Mixul de marketing a șamponului pentru câini

Proiect
7/10 (2 voturi)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 14 în total
Cuvinte : 4309
Mărime: 413.06KB (arhivat)
Publicat de: Bucur Ifrim
Puncte necesare: 6

Extras din proiect

Momentele petrecute alături de prietenii noştrii necuvântători sunt greu de uitat, deoarece ei ne sunt alături mereu, ne amuză demonstându-ne zilnic dragostea şi recunoştinţa. De aceea nu ar trebui neglijaţi şi ar trebui să ne preocupe în mod deosebit sănătatea şi îngrijirea lor. În momentul de faţă, oamenii îi tratează ca pe unul dintre membrii familiei lor acordându-le o atenţie sporită.

Firma “DogStyle” cu sediul în Iaşi, strada Primăverii, bl. T1, scara A, ap1, are ca obiect de activitate producerea şi comercializarea produselor pentru îngrijirea animalelor de companie. Firma noastră decide să lanseze în România un produs inovativ care să o reprezinte şi prin care se va diferenţia de firmele concurente, acesta fiind şamponul pentru câini, antiparazitar şi împotriva căderii părului.

Pentru a studia preferinţele consumatorilor, firma a realizat un chestionar aplicat asupra unui eşantion de 30 de persoane, în 3 locaţii diferite ale oraşului Iaşi: Parc Copou, Grădina Botanică, Piaţa Unirii. La acest chestionar au răspuns persoane din Iaşi cu vârsta cuprinsă între 18-65 ani, de sex feminin şi masculin.

Din totalul persoanelor care au compus eşantionul, 18 persoane au fost de sex feminin şi restul de 12 persoane de sex masculin, majoritatea respondenţilor fiind pensionari cu vârsta de peste 50 de ani, pe locul doi situându-se persoanele casnice.

În urma studiului de piaţă realizat pentru lansarea noului produs, şamponul antiparazitar şi împotriva căderii părului, firma DogStyle a hotărât ca acesta se va numi IBM_Clean. După analizarea datelor, firma a stabilit că va acorda o atenţie deosebită calităţii produsului, dar şi ambalajului deoarece s-a constatat în urma cercetării că acesta influienţează decizia de cumpărare.

Noul şampon va fi ambalat în recipiente de 250 ml pentru care se va percepe un preţ cuprins în intervalul 26-35 RON, iar în ceea ce priveste culoarea, s-a optat pentru portocaliu, având în vedere procentul covârşitor al celor ce au ales această culoare.

În urma studierii datelor, reprezentanţii departamentului de marketing al firmei DogStyle, au stabilit că pentru noul produs vor utiliza ca centre de desfacere pet-shop-urile dar şi magazinele on-line şi farmaciile veterinare pentru a satisface nevoile cât mai multor consumatori.

1. Configurarea produsului

1.1 Atribute: fizionomie, caracteristici fizice, utilizare

Noul produs care va fi lansat are la bază o formulă revoluţionară, utilizând ingrediente 100% naturale, un produs 2 în 1: şamponul antiparazitar şi împotriva căderii părului.

Acest produs este un preparat special şi eficient pentru combaterea tuturor paraziţilor, este plăcut parfumat şi are suplimentar un efect calmant şi cicatrizant, este hipoalergenic, are un ph neutru, previne inflamarea pielii, reduce senzaţia de mâncărime, stimulează şi întăreşte ţesutul conjunctiv al părului, reducând astfel cu 51% căderea acestuia. Prin acţiunea de întărire a rădăcinii firului de păr, îmbunătăţeşte creşterea cu 32%, structura şi volumul acestuia.

Şamponul este bogat în vitamina B5, vitamină care stimulează:

- creşterea şi rezistenţa părului, unghiilor şi pielii;

- ajută la cicatrizarea rapidă a plăgilor;

- creşte imunitatea prin producerea de anticorpi;

- încetineşte îmbătrânirea.

Noul şampon antiparazitar şi împotriva căderii părului este 100% natural, cu extracte din agricultura organică, fără conservanţi şi agenţi de colorare, fără agenţi agresivi spumanţi, fără aditivi sintetici şi testat microbiologic şi dermatologic. Produsul a fost testat şi nu prezintă nici un pericol pentru sănătatea animalelor.

Are ca ingrediente: lămâie, cedru, eucalipt, rozmarin, extract de arbore de ceai, salvie, urzică, flori de cardon, aloe vera, ulei de migdale, levănţica, cimbru.

Şamponul antiparazitar şi împotriva căderii părului este lichid de culoare verde, are un miros plăcut datorită ingredientelor folosite (lămâie, cedru, rozmarin, salvie, levănţică, cimbru şi migdale) şi este ambalat în sticle de plastic cu un gramaj de 250 ml, de culoare portocalie, culoare aleasă datorită preferinţelor consumatorilor ce au reieşit în urma chestionarului, având capacul negru.

Preview document

Mixul de marketing a șamponului pentru câini - Pagina 1
Mixul de marketing a șamponului pentru câini - Pagina 2
Mixul de marketing a șamponului pentru câini - Pagina 3
Mixul de marketing a șamponului pentru câini - Pagina 4
Mixul de marketing a șamponului pentru câini - Pagina 5
Mixul de marketing a șamponului pentru câini - Pagina 6
Mixul de marketing a șamponului pentru câini - Pagina 7
Mixul de marketing a șamponului pentru câini - Pagina 8
Mixul de marketing a șamponului pentru câini - Pagina 9
Mixul de marketing a șamponului pentru câini - Pagina 10
Mixul de marketing a șamponului pentru câini - Pagina 11
Mixul de marketing a șamponului pentru câini - Pagina 12
Mixul de marketing a șamponului pentru câini - Pagina 13
Mixul de marketing a șamponului pentru câini - Pagina 14

Conținut arhivă zip

  • Mixul de Marketing a Samponului pentru Caini.doc

Te-ar putea interesa și

Șampon pentru animale de companie - SC Venelli SRL

1. Introducere Calitatea unei decizii de marketing este de obicei dependentă de calitatea informaţiei, care se află la baza acestei decizii....

Șampon pentru caței - Elda

INTRODUCERE Pentru a ajunge în stadiul actual, de lansare a noului şampon pentru nuanţat, am avut de parcurs doua etape. Prima constă în analiza...

Lansarea pe piață a unui produs mâncare pentru câini

Produsele pentru care am realizat mixul de marketing sunt conserve, mâncare uscata si accesorii pentru câini. Pentru a realiza acest lucru am...

Ai nevoie de altceva?