arhivă zip

  • Atat pe ambalaj cat si pe eticheta avem prezentata si firma producatoare.doc
  • MIX DE MARKETING.ppt
  • Mk baterii..doc
  • pliant.doc
  • prima pagina mix de marketing.doc

Te-ar putea interesa și

Proiect turism - Bulgaria

I.1. Scurta prezentare - Denumirea oficială : Republica Bulgaria - Capitala : Sofia, 1.173.813 locuitori - Cele mai mari oraşe din Bulgaria sunt...

SC Orologiu SRL

I Cercetarea pieței SC Orologiu SRL s-a înființat în anul 2005 având ca obiect de activitate producerea și comercializarea ceasurilor de mână....

Travel Camp

Analiza preliminară-Piața și Concurența Facem parte din departamentul de marketing al firmei TravelCamp. Firma noastră decide să lanseze pe piața...

Ai nevoie de altceva?